Det här med jeans

Jag har inte köpt ett par jeans på snart två år. Jag har heller inte använt jeans sedan förra våren. Tänk att man har klarat sig med strumpisar och klänningar hela vintern.
När jag nu tänker närmare på ämnet  "användning av jeans" kan jag bara säga att  jag tycker att dessa byxor är ett av de mest obekväma plagg som finns. Jag klär mig hellre i långa, lösa t-shirts eller i slappa klänningar. Jag vill bo i tält ett tag till. Det är så bekvämt.
Det harmar nästan att man har Diesel-, Cheap Monday- och Leejeans som aldrig används. Måste börja rensa ur garderoben i helgen för måndag skall jag sälja på loppis för en vecka framåt.

En återblick från igår

Festen fortsätter idag. Det blir utgång och livemusik. Mycket trevligt. Festen börjar här.
Tänker banne mig lägga på min nya stjärnkjol idag. Känner för det.
Igår dansade jag i denna fadade klänning.

image209
Fadat från Zara.

Snabbis

Jag har varit ute. Baren. Eller rättare sagt krogen.
På krogen spelades det allt från Arja Saijonmaa till Lasse Berghagen. Blandat med andra ord.
Jag var nöjd när jag fick dansa till Robyn.
Imorgon fortsätter äventyret. Får se hur man klarar det. Min sambo har tydligen bjudit hit folk på förfest. Hoppas jag överlever.

stora sommarplaner


Idag fick vi till sist veta. Min sambo har fått sommarjobb på världens finaste ö, Åland. Fatta hur härligt det känns att äntligen veta att vi får spendera sommaren tillsammans. De har liksom inte hänt på fyra år.
Vi har jobb, lägenhet och redan stora planer för vår första sommar tillsammans. Stockholm varje helg, jobba under festivalen och fiska på stugan. Bättre kan det inte kännas just nu när snöstormen viner utanför dörren.
Den som vill komma och hälsa på är hjärtligt välkommen.


image206

något transparent


Denna transparenta topp skulle vara löjligt skön att ha på sig idag. Det dåliga vädret har gjort mig irriterad. Jag är på äckligt dåligt humör. Dagen började med att jag låste ut mig. Satan.

image205
Transparent från MONKI.

Velvet del 9

Måste medge att jag hade gårdagens Velvet endast i bakgrunden medan jag pysslade med annat.
Tycker det som är mest intressant är när man får se de olika svenska modeskaparna. Igår var det Sandra Backlund.
Temat var kroppen.
Nästa vecka är det del 10 och därmed den sista.

Är så trött på snö.

Snö. Igen. Suck.

Idag börjar en hel långhelg med festligheter. Jag tror dock att jag endast satsar på en kväll ochj en dag. Har ångest över allt annat jag måste göra.
Igår satt jag i en timme och chattade med den finaste rikssvenska tjejen jag känner. Jag tror jag fick allt på klart nu. Min tid kommer. Jag får väl lita på det. Jag är bara så ivrig.

Nu skall jag gå och tvätta håret för att riktigt se hur den nyklippta luggen blev. Klippte den själv igår.

Det värsta


Det som absolut inte får hända har hänt. Jag tror att jag är allergisk mot hår. Alltså människohår. Har klippt en kille idag och direkt jag fick hans mörka, korta hår på min kropp började det klia och min hud blev blossande röd. Förskräckligt. Det kliade som om jag skulle ha haft tusen myggbett.
Klippte just mitt eget hår, helt själv. Nu hände exakt samma sak.
I natt tänker jag be till Gud att detta bara är inbillning.

Testresultat.

Lovade ju att jag skulle ge min synpunkt på den här produkten efter att jag testat den.



Om du, som jag har ett tunt och flygigt hår. Ett som gärna lockar sig när det är fuktigt utomhus. Som ofta är platt och känns "för rent". Då är denna produkt perfekt.
Håret känns aningen smutsigt, men på det sättet får du mer stadga och det känns som om håret är dubbelt så stort och tjockt.
Ett ord kan förklara denna produkt och det är volym. Det får du garanterat!

Festligt

En påskafton som slutade med krogbesök och dans. Här ser ni bild på mina väninnor. Glada som få.

image203
En bild som är tagen under påskaftonsnatt.

Nya skor i stormen

Dagar som denna är det bra att ha stora glasögon. Det stormar ute och sanden flyger. Jag har då inga problem med de flygande sandkornen. Mina glasögon skyddar mig.

Idag köpte jag mig ett par nya skor. Ett par med fet klack. Aningen klumpig. Trots min ångest är jag nöjd. Jag tror i alla fall det.
De kommer från Vagabond och är i svart skinn. Klacken är även den svart. Det finns även tre synliga applikationer på dem. Fick 60 euro rabatt på dem. Känns bättre.

En snabb London sammanfattning.

Det är svårt att berätta.
London var underbart. En härlig stad med trevliga människor. Shoppingen kan man ju inte klaga på.
Världens största Topshop med den nya Kate Moss kollektionen. Converse som är nästan halva priset billigare. Skinnjackan jag drömt om sedan jag besökte Dublin som då inte kunde erbjuda min storlek. En underbar fadad klänning för en billig slant. Och världens bekvämaste väska i en stor storlek.
Mor som fyllde jämt och familjen väckte med svag champagne. Mormor med sina 75 år som satt och väntade i Topshop i tre timmar medan jag sprang omkring och sökte fynd. En rolig moster med skojiga skämt. Samt sambon som fick besöka världens fotbollsmatch med de andra männen.
Som ni förstår var det en lyckad resa.

Undvik

Jeans med onödiga applikationer är något jag tycker att man skall undvika.
Gnistrande diamanter eller någon fånig blombrodering är smaklöst.
Så underligt och så himla onödigt .
Jag förstår mig heller inte på jeans som är sprayade med färg/glitterspray. Varför?

En solig morgon.

I natt konstaterade jag att försöka sova när det är fullmåne är besvärligt. Andra natten som det hände mig. Minuterna gick och stressen tog över. Jag som aldrig har problem för att sova. Irriterande.
Klockan 7:15 fick jag nog och steg upp. Lite för tidigt eftersom skolan börjar först 9:15 idag.
Dagens program är mycket. Biblioteksbesök, hårklippning (dock inte mitt eget), storhandling och skolarbeten. Vardagen är här igen. Det konstiga är att för exakt en vecka sedan var jag i städernas stad, London. Man blir lite ledsen när man tänker på det.

Ett par till.

Har länge tänkt köpa mig ett par nya Converse. Fjärde paret.
I London tog jag tag i saken och köpte mig ett par vita. Dessa kommer jag använda varje gång solen tittar fram.
Så snyggt till jeans eller kjol/klänning. Nackdelen är att dessa just nu lyser väldigt vitt, enligt mig är Converse snyggast när de är använda och slitna.

image200
Bild från zoovillage.com

Jag och mina stjärnor.

Mina stjärnor och jag.

Det här är också ett fynd jag gjorde i London.
En kjol med hel massa stjärnor. Som jag tidigare sagt, är stjärnor på kläder något som blir större och större. Ni såg väl bilden på Kate Moss som till och med målat en stjärna i guld i sitt ansikte födelsedagen till ära. Stjärnor är snyggt. Rosetter på kläder likaså. Stora, feta rosetter.

Kjolen kommer från märket Upper 5th och jag tror den finns i begränsat antal.
image199
Stjärnkjol som kostade 45 pund.

Det finaste

Det här halsbandet köpte jag i London. Exakt i den längd jag ville ha. Silver är också min färg. Så otroligt nöjd för priset var endast 7pund.

image198
Ett halsband i silver.

Åter hemma i mitt hem

Har just landat, känns det som. Skulle promenera förbi en liten mataffär för att köpa morgonmål. Ack, dessa röda dagar. Affären var såklart stängd. Höll på att börja gråta.

Men härligt är det att vara hemma igen. Väskan är redan uppackad och nästan gång jag åker härifrån är väl till sommaren och sommarjobbet på Åland ("om inget annat händer" som jag brukar säga). Känns skönt också att veta att jag har en lägenhet som väntar.
Nu skall jag gå och hjälpa sambon med att fixa någon liten kvällsbit med de få ingredienser vi har hemma. Gissar att det blir surskorpor och en kopp te.

En framtidsfråga.

Sedan jag kom hem från London har jag haft mycket att tänka på. Verkligen mycket. Svåra tankar. Läste just ett mail som gjorde mig ännu mer förvirrad. Jag och min beslutsångest.

I går var det fest. Jag dansade till ROBYN två gånger. Som tur var kände killen vid skivorna igen mig så mina önskelåtar kom direkt. Ibland kan det vara bra att vara i en liten stad. Nästan lite löjligt.
Efter några glas, flera danser, diskussioner och en kall mjölk promenerade jag hemåt i den iskalla natten. Klockan var 03:50 när jag tittade på klockan en sista gång. Kände mig utvilad i morse när mor väckte mig 10:30. Hon var besviken för att lördagens morgontidning hade skrivit om de bästa second hand affärerna i London. Jag förstår henne. Skulle ha varit extra roligt att gå in i en av Kate Moss och Sienna Millers favoriter.

Nu tänker jag hänga upp alla nytvättade kläder. Sedan gå på en promenad i det gråa vädret för att få ordning på mina tankar.

Jag är tillbaka.

London var underbart.
Tänk att få gå och shoppa tills pengarna är slut.
Tänk att få upptäcka en helt ny stad.
Tänk att få umgås med sin mormor, mamma, moster, syster och sambo tjugofyra timmar i dygnet.

Ni förstår säkert att jag har haft det bra. En bättre rapport kommer senare.

Nu sticker jag

Snabbt stänga väskan, föra ut soporna och sedan till O´Malley´s för att fira St Patrick´s Day. Klockan 18.06 går tåget till Tammerfors där jag, sambon, syrran + sambo möter upp resten av familjen.
Vi hörs när jag får tag i en dator.

HannaH


Resfeber.

Jag har packat det mesta. Skall nu dra en sväng till banken (igen). Sedan till jobbet och
köpa schampo och balsam som en väninna skall få. Bra schampon till ett riktigt bra pris.
På eftermiddagen är det en förläsning i skolan, sedan bär det av.
LONDON CALLING.

image197
En liten bild på min lilla packning.

Stars.


Den här tyckte jag ju var riktigt fin. Stjärnor är något jag gillar. Tänker använda mycket stärnor i vår.
Denna är förstås från Topshop.


image196
topshop.com

Hon med trötta fötter.

Efter en två och en halvtimmes promenad är jag helt slut i kroppen. Kaputt.
Istället för den vanliga strandpromenaden fortsatte vi gå mot de nya husen som byggs till "Bostadsmässan" som äger rum i staden i sommar. Väldigt moderna hus på en fin tomt nära vattnet, kunde vi konstatera.
Benen viker sig och jag bara längtar att få ta en varm dusch, lägga vetekudden på axlarna och skåda "Parlamentet" som har säsongspremiär. Innan dess skall jag se på "Skärgårdsdoktorn". Då får jag sommar- och Ålandskänsla. Påminner mig lätt om Ålands skärgård. Dit jag längtar varje dag.

Glädjeskrik

Idag får jag börja packa till morgondagens resa. Resfebern kommer på mig och jag vill bara skrika av lycka.
London i fem dagar med familjen. Just nu kan det inte bli bättre.
Shoppinglistan har blivit längre och jag kommer verkligen inte att snåla.
Det jag vill ha, köper jag. Punkt.

Beslutsångest till tusen.

Jag vet inte när det började men det känns som om jag har lidit av beslutsångest hela livet. När jag hamnar i situationer där jag själv måste bästämma något, som exempelvis var jag skall tillbringa kvällen, går det bara  inte. Ofta slutar det med att jag stannar hemma och sur och bitter på mig själv. Eller så ringer jag någon vän eller familjemedlem så att de får bestämma vad jag skall göra.
Riktigt kämpigt är det när jag står i godishyllan och skall välja godis.

Jobbade övertid idag. Min chef gav mig en förpackning med en inpackning för tunt hår från Sebastian. Det är
Body Double Extrem Treatment som lovar att mitt tunna hår skall bli stort och volymigt. Tänkte testa det imorgon och se om det händer något.
Först används vätskan från den stora flaskan (i ett nytvättat, handukstorkat hår) sedan lägger man i en vätksan från en ampull. Sen är det bara att föna som vanligt.

image195
Sebastians Body Double
Extrem Treatment

En vårönskan

Denhär våren och sommaren vill jag ha snygga sandaler. Det som känns riktigt snygg just nu är Gladiator sandalerna som klättrar kring vristen. Här är ett par från Dinsko. Aningen klumpiga men för det här priset är dessa  väl helt okej.
Jag tänker vänta och se vad London har att erbjuda. Eventuellt också Vagabond.
image194
Gladiatorsandal, Dinsko.com

Stengrå


Just nu tycker jag om grått. Gråa kläder, skor, väskor och som jag nämt naglar. Grått är så förbannat snyggt.
Denhär kjolen är riktigt fin. Från Topshop såklart, en favoritaffär. Tur att jag snart får besöka världens största Topshop. Är på jakt efter en kort kjol.
Det har ju varit väldigt mycket kort på tapeten, men egentligen är det väl ingen nyhet. Kort till vår och sommar är det ju alltid tycker jag.
Just den här kjolen kan man klä upp eller klä ned. Jag skulle ha en t-shirt, strumpisar (i någon rolig färg) och converse till vardags. Till fest är det bara att byta skorna till ett par mockapumps.


image193

En fredagsrapport.

Välkommen helgen. Har tyvärr inte så mycket tid för att fira "lugn helg". Jobbar övertid på övertid. Försöker samla cash nu så att jag kan med gott samvete shoppa loss i LONDON. Var idag och växlade pengar. Hade tänkt växla det mesta, men tanten i banken sade att det inte är så bra om man har för mycket kontanter. Det finns tydligen en hel del ficktjuvar där. Trist.
Nu skall jag lägga mig så att jag piggt kan slå upp ögonen imorgonbitti klockan åtta.


Strong

Borrade mitt sista, lilla hål utan bedövning. Sade till tandläkaren att jag vill känna hur det känns. Satan vad det ilade och gjorde ont. Tur att det var ett litet hål. Nu skall jag sköta mina tänder noggrant. Tandtråd och Listerin är redan inhandlat.

Dessa produkter köpte jag idag. För 70 euro. Ögonkräm och ansiktskräm.

image191           image192
www.carpelancosmetics.fi

Drömmen om ett riktigt snyggt hår.

Att stiga upp klockan 8:00 för att börja skriva skolgrejer är inte klokt. Men idag gjorde jag det.
Om två timmar skall jag besöka tandläkaren en sista gång. Tänk, fyra gånger har jag gått till tandläkaren den här våren. Nu måtte jag ha fina tänder i alla fall. Och jag lovar att jag sköter om dem.
Idag får jag en hel hög med Ole Henriksen (inte Henriksson!) produkter. Jag är väldigt nöjd med min beställning och räkningen känns inte så lockande. Tur att det inte endast är mina produkter i beställningen.
På efter middagen är det jobb som sedan följs av "Tukkis" (ett finskt uttryck där frisörerna färgar håret på varandra). Det ser jag fram emot för jag skall testa Sebastianfärgerna på mig. Fortfarande är jag blond och askig, men en rolig färgad del är något jag vill ha. Skulle även vilja våga klippa det kort. Riktigt kort. Som Robyn eller Agyness.

image189                          image190
www.skivkoll.se                                                                        http://nymag.com

Känslan

Det är oerhört skönt att veta att tenten man haft hjärtklappning för i flera veckor är skriven.
Det är ytterst skönt att veta att den till och med är godkänd.
Nästa vecka har jag semester. LONDON calling och påskfiras i hemstaden. Det ser jag fram emot.

Förrästen, jag tror att "H&M:s hyllning till Marimekko" kommer att börja säljas i affärerna från och med 10 april. Skall bli intressant att se vad det blir.
På illustrationerna syns trevliga sandaler.

image188
Fotograf: Liselotte Watkins (Illustrator)
H&M.com

en PUBnyhet.

När jag hörde Nina Persson (från The Cardigans) och henns kompis Caroline Kugelberg berätta om deras ideér som kreatörer för nya PUB i Stockholm visste jag att det skulle gå vägen. Inte bara för att Nina sjunger bra utan också för att hon vet något om mode. Hon är klädintresserad och har en känsla för mode och stil. Att resa runt i USA för att hitta det finaste vintagekläderna till hennes egna vingtagemärke, "Vintage by Nina Persson", visar väl vad hon vill.

Läste ett pressmeddelande och nu är det bestämt att sport-Nora Strandberg under mars april blir den nya kreatören. Skall bli intressant att se vad det blir. Antagligen en mix mellan sport och mode.
Gå in på PUBs hemsida om du är intresserad av att se bilder från PUB.

Velvet del7 och Bea Szenfeld.

Igår var det dags för del7 av modeprogrammet Velvet. Ni kunde väl räkna ut att jag såg det.
Modeskaparen Bea Szenfeld fick vi titta närmare på och jag bara gillar henne.
Bea är en designer som verkligen faller mig i smaken. Udda plagg med mycket känsla. Nästa lite sofistikerat.
Lookbooken som visades var stilen men ändå smårolig tack vare de intressanta valen av rekvisita.

Detta är bilder från hennes modeshow.

image185                 image186
Knappväskan bedömmer jag rolig. Såg                   Den blommiga kappan var läcker.
den i höstas med egna ögon.


image187
En sådan klänning skulle gärna få
hänga i min garderob.


Efter gårdagens Velvet-reportage om Bea Szenfeld har jag lärt mig att "plommon" är ett bra ord att låta modellen säga vid en modefotografering. Munnen blir behagligt rund.

Har sett en tolkning av Hamlet

Är nyss hemkommen från teaterbesöket. Hamlet. Helt okej, men jag kan säga att jag hellre går och se musikaler. Mycket hellre. Det var lite för mycket blod och skrik. Läskigt.
Otäckt var det också när en tant från publiken ställde sig upp och skällde ut en man som jobbade med ljuset. Det visade sig att hon var lite berusad.
Nu skall jag öppna tentpappren en sista gång innan jag lägger mig. Jag tror jag får använda mycket känsla imorgon när jag skriver tenten. Då brukar det gå bra.
Om femton minuter börjar Velvet och det vill jag ju inte missa.

Godnatt.

Killplaner

Min sambo sken som en sol idag. Han är happy. Idag lyckades han få fyra biljetter till en fotbollsmatch (Chelsea-Tottenham) som är nästa vecka då vi är i London. Det var ju en glad nyhet för min bonuspappa.

Efter en kunddag i skolan är jag trött. Så trött att jag verkligen inte orkar med skolgrejer. Tänkte pröva med lite tentläsning innan det blir teater klockan sju.
Vi skall gå och se på Hamlet som just nu visas här i vår stad.

Katastrof

Det här är verkligen katastrof. Hade tänkt ge hela den här dagen till skolan och göra det som jag inte hunnit med den senast tiden. Det har inte funkat. Okej, några nya saker har jag lärt mig inom produktutveckling och min samb som förhörde mig sade att jag kan mer än över hälften. Det lugnar ju ner mig lite i alla fall.
Nu skall jag gå ner och diska undan efter middagen sen blir det födelsedagsglass och te framför tvn.

Kan ni förstå att om en vecka är jag i LONDON!

Födelsedag


Idag firar vi den 24 födelsedagen. Började med paketöppning som sedan följdes av en fräsch frukost med bland annat en kopp kaffe i en ny muminmugg som var en av gåvorna.
Det var den tionde i samlingen och vi är nöjda.

image184
Muminpappan-mugg

Accessoarer

Jag tycker om accessoarer. De flesta som jag har är köpta på rea, loppis eller för en billig peng i någon annan affär. Speciella och synliga vill jag ha.
Just nu har jag fått en stor förkärlek till ringar, halsband och sjalar. Armband börjar också bli högt på min lista. Det är snyggt att nästan lite överdriva med smycket. Istället för ett armband eller halsband kan du använda tre eller fem (snyggast är det med ojämna antal). Att blanda silver med plast eller trä är snyggt. Guld är inte min grej.
Om jag har tur kan accessoarer göra så att outfiten känns helt ny. I alla fall för stunden.


image183
Denna söta fjärilring kommer från topshop.com

Röd

Måndagsstress är ordet. Har en massa plugg jag måste göra innan torsdag. Tentläsning. Usch.

Idag har det firats fem år. Det gjorde vi på restaurangen med god mat. Blev mätt, men ändå inte sådär äckligt mätt som man lätt blir när man äter för mycket. Skall snart koka en kopp chai te. Det får bli efterrätten. Gott.
Imorgon är det dags att fira sambons 24års dag. Han får sin present i London. Det jublar han för.

Om en vecka åker jag. Kan tänka mig att köpa ett par sådana

image182
zoovillage.com

Är redo att börja en ny vecka.

Åååh, jag känner mig klar med den här dagen. Väntar på att få lägga mig i de nytvättade lakanen och läsa ELLE. Jag känner att jag har hunnit med mycket idag och fått det viktigaste på min lista gjort.
Imorgon börjar veckan med en himla massa firas (födelsdag, årsdag), teaterbesök och plugg. Men tänk, en vecka efter det är jag i London. Jag är otålig.

Nu tänker jag färga ögonbrynen.

Gråaste dagen

Så här grått och regnigt har det inte varit på länge. Vårkänslan som fanns här för några dagar sedan är som bortblåst och jag är glad att min sambo inte tvättade våra fönster förra veckan. Det skulle ha varit onödigt.

Har haft en lång "to do" lista och har redan gjort över hälften. Har mer energi än någonsin trots att jag var till baren igår.

Kvinnofesten


Ikväll är det drinkfest hos min syster. Endast tjejer är välkomna.
Jag har även blivit uppvaktad med en ros. Det var vår granne på jobbet som säljer telefonabonnemang som kom inspringande med sju stycken rosor. "Tack" sade jag som sedan kom på att jag bytter bort hans abonnemang för en vecka sedan. Lika bra att inte säga något.

Outfiten för ikväll är rosa (eller gråa) strumpbyxor, grå t-shirt och svart klänning. Skorna är ännu ett frågetecken.

Polo + kavaj

Jag förstår mig inte på män som klär sig i polo och på det en kavaj. Verkar vara en stor trend bland de flesta medelålders män.
Kan någon vara så snäll och föklara detta fenomen för mig?

Skivan


Den är äntligen här. En skiva fylld med alla mina VeckoRevyn-jobb i PDF-filer.
Sitter och tittar på dem hela tiden.
Tack snälla söta Anna!

Sorry.

Det blir inga bilder. Jag råkade radera de flesta när jag skulle föra över dom till datan. Så nu sitter jag här med en tom kamera. Tur att jag inte är tom i huvudet. Fick en massa idéer tack vare kursen.

Nu tänker jag gå till sängs. Tidig väckning. Är ensam i helgen då sambon har bestämt sig för att besöka huvudstaden Helsingfors och Nosturi. Det var någon spelning han ville se.
Förrästen, den 18 april skall jag besöka min sambos arbetsplats Wasa Teater. Vill skall se Doktor Glas som spelas av Krister Henriksson (ni vet, Wallander). Läs här om ni vill veta mer.

Velvet del6

Jag somnade mitt i programmet Velvet som sändes igår. Typiskt.
Det lilla jag såg var lärorikt och jag lärde mig mer om modeskaparen Ann-Sofie Back. Visste inte att hon har inspirerats av skvallerpressen och kändishetsen som förekommer i vår tid.
Nästa vecka är temat excess och då är det dags för Bea Szenfeld, henne gillar jag.

Tankar om en lägenhet

Jag är nöjd med kursen trots att det pratades bara finska. Det bjöds på en himmelsk kycklingsallad med bröd. Till det kunde man dricka juice eller citronvatten. Som efterrätt bjöds det på choklad och kaffe.
Några trender jag såg var korta runda luggar, lång lugg åt killen, hårfärger som brunt, rödbrunt eller honungsblondt. Tråkigt, men naturligt som alltid funkar hos kunderna. Skall försöka ladda upp några bilder innan jag går och lägger mig.
Idag har vi fått en lägenhet i en annan stad. I Mariehamn är den och den är så jätte billig. En tvåa. Mitt i centrum.
Nu återstår bara att försöka få den som vi lever i nu uthyrd över sommaren.

Skummad mjölk

Att dricka för mycket skummad mjölk är något jag inte rekommenderar. Jag blev så snål när jag skummade med min Produkt att jag skummade lite extra. Allt rymdes inte i mitt Chai te-glas. Så drack upp det, eller rättare sagt jag åt upp det med sked. Nu mår jag illa. Riktigt jätte-mycket-äckligt illa.

image181

Nu blir det off to work. Jobbar endast två timmar för att sedan gå på Sebastian kurs. Nya frisyrer, trender och tips är vad jag kräver. Om jag hittar något riktigt läckert publicerar jag det givetvis här.

H&M köper Monki, Cheap Monday och Weekday

Dagens största svenska modenyhet idag är väl att H&M köper 60% av aktierna i det svenska modeföretaget Fabric Scandinavien. Modeföretaget driver de stora butikskedjorna Monki, Cheap Monday och Weekday.
H&M betalar 564 miljoner kontant för detta och planerar att köpa de restrerande 40% inom några år. Cheap Monday-grundarna blir alltså mångmiljonärer. Otroligt.

Rent hus

"Jaa, kära nån" som just nu är mitt favorituttryck (är det lillgammalt, Karin). Vi såg en stund på "Rent hus" som kom på TV4. Människor är äckliga. Riktigt asiga. Vi började tycka att kvällens familj inte hade något hum om städning och allmän hygien. Vilken tur att dom hade en söt hund vid namn Fluffy, den gjorde programmet lättare att titta på. När programmet var slut började min sambo att diska den löjliga kvällsdisken och sedan fortsatte han med att skura kökskaklen. Vilket ryck.
Nu skall jag lägga mig i sängen för att se den sjätte delen av Velvet. Temat är identitet vilket känns intressant.

God natt.

Drömmen om Stockholm.

Som de flesta vet vid det här laget är Stockholm nästa. Min sambo är med på noterna och börjar väl snart se lika mycket fram emot det som jag.
När jag slösurfar händer det ofta att jag hamnar in på olika sidor som erbjuder lägenheter. Nu har vi hittat lägenheternas lägenhet, exakt i stil med det vi önskar oss. Det tråkiga är att flytten sker först om ett år. Gissa om vi väntar.

Pedikyr som inte är min grej

Idag fick jag en (heter det en?) pedikyr. Första gången någonsin. Skönt var det ju, men ändå inte riktigt min grej. Känns lite äckligt nu när det är sådär halt i strumporna.
Gick förbi jobbet för att kolla hur morgondagen ser ut. Jobb och sedan kurs. Det kommer att komma tre fyra kurser till, det ser jag fram emot. Mina idéer börjar ta slut så de kunde inte komma lämpligare.
Köpte en klänning idag. En svart. Och gråa strumpbyxor. Gråa strumpbyxor är något jag tycker alla skall ha i sin garderob. Det är snyggt. Skitsnyggt.

eftermiddagslyx

Jag sitter här och dricker nybryggt chai te. Jag fick en mjölkskummare från IKEA av min sambo när han kom hem så nu har det skummats mjölk minsann. Löjligt gott och så fräscht. Eftermiddagslyx en vardag.

42

Efter en promenad i det kyliga men soliga vädret känns allt lättare.
Gick in till H&M idag för att se vad de hade att erbjuda när det gäller oversizade t-shirts.
Tyvärr ingenting, så det blev en vanlig t-shirt i längre modell men i storlek 42. Hoppas att den
är tillräckligt stor och lång.


smådeppigt en solig dag.

Idag en sådan här dag som man bara vill att ska ta slut. Kidsen jag såg påvägen hem från skolan var så glada och nöjda för att solen lyser. Önskar att jag våre det samma.
Snart skall vi äta (dock inte på köksgolvet idag) sedan gå ut och gå med en klasskompis. Skall ta mig i kragen och låna viktiga böcker från biblioteket.

God morgon


Jag drömde att jag var i London i natt. Shoppade en massa färgglada skor. Ett par blå, ett par röda, gula, gröna och lila. Fina var dom.
Det är nog det jag tänker köpa, skor i glada färger.

Finskan är här igen.

Jag berättade en gång om modellen som syns, finska Suvi. Här är hon igen.
Jag borde kanske besöka COS när jag är i London.

image180
Bild från cosstores.com

middag på köksgolvet

Efter en hel dag i skolan har mer inspiration än någonsin. Jag börjar få allt på klart. Hoppas jag hinner göra det i praktiken innan jag åker till London.

Idag har vi ätit middag på vårt köksgolv. Köksbordet var nämligen fullt med papper och skoljobb.

image179

Plöh.

En inledning, ett syfte och en problemprecisering är färdigt. Halleluja. Jag ser ljus i tunneln. Äntligen. Tentläsningen skjuter jag upp tills imorgon.
Nu skall jag verkligen slänga mig i soffan och slappa framför "Skärgårdsdoktorn". Om en timme skall jag gå till tåget och möta upp min sambo Matte som äntligen kommer hem. Som jag har väntat.


ingen motivation


Så här ser det ut på vårt köksbord just nu. Jag håller på med mitt examensarbete och det går trögt. Riktigt trögt. Jag önskar att någon skulle sitta här bredvid och säga exakt vad jag skall skriva eller att någon skulle stå här och klappa mig på axeln och säga att allt är lugnt, vilket det egentligen inte är. Det känns som om jag skulle ha andra planer för den här söndagen. Borde öva till tenten i produktkännedom som jag har på torsdag.

image178

Räknar dagar

Om 15 dagar åker vi. Till London. Jag räknar dagar.
Min inköpslista har blivit längre. Mycket längre.

Lagom lös

Tjejkvällen var kul. Det bjöds på paj med sallad. Och efterrätt. Jag fick köra hem och det gjorde mig lycklig.

Nu tänker jag bädda ner mig i sängen med yllesockor och yllefilt samt några modemagasin. Sedan blir det en natt med god sömn. De senaste nätterna har jag vaknat mitt i natten och tittat yrvaket rakt fram. Det har kännts som om någon skulle stå och titta på mig när jag sover. Kusligt, eftersom det inte står någon där.

Förrästen, det var ungefär en sådan här t-shirt/klänning jag letade efter idag. Ser så löst och bekvämt ut.

image177
www.cheapmonday.se

Polly

Vilken dag. Skönt att vara hemma. Jag önskar mig massage. Axlarna spänner och huvudet värker. Har ännu inte skaffat tillräckligt bra jobbskor.

Gick en liten runda på stan i hopp om att hitta en väldigt lös t-shirt. Jag kräver att den är lång, lös och slapp. En sådandär man gärna vill ha på en söndagseftermiddag. Tyvärr har den här staden inte så mycket erbjuda så jag gick hem med en bit fisk och nyaste GLAMOUR istället. Nu har jag fyra modemagasin jag borde läsa. Skall börja redan nu.
Ikväll blir det tjejkväll lite utanför stan. Det kan bli kul. Innan dess blir det spenatplättar, gårdagens "Så ska det låta" och pollygodis.

image176

en lördagmorgon

Idag är det första mars. Exakt om 16 dagar åker vi. Till shoppingens stad London. Vi skall bo i en 100kvm lägenhet som har allt. Och det menar jag precis allt!

Nu skall jag promenera mot jobbet. Trist nog.

RSS 2.0