Blåsigt ute och en hund som suckar.

Morgonen och förmiddagen var så fin. Sol och vacker frost på åkrarna. Nu är det ruggigt. Kallt, blåsigt och regn.

Vi femtiden mötte jag upp min far som stod vid Åhléns. Vi tog tunnelbanan till bussplatsen och jag förklarade vilka bussar som går vart och vilken som är smartast att ta.
Vi stannade vid en mörk hållplats och gick mot de röda huset. Röda huset som är tomt för att familjen är på Surströmmingsparty. Släppte ut hunden ur hundgården och gav henne mat. Vi drack te och åt goda mackor medan vi pratade om nödvändiga grejer (och onödiga). Vi gick ut på en blöt och blåsig promenad. Hunden verkade inte så nöjd med promenaden eftersom hon hela tiden drog mig tillbaka mot huset. Med lite tvång går det nog. Tycker dock att hon skulle kunna visa lite uppskattning när jag går ut för hennes skull -även i storm och regn. Men trevligt var det att promenera med far. Det händer sällan.
Nu sitter jag här. Vid skrivbordet. Lyssnar till en hund som snarkar. Ni vet, dendär snarkningen som hundar har när de sover riktigt djupt. Den är avslappnande och trygg.

Imorgon är det jobbdag (har egentligen inte så mycket att jobba med) och sedan blir det tjejkväll hos Csilla. Skall bli riktigt skoj. En härlig avslutning på min praktiktid.


Då var alla VeckoRevynjobb lämnade.

Nu har jag en skön känsla i mig. Jag lämnade just den sista plastfickan med det sista jobbet. Noll stress kvar. Texten är till redigering och bilderna till layout. Resultatet får ni se först nästa år, närmare bestämt i VeckoRevyn nummer två. Det är ju kul att jag finns med ett tag.
Alla jobb jag gjort känns väldigt välgjorda och varierande. Visst finns det väl grejer man skulle kunna ändra på och saker man skulle ha kunnat göra annorlunda. Men innerst inne är jag väldigt stolt. Dels för att jag känner mig som en uppskattad medarebetare och dels för att jag hela tiden fått utökat ansvar som lett till nya jobb.

En fin onsdagmorgon.

Idag har jag tagit en liten sovmorgon. Det var jag värd efter den sena kvällen igår.

En timme senare än vanligt kom jag in genom dörren. Idag har jag mina nya mcboots på mig. Jag känner stor lycka. Nya boots och solväder. Kan det bli bättre?
Om ca en timme kommer resten av redaktionen in. De kommer direkt hit efter konferensen i Norrtälje. Egentligen är jag glad att jag inte följde med, jag fick ju göra min egen styling igår. Det känns mycket, mycket viktigare.
Idag skall jag gå en sväng till Urban Outfitters och sedan till Åhléns. Det blir väl de sista butikerna jag besöker innan jag åker hem på lördag. Det är okej, eftersom jag antagligen kommer att shoppa lite när jag kommer hit om en månad igen.

Mina fina Casioklocka piper varje gång klockan är jämt. Jag förstår inte hur den funktionen har kommit igång. Riktigt stört är det också när den väljer att ringa 01.00 på natten. Måste försöka installera bort det.

Nu, skriva klart ingressen. Sen är jag klar!

Dethär med att fynda på rea.


Jag är en sådan som alltid rotar igenom butikers reastänger och hyllor före jag kollar igenom de andra grejerna.
Jag kan ärligt säga att mer än hälften i min garderob är reaplagg. Billaga som dyra.
Mitt bästa reafynd är mina Acnejeans som jag köpte i somras för endast 42 euro. Det är ett fynd eftersom ett normalpris på Acne är kring 140 euro. Ett annat fynd är alla mina Vans och Converse. Jag samlar på dessa skor. Jag alltid vill ha fler.
Tyvärr är jag inte duktig på att fynda på Second hand. Det är dock min mor. Jag köper gärna smycken, väskor och skor (ett par Pertti Palmroth stövlar för fyra euro är mitt bästa fynd), men kläder går inte. Någon gång har jag köpt ett par jeans, men oftast är plaggen inte i min smak.

Smink är något jag helst inte köper. Visst, en ögonskugga eller nagellack går väl. Och såklart hårprodukter. Men att köpa en hudcreme eller något annat känns inte så hygieniskt. Mat hör också till en sådan sak. Dessutom är det äckligt att säga att mat är på rea. Nedsatt heter det väl.


Nu är det godnatt. Over and out.

Trött efter elva timmars jobbdag

Nu sitter jag vid min laptop hemma i det lilla röda huset. är trött efter en 11 timarsjobbdag. Väldigt trött.

Plåtningen på Söder gick väldigt bra. Åkte i en taxi med en konstig chaufför som var väldigt intresserad av mig och mitt finländska ursprung. Det var långa köer så efter 190kronor senare fick jag en lapp där hans adress fanns. Han vill att jag skall skicka en VR-tidning åt honom. Vilket jag antagligen inte gör.
När jag äntligen kom in i studion fick träffa hälso-Frida och fotograf-Nicklas (igen). Modellerna var duktiga och även sminkaren.
Just nu känns det helt tomt. Jag har endast lite grann att fixa imorgon -sen är jag färdig! Det känns så underbart att kunna sluta på VeckoRevyn när allt är inlämnat och klart. Inget som är ogjort. Känner mig riktigt stolt, eftersom jag har gjort sidor till nummer som kommer ut nästa år.

 Imorgon åker jag på jobb en timme senare. Kan behöva sova lite. Efter jobbet besöker en pappa mig. Han har jag inte sett sen jag var på Åland. Kan bli trevligt.

Tisdag som i "House"

Idag har jag handlat några gåvor. Vill ju inte lämna VeckoRevyn utan att visa min uppskattning. Endast tre dagar kvar.

Snart skall jag gå till Panini och hämta mackorna som jag har beställt till kvällens plåtning. Tror att vi kommer att hålla på ganska sent. Hoppas att jag hinner hem till House. Det skulle vara trevligt.

Det har varit väldigt lugnt på redaktionen idag. Nästan lite tråkigt. Tycker om när det är fart och fläng. Visst, jag har lämnat in två jobb (två återstår). Men ändå.

En sen lunch


Det blev en sen lunch idag. Jag är dock inte dödshungrig trots att jag åt ett knäckebröd till frukost.

Nu skall jag dra en sväng på stan. Göra några privata ärenden och beställa lite fika till plåtningen ikväll. Modellerna får ju inte vara hungriga.

Tomt på VR-redaktionen.

Som sagt besökte jag ju en kompis inatt. Hon har en trevlig lägenhet på söder -vid vattnet. Väldigt fint.

Idag är det lugnt på redaktionen. Jag, mode-Csilla, layout-Helen är dom enda på plats. De andra har åkt till Norrtälje på en konferens. Jag har tänkt få klart de flesta jobb, så att jag imorgon kan göra det som jag plåtar ikväll. Det känns som om jag har allt under kontroll. Kommer att jobba länge idag, plåtningen börjar först kl17. Men det är det värt.
Vädret är lika blött som igår. Spela roll (kokosboll). Imorgon har sol lovats.

Kvällsprogram

Är nu tillbaka. Shit vad trevligt det är när modeller är duktiga. Denhär plåtningen gick väldigt bra.

Idag fick jag ett fint mail av en lärare. Nu är det fixat (i alla fall för min del). Jag kommer till Stockholm i november-december och är med på ett projekt som Vecko Revyn ordnar.
Jag hoppas såklart att min sambo hänger med.

Nu är det kolsvart utomhus. Regn och rusk. Skittrist. Jag skall snart ta tunnelbanan till Hornstull där min kompis möter mig. Trevligt. Vi skall äta soppa. Hemgjord soppa.

Jobb, jobb

Taxin skall bokas. Sedan är jag påväg. Det är alltså första gången jag skall åka iväg på en plåtning helt ensam. Känns kul och jag vet vart jag ska. Var i samma studio i somras när jag var här och hälsade på. Känner även fotografen rätt väl. Det är lugnt!

Dagens outfit Chinos med hög midja
                         Vit t-shirt
                         Svarta tygskor (jaa, fast det regnar)
                         Ny, fin sjal från Urban Outfitters

Slött

Det är väldigt slött när det är grått ute. Molnen är så tjocka att inte en stråle når oss.
Det är verkligen slött när det bara regnar och man önskar att man vore hemma, helst i soffan och bara kunde ha filmmaraton.
Det är slött när paraplyet är sönder när man som mest behöver det.

Lunchen är över

Nu har jag ätit lunch som idag bestod av grillad kyckling, tomater, gurka och avokado. Som efterrätt nötter och frukt. Jag tackar gud för att Konsum ligger mitt emot Bonnierhuset. I regnväder vill man ju inte gå utanför dörren alls.
Nu väntar jag på att klockan skall bli tre. Då skall jag infinna mig hos foto-niklas. Plåtningen börjar idag med en modell, imorgon fortsätter den med de restrerande tre. Riktigt trevligt skall det bli att få bestämma från början till slut. Ta beslut själv.

Planer för mellandagarna


Jag eller vi, är verkligen i god tid. I mellandagarna skall jag och min sambo gå och lyssna till en musikal i Svenska Teatern i Helsingfors. Nu är biljetterna beställda.
Eftersom min sambo jobbar som garderobiär/dörrvakt på en teater har han tydligen fattat stort tycke för olika pjäser. Det gör mig lycklig.

Idag: Sista praktik-måndagen

Det är uselt väder idag. Regn och grått. Ett väder som gör en trött och deppig och alla tåg försenade. Suck.

Idag börjar jag min sista vecka på Vecko Revyn. Det är med blandade känslor jag kommer att lämna dethär stället. Kul att komma hem till sitt riktiga hem, sin sambo och vardagen. Men otroligt trist att lämna alla fina vänner jag fått här. Jag kommer att hålla kontakten med de flesta, det vet jag.
Dessutom är det viktiga kontakter. Känns kul att få återvända i slutet på november.
Idag är det lite småstress på redaktionen. Jag har en egen plåtning i eftermiddag, så håller på att samla ihop de sistsa grejerna för det. Sedan är det lämning på några grejer. Allt är under kontroll. Jag jobbar bäst i stress. Så är det bara.

Förövrigt har jag en grym nackspärr. Det är ömt. Det tar ont. Fattar inte vad jag har gjort, men ont har jag.
Ikväll skall jag och hälsa på en kompis som bor på söder. Det kan bli trevligt. Får sova hos henne. Riktigt trevligt.

Huvudmassage

Jag har ju berättat tidigare om Head Massager som jag köpte av en dam som var i Bonnierhuset.
Såhär ser den ut.

image44

Den är otroligt bra, må ni tro.

Nu förstår jag ju.


Kom just in från en och en halv timmes skogspromenad med hunden Becky. Nu, mamma, kan jag börja förstå vad du menar med att naturen är vacker. Att se en solnedgång på hösten är vackert. Väldigt vackert. Speciellt när landskapet här är varierande. Skog, åkrar och hästhagar. Underbart fint.

Nu skall jag spraya min nya skor med lite skyddspray. Det behövs för att de ska hålla längre.

När man fikar på VR.

På fredagar är det fredagsfika på Vecko Revyns redaktion. Det brukar hända kring fyratiden. Då är det okej att ta paus från datorn och sätta sig i soffan med de andra. Oftast är det kanelbullar eller muffins som bjuds. Till och med klementiner brukar det också finnas.

I fredags hade jag egen fika framför datorn. Min bror hade bakat hallonmuffins, så tog med några. Såhär kan det se ut när man fikar framför datorn med muffins och en kopp te.

image42

Middagen är uppäten.

En god måltid serverades det här i det lilla röda huset. Potatisklyftor med fileé och kantarellsås. Jag drack ett glas rött (hör och häpna) tillsammans med min bror. Detta gjorde jag i hopp om att min huvudvärk skall försvinna. Lider idag igen.
För övrigt håller min storebror på att installera ett nytt "golv" i hallen. Det blir fint. Ett nätt golv i natur känsla. Vi alla hoppas på att det skall bli ett varmare golv. Ett sådant som inte gör våra skor kalla.


Jag är mycket trött


Vid elva tiden åkte jag iväg idag. Åkte direkt till Götgatan för att köpa saker från Weekday och Monki. Hittade en hel del men är lite besviken på jeansen.
Vi halvtre-tiden mötte jag upp L och vi lunchade. Tex-mex för mig. Som vanligt.
Det blev en sväng till Stureplan och Zara. Vidare mot Urban Outfitters och sedan mot Gallerian. Nu är jag trött. Mycket trött. Väntar på att det blir tv-dags. Slappa i soffan står nu på programmet.
Dagens köp blev ett par chinos med hög midja, oversize t-shirt, en topp, svart stickad klänning och en härlig produkt från Make up store. Det känns bra.

Tänk, om en vecka denhär tiden är jag hemma. Hemma i mitt hem.

Fredag innan tolv.

Efter klädbytarkvällen är jag riktigt nöjd. En sjal, ett par vantar som jag gav bort och en märkes t-shirt. Den är nice. Vit med en hästsko i läder och lite nitar på. Jag fick den gratis. Gratis är ju bra.

Ligger nu i sängen med laptopen på magen och väntar på att sömnen ska ta över. Är ju väldigt trött efter denhär hektiska veckan, men just nu verkar det ta tid. Skall bläddra genom nyaste VR tror jag.
Idag på eftermiddagen meddelade mode-Csilla mig en rolig grej. En överraskning. Som jag hade hoppats på.
Nu är det besämt. Kring första advent kommer jag (och hoppeligen min sambo) att vara i Stockholm igen. Då är det ett jobb -riktigt jobb som väntar. Underbart. Fredagsfantastiskt.

Imorgon skall jag shoppa. Jeans åt min fina väninna och en gåva till min sambo och såklart grejer till mig själv. Räknar med att dethär blir den sista ordentliga shoppingdagen före jag åker hem. Hmm, måste fundera var jag behöver.




Snart är det dags


Klädbytarkvällen börjar om fem minuter.

Idag har jag fått mycket gjort, tycker jag. Börjar ha allt på klart till tisdagens plåtning, så det är skönt att gå hem och verkligen kunna ha helg.
Efter lunch gick jag till Bonnier bokhandeln här i huset mitt emot. Där finns det en massa billiga böcker, nya som gamla. Jag köpte tre, två pocketar och en inbunden. Endast 80 kronor. Skulle ha velat köpa mycket mer, men har ingen lust att ha överviktig kappsäck tack vare en massa böcker. Nu blir säkert min mamma glad när hon läser det här.  Hon är inte van vid att jag läser böcker.
Vi hade fika med rabarber- och äppelpaj med glass idag. Jag åt en liten bit. Har ätit mig mätt (som en plätt) på klementiner. Vi satt och snackade om gamla serier och filmer. Favoriterna verkar vara "Rederiet", "Tre kronor" och "Varuhuset".
Lisen skall gå hem och se "En kärleks historia", medan jag vill hem till Brunnsgatan och kolla "Ebba och Didrik" som jag köpte till min mamma i somras. Åååh, vad jag ska kolla på alla avsnitt i jul när jag är där. I vår gråa fina hörnsoffa. Höra hur det knastrar och sprakar i spisen medan snön faller utanför.

Idag fick jag även en bekräftelse på  att det antagligen blir en lång-helg till Stockholm månadsskiftet november-december. Jag skall bjuda min sambo på en liten semester. Själv skall jag jobba en dag. Det ser jag fram emot.


Fredagsfantastiskt


Det känns fantastiskt med fredag.

Ikväll är det kläd-bytar-kväll här på redaktionen. Alla tar med sig kläder de inte vill ha eller behöver och så byter man till sig nya grejer.
Eftersom jag inte packat nåra såna grejer så kommer jag att få köpa istället. Lite sådär basar.
Jag hoppas på lite fynd. Accessoarer i alla fall. Kanske något trevligt märke.


Tidig morgon på VR-redaktionen.


Idag stegade jag in redan vid åtta. Kände mig lite stressad igår kväll när jag tänkte på allt som behövde göras. Csilla och Emma åkte just till plåtningen. Själv blev jag på redaktionen för att samla in lite grejer till tisdagens plåtning (där jag kommer att vara den enda stylisten) samt vara på plats när tjejen som vunnit skinnjackan anländer.

Idag är det fredag. Det har Layout-Helena upplyst mig om. Ganska kul dethär, när vi är ca 15-18 här på redaktionen och alla påminner varandra om att det är fredag. Helt fredags-fantastiskt.

Nu ska jag hämta mig en kopp te, sedan börja ringa runt.

Är ännu på redaktionen.


Men ska snart gå. Vill fixa klart allt före plåtningen imorgon. Kommer antagligen att stanna någon timma här imorgonbitti och åka till fotografen först senare.

Mötet gick bättre än förväntat. Börjar få klart i vad jag skall göra och hur jag skall göra. Tackar härliga Csilla för all hjälp. Hon är väldigt snäll.
Nu, packa allt. Sedan dra mig mot Hötorget där jag skall möta upp ålänningarna.

Massage är bra

Massagen var underbar. Men minuterna går alltid för snabbt. Hade gärna velat att hon skulle ha kunnat fortsätta en timme till.
Hon sade att jag var spänd i nackrosetten och antaligen därför har huvudvärk. "Börja med strechning istället för att äta ipren" sade hon. Och jag som är så dålig på att strecha.

Nu, möte...

Dagens program.

Denhär dagen har börjat med lite returer. Tack gode gud att jag inte behöver springa på stan och föra tillbaka alla dessa påsar. Bättre att få det budat till rätt ställe.
Klockan 11 skall jag och stylistass-Emma gå till en presskontakt som har visning idag (och inte förra veckan). Sedan blir det lunch på stan. Skall bli kul med lite omväxling i lunchen (har tidigare endast ätit lite soppa och klementiner).
Efter lunch blir det möte Med chefred-Lollo. Då får jag svar på endel frågor. Intressant och lite nervöst kan jag säga.
Klockan 15 är det massage. Skönt ska det bli, eftersom jag igen lider av huvudvärk. Det är alltså huvudvärk Dag 3. Inte kul alls.
Idag tänker jag jobba lite övertid. Har nämligen sedan en dejt på stan med två ålänningar. Härligt ska det bli. Den ena kommer från Paris och den andra... Ja, hon kommer från sin träning. Duktig som hon är.

Nu börjar jag märka att Csilla varit och pillat på min dator. Jag skriver oftast utan att se på fingrarna, vilket hon inte visste. Så hon har gladeligen ändrat plats på M och N på mitt tangentbord för att få sig ett litet spratt. Det lyckades inte riktigt, men som sagt.. Nu börjar jag märka det.

Härligt att ha ett jobb.


Fick just ett mail av min chef i TRENDY att jag är välkommen på jobb 9.11. Det tackar jag för. Ni kan förstå att det är inte precis gratis att bo i Stockholm i 9 veckor. Har shoppat en hel del (kommer att ha något med övervikt när jag flyger hem den 3.11) och unnat mig en hel del. Mailet kom vid rätt tidpunkt, kan man säga.
Sitter och lyssnar på Håkan Hellström. Han är alldeles för bra. Störtskön med de fina texterna. "Nu kan du få mig så lätt" och "Den fulaste flickan i världen" är två av mina favoriter.
Ångrar mig från roten av mitt hjärta att jag och vänninan C inte gick på hans konsert på Skansen. Det ösregnade och vi valde att spara pengar. Dumt var det. Riktigt. Dumt.

Imorgon är en viktig dag. Väldigt viktig för mig. Skall ha ett samtal med chefredaktören. Håll för fan tummarna! Det kommer att gå vägen, jag känner det.



Onsdagen sjunger snart på sin sista refräng

Nu sitter jag här igen. Vid mitt skrivbord i det lilla röda huset. Jag Känner att jag har fått en massa gjort, men ändå skulle det vara bra om dygnet kunde ha mer än 24 timmar. De räcker liksom inte till.

Idag har jag mest haft sådär lite lätt ont i huvudet (ni som känner mig ordentligt kan ju läsa lite mellan raderna). Jag har ätit verktabletter utan att få hjälp. Just nu hoppas jag att den lilla massagen jag ska få imorgon kan hjälpa mig lite tilll. Jag hann skriva upp mig på listan (som hänger på anslagstavlan på redaktionen) innan den blev full. Fan vad jag ska njuta dedär 15 minuterna.
Idag fick jag ett nytt nummer av Vecko Revyn i min hand. Mitt första jobb var där, min första sida. Jag ser redan nu att jag har utvecklats. Nummer 24 kommer att bli ett litet "Hannah nummer" som Mode-Csilla uttryckte sig så fint idag. Jag kan faktiskt hålla med om det, för jag har varit med på alla modejobb. Attans, vad härligt.
Skall be Layout-Helena (som igår fick sitt hår klippt av mig) fixa alla jobb till PDF, så att man har dem.

Nu skall jag gå och vika tvätten som jag tvättade igår. Sedan skall vi njuta av stekt lax och potatis.


Moderummet hos Vecko Revyn.


Idag har vi städat upp i moderummet. Returer är gjorda. Nu finns det plats. Man ser till och med golvet och alla kläder som hänger på väggen. Det var förmiddagens program och attans vad kul vi hade, eftersom vi alla tre hjälptes åt.
Efter lunch ska vi bege oss till Polhem för att försöka få ihop det sista för plåtningen som är på fredag. Det börjar kännas okej nu.

Nu vankas det lunch. Bra tajmat. Jag är vrålhungrig. Men först -boka massagetid tills imorgon.

Tisdagkväll i det lilla röda huset

Hela dagen har jag varit lite småorolig för hunden som åt en massa choklad. Har nästan varit beredd på att min bror ska ringa och berätta att hunden är på djursjukhuset.
Kom just hem och hunden mår bra. Aningen trött verkar den vara, men som sagt, hon är vid liv. Det viktigaste.

Imorgon är det onsdag. Händer egentligen inte något speciellt, planerar klart jobbet som ska plåtas på fredag. Har två jobb, så det är rätt mycket kläder. I like!


Att frossa i klementiner


Jag har en klementinpåse på mitt skrivbord och ass-Emma som sitter mitt emot har en chokladlåda. Försöker glömma bort hennes choklad, medan jag äter mina klementiner.
Det var specialpris på klementiner i Konsum här bredvid. Jag kunde inte låta bli att köpa, så det blev 2 kilo klementiner. Gott.

Storleksproblem


Tisdagen är här och det är ganska ljust i Stockholm. Skulle helst få vara några grader varmare. Frös i morse när jag stod i klänning, svarta strumbyxor och converse (nya!) och väntade på den försenade bussen. Jag får väl bara vänja mig vid att vintern är påväg.

Igår blev det lite afterwork-shopping. Gick en sväng till Topman för att hitta något till min sambo. Fanns en hel del som jag tror han gillar. Gick även förbi Zara och köpte min älskade kappa som nu fanns i min storlek. Avskyr när min storlek alltid är slut. Men nu har jag den, och jag är nöjd. Väldigt. Nöjd. Bild kommer kanske senare.


Nu ska jag fortsätta med arbetet här. Snart är det lunch.

Hundar SKA inte äta choklad.


Eftersom vi alltid varit en "hund-familj" vet jag att hundar inte ska äta choklad i stora mängder. Det är farligt för dem och kan leda till förgiftning.
När min mamma kom hit i lördags hade hon med sig choklad till mig. Ni vet, såndär sjukt god choklad med Mariannekaramell-kross i. Jag hade ätit två rader av den, för vill ju spara lite till helgen. Laden chokladkakan på min hylla ovanför sängen (vi snackar två-tre meter från golvet) och tänkte då att min brors hund inte skulle komma på att ta den. Jag hade till och med gömt den under en massa cd-skivor och böcker.
Idag när jag kom hem låg bara förpackningen i min säng. Ingen choklad och inget folie (som är runt chokladen). Jag fick panik.

Nu har det gått tre timmar sen jag kom hem. Hunden ligger och sover. Min bror blev orolig och försökte få hunden att kräkas med hjälp av en matsked salt och fingrar i halsen. Hunden ville inte.
Nu ligger den i sin säng och snarkar högt, så som den alltid gör.
Får se om vi alls får sova något i natt. Tror inte jag kan göra det.
Det är otrevligt när en hund är smartare än en själv.

En måndagseftermiddag på VR-redaktionen


Nu är snart denna arbetsdag slut. Bara jag och modeass-Emma kvar här i "modehörnet".
Jag tycker att jag fått en massa gjort. Har även fått tre nya jobb att göra före jag åker härifrån. Det här är verkligen en god start i min bok. Därför tackar jag inte nej. Tvärtom - Jag tycker om det.

Det känns ganska lugnt trots att det var pressvecka förra veckan. Inget ogjort, om man säger så.
Vi började måndagen med morgonmöte tillsammans med veckorevyn.com. Några där har börjat med med en Detox-vecka. Vi önskade dem lycka till, medan vi drack vårt morgonte (och "God Morgon"-juice) och medan vi tuggade vår morgonmacka. Jag älskar verkligen dessa frukostmöten. Härliga Red.ass-Anna dukar alltid så fint och väljer så goda semlor att man bara vill äta trots att man är mätt.


Om några minuter skall jag lämna redaktionen. Måste hinna via Zara och Topman före jag åker hem. Gåvor skall inskaffas. Det verkar som om dessa två sista veckor kan bli stressiga.

Lunchdags!


Nu är det lunch här på redaktionen. Sitter och funderar på vad jag ska äta.
Är det månne farligt att äta rester av en makaronilåda som jag gjorde i fredags? Den har ju legat i kylskåp hela tiden ändå. Ååhh, vad irriterande!

Skype är (väl) bra!


Denna helg har jag använt skype för första gången. Jag gillar det. Gillar det skarpt.
Det är härligt att få tala min sin sambo hur länge som helst utan att det kostar. Det tråkiga är ju att han har webbcam, vilket jag inte har. Jag sitter här vid mitt skrivbord. Får se hans ansikte. Får se hans söta miner.
Vi pratade och det rann en tår på min kind. En tår som visade saknad och glädje!

En dag som denna.

Oftast brukar söndagar kännas obehövliga. Tråkiga, ofräscha (inte på grund krogbesök) och allmänt onödiga.
Vanliga söndagar, alltså jag pratar om sådana som jag tillbringar i mitt riktiga hem brukar ungefär se ut så här.
Lång frukost.
En väldigt sen dusch.
Tvättar kläder.
Småstädar.
Lång promenad.
(Träning)
Plugg.
Parlamentet.

Idag har det varit en helt annan söndag. Jag har varit i Täby Centrum. Väldigt kul. Känner mig fräsch, trots att det är söndag.
Dagens köp blev ett par vantar med högt skaft (kan man säga så?). Menar i alla fall att dem kan jag använda till min kappa (som snart är min!) som har kortare ärmar. Tror det blir riktigt snyggt.
En till sak var en lackväska. Jag gillar verkligen lack. Skor, tights, väskor.. Idag blev det en lackväska.

image41

Jag tycker den är väldigt trevlig. Men bilden är inte trevlig. TUR att jag inte ska bli fotograf.

Nu ska jag slösurfa, sedan blir det Parlamentet. För att få lite hemma-känsla.


En fin söndag.


God morgon, här i bloggen. Har just käkat frukost och min fina bror hade bakat färksa scones. Det är söndagsfrukost. Scones med marmelad. Det är söndagslyx.
Dagens program är Täby centrum. Hoppas på lite fynd faktiskt. Hade lite ångest när jag kollade kvitton (har sparat alla jag shoppingkvitton), men nu har den försvunnit. Min ekonomi är lite under kontroll känns det som.

Nu duschen och sedan shoppingdags. Jag är redo.

En ny klocka.


Här kommer en bild på min nya, coola CASIO klocka. Fatta att jag är nöjd.

image40

En lördagkväll


Efter en nästan två timmars promenad sitter vi nu och pratar vid det mörka bordet i det röda huset.
Vilken värme det kom nu när mamma är här. Jag har saknat henne.

Väntar nu på att storebror ska bli klar med lammsteken han har i ugnen. Ska bli gott med mat. Äter det med bulgur och rotfrukter. Det vattnas i min mun.
Imorgon blir det antagligen lite shopping till Täby Centrum. En annan söndag, med andra ord.

I väntan på mor.


Har lite sysslor här hemma att göra förrän mamma dyker upp. Jag är otålig. Har så mycket att berätta för henne och så mycket nyheter. Har nyheter. Men dem nämner jag inte här. Det får vara en hemlighet ännu några veckor.

Tänkte bjuda på en liten bild från gårdagens IDOLkväll.

image39

Jag: Hej! Vi kommer från Vecko Revyn och skulle gärna ta en bild på dig, mig och tidningen. Är det okej?
Christoffer: Ja, absolut! Vad kul! Jag kan sätta mig ner på scenen, så blir vi lika långa.
Jag: ååh, vad snällt.
Christoffer: haha!
Jag: Du kommer att gå jävligt långt i denhär tävlingen.
Christoffer: Tror du? Påriktigt?
Jag: Ja! Med dendär grymma rösten kommer du hur långt som helst.
Christoffer: Tack!
Jag: Du får behålla tidningen.
Christoffer: Vad bra, så har jag något att läsa ikväll.



En väldigt kort sammanfattning.

Jag är fortfarande helt chockad efter igår. Det var en skitbra kväll. Jag fick sitta på en bra plats, för att kunna se Idolerna. Tur att man är press vid sånahär tillfällen.

Ljudet var superbra och det var roligt att se hur allt går till. Shit, vad jag är nöjd.

Det närmar sig.


Snart är klockan fem och då stänger vi fabriken här. Vinet öppnas och sminket kletas på.
Om ungefär en och en halv timme åker vi mot Idol. Jag är laddad till hundra. Har varit det hela dagen.

Just nu på redaktionen blandas all musik. I tv:n var det just Robyn (jihaa) och nu börjar Stylistass-Emma spela Sahara Hotnights på sin dator. Det är minst femte gången "Cheek to Cheek" hörs från denhär delen av rummet idag. Det är hennes favorit.

Nu ska jag lämna in det andra jobbet för idag, sedan duka upp för fredagsvin.

Gladast i hela världen.


Jag är väldigt glad idag. Jag är glad för att jag skall få besöka IDOLstudion och få höra allt live. Det är inte alltid man för göra det och jag tror att det är första och sista gången i mitt liv jag får vara med om detta. Kolla i tvn om ni ser mig!
Såklart är jag också glad för att min fina mamma kommer imorgon. Har inte sett henne sen sommaren och man börjar verkligen längta lite. Hon längtar nog också efter mig. Det är jag säker på.
Om två veckor får jag äntligen träffa min kära sambo. Avskyr att vara särbo. Det är inte meningen känner jag.

Nu skall jag skriva klart ett jobb som sedan ska lämnas in. Jag är så glad att jag får göra så mycket här på VeckoRevyn. Håller nu på med ett jobb som kommer ut i januari. Tänk det ni.

Nätet är här!


Nu har det kommit internet till det lilla röda huset. Halleluja, säger jag. Vilken fröjd.

I helgen anländer mina fina mamma. Hon skall spendera ungefär tjugofyra timmar här i huset. Vilken glädje! Har inte sett henne sedan juli, vilket känns konstigt. Ofta tror man att man klarar sig utan sina föräldrar. Igår och idag har jag konstaterat att man inte göra det. Klarar mig inte heller utan syskon. Och sambo.

Nu är det att trycka på knappen som släcker denhär saken. Har mycket att vila mig inför -närmare bestämt IDOL imorgon. Har på känn att det kommer att bli en sen kväll. En. Väldigt. Sen. Kväll.


Veckoslutet snart här.

Veckan har gått med stormsteg. Vet inte vart den  har försvunnit.

Har kommit några timmar till redaktionen för att kolla mail och lämna in ett jobb.
Som sagt är det pressvecka i Stockholm. Jag har hängt med på allt och det känns väldigt skoj. Har fått en massa viktiga visitkort.
Det är kul att få se lite trender för våren08. Jag har hittat flera favoriter bland märkena vi har besökt. Idag på eftermiddagen blir det bland annat TIGER of Swedens tur och jag tror att jag kommer att trivas där. I Like TIGER!

Idag känner jag mig lite hängig. Nästan lite förkyld. Det får absolut inte hända för imorgon är det IDOL. Det ska bli riktigt trevligt. Och idolerna sjunger dessutom låtar från ett bra tema. Yeah.

Imorgon börjar det.


Har just kommit tillbaka från plåtningen. Sitter här med en latte och ska snart dra mig hemåt, bara några grejer kvar.

Imorgon (och hela veckan för den delen) börjar vi pressveckan med att besöka STAR PR. Kommer att ha väldigt mycket att kolla på, så är väl inte alls på redaktionen denna vecka.
Skall bli kul att få se våren nollåtta av alla märken.

I lördags fyndade jag en fin klocka. En gammal Casio. Jag tror min bror hade en sådan när han var ung. Jag är nöjd, för den är grym!

Måndag som börjar med plåtning.


Kom just till redaktionen. Har packat ner alla grejer och kläder och har ringt efter en taxi. Tar taxin till Söder där vår fotograf finns! Plåtar väl hela dagen, gissar jag.


JEEE för lunchshopping.


Eftersom jag alltid är så snabb att äta på lunchen brukar jag ha en halvtimme kvar till annat (okej, dom är inte noggranna med sådant här, men rätt ska ju vara rätt). Oftast sitter jag och slösurfar oftast på facebook eller läser bloggar, kollar in nätshopping och sånt.
Idag gick jag på stan istället. Gick till VAGABOND och köpte mina drömskor, Ett par mc boots i läder. Som jag har önskat. Som jag har tittat och som jag har jämfört. Idag kände jag att det var dags att ta steget. Betala lite mer och få de perfekte stövlarna. Efter en diskussion med modeCsilla förstod jag att det skulle vara rätt bestlut. Skaftet är perfekt och kommer att vara suupersnyggt till klänning. Jag är riktigt riktigt nöjd.

Bildbevis.


Som jag lovade igår, kommer nu bildbevis från vårt lilla torsdag-eftermiddags-spektakel.


image38


Emma, Csilla och jag.

Idolsnack tidigt på morgonen.

Idag är det höstväder. Jag har ändå klänning, vill vara fredagsfin.

När jag steg in på redaktionen stod Csilla och formgivar-Helena och snackade om IDOL!! Idag är det Helenas tur att få gå på IDOL. Fatta alltså, det är ju världens bästa tema de har idag. Hoppas att det är lika bra nästa vecka när det är min tur att få uppleva en live IDOL-sändning.

När Modeass-Emma kom hade hon med sig en massa godis. Hon ska gå på tjejkväll ikväll (efter fredagsvinet alltså), så hon hade färdigt laddat upp. Det var en dålig idé, eftersom det bara finns godisråttor här på redaktionen. Får se hur mycket godis hon har kvar.

Nu ska jag ringa runt och fråga efter strumpbyxor.

Tack för idag, slut för idag.

Nu nalkas det för hemfärd. Tänker åka direkt hem idag, inte något slösande på stan. Kommer väl att slösa tillräckligt på lördag antar jag. Då är det shopping med en av mina bästa väninnor. Sådant är trevligt. Alltid. Trevligt.
Arbetsdagen har slutat på ett roligt sätt. Jag, Csilla och modeass-Emma lade på oss varsin mask (alltså inte ansiktsmask utan en klä-ut-sig-mask). Jag hade en Cher-mask med värsta svarta lockarna och de andra var män. Skall försöka lägga in lite bildbevis imorgon (eller så får ni se det i tidningen om några nummer, haha!). Det var skoj och hela redaktionen vrålade av skratt. Skoj dethär, men eftermiddagar.

Ofta när jag sitter på bussen/tunnelbanan, är ute och promenerar eller bara är brukar jag hitta på världens bästa blogginlägg. Tänker på saker som påverkar mig, eller saker jag tycker, eller saker jag hör. Det är konstigt att man sitter och planerar ett inlägg istället för att till exempel, ringa en kompis och berätta det.


Nu hem. Till. Det. Röda. Torpet.

JAG i nyaste VeckoRevyn!


Jahapp., fick just den nyaste VeckoRevyn i handen. Alltså den som kommer ut i butik nästa torsdag.
När jag bläddrade i de första sidorna fanns jag med på två av "bakom kulisserna" bilderna.
Dom skulle ju i alla fall ha kunnat välja lite bättre bilder, tycker jag. Det tycker man väl alltid.
Men skoj att mina frisörkunskaper syns i den tidningen, det är ju aldrig fel!

C. Berg!


Igår när jag steg av tunnelbanan i Danderyd kom ett känt ansikte emot mig. Självaste Carina Berg. Hon såg fräsch ut, söt som vanligt och helt okej kläder. Frisyren är jag ganska intresserad av.

Sviiinigt kallt!

Usch, idag var det vinter i luften. Gräset var fruset och man frös om händerna. När jag vaknade stod termometern på minus. Inte skoj! Ett par vinterstövlar behövs.

Har kommit till redaktionen och är redan hungrig. Klockan har inte hunnit bli 10 och jag skulle göra vad som helst för något ätbart. Måste börja med ordentlig frukost. Idag hann jag inte (försov mig en halvtimme).

Idag är det torsdag. Min fina vän AL kommer på besök, får träffa henne imorgon. Det kommer att bli kul.

Nu ska jag gå till moderummet och kolla in kläderna för måndagens plåtning. Allt ska fixas!

det kom ett mess...

... av en snäll moster igår. Hon ville gratta mig till praktikplatsen och såklart veta hur jag har det.

Känns bra när man har så många, fina människor runt omkring sig. Verkligen fina! Guldvärda.

Onsdag som i "Bonde söker fru".

Eftersom jag var på mingel förra onsdagen missade jag del1 av "Bonde söker fru". Ikväll tänker jag då inte missa det. Vill ju se bonden vi var och hälsade på. Karl Petter heter han, om någon vill veta.

Nu ska jag börja dra mig hemåt. Har haft full rulle här på redaktionen idag. Ringt en massa ärenden, besökt ett möte som också var en liten visning för våren nollåtta. Har skickat iväg en ansökan om stipendium, skickat mail, lunchat, ätit frukt OCH suttit i moderummet bland alla nyinkomna kläder.

Som sagt, hemåt var det ju!

Äntligen på plats!


Idag gick det väääldigt lååångsamt att ta sig till redaktionen. En massa männskor som trängdes i tunnelbanan. Tur att jag steg på vid första stationen. Fick alltså sittplats.

Igår, efter jobbet åkte jag till Kungsholmen för att klippa ett hår. Ett väldigt trevligt hus med en väldigt trevlig lägenhet. På Kungsholmen skulle jag faktiskt kunna bo. Ett lugnt område (om man inte tänker på detdär hemska som hände i helgen).
När jag kom hem slappade jag i soffan. Blev lite sur när House slutade med "fortsättning följrer...". Hatar verkligen när man måste vänta en vecka. Skittrist!

Nej, nu ska jag ringa till accessora och be dem skicka lite grejer till mitt jobb!

Full fart på redaktionen!


Hittills har det varit full fart här på redaktionen! Haft mycket att göra från dagens start. Om en timme är det nästan hem, skall åka en sväng till Kungsholmen för att klippa ett hår (min salong har tagit  fart här i Sweden). Sedan förbi skoaffären (vill köpa mina drömskor idag).
Just nu väntar jag på kvällen. Vill lägga mig i soffan med en kopp te, se på Äntligen hemma som sedan följs av House. Tisdag är en bra tv-kväll.

Jag är vrååålhungrig. Lunchen idag var lite speciell. Pasta med chevréost, nötter, citron. Har inte lärt mig detdär med "starka" ostar.


Kylig tisdag i Stockholm.


Idag steg jag upp 06.00 för att hinna gå en 30minuters promenad med hunden. Kände att det var kyligt, men friskt i luften. Ibland är det väldigt skönt med tidiga morgonpromenader.
Har just kommit tillbaka från en pressfrukost i Gallerian. En härlig smoothie bjöds vi på (plus god mörk macka, te, färsk frukt..) Dagar som denhär är det smart att inte äta frukost hemma.

Nu ska jag jobba klart med lite bilder, sedan är det väl strax lunch. Är dock inte hungrig.


Bion igår var väldigt bra. Rekommenderar den varmt!

Ett gott skratt!


Idag har vi skrattat som tusan (läs:fan) här på redaktionen. Mitt humör har kommit tillbaka, skönt.
Jag tror att det kommer att bli bra att avsluta dagen med en humoristisk biofilm.

19oktober KOMMER JAG ATT SITTA MED I IDOLPUBLIKEN
! JIHAA!! Gode gud, gör så att mina favoriter hålls kvar tills dess.

Dagens köp -en head massager!


Japp, idag har jag köpt något som kanske skall förbättra mitt mående och humör. Jag brukar väldigt ofta lida av huvudvärk. Huvudvärkstabletter äter jag ofta.
Idag kom kvinnan med head massager till redaktionen. Hon sålde två för 200kr. Jag köpte en för 100kr (gjorde en deal med nya modeass.-Emma). Jag hoppas att denhär lilla grejen skall hjälpa mig. Den ska bland annat göra så att jag slappnar av.
Den liknar en såndär grej som min mor gör prickar i semlorna med när hon bakar.

Hoppas på det bästa.

Back in Stockholm.

Idag börjar jag min sjätte vecka här på VeckoRevyn. Känns konstigt när det går så snabbt. Vill inte sluta, vill vara kvar här!

Helgen på Åland var härlig. Fredagen var lugn med syskonen. Vi såg på Idol, promenerade i höstmörkret med hunden, drack te och bara snackade. Jag älskar mina syskon. Alla fyra!
På lördagmorgon gick jag på jobb. Jobbade nästan hela dagen och det var så otroligt kul. Alla hade väntat på mig. Fick ett väldigt bra intyg av min chef. Han verkar vara väldigt nöjd med mig.
Efter jobbet blev det middag med far och sedan chill med hyrfilm.
På söndag var det jobb igen. Mitt eget hår blev även fixat (återigen lite osymetriskt), köpte smink, hårprodukter. Tortillamiddag och sedan snabbpromenad till Ålandsfärjan.

Ikväll skall jag och en söt väninna äntligen gå på bio. Vi har försökt träffas flera gånger utan att lyckas. Idag är det dags! Martina Haags "Underbar och älskad av alla" ska vi se.

Nu drar jag!


Denna helg kommer att gå snabbt, det känner jag på mig.
Skall nu kila iväg. Först till Åhléns för att köpa en gåva till min snälla syster. Sedan mot bussen.

Det här med bussar.

Jag åker alltså buss varje morgon. Stiger av vid närmaste T-bane station. Som bussresenär blir man vittne till en hel del roliga grejer.
Till exempel igår. Då satt en kvinna längst bak i bussen och pratade med sin vännina (trodde jag) Benita. Hon pratade högt och tydligt om var skulle stiga av, middagen med mera. När jag vände mig om såg jag att det var en dalmatiner hon pratade med. Sött, tänkte jag som förövrig aldrig skulle döpa min hund till Benita.


Om två timmar åker jag iväg. Till mitt Åland.

Trött, huvudvärk men sol.


Idag är det sol i Stockholm. Det är sådär lagom kylig vind. Höstvinden är fräsch. Blev dock lite chockad i morse när jag såg en bil som skrapat rutan. Det positiva är ju att min födelsedag börjar närma sig.

Har just kommit tillbaka från plåtningen. Det gick bra och jag tror att jobbet blir coolt. Riktigt snyggt. Det blev en sen lunch och såklart en kanelbulle till efterrätt.
Nu skall jag skriva klart lite priser och sådant, för att sedan sluta kl.17. Måste försöka få en huvudvärkstablett av någon. Det känns som om huvudet snart sprängs.
Tänkte gå förbi Monki-affären påvägen hem. Hoppas på att fynda något fint. Någon gåva till lillasyster borde jag ju också hitta.

Kanelbullarnas dag!


Morgonen har börjat bra. Var på plats redan vid åtta, för att fixa det sista med enkäten. Är nöjd över resultatet.
Chefred-Lollo kom till redaktionen med två påsar fulla med kanelbullar. Det är ju kanelbullarnas dag idag! Äntligen en orsak att äta kanelbulle. Jag gör det väldigt sällan faktiskt.

Snart skall jag stiga upp från stolen och åka till söder och fotograf-Stefan. Skall plåta mina grejer som jag behöver till mitt jobb. Hoppas på att hinna ta en sväng via Weekday också. Är lite sugen på dendär Karin Wester väskan. Den var inte så dyr heller.


Slut för dagen.


Nu är det tack och hej för idag! Skall snart stänga datorn och åka hemåt. Har lite ärenden på stan först. Är faktiskt sugen på ett par lacktights.

Som sagt, dagen har typ gått i plåtandes tecken. Det har gått bra och man märker när man jobbar med duktiga människor. Alltså, vilka erfarenheter det här blir. Underbart.
Fick veta att jag har beviljats ett resebidrag från skolan. Ett mycket högre än vad jag tänkt, så det känns ju kul. Kan betala "skulder" åt min snälla mor. Min mor som man ofta kan kallas för bank. Hon är snäll när det kniper. Väldigt. Snäll.

p.s! Linssoppan vi åt igår var väldigt god. Verkligen gott! Det här skall min sambo få smaka på när jag kommit hem. Vi avslutade middagen med en god kaka. Vi firade lite.

Back på redaktionen.


Jag är back på redaktionen. Hela morgonen har vi stått i en studio i Hammarby sjöstad och plåtat duktiga och snygga modeller. Fotografen var ett proffs.

Nu ska vi plocka upp alla grejer, och jag ska plocka ner de grejer jag behöver till torsdagens plåtning. Då gör jag min egen sida!


Linssoppa.


Denna dag har gått snabbt. Efter morgonmötet skrev jag klart lite Köpställen-listor. Effter det har jag haft mycket att göra och har även fått ett nytt och riktigt jobb på mina axlar. Känns kul när jag får så mycket ansvar här på Vecko Revyn. Dethär jobbet kommer antagligen i nr24, så kolla in det!

Bara jag är klar här skall jag åka till det röda huset. Idag på menyn är det linssoppa. Har inte ätit linssoppa sen jag var underårig. Då min mor ville testa något som tyvärr hennes barn inte uppskattade. Minns fortfarande de röda linserna som smakade som överkokta ärter. Nu, i vuxen ålder skall jag ge den proteinrika rätten en chans. Tror jag ska köpa med mig lite gott bröd, för säkerhetens skull.

Ny vecka, ny månad.

Det kändes kul att stiga upp i morse. Jag hade sovit gott och kände mig utvilad. Det är ny vecka på gång och en massa program.Imorgon plåtning, torsdag plåtning och på fredag åker jag till mitt Åland. Träff med lillasyster och jobb står på schemat.

Igår, söndag, fick jag njuta från 7.45 till 16.00. Gildaskolan hade examensdagar och jag var som sagt modell. Mina ex-klasskompisar var två av eleverna. Dagen bestod av ansiktsbehandling (som tog ca 2,5h), ögonfransfärg+brynlock+färg, manikyr, massage, huvudmassage + hårinpackning, torrborstning av kroppen och någon konstig vibrationsmaskin som vibrerade hela kroppen. De konstaterades att jag inte hade pormaskar att klämma och inget hår som kunde vaxas. Fan, jag hade sett fram emot vaxning. Har aldrig varit med om det. Och här hade jag inte gjort något på flere, flere månader. Bara att konstatera att jag är född tunnhårig på benen också.
Ni kan tänka er att resten av dagen var skön. Inget att göra, förutom lite hemmasysslor. Som tack för att jag får bo i det röda huset brukar jag sysselsätta mig med att dammsuga, tömma tvättmaskinen, tvätta kläder, tömma diskmaskinen, promenera med hunden och torka lite damm. Min bror + familj är nöjda över det jag gör. Det märks ganska rejält också när man gör dessa tjänster i det röda huset.


Igår tog jag bort mitt löshår. Är återigen tunnhårig.



RSS 2.0