I dag är det fest.

Om ungefär två timmar skall jag promenera till barndomsbästisen. Hennes lillasyster blir student och jag har lovat att hjälpa till i köket. Det har jag aldrig gjort förut och kan tyvärr inte se mig själv stå i mina nya platåskor, med en bricka i handen. Jag tar med mig ombytesskor.
Efter själva kalaset är det dags för fest och besök av den enda krogen i stan. Jag har inga förväntningar. Det är väl bäst så.

Hemma hos Mor

Jag är hemma hos mamma nu och jag njuter. Full sol och stekhett. Hade nästan glömt hur den här staden ser ut på sommaren.
Tågresan hit var ju en resa för sig. Trodde jag steg upp i god tid när klockan ringde två timmar innan tåget skulle gå. När det var tio minuter kvar stod jag fortfarande hemma och fixade. Det resulterade i att jag sprang som en galning till tågstationen och bad till Gud att jag skulle hinna. Konduktören var snäll när han väntade trots att klockan var någon minut över. Måste lämna några soppåsar i hallen som skämmigt nog min hyresgäst fick ta hand om.
Jag hann med tåget och såg två filmer, "Livet är en schlager" och "Step up".

I dag har jag fått träffa min treåriga guddotter och hennes lillebror. I morgon är det studentfest och jag skall få gå omkring i mina nya platåskor. Vilken lycka.


Hejdå hemmet.

Den sista skoluppgiften är nu klar och jag sände den just till läraren. Underbart skönt. Jag hade som mål att göra allting klart innan jag åker härifrån och så blev det.

I kväll var det klassmiddag för sista gången. De flesta var där och vi hade trevligt. Jag åt en räksallad som smakade okej. Hade ju förväntat mig en massa eftersom restaurangen har ett rykte som aldrig vill försvinna. Sallad är ju alltid sallad, men ändå. En varm batongbit skulle har varit bra.
Klockan 09.22 imorgon sitter jag på tåget. Skall stanna hos mamma några dagar innan jag beger mig vidare. Har inte bestämt något exakt datum ännu, men min Matte verkar vilja ha mig till ön redan på tisdag. Jag hade planerat torsdag (där fick du svar på frågan, syster). Kanske jag överraskar honom med att komma någon dag tidigare.
Nu säger jag hejdå till Vasa för att få fira sommaren i paradiset på jorden. Det kunde inte komma passligare.

En längtan neråt

I morgon är det dagen då jag får ta tåget hem till hemstaden. Mamma väntar ivrigt. Jag skall tillbringa en vecka i södra Finland för att sedan åka till Åland och fira sommar med min Matte. Han väntar också.
Sommaren kommer att bli perfekt.

Långhåret

Jag har alltid haft en dröm om ett långt och tjockt hår. Drömmen börjad när jag var fyrafem år gammal. Då kom jag på den smarta idén att man kunde lägga en tygblöja (ni vet en vit, tunn sak) över huvudet. Långhåret kallade jag det. Snyggt var det om man lade den spänt runt öronen så att den skulle hållas på plats. Jag minns en sak som jag gillade och det var när jag fick gunga och "håret" fick åka med vinden. Det kändes så långt. Det var här som min morfar frågade mamma om jag behövde gå till psykolog. Det var väl inte konstigt att jag i ett senare skede valde att bli frisör. Alla visste nog det.

I går klippte jag mitt hår kort. Ja, riktigt kort känns det som. Det tar ett tag att vänja sig, men tror det blir bra.
Jag måste väl bara förstå att långt hår är inget för mig och mitt tunna hår. Så är det.

Ett mail.

Blev skitskraj när jag hade fått ett mail från chefredaktören på VeckoRevyn och det stod "Nu får det vara nog" i ämnesraden.
Det visade sig att dom håller på med en kampanj mot våldtäkt. Man får vara med och skriva på. Gör det!

Chic.

Det här kommer ju att bli så kul. Chic.

en solig promenad

Jag avslutade den här måndagen med en promenad i solen tillsammans med en klasskompis. Promenerade på ställen jag inte varit innan. Vackert med vattnet och solen.
Besökte även biblioteket för att lämna in den sista boken jag använt för examensarbetet. Skönt att äntligen äntligen får det gjort.

Är trött i kroppen så nu blir det god natt.

Rakat.

Jag trodde verkligen på allvar att det var ett skämt när min goda väninna berättade detta i lördags. Att Carina Berg rakat håret. Det stämmer och jag förstår bara inte. Hon som hade så fint hår.

image254
Carina Berg i sin nya frisyr.

Lycka till, Hannah!

Steg upp redan klockan kvart över sju i dag trots att jag skall vara i skolan elva. Jag skall nämligen skriva sista tenten någonsin och jag är inte förberedd kan jag säga. När jag var i låg- och högstadieåldern sportade jag med att be till Gud att han skulle göra så att jag klarade proven. Jag ber i dag också, för det känns inte bra alls. Oftast brukar jag tänka "jag tar det på känsla" och det var ju så jag klarade högstadiet med bra medeltal.
Vi får hoppas att Gud hör min bön.

Dagens höjdpunkt är att jag skall få mitt hår klippt. Det var ett tag sen det hände så jag har stora förväntningar. Lite beslutsångest vilken frisyr det skall bli.

upplevelsen från gårdagen.

Att besöka en bar i nyktert tillstånd är alltid intressant. Man upplever mer speciella händelser än om man skulle vara inne i dimman med de andra.
När jag inte står och dansar till Robyn (jaa, ni fattar. Jag önskar och "Be Mine" kommer direkt) sitter jag gärna med en väninna och diskuterar andra kvinnors klädstil och klädval för kvällen. Man får idéer och när jag ser något riktigt spännande eller faktiskt ibland smaklöst kommer alltid "hur tänkte du där"-frågan upp. Inte alltid negativt, men om jag skall vara riktigt ärlig är det ofta. Mitt stora intresse är stil och kläder därför är just det ytliga jag först av allt ser på när jag ser en okänd person på samma sätt som jag alltid kollar in håret.

Ett trött huvud

Rysslands låt var sådär. Tråkig refräng med ändå tycker jag på något vis att de var värda förstaplatsen eftersom de kom andra när LORDI vann. Killen som sjöng lär vara väldigt stor och känd.

Två skoluppgifter skickade jag nyss in och nu skall jag fortsätta på nästa. I morgon är det sista tenten för alltid och jag är lat. Kan inte skryta med att jag har läst något. Ämnet är marknadsföring och det intresserar mig inte det minsta. Just nu i alla fall. Skulle bara vilja åka hem, eller rättare sagt till Åland där min älskade sambo finns. I dag flyttar han in i vår läga och det blir riktigt bra. Kul för honom för om en och en halv vecka är jag där.
Nu skall jag fixa den "lyxiga" frukosten som består av ett kokt ägg och gröt (i dag kanske jag till och med äter lite yoghurt).

Ett till fynd.

Sista dagen på jobbet var det  i dag. Sommaren. Är. Påväg.
Det var skönt att komma hem och få höra lite röster. Karin och Mango är ju som sagt här och det är riktigt trevligt.
I kväll är det Schlagerfest. Förberedelserna har börjat och jag försöker komma fram till stilen i kväll. Tror det blir kjol. Vädret tillåter det.
I dag köpte jag ett par skor till. För endast 10 euro. Nedsatt med 28 euro. Det kan man kalla ett fynd.

Pengaa.

Har tjänat pengar i dag. Det betyder alltså att jag har stått och klippt hår i nio timmar. Skönt var det ju att få gå hem en timme tidigare för att fixa lite innan gästerna kommer. Skall bli riktigt trevligt med sällskap. Har ju känt mig lite ensam nu en tid.

Som jag har berättat förut brukar min chef vara smart nog och ha lite produkttävlingar på jobbet. Det betyder att den som säljer mest av ett visst märke får någon present. Den här månaden är det en Marc Jacobs klocka. Jag är ytterst bitter för i morgon är det min sisat jobbdag och jag hinner alltså inte sälja 60 Sebastian produkter. Det är värsta är att mina arbetskompisar inte verkar ha något som helst intresse för klockan. Så. Jävla. Orättvist.

Nya skodon

Här är de. Det bästa är att dom verkligen är snyggare i verkligheten. Skall ha dem på studentfesten jag besöker om en vecka.

image252


image253
Storlek 36.

Hello igen.

Dåligt bloggande i dag. Sorry.
Studiebesöket till Tammerfors och SIM (som tillverkar bland annat hårprodukter) tog ju då hela dagen. Det är faktiskt ett helvete att ta sig från Vasa någonstans. Det tar alltid flera timmar och alla blir nu som då lite bussjuka. Medan jag nu sitter stadigt på min skrivbordsstol känns det ändå som om det gungar. Asigt.
Vi fick även shoppa några timmar. Jag översteg min shoppingbudget. En klasskompis övertalade mig att köpa sandalerna som jag faktiskt bloggat om förut trots att hon också köpte dem. Sådan gillar jag. Det tyder på att vi båda faktiskt har ganska bra smak. Så det så. Bild på dessa live kommer om några minuter för nu skall jag tvätta tänderna, tvätta bort sminket för att sedan slänga mig i soffan framför Medium.

Tack och hej.

Såg fem delar av "Sex and the city" i dag. Gissa att jag är trött i huvudet. Gick på gymnastik för att bli piggare. Det lyckades inte.

Har just visat lägenheten för den kommande hyresgästen. Det känns riktigt bra att veta att någon är här under sommaren och vattnar mina blommor. Jag tror det blir riktigt bra.
I morgon är det igen tidig väckning. 06.15 skall jag stå utanför stadshuset för att stiga på bussen som tar mig och min klass några timmar härifrån. Vi skall åter igen på studiebesök. Dagen avslutas med lite shopping. Jag skall då inte shoppa, men att besöka Zara är ett måste.
Nu skall jag gå och äta min ananaskvark och sedan börja tänka på refrängen.
Ananaskvark är för tillfället det bästa mellanmålet. Äter det gärna som kvällsbit också.


17 juni

Läste nyss att tidnigen jag väntar på kommer ut den 17 juni. Jag väntar och är nyfiken i en strut.
Skall bli så roligt att se resultatet av det lilla jag fått höra.

StarHannaH.


I går var jag modell för en minut. Jag tror inte jag har en framtid som modell. Dessa bilder hamnar inte på hemsidan.

image248

image250

image251

Vad tycks?

En till butik i augusti.

Det sägs att en till MONKI butik skall öppna i Stockholm. På Sergelgatan och vem är lycklig. Jag förstås.
Datumen är dock inte besämt ännu, men jag kommer defintivt att besöka den på öppnisdagen. Bara jag har möjlighet.
När månne denna älsklingsbutik öppnar i Finland?

God morgon kära.

Jag är vaken och pigg som en mört, som man nu brukar säga. Den här dagen är så gott som ganska tom på program. Visst har jag saker jag borde göra, bland annat jobba med de sista skolgrejerna. Hoppas jag blir så gott som färdig i dag. Skulle underlätta min helg. När jag får gäster och allt.

Min sambo Matte har nu varit på Åland i snart en vecka. Han verkar trivas. I går var han till lägenheten vi skall bo i och var ytterst nöjd. Speciellt över den stora och platta tv:n. Fotbollen är räddad, halleluja.
Jag börjar verkligen på riktigt nu se fram emot sommaren. Får umgås med dem jag inte ser så ofta, jobba på ett ställa där jag trivs, åka till Sverige på helgerna och såklart få dansa till Håkan Hellström. Det känns lite som semester på samma gång eftersom planerna är många och vi kommer att utnyttja varje lediga dag till något kul.
Mellan det roliga måste jag nog sitta på kvällarna och skriva på examensarbetet. Sedan har jag ett till litet mini-projekt som min sambo kommer att hjälpa mig med. Har börjat planera redan och jag ser fram emot det. Jag berättar mer när vi kommit igång.

Nu skall jag gå till tvättstugan och fylla tvättmaskinen, sedan måste jag ta tag i dagens program.

en tisdag i sin korthet

Steg upp när klockan ringde 07.10.
Tjejsnackade med de bästa klasskompisarna i matsalen. Jag diggar tjejsnack.
Fotade några bilder på mig själv, till internetsidan samt till min arbetsansökan jag lämnade in i dag. Blev positiv när tjejen som tog emot plastfickan sade "vi får verkligen hoppas att du får jobb här".
Laddat upp en ny bild på facebook.
Jobbade fyra timmar. Kunden blev som vanligt nöjd, jag med.
Handlat mat.
Promenerat en timme i solen.
Skrivit klart två frågor till hemtenten som skall vara klar sista maj.

Jag känner att jag är klar med den här dagen. I morgon är det tidig väckning.

För några år sedan

Denna sång för mig tillbaka några år. Jag var 16 år när denna låt spelades om och om igen i min billiga stereo. Det enda jag drömde om var min 18 års dag och den perfekta pojkvännen.


Goo Goo Dolls - Here is Gone

Stämning

I morse försov jag mig. Har inte hänt på flera år. Vaknade en halvtimme innan jag skulle åka i väg. Snopet.
Har haft en kort skoldag i dag. Känns skönt när man nu verkligen vet att sommarlovet är nära. Sedan är det aldrig mer någon tent. Så. Jävla. Underbart.


Småblommigt.


Du som gillar småblommigt är den här bikinin väldigt passande för den här sommaren. Den kommer från H&M.
image246

Sångfågeln HannaH

När jag gick i treanfyran var vi ett gäng barn som bandade in kassetter med sång tillsammans med vår musiklärare.
Under min storstädning nu på kvällskvisten hittade jag en kassett som heter "Liv i luckan" där jag sjöng några verser solo. Sitter här med en fånigt leende på läpparna medan jag lyssnar några "Jesuslåtar". Ja, hela kassetten är endast psalmer eller andra "Gudsånger". Tänk att vi barn ställde upp på det där, att sjunga och banda in i Missionskyrkan. Vi förstod väl inte riktigt vad vi sjöng.
En sak kan jag säga med säkerhet, min sångröst har verkligen utvecklas och det är ju tur det.

ett par tighta shorts

I dag såg jag något riktigt osmakligt. En tjej hade på sig ett par tighta jeansshorts i vitt som tyvärr inte passade hennes kroppsform. Det ytterst lilla och spända linnet hade hon nog valt med omsorg, det såg man.
Till saken hör att det blåser i Vasa i dag. Det var väl lite onödigt att klä sig så lätt när termometern inte ens visade 8 plusgrader.
Jag tittade försiktigt två gånger och sedan småsprang jag till jobbet.

Nu är det dags att slumra.

Har äntligen funnit tid till lite slösurfning. Min blick fastnar på en punkt och jag märker efter några sekunder att jag är alldeles för trött för att överhuvudtaget sitta här. Efter en jobbdag nio till åtta är påföljden dåsighet. Blir utpumpad och känner ingen inspiration till någonting. Imorgon är det nio till tre, sedan skall jag göra en spapedikyr med bra timpeng.

Du är det dags för mitt att lägga huvudet på dynan. Jag. Är. Så. Trött.

Tidningar


Det var trevligt att hämta posten i dag. Tre tidningar. Dock lite trist att två var samma.

image245
ELLE, VeckoRevyn och ELLE

Kronprinsessan till Åland.


Det var ju kul att hon besöker Åland. Min fina lillasyster skall spela violin för henne. Jag är mäkta stolt.

The Body Shop

Jag skäms. Har just skrivit klart arbetet om "The Body Shop". Kan ni förstå, jag studerar på högre nivå och måste skriva om sånahär löjliga grejer. Tur att jag hade två änglar till klasskompisar som valde att göra det här tillsammans med mig. Annors skulle jag ha lipat ihjäl mig.

I dag har jag ätit min favoriträtt, kåldolmar. Hade den fina väninnan Daniela på besök i dag. Det var riktigt trevligt att sitta och prata musik och sommarplaner med någon. Vi avslutade allt med en rejäl klippning.
Jag ser fram emot helgen. Hoppas på att få mycket gjort, som städning, arbetsansökningar och de skolarbeten jag har kvar. Snart. Sommarlov.

Uppe med tuppen.

Det kändes lite jobbigt att stiga upp i morse. Halvnio kom en tjej hit för att få håret färgat och klippt. Det är så här jag måste göra när jag inte har tid med frisörjobbet på kvällarna.
Om en timme är dags för studiebesök. I dag skall en glasögonaffär besökas och jag tänker suga till mig allt som en svamp. Är ytterst intresserad av glasögontrender och det bästa är att på eftermiddagen skall jag tillsammans med en väninna gå och köpa ett par åt henne. Jag kan lova att jag blir ett bra stöd.


Tillbakablick.


En grupp som besöker RockOff 2008 är E.M.D. Det är tre IDOL-killar har jag förstått (Erik, Mathias och Danny) som sjunger covers. Har inte lyssnat så mycket, men om jag råkar stöta ihop med han här kan jag ju alltid påminna honom om att vi setts förut.

image244
Idolen 2007.

Orka regna.


Skoldagen är över och jag tänkte sätta mig vid datorn för att jobba på ett löjligt arbetet om "The Body Shop". Jag finner ingen lust och ingen inspiration. Får väl göra det om någon timme istället.
Tisdagen har fört med sig en huvudvärk och en stor och jobbig längtan till Åland när de ringde från RockOff-festivalen och ville att jag jobbar så mycket jag kan. Jag tackade glatt ja, eftersom det är näst intill det roligaste jobbet jag haft. Om ungefär tre veckor är jag där. Något stort att se fram emot.
Jag har väl glömt att berätta att en till Stockholmsresa är inbokad. Den 13 juni åker jag med färjan för att få fira mors födelsedag (som egentligen var den 19 mars) tillsammans med syskon och syskonbarn. Det får bli en story i ett senare skede för nu skall jag gå och handla mat. Det händer alltför sällan nu när jag är solo. Det blir en improviserad sallad med någon örtbaguette.

Det andra språket.

För några minuter ringde en tjej till mig som endast pratade finska. Jag svarade, diskuterade och kom överrens med henne -på finska. Jag känner verkligen att jag har utvecklats i språket och kan nu stolt meddela att jag inte är lika negativ till det finska språket som jag varit tidigare.

Att telefonera

När jag har brist på sällskap löser jag det med att telefonera till mina närmaste. Jag har pratat med pappa, systrarna, sambon och mamma i dag. "Du har väl så tråkigt att du dör" sade mamma och till en viss del kan stämma. Jag hinner inte ha tråkigt eftersom skoljobb tyvärr tar all min tid när jag är hemma, men dör gör jag väl snart om jag inte får sällskap. Skämt och sido.
Jag skall avsluta den här söndagen med en bärkvark, tv och tentläsning. Dagen har gått snabbt men fick ändå de viktigaste gjort. Gjorde en tjejkompis glad när jag klippte och färgade hennes hår och gjorde mig själv glad när jag äntligen äntligen fick min plan till examensarbetet färdigt. Deadline i morgon och jag har haft allt under kontroll. Denna vecka skall jag föra in en arbetsansökan till en eventuell arbetsplats samt skicka en anhållan till VeckoRevyn.
I morgon måndag är det en ny dag och jag ser fram emot den kommande veckan.

image243
Vilken jävla tur att jag har en sådan här.

Halsbandet.


Ett halsband som gärna skulle få finnas kring min hals.

image242
topshop.com

Lördag som blir söndag.

Har haft en trevlig dag. Sol och vänner. Det är så det skall vara.
Jobbade några extra timmar vilket börjar kännas i mitt huvud. Men jag skall försöka se klart lördagsfilmen som visas på tv4, sedan läsa några sidor i tentboken. Imorgon blir det plugg, jobb och söndagspromenad.Jeansjackan


Nu är jag redo för sängen. Skall försöka läsa ett eller två kapitel i tentboken.
Jag kom på att jag är ägare av en jeansjacka. En ljus, kort sådan. Jag hoppas innerligt att min mamma inte sålt den på loppis. Hon brukar nämligen vara bra på det. Sälja på loppis alltså.
Jag messade henne just för att få en bekräftelse.
Nu är det sängen. Imorgon jobb.

Jag erkänner


Jag måster erkänna en sak. Förutom att jag älskar att dansa till Robyn på krogen finns det en till som får min kropp att gunga i takt. Amy Diamond.
Jag tycker faktiskt att hon är duktig. Minns fortfarande när jag satt och såg på Melodifestivalen med ett gäng tjejer och jag fick verkligen stå för mina åsikter och tankar om henne. Tänk på hennes ålder och tänk på det hon gör.
Hon är väldigt duktig.
Jag såg henne live en gång och det tänker jag göra i sommar också när hon besöker Åland.

Här är den enkla låten som jag kan lyssna på just nu. Enligt mig är det en av hennes bästa.


Amy Diamond med "Stay my baby".

Trevlig nyhet.


Jag som trodde att vi hade en lägenhet i Mariehamn för sommaren.
Nu har vi fått ett till erbjudande som vi helst inte tackar nej till. Underbart.

Fin fredag

Underbart att det är fredag. Jag har viktiga saker jag måste göra innan kvällen och känner redan nu energi.
Jag skall börja dagen med lite morgongymnastik sedan en massa ärenden på stan. Tänkte försöka unna mig nya fredagskläder och jag vet redan vad jag vill ha. En klänning jag skall bära på skolavslutningen då en student skall besökas. Jag väntar redan.

En av alla mina listor.

Tänkte skriva en liten lista på saker som irriterat mig i dag.

1. Människor som väljer att köpa en plastpåse trots att de handlat endast tre grejer. Irriterande och dumt. Gör som jag, använd eko-tygpåsar.
2. Jag heter faktiskt Hannah med H. I slutet  alltså.
3. När jag tror att dygnet har mer än 24 timmar. Så trist att ligga i sängen och lyssna på klassisk musik när man märker att veckans to do lista inte ens är påbörjad. Och i dag är det redan torsdag.

Nu skall jag diska. Gjorde en jävla god tomatpasta i dag. Soltorkad tomat, vanlig tomat och lök. Gott.

sommarsandalen

Jag nämnde ju att jag har köpt ett par sandaler.

image241          image239
Gladiatorsandalen är kommen.

Jag bör inte vara ensam.

Nu har jag varit ensam i mer än ett dygn. Jag dör inte, jag klarar mig nog. Det konstiga är att jag sysselsätter mig med märkliga saker.

Jag lyssnar på klassisk musik. Skivan är på repeat.
Jag tröstshoppar.
Jag pluggar hellre till den kommande tenten än ser på TV.
Jag surfar på nätet och hittar trevliga sidor jag aldrig varit inne på tidigare.
Jag jobbar trots att jag inte skulle ha tid.
Jag dammsuger hemmet fast det gjordes för en dag sedan.

Agyness musikdebut.

Det här är bara början av hennes musikkarriär. Det sägs att låten släpps den 23 juni, men att man ändå kan se videon på myspace.
Jag tror att jag gillar det här.

Ingen grann kulör


Som ni vet är jag en expert på att ta oskarpa bilder. Har tyvärr inte lärt mig mina kameras inställningar och fotograferar helst inte med blixt. Därför detta resultat.
Här är ett av MONKI plaggen jag köpte i Stockholm. Oversize linne, nästan som ett tält. Färgen är blek. Pastell. Blek aprikos. Väldigt nätt nu till sommardagar. Köpte även ett i ljus ljusgrå. Den här fick också följa med hem.


image238
Prydligt linne/klänning utan något som
helst plotter.Ensam.

Från och med i dag skall jag få känna efter hur det känns att bo ensam. Sambon åkte till södra Finland för att slappa med familjen och som sagt, gå på konsert. Om ungefär två veckor flyttar han till Åland. Det blir roligt.
Jag kan berätta för er redan nu att ensamhet inte är något för mig. Går omkring i lägenheten och är rastlös. Usch. Dessa tre veckor skall jag göra en massa hela tiden. Skolarbeten, arbetsansökningar och packning samt städning skall jag försöka underhålla mig med. Får se hur det går.

Nu skall jag göra mig en smoothie med bär, banan, mango och yoghurt. Sedan är det dags för lite eftermiddagsgymnastik.

Tröttsamt

Att bli påmind om en jobbig tent av läraren är jobbigt. Skitjobbigt eftersom man vet att högen med skolgrejer som måste göras innan 28 maj bara växer. Synd att vädret är så vackert.
Skall snart äta en sista god middag tillsammans med min sambo. Imorgon åker han ner för att få gå på en konsert i huvudstaden. Sedan åker han vidare till paradiset på jorden Åland för att börja tjäna pengar. Jag blir alltså ensam. Bestämde dock i dag att den 24 maj kommer det besök. Trevligt att veta.

Ytterligare ett lack.


I dag skall jag gå och köpa ett nagellack i varm orange. Häromdagen hade en klasskompis en snygg nyans, men jag vill gärna ha i mandarin. Det är snyggt. Jag föredrar faktiskt Depend nagellack. Små flaskor och till ett rimligt pris i fall man är sådan som jag som tröttnar lätt.
image237
Depend.se

Lysande söndag.


En solig dag har det varit i dag. Jag har hunnit med det ena och det andra. Valde dock att göra annat än att sitta vid datorn, i morgon måste jag tyvärr göra det. Planen till examensarbetet måste vara så gott som klar och tentläsning. Suck. Jag om någon väntar på sommarlov.
Nu måste jag gå och duscha och tvätta bort färgen jag har på ögonbrynen. Skall bli intressant att se hur de blir  i dag. Att färga ögonbryn på sig själv är lätt, men att färga sina ögonfransar själv är då ett helt kvällsprogram. Det kan jag lova.

Home sweet home.

Är äntligen hemma. Kom med nattbuss från hamnen, klockan tio över två stod en söt sambo och väntade på mig vid stationen. Det är alltid skönt att komma hem. Har redan hunnit tvätta kläder och packat upp det mesta. Skolgrejer får jag göra lite senare för om en timme skall vi gå ut och äta. Fira att våren och sommaren är här.
Om tre veckor lämnar jag staden för sommaren. Det känns riktigt riktigt bra.

Hej då Stockholm!

I morgon åker jag hem. Det är alltid jobbigt att vara på resande fot, men till den här staden längtar jag alltid. Så är det bara. Om en månad är jag hoppeligen här igen.

I dag har jag hunnit med lite shopping och lunch med mina VeckoRevyn-kompisar. Vi åt lunch på Hurry  Curry och till min förvåning gillade jag det. Indiskt funkar helt klart, men tex-mex är ändå min favoritmat. Fick en enorm goodiebag av Csilla. Hon är en härlig tjej.
Köpte i dag kläder från MONKI och ett par sandaler, gladiator såklart.
Nu skall jag packa mina grejer. Sedan skall vi kolla på film och sedan sova. Tidig väckning i morgon, bussen går redan 06:25.


1 maj

Om tre timmar skall jag ta bussen till stan. Möta upp väninnan och hoppas sedan på en lugn kväll med mycket tjejsnack. Imorgon klockan 12 skall jag möta upp vännerna för en Hurry Curry lunch. Jag återkommer.

en MONKI-Lista

På fredag skall jag besöka MONKI. Här är tre plagg jag gärna vill testa.

image233                image234
Kort jeansjacka som nästan är                     Blåa chinos.
obligatorisk i vårgarderoben.     

image236
Jag tycker mig se att det står
"HannaH" på den här klänningen.

på fredag händer det i Åbo.

Den 2 maj, alltså på fredag öppnar en Gina Tricot affär i Åbo. Såg reklamen när jag var där i söndags.
Tyvärr måste jag säga att jag faktiskt inte bryr mig. Det är ytterst sällan jag hittar något i just den affären och jag tycker det är lite jobbigt med såndär massproduktion när det gäller kläder. Av en och samma klänning kan du hitta typ tio i samma stolek. Man skall alltså inte bli förvånad om man ser någon med exakt samma plagg. Dessutom har jag förstått att dom är skitsnabba när det gäller tillverkningen av kläderna. För snabba helt enkelt.
Det här är min åsikt för den affären har inte gett mig någonting.

RSS 2.0