Planer.

Vi har storhandlat och nu bakas det fullkornspizza. Om cirka en och en halvtimme går vi till Torsvik där det tänds en brasa på klipporna. Våran granne påstod att kändisar brukar vara där. Sådant gillar jag.

Fint med Valborg.

Valborg i dag och det betyder att jag får gå hem redan vid 15.00. Strålande sol och närmare 20 grader varmt. Har suttit i en studio hela förmiddagen och nu skall jag kolla igenom alla grejer jag ringde in igår. Det står säkert sju påsar utanför moderummet som är till mig. På måndag är det nämligen dags att styla lite kändisar. Själv. Ensam. Perfekt.

Utförsäljning.

Besökte Rodebjers utförsäljning idag. Klämde extra mycket på en byxdress och ett par kängor. Det är ledsamt att jag inte kunde köpa något av det. Jag tror att det skulle ha varit väldigt fint till valborg.

Pressfrukost.

Jag började morgonen med att käka frukost på NK Details. Det var pressvisning av J Dauphins nya kollektion. Väldigt fina smycken och intressanta kläder.


Bland mycket annat.

Nu skall jag åka hem och hoppas att jag finner min kamerasladd där. I flyttkaoset. Det är roligt att flytta, men ännu roligare när alla prylar har fått sin plats. Jag skall överraska Matte med att köpa hem libanesisk mat. Det var bland annat detta jag inte kunde göra i Vasa. 

Förfärligt.

Det var ett väldigt permanentat huvud jag såg i dag när jag stod och väntade på bussen. Hon hade till och med permanentat pannluggen.

Väldigt trevligt.

Vaknade fem i morse av att jag hade ont i mina ögon. Kunde inte öppna dem. Irriterande när man märker att man sovit med kontaktlinser. Matte och flyttbilen kom igår. Just nu är det väldigt stökigt och trångt i lägenheten. Det kommer att bli fint och hemtrevligt bara det blir färdigt. Köksbordet som vi har haft långa diskussioner om rymdes inte in genom ytterdörren. Matte hoppade av glädje eftersom han haft den åsikten om att det är dags att köpa ett nytt. Det är ju bara det där med slantarna.

Det är vår.

En kör från PUB kom in till oss i dag och sjöng två sånger. De sjöng vackert. Det som var trevligt var att min åländska kompis Sofie var med i kören. Hur roligt som helst.


Sofie i randigt. Bild lånad från Carins blogg.


Som vanligt.

Jag tar 07.44 bussen till Ropsten. Plockar upp dagens metro och sätter mig i tåget som fyra stopp senare är vid T-centralen. Promenerar till Sveavägen. Tar med mig ett glas vatten och sätter mig vid datorn. Loggar in på datorn och öppnar mailen. Allt är som vanligt.

I morgon, i morgon.

Jag skall jobba som en idiot. Handla mat och städa före Matte och flyttbilen är här. Så god natt på er.

Jag säger det igen.

Jag har så svårt för det här med långa naglar. Jag kan inte förstå hur man väljer att göra dem längre med hjälp av akryl eller något liknande. I dag på tunnelbanan såg jag en man med längre naglar än vad jag har. De var lite äckligt.


Under min utbildning har jag lärt mig göra dessa fejk-
naglar.

Världens största.

I dag besökte jag för första gången världens största Ikea. Från början till slut tog det cirka fem timmar. Jag är med andra ord väldigt trött.

Lycka.

I morgon kommer Matte och alla våra saker. Jag kan knappt vänta.

Lördagsfint.

Vaknade halvsju. Fåglarna sjunger och det är verkligen varmt här. Så småningom skall jag åka in till stan och Ambassadeur där mässan är.

Det händer saker.

Fick ett mess av Matte där han skrev att det är lite problem för vi har så mycket saker. Tydligen måste han och flyttkarlarna sitta och planera hur det är bäst att lägga in sakerna så att allt får plats. Jag kan väl säga att jag är glad som inte behöver vara med.

I morgon är det som sagt mässa -Ego 2009 som den så fint heter. Därför lägger jag mig väldigt tidigt denna fredagskväll.

Fredag.

Det stämmer det där med värme och sol. Jag har för varmt med mina Converse.

I dag får jag sitta på kontoret så gott som hela dagen. Jag börjar med att ordna lite returer och skriva bildtexter. På eftermiddagen är det dags för fredagsvin. Trevligt.

Dum fråga.

När jag frågade Matte vad han hade för planer för helgen svarade han med en lätt irriterad ton: "Men Hannah, vi skall ju flytta från Vasa på lördag!" Det hade jag glömt. Nu när jag tänker på det blir jag lite nervös. Jag har ju bott här nästan en månad helt själv. Dock kommer det att bli väldigt skönt att få mer prylar, det ekar så fruktansvärt. Förresten, det har lovats nästan tjugo grader varmt här till veckoslutet. Det är väldigt fint med vår.

Allt är bara bra.

Den soliga promenaden hem från tunnelbanan gjorde susen. Det är helt ofattbart att jag får bo här. "Tänk att jag får vara med om det här" sade jag till Li när vi höll på med omslagsplåtningen. Kändisen var trevlig och inte alls så som man ofta tror att kändisar är. Ibland nyper jag mig i armen.

Halleluja.

När jag nyss kom tillbaka till redaktionen hade jag fått ett mail från biblioteket i Vasa. De har skrivit in i systemet att boken är återlämnad, trots att de påstår att den inte kommit tillbaka. Snälla damer som jobbar där.

Trevlig torsdag.

Jag blev lite irriterad när jag fick en räkning från biblioteket i Vasa där de ber mig betala 52,50 euro för en bok jag inte lämnat tillbaka. Problemet är liksom det att jag vet att jag har lämnat tillbaka den. Jag har alltid vara noga med att bibbaböcker och har aldrig lånat ut mitt kort eller liknande. Jag vet inte vad jag skall göra. Ord står mot ord. Men att betala för en bok jag vet att jag inte har känns inte så roligt.

Ni skall jag snart åka med skönhets-Therése til söder där vi fotograferar omslag i dag. Första kändisfotograferingen för mig.

Välkommen.

Ja, det stämmer att det är skönhetsmässa på lördag. Jag har absolut inget problem med att jobba en extra dag den här veckan.

Frisören är tillbaka.

Efter jobbet drog jag till Csilla där jag blev bjuden på middag. Jag dammade av mina frisörsaxar och klippte både hennes och mannens hår. Jag började tänka på hur roligt det är att klippa hår på fritiden. Jag bestämmer vem jag klipper och när det skall ske. Det kallar jag lyx.

En vilopaus.

Trött i benen och snor som rinner. Ungefär så känner jag mig just nu. Har sprungit runt till presskontor och klämt på en massa fina kläder. Det är bra att det serveras frukost, lunch och afternoontea. Om en halvtimme skall jag få massage och hoppas innerligt att kniven försvinner.

Morning.

Vaknade innan klockan ringde och kunde därmed ta en tidigare tunnelbana till jobbet. Skall börja dagen med att skriva lite mejl. (Jag känner att kniven fortfarande finns kvar)

Kniven i huvudet.

Det känns som om jag hela dagen har haft en kniv i huvudet. Trots detta har jag gjort något stort. Jag har nämligen stängt av min finska telefon och därmed påbörjat mitt svenska liv med ett svenskt telefonnummer. Nu känns det mer på riktigt eftersom detta nummer kommer att finnas på mitt visitkort.

Min dag.

Jag skall nu sätta igång med att skriva bildtexter. Mycket att skriva innan vi går till dagens presskontor. Sedan tar jag tåget till Täby Centrum.

En bra sak.

På lördag flyttar Matte och mina saker från Vasa. Hur härligt som helst. Efter det bor vi på riktigt i Stockholm. Matte kommer senast hit till Valborg. Att få fira Valborg här på Lidingö med brasa på klipporna är något jag längtar efter just nu.

Tolv timmar senare.

En väldigt lång dag blev det. Började nio i morse och kom nu in genom hemmets dörrar. Fantastiska bilder blev det. Jag hoppas på att det blir Täby Centrum imorgon istället för ett nytt abonnemang behöver jag. En ny telefon också.

En vecka med mycket program.

Jag bör gå och lägga mig i tid för denna vecka händer det mycket. I morgon är det plåtning hela dagen och efter det skall jag ta mig ut till Täby centrum där jag hjälper Mia att välja ut ett par snygga glasögon. Sedan skall jag få ett nytt telefonabonnemang. Resten av veckan skriver jag bildtexter eller besöker presskontor eftersom det är pressvecka. Jag skall förbereda mig med bekväma skor.

Vilken fin dag.

Sol i Stockholm. Som vanligt vågar jag nu påstå. I några timmar har jag hängt med Csilla och Hanna. Druckit te, promenerat längs Strandvägen till Djurgården där vi åt glass och satt i solen.


En klar himmel.


I sommar tänker jag besöka Gröna Lund.

Nu skall jag steka kyckling och göra den goda salladen med äppel, gurka, avokado, citron och persilja.

Ledig.

Dagarna jag är ledig blir väldigt långa om jag inte hittar på något att göra. Därför tänker jag åka in till stan och träffa världens bästa Csilla. Jag är inte van vid att kunna göra vad jag vill på söndagar. För bara några veckor sedan satt jag med näsan vid datorn och skrev examensarbetet.

Dags att sova.

En lugn lördag framför TV:n har det varit. Nu skall jag lägga mig och läsa nyaste Amelia (som en riktig tant). Det blir väl så när man arbetar på ett tidningsförlag. Att man läser tidningar som knappt intresserar, menar jag. I morgon har någon sagt att det skall bli fjorton grader varmt. Det hoppas jag för jag vill sätta mig nere vid havet och försöka få liv i mina fräknar. Just nu finns dom inte.

Lördag.

Jag har varit frånvarande ett tag, men är nu tillbaka. Matilda har varit här och vi steg upp tidigt i morse för att åka till brorsonen som fyller ett år. Födelsedagsbarnet hade tyvärr 39 graders feber. Har precis kommit hem och ikväll skall jag utnyttja alla mina svenska kanaler.

Kändis nummer ett.

Jag ville bara berätta för er (eller egentligen Matte) att vi bor några hus från Sofia Wistam. Det är väl en början i alla fall.

Jag väntar.

Det här blir den första helgen som jag på riktigt firar i nya lägenheten. Om en timme skall jag promenera de femton minutrarna till Ropsten och ta tunnelbanan till T-centralen där jag skall möta upp Matilda. Det skall bli roligt att träffa henne, senast var ju vid nyår.

Snart är det dags.

Solen fortsätter att lysa och jag har på mig alldeles för mycket kläder. Mina vår- och sommarkläder dyker väl upp om två veckor ungefär. Då kommer Matte också. Jag väntar.

Fredag.

Det känns rätt bra med fredag. Jag vaknade en timma innan klockan ringde och kände mig utvilad. I dag plåtar (ja, det är det ordet som används här) vi mode hela dagen. Efter det får jag besök av käraste syster.

Något för huvudet.

Tydligen är trafiken här i Stockholm livsfarlig så jag har faktiskt tänkt satsa på att använda en cykelhjälm. Jag vill ju inte råka illa ut. I dag har jag besökt Stadium för att skaffa grejer till morgondagens fotografering och passade på att testa lite hjälmar. En sådan här vill jag ha. Helst inte gul. Svart eller röd skulle vara på sin plats. För tvåhundra kronor skulle den bli min.

Dagen i bilder.


Vi åkte till SVT och lånade rullskridskor inför morgondagens mode-
fotografering. Där stötte jag bland annat på denna Bolibompadrake.


Modedesignern Bea Szenfeld berättar om sin klänning som hon gjort
av pasta.


En väldigt fin skapelse.


Fjärilsmakaroner på nära håll.

Fin musik i huset.

Under de sex år som jag och Matte varit tillsammans har jag försökt visa för honom hur musikalisk jag är. Jag har spelat klarinett, oboe, piano och sjungit med min vackra stämma. Han har beundrat mig för mina talanger, men när han var här i vår lägenhet och hörde grannpojkarna spela piano förstod han nog att jag inte är så duktig på piano som han trott. Dessa pojkar mellan sex och femton år spelar så sjukt bra. Just nu sitter jag och lyssnar på Abbas "Money, money, money" och det låter fantastiskt. Jag kan sluta skryta med mina Elton John låtar, det är ingenting när man jämför med detta.

En bra dag.

I morgon är det modefotografering igen. Det betyder att innan vi går hem idag skall allt vara planerat och klart. Förutom att jag har samlat ihop det sista som behövs för fotograferingen har jag varit på presslunch. En väldans god pasta bjöds det på.

Ros.

I snart ett år har jag ägt detta fina armband, men det var först i dag som jag lade det runt armen.


Bakgrund: mina nya jeans som ser ut att komma från 90-talet. Och det
fina trägolvet i nya lägenheten.

Påskbild.

Som jag skrivit ingick brunch i mitt påskprogram.


Tack Malin.

Ett år.

I helgen fyller min brorson, som också är min gudson ett år. Vad skall man ge till en så ung pojke?

Fantastiskt väder.

Det är väldigt soligt i Stockholm så jag valde att klä på mig min tunna vårjacka. Snart är det sommar.

Jag gör mig illa.

Det är verkligen inte roligt att gå i affärer och klämma på en massa fina kläder när kontot ekar tomt. Som lite tröst köpte jag ett par nya jeans för 98 kronor. Jag minns att jag var sugen på dem redan i januari då de kostade 398 kronor. Det är vad jag kallar en bra affär.

Jovisst.

Matte har även han fått ett drömjobb. Förutom att det verkar vara en trevlig chef får han också skriva sitt examensarbete på samma gång. Det är något som han gör som ett beställningsarbete. Ni förstår, vi kan inte få det bättre just nu.

Bra så.

I dag fick jag se bylinebilderna som vi tog för snart två veckor sedan. Jag blev positivt överaskad, för som känt är jag inte den bästa av modeller. Från och med nummer tolv finns bilden på mig i VeckoRevyn. Hur härligt som helst.

Mycket att göra en tisdag.

En väldigt bra dag har det varit här på redaktionen. Det känns som om jag har fått mycket gjort så nu tror jag att jag skall promenera till Åhléns och inhandla hudvårdsprodukter. Min hy är torr så torr.

God morgon.

Jag var den första på kontoret i dag. Det är väl så när man trivs med sitt jobb. Man kommer först av alla och man går hem sist.

Jag njuter.

Jag är tillbaka i Stockholm. Det är så underbart att få vara här igen.

En hälsning.

Det är alltid en konstig känsla jag har när jag är i den här lilla staden. Att jag nu bor på en ö med antalet fyrttiotvåtusen invånare gör att denna stad känns mycket mindre. När jag inte besökt mormor och morfar eller promenerat längs vattnet har jag brunchat med väninnor. Det finns alltid något att att göra här, men ändå längtar jag lite till Stockholm.

Nu drar jag.

Påskledigheten kan börja. Skall göra lite ärenden på stan innan jag åker till färjan. Trevlig påsk, mina vänner.

Jobbet i dag.

Förutom att jag har skrivit bildtexter och lämnat in ett jobb har jag även suttit i moderummet och sorterat kläder. Det är flera jobb på gång och det känns som om vi kommer att behöva mer än det här.


Kläder i påsar.

Skärtorsdag.

Halvdag på jobbet idag. Skall lämna in mitt första jobb som kommer ut i nummer tolv. Spännande tider.

Finland i morgon.

På långfredagsmorgon är jag i Finland. Jag skall besöka min mor och annan släkt och vänner som jag inte sett sedan jullovet. Skall bli väldans trevligt. Att åka nattfärja och dela hytt med obekanta kvinnor är dock mindre trevligt. Vi får se, om jag har sovit ute på en bakgård i södra Frankrike borde jag väl klara detta.

För den som vill veta.

I lördags när jag och Matte var ute och noggrant granskade vårt kvarter lade vi märke till ett hus som har en målning av Musse Pigg på framsidan. I dag på lunchen fick jag veta att just i det huset bodde Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus när dom var gifta.

Det stämmer.

Ja, jag ser gärna på Andra Avenyn som sänds på tisdagar i SVT. Problemet är bara det att House sänds samma tid, därför är jag väldigt glad att det finns SVTplay.

Massage idag.

Det ingår i mitt jobb att få massage varannan vecka. Om femton minuter är det min tur och jag ser fram emot det. Precis lagom såhär innan påsktid.

17 minuter.

Det tog mig 17 minuter att komma till jobbet idag. Från dörr till dörr. Hur fantastiskt är inte det?

Jag är äntligen på plats. På riktigt.

I dag fick jag äntligen en egen arbetstelefon. Det har varit lite frustrerande att använda chefens varje gång jag velat ringa något ärende. Väldigt praktiskt med en mobiltelefon dessutom, samma märke och modell som min privata. Perfekt.

I studion.

Vi plåtade (jaa, jag måste ju börja lära mig svenska uttryck) i en studio på Kungsholmen. Där fanns te, frukt, nötter, godis och en massa tidningar. Det fanns mycket att göra med andra ord.


Åsa fixar modellen Isabella.


Min lunch.

Imorgon är det dags att skriva bildtexten.

Mode för nummer tolv.

I dag har jag assisterat vid min första, stora modeplåtning. Resultatet kommer att finnas i nummer tolv. Efter en hel dag i studion är jag rätt så trött. Om en timme åker jag hem. Tänker gå ut och promenera runt Lidingö. Måste passa på eftersom det fortfarande är varmt och soligt.

En fantastisk konsert.

Nina Persson har en gudomlig röst. Så rent och så njutbart. En av de bästa konserterna jag har varit på.

Sol sol sol.

Det är så varmt i Stockholm. Jag svettas i min klänning och mina Converse. Man är nästan dum om man har halsduk runt halsen. Skönt väder kan man säga.

Konsert ikväll.

Jag tycker det är väldans tråkigt att Matte åker till Vasa idag. Han kommer tillbaka om några veckor. Det är tur att jag skall gå på A Camps konsert ikväll, så har jag något trevligt att se fram emot.

Kväll.

Det här får vi se när vi tittar ut genom vårt fönster i vardagsrummet. Jag måste till och med ringa min mor för att berätta hur fantastiskt fint det är här. Vi har promenerat i området och jag har försökt gissa i vilket hus Pernilla Wahlgren bor. Jag älskar att bo här.
 

Solen i ögonen.

Ovanligt program en söndag.

I dag promenerade vi till tunnelbanan och åkte in till centrum. Har bokat Finlands-biljett till påsklovet och handlat middag. Helt underbart att kunna åka hem när man vill. Besökte Topshop och kan bara konstatera att jag älskar den affären. Så mycket snyggt. MONKI likaså. Det är lite tungt att vara fattig just nu.

Första natten.

Jag har sovit gott här i nya sängen i nya lägenheten. Matte är lite ledsen för att han måste åka till Vasa imorgon. Det förstår jag, här vill man bara stanna.

Älska den svenska kronan.

Nu har vi flyttat in. Vårt nya hem är underbart. Solen lyser och fåglarna kvittrar. Det är fjorton grader varmt här i dag. Har precis handlat grejer från IKEA och nu skall vi gå till mataffären. Det är ju så billigt nu. Speciellt när man använder euron.

Huset.

I detta hus skall vi bo. Ni ser den stora balkongen, snett nedanför är en liten trappa. Den är vår.


Det gula huset på Lidingö.


När man står och väntar på bussen ser man detta.
En bensinmack och vatten.

Tackar, tackar.

Chefen hälsar mig välkommen. Tack så mycket.


Fredagsglad.

Vilken härlig fredag det är i Stockholm. Solen lyser och det är varmt. Alldeles för varmt att bära tunn vinterkappa. Jag får börja  improvisera eftersom jag endast har två jackor i Sverige just nu. Kom precis tillbaka till redaktionen. Har promenerat till många presskontor och tittat på vårens kollektioner. Jag börjar verkligen förstå att jag har världens bästa jobb.

Nöjd.

Det gick väl bra. Tur att det var en duktig fotograf. Snart kommer resultatet.

Tidigt.

Mycket som händer just nu. I dag skall en byline bild tas. Det här med att stå framför kameran är ju inte direkt min grej. Ni minns hur det gick förra gången jag skulle fotograferas.

Soligt i Stockholm.

Jag har det bra. Sitter vid mitt skrivbord, vid min dator och kollar min VeckoRevyn-mail. Hur häftigt som helst. Fantastisk dag med sol och nya vänner.

RSS 2.0