T-shirten

Efter många minuters provning och funderingar fram och tillbaka blev det till slut t-shirten som Katharine Hamnett
designat. Jag tror jag är nöjd, men ändå kan jag inte sluta tänka på den gråa med texten "Love" (the Cardigans).
Suck.

färgning på gång

Sitter här med färg i håret. Igen. Jag älskar att färga hår. Men svårt är det att göra själv, speciellt i nacken.

Idag skulle jag gärna ha sett Ida Sjöstedts visning (kommer ännu ihåg jobbet jag gjorde i VeckoRevyn med de rosa lacktightsen).
Nakkna skulle också vara roligt att se (minns att jag använde en klänning till ett "kombinera" jobb).

Nu är det dags att skölja bort färgen.

morgonsnack

Jag känner mig utvilad. Ett problem bara. Jag skulle ju stå utanför H&Ms dörr idag klockan 10:00. Men nej, det gick inte. Sitter fortfarande här i morgonrock. Hoppas innerligt att de snyggaste finns kvar när jag går dit om en timme ungefär. Klockan 12:00 skall jag jobba.

I helgen är det som sagt KENT sedan på lördag och söndag har jag inga planer. Tänkte skriva en CV och skolgrejer. Jag ser faktiskt redan fram emot det. En CV har jag inte behövt skriva på flere år. Jobb har löst sig på annat sätt. Måste fråga någon hur man riktigt gör.

Velvet

Ikväll såg jag ett intressant program på SVT2. Velvet heter det och det handlar om mode. Programmet har olika teman och idag var det modemagasin. De följde modeskaparen Martin Bergström i arbetet med hans nya kollektion, Modeillustratören Liselott Watkins (har själv tyckt om hennes illustrationer på Miu Miu kläderna). Dessutom fick vi följa modefotografiets utveckling.
Jag tycker att det här programmet är väldigt intressant och ser garanterat på det nästa vecka då det tydligen skall handla om midjor.

Svårt att välja för imorgon.

Jag sitter och tänker på de t-shirts som jag tänker köpa imorgon. Svårt att bestämma sig. Mina favoriter är
The Cardigans, Katharine Hamnett (vem har kunnat missa hennes "Save the future"), Jade Jagger och Henrik Vibskov. Men Timbalands är väl också fin. Jag tror jag har bestämt mig.

resultatet

Jag är tillbaka. Håret blev gråare än tidigare (börjar närma mig mitt drömhår nu). Är riktigt nöjd med resultatet. Får se hur länge den här askiga tonen verkligen håller.
Chefen hade hängt upp en produkt tävling igen. Så nu gäller det bara att sälja 15 produkter så får man två själv. Jag gillar verkligen de här tävlingarna. Hon vill att vi säljer mer, vilket vi också gör. Såklart.



kort, kort

Nu skall jag dra mig mot glasögonaffären och kolla in ett par nya bågar. Sedan till salongen för att få håret färgat.
 Jag längtar.

onsdag som känns som torsdag

Idag händer det. Färgar håret. Underbart.

Imorgon släpps topparna och de t-shirts som artister designat för H&Ms AIDS-kollektion. Det är med spänning som jag går dit imorgon. Får se om jag kommer hem med tomma påsar eller inte. Har ju som sagt mina favoriter redan som jag gärna skulle känna på IRL.

Om jag skulle vara i Stockholm idag, skulle jag gå och titta på Fifth avenue shoe repair (I höstas såg jag mycket snyggt jag ville ha), Helena Hörstedt (kolla in hennes avancerade detaljer och speciella dekorationer) och Cheap Monday (för deras billiga jeans och intressanta t-shirts).

Marimekko

Jag blir mer om mer intresserad av Marimekkos design. Jag börjar verkligen gilla deras kläder. Så mycket mer än de där randiga blusarna och skjortorna man fick som julklapp. I år fick jag en fin djupblå blus.

image123
Snyggt när den gul-vit randiga blusen bryts av med en lila klänning. Make-upen är väldigt intressant.



image125
Vilken fin kjol. Kunde dock vara aningen kortare. Elegant affärskvinna.



image126
Min favorit. Klänningen är så vårig 2008.


image128
En snygg klänning i turkost (som är en het vårfärg enligt många).


Som ni ser, man skulle ju nästan inte kunna tro att detta är Marimekko. Finlands Marimekko.
Elegant. Bilderna är från marimekkos hemsida.



Det ordnar sig alltid

Efter att jag fick kommentaren i fredags kväll har jag gått och funderat. Förstod ingenting. Men nu, nu fick jag det på klart. Det gläder mig att människor verkligen tar tag i saker. Gör något åt saken. Trots att man är upptagen.
Jag är otroligt glad. Glad att det också händer mig.

nya bågar

Jag skulle vilja ha nya glasögon, nya bågar alltså. Tror ett par i silver. Tunn, tunna. Lite större. Kanske pilot.
Imorgon tänker jag gå förbi en affär som säljer glasögon. Tänkte kolla upp hur mycket de kostar, de som jag vill ha.

överraskning

Min Plaza Kvinna kom idag. Ikväll skall jag läsa igenom den med kritiska ögon.

Idag skulle jag gärna ha sett Dagmar, Velour och Minimarket på Stockholm Fashion Week. Trevligt det här med att papper-Karin rapporterar därifrån. Dagmar för kjolarna, Velour för plaggen som är fejdade och Minimarket för deras klänningar.

fundering

Jag känner mig nöjd med den här dagen. Jag har fått en massa viktiga grejer gjorda. Nu tänker jag slänga mig i soffan med en skål med lite glass (tänker på mina tänder) och en bok. Sedan blir det Desperate Housewives.
Såg i dag den nya Plaza Kvinna tidningen i affären (de har ju ändrat om all lay out och storlek med mera. Dock inte innehållet, tror jag). Varför har inte någon sådan dimpat ner i min brevlåda?

Nytt hår.

Åter hemma efter en kort skoldag. Men som slutade i en lång promenad.

Håret blev bra. Tackar min klasskompis för det fina jobb hon gjorde. Tyvärr kommer ingen bild, eftersom jag inte känner för att lägga upp bilder på mig själv här. Som sagt, på onsdag är det färgning. Grått. Hoppas jag. Igen.
Posten idag var ett brev. Ett brev från vår hyresvärd. Vår hyra skall höjas -IGEN. Tydligen höjer de hyran varannat år. Det är inge okej. Man börjar snart fundera på en eventuell flytt. Trist nog.




morning morning

God morgon här i bloggen. Om tjugon minuter skall jag ta mig mot skolan. En kort skoldag som sedan fortsätter med hårklippning (äntligen).och promenad hem. Tänker klä mig i varm jacka och varma utebyxor så att det är möjligt att promenera hem de kilometer som det är.
 Idag känner jag också för storstädning.

Det är borta

Löshåret alltså. Attans vad ont det gjorde. Jag känner mig mer tunnhårig än vad jag var tidigare. Men så är det. Jag är född tunnhårig. Fakta.
Imorgon blir det en ny frisyr. På onsdag ny hårfärg. Jaa, just nu känns det bra (trots min beslutsångest tidigare på kvällen. Var inte säker på om jag ville bli korthårig). Jag vill bli korthårig. Det är snyggt.

kvällsprogram

Jag är trött. Benen värker och jag längtar innerligt att få äta bärkvargen. Innan dess är det dusch, brynfärgning och löshårsborttagning (vilket ord) som står på programmet. Tror att jag skall se på Andra Avenyn ikväll. Medan jag äter kvargen.
Imorgon är det en ny dag och ny vecka börjar. Jag känner redan att den här veckan kommer att bli skitbra. Passligt mycket jobb, lite skolarbeten som måste fixas, besök från södra Finalnd och på fredag är det KENT. Jag tror inte att veckan kan sluta bättre faktiskt. Det kommer att bli fest. Big Time!

Nu skall jag ta tag i kvällsprogrammet.
Over and out.

dagsläget

Satt och hängde två timmar hos min sjuka syster efter min lilla promenad. Vi såg på Let´s Dance, eftersom ingen av oss såg det i fredags. Åt glass gjorde vi också.

Jag har lovat att inte göra det. Jag har lovat mig själv och några andra, men jag måste bara skriva det ändå:
Idag skall jag gå på min första träning. Senast var för ungefär ett halvår sedan.
Jag själv är vääldigt ointresserad att läsa hur människor tränar, vad de tränar och hur mycket de tränar. Därför har jag lovat att inte skriva om just det -träning. MEN nu vet ni, jag tränar fast jag inte skriver om det.

Nu skall jag gå och börja med middagen. Sedan söndagsstädning. Jag ser så fram emot morgondagen. Måndag är en av de bästa dagarna, man kommer igång och man har program. Imorgon skall jag få mitt hår klippt. Hur jävla bra är inte det? Jag har köpt rent aceton idag, för att på så vis lösa upp mina extensions (hatar förövrig ordet extensions).

Solig söndag i Vasa

Underbart att solen tittar fram. Tredje dagen i rad. Trist är det att vakna med huvudvärk.

Nu skall jag gå och koka mig en kopp te, sedan blir det en långpromenad i solen. Har egentligen inget speciellt att göra idag. Börja skriva på examensarbetet är väl det enda.

drinkar och dans

Idag känner jag för en drink. Tur att några tjejer gjorde det samma. Vi skall gå iväg nu på en (eller två!) drink, sedan kanske mot något dansgolv.
Kvällens outfit får bli svarta strumpisar, mönstrad klänning och converse.

läsning

Nu tänker jag lägga mig ner och fortsätta på boken. Är helt fast. Egentligen vet jag inte ens om boken är bra. Den är lättläst. Just nu, just idag, gillar jag sådana böcker.
Till läsningen tänker jag äta lite hallon och mango. Nuförtiden kan man köpa frysta mangobitar. Så gott. Känns så färskt. Ett tips en lördagkväll!

PAPPER hår

Jag måste väl också... Kolla in Vårens Hår. Fina hår, fina bilder och bra text.

Tack och god natt

Så här tidigt en fredag skall jag lägga mig. Är väldigt trött (steg ju upp tidigt för att hinna till den där förbaskade tandläkaren) och seg. Har varit det hela dagen. Imorgon är det jobb som gäller. Surprise.
Sedan hoppas jag på en kaffe på stan innan det blir tortillas. Det är onödigt länge sedan vi åt det här hemma.


genant hos tandläkaren

Nu sitter jag här. Som jag längtat. Har fått lov att surfa lite på MacBooken. Snäll är han. Pratade just med min brors tjej på Skype. Det är kul med Skype. Konstigt är det ju att stirra på en dator när man pratar. Men billigt är det. Jag tycker att ni alla borde använda Skype.

Fick nyaste Vecko Revyn i dag. Nummer 3. Mitt sista nummer. Känns tråkigt. Men en viss stolthet finns i mig ändå. Förutom min sida fanns det en artikel om tandläkarbesök. Ja, jag kan ändå vara nöjd idag för en räkning på 1000 euro blir det nog inte. Stackars tjej Angela som inte hade gått till tandläkare på två år. Jag hade inte gått på fyra. Idag köpte jag min livs första tandtråd. För att också stilla mitt samvete skall jag frossa i frukt och morot ikväll.

Jag sitter här och funderar på om vi ska gå och hyra en film. En film eller Let´s Dance på TV4. Måste diskuteras!

början

Klockan är 10:15. Jag längtar redan till kvällen.
Om två timmar är det jobb. Hoppas dagen går snabbt.

usch usch

Jag var ju till tandläkaren i morse. Kan berätta om besöket med ett ord. Onödigt.

Fynden jag gjorde idag


image119
Lös t-shirt i bomull med nitar


image120
Liten jacka med dragkedja

Jag blir så glad

Fina mail är en av de finaste man kan få. Mail där det står sanning och där det står positiva grejer. I lågstadiet fick man kärleksbrev och gick flere dagar med ett leende på läpparna. Nästan lite fånigt.
Det bästa jag har gjort är att jag tog risken. Jag visade min personlighet och den jag är. Jag tror att det är då man har chans att gå precis så långt man vill.
Nya och fram för allt fina vänner är härligt. Man måste bara komma ihåg att ta hand om dem.

Reafynd och tandläkare

Jag trotsade det äckliga vädret och tog mig. Ångrade mig bittert att jag inte klätt mig i utebyxor, för det var inte roligt att gå i leggings när det blåser och snöar på samma gång.
Gick förbi affären som säljer allt från nötter till choklad. Jag fick provsmaka lakrits som var doppade i yoghurt. Något som verkligen var gott.
Jag köpte två plagg på REA. En svart, liten jacka med synlig dragkedja och en vit, lös t-shirt med en massa nitar. Är nöjd med mina köp.
Om en stund skall jag gå till syrran på en kopp te. Har konstaterat att jag inte alls hunnit vara där så mycket som jag velat.

Imorgon skall jag till tandläkaren.

pastell

Medan jag klickade de läckra kängorna i lack till min köpkorg, råkade jag komma in på vårens skor från Vagabond. Jag såg dessa på pressveckan i höstas och tyckte att de var riktigt fina. I vårens kollektion finns det mycket jag skulle vilja ha.

image118
Sko i pastell från Vagabond.com

en långsam morgon

Ute är det snöstorm och när klockan ringde halv9 i morse bestämde jag mig för att sova lite till. Har läst tre kapitel i julklappsboken medan jag fick frukost på sängen. Skönt att det är torsdag och jag är ledig.
Egentligen finns det inget speciellt att göra idag. Tänkte kanske ta mig till systern på lite kvällste. Eller okej, det är det jag hoppas på.
Nu skall jag vakna, betyder dusch, bädda sängen och klä på mig.

Trevlig känga

Är hemma efter en bra dag. Som sagt.

Imorgon är jag ledig. Ledig ledig ledig. Det låter så bra.
Sitter här och funderar om jag skall slå till på ett par grymma Vagabonkängor. Just nu älskar jag bara kängor. Ett par riktiga som det låter om när jag går. Jag har ju faktiskt gått in mina mcboots jag köpte i höstas. Dem tänker jag gå i tills de går sönder. Men vad sägs, skall jag ?


image117

Vilken härlig dag

Det är underligt vad lite sol kan göra. Humöret är bättre och allt känns lättare. Hurra.

De senaste timmarna har jag underhållit mig med att klippa hår, planterat om blommor och diskat. Håret blev bra, blommorna ser gladare ut och disken är borta. Nu skall jag dammsuga övre våningen för att om drygt en timme dra mig mot grannen på andra sidan gatan. Vi skall klippa och färga hennes hår. Det blir ju kul.

Imorgon har det lovats regn. Det var ju typiskt att all vacker snö skall försvinna.

en början

Nu har jag äntligen en början till mitt examensarbete. Jag borde ha börjat med planeringen för flera veckor sedan, men tack vare nästan två timmars diskussion med en lärare har jag nu ett tema. Jag tror att jag kommer att klara av det här. Hoppas i alla fall på det.
Just nu vill jag bara ha inledningen skriven och syftet planerat. Tror faktiskt att jag börjar med det på söndag. Söndag som alltid är slödag.


Sorgligt det här med Heath Ledger

Jag, som många andra, kan väl erkänna att man blev lite kär i honom när han spelade snyggingen i "10 things I hate about you". För filmens skull var det ju bra att det fanns en fin man.
Det är sorgligt när människor dör. Gamla som unga. Det känns alltid orättvist.


Lycka

Solen skiner från en klar himmel. Inte ett moln. Fatta att alla människor är glada.
Jag promenerade hem från skolan och det var så skönt att få lite solstrålar i ögonen.
Det här är lycka.

känns bra

Två stora påsar fulla med kläder är det jag åstadkommit med mitt städande. Nu får jag verkligen köpa nya kläder, men endast för våren och sommaren. Det känns nästan lite löjligt att ge bort kläder som fortfarande har prislappen kvar. Jag tar nämligen inte bort lapparna före jag verkligen använder det. "Du behöver ju inte köpa nya kläder. Du har ju en massa" sade min mamma i telefonen. Visst har hon rätt, men dessa plagg är sådana som funnits forever i mitt skåp. Sorry, de ges bort.


Jag är ganska trött nu. Innan jag läggar mig skall jag färga mina bryn i hopp om att de blir väldigt mycket mörkare än vad de är nu. Men innan dess, äta en apelsin.

en tidig tisdagskväll

Vilken snöstorm vi har idag. Jag tycker det är riktigt angenämt. Verkligen.

Jobbdagen idag gick väldigt långsamt. Efter två klippninger och en färg, hade jag en kvinna i min egen ålder i stolen. Tänk så glad jag blir när jag har en kund med ännu tunnare och risigare hår än vad jag själv har. Det gläder mig. Vi klippte bort fyra centimeter på längden och sedan försökte jag få till flera olika "layers", vilket är ytterst svårt i tunna hår. Men kors, vilket leende hon hade på läpparna när hon gick ut. När jag slutade köpte jag en plattång till Karin.
Nu skall jag lyssna på Britney medan jag packar en påse med kläder som jag skall skänka min kusin.

jobb och galor


Somnade vid tv:n framför Guldbaggegalan igår. Jag envisas med att se alla dessa svenska galor, trots att jag mest är intresserad av Grammisgalan. Jag tycker att man får bra med tips på nya, svenska filmer och på ny musik. Därför ser jag på galor. Lite roligt är det ju också att se vem som vinner priserna.

Idag är det jobb som gäller. Inget problem med det för jag börjar först tolv. Trevligt att ha en lite kortare dag. Jag ser faktiskt fram emot att jobba idag. Märkte igår när jag kollade kontot att lön är jag i stort behov av just nu. Verkligen stort.

jag önskar

En svart lagomkort kjol är vad jag önskar mig mest just nu. Något tightare än min ballong från MONKI. Midjan får inte vara för låg. Kjolen skall även vara gjord av något skönt material.
Jag önskar mig också ett par nya strumpbyxor med mönster (dock inte randiga eller blommiga). Kanske fiskbens mönster. Ett par i rolig färg går också bra. Huvudsaken är att de är enfärgade.
Något färggrant skulle jag också vilja ha. En kjol som det bara lyser om, en t-shirt som syns eller kanske en kappa i någon snygg, vårig färg.
Ett transparent plagg kommer också att finnas i min garderob för våren. Även en lös t-shirt med illustrationer, penseldrag eller annan konst hör också till favoriterna.
Klänningar eller t-shirts med mönster tackar jag heller inte nej till.

En bild för sommar


Sommaren längtar jag efter trots att vintern inte ens har börjat.
Dessa nätta sandaler skulle jag gärna använda på sommaren. Endast 7,90 euro.

image115                  
Sandaler från H&M.com

en våt promenad

Kom just in. Vi gick på ställen vi aldrig gått förut. Sådant är trevligt. Jag älskar att gå långa promenader och bara titta på alla hus. Det var det vi gjorde idag. Funderade på hur drömhuset skall se ut och var huset är. För mig är det ju Stockholm. Förstår ni väl.
Vädret är vått idag. Våta fötter och prickiga glasögon hör till det mest trista. Onödigt.


stövlar


Snygga
image114
Snygga gummistövlar från Viking

Två mail

Igår, fredag, fick jag två viktiga mail. Jag är glad för det.
Det första handlade om sommarjobbet på Åland. Jag läste att de gärna vill ha mig tillbaka. Jag vill ju också. Tillbaka Det hoppas jag de förstår. Bättre ställe kan man ju inte få vara på. Trevlig personal, trevligt ställe och trevliga kunder.
Det andra fick jag från självaste chefredaktören. Hon berättade lite om Stockholm och om våren. Sedan skrev hon lite om de viktigaste. Det verkar som om hon vill ha mig dit, men det är väl inte hon som bestämmer till slut. Det förstår ju jag också. Men jag håller tummarna varje gång jag somnar för att min dröm skall slå in. Den dröm jag drömmer varje natt. Vi får se.

"Det som händer är meningen" som min fina mamma alltid säger.

En resa jag ser fram emot

Idag på jobbet gjorde jag en så snygg färgning. Förstår inte själv riktigt hur det gick till, men ytterst nöjd blev jag (och kunden också såklart). Kände verkligen att självförtroende inom yrket steg några trappsteg. Sådant är häligt. Idag älskar jag verkligen mitt yrke.
Nu på kvällskvisten kommer två viktiga flickor hit. Jag är glad för det. Jag själv är tråkig. Jävligt tråkig.
För övrigt längtar jag oerhört till vår kommande Londonresa. Just nu skulle jag kunna krama ihjäl mor min. Tänk, vilken snäll mamma som äntligen (efter några års paus) tar med sina barn på en resa. En resa till en storstad. Jag har kommit på att städer är något för mig. Inte beachen och charter. Nope. Storstadssemester skall det vara. Min lista är lång. Först London, nästa New York. Det är väldigt trevligt att ha en resa att se fram emot just nu, när vädret är grått. Det känns som om dagarna går snabbare. Lycka.

Här har vi dem

Idag fick jag mina produkter som jag så länge har väntat på. Alltså de som jag vann på produkttävlingen.

image113

Från vänster:
Trucco Rouge med tre nyanser  (otroligt bra med skugga, highlight och rouge i ett)
Sebastians Laminates schampoo for blonde (rengör bra, ger glans och vårdar håret)
Sebastians Laminates conditioner for blonde
(ger glans och vårdar håret)
Trucco underlagskräm
(har 15 solskyddsfaktor, utmärkt för torr och känslig hy och doftar gott)

Jag blir så arg


När jag tar ut saker i förskott
När jag är fattig
När det bara är jobb som gäller
När vädret är skit
När jag stressar
När jag har ont i huvudet
När jag är trött

Ikväll tänker jag strunta i allt det här och bara gå på Stand Up.

Fashion Against AIDS

I februari kommer Fashion Against AIDS kollektionen att finnas i H&M butikerna. Så bra tycker jag.

"Tanken med kollektionen är att väcka uppmärksamhet och öka kunskapen bland ungdomar om HIV/AIDS. Tolv miljoner ungdomar i åldersgruppen 15-24 år lever i dag med viruset. Initiativet till samarbetet togs av Designers Against AIDS (DAA), en icke vinstdrivande organisation som arbetar med opinionsbildning genom samarbeten med modedesigners, musiker och artister" skriver H&M på hemsidan.
De artister som deltar i ?Fashion Against AIDS? är bland annat Rihanna, Scissors Sister, The Cardigans och Timbaland.

Själv har jag hittat flera toppar från kollektionen som jag tänker köpa. The Cardigans, Jade Jagger och Timbaland är de stora favoriterna. Topparna är inte heller dyra.

Snyggt

Plagg jag gärna skulle fynda på rean är de som är nyanserade. Velour förstår exakt vad jag menar.

image111
Snyggt oversizat från Velour

En ny dator -Ja!

Jag har bestämt mig för att köpa en ny dator. En MacBook blir det.
Jag undrade om den nya MacBook Air var den med stor d. Vi surfade lite imorse och det visade sig vara en del saker som jag saknade. Tror att det är mer stil än funktion på den. Men visst är den stylish.

Jag har fyndat på rean

Igen. Jag älskar reor.

Idag gick jag förbi finska bokhandeln för att jag visste att deras rea börjar idag. Såklart hittade jag böcker. Köpte tre.
Mitt bästa köp var såklart denna

image110

En utmärkt bok att ha i stylist-biblioteket. CHIC heter den och där tipsas det om shopping, kläder med mera. För denna bok betalade jag endast 7 euro, hade kostat 35 euro.

Jag köpte också Bonniers musiklexikon och en bok om husmanskost som gåva. Tänk allt detta endast för 21 euro, som skulle ha varit över 100 om jag köpt dem på normalpris.

En tanke

Det slog mig just att exakt om två veckor och två dagar befinner jag mig på en KENT konsert. Jag hoppas att det blir ett minne jag aldrig glömmer. Senast jag var på någon konsert måste ju ha varit IDOL 2007 i oktober (om man kan räkna det som en konsert). Det var en kväll jag aldrig glömmer.

Imorgon är det en ny dag. Jag hoppas på en lite ljusare sådan.


Smyckeskrin

Jag har i länge velat ha ett snygg smyckeskrin. Jag tycker det är sådär fint gammaldags att äga ett. När trenden med smycketrädet kom tänkte jag först haka på. Speciellt när IKEA sålde ut sina smycketräd nu på rean var jag fem före att köpa ett. Valde dock att inte göra det, eftersom jag tycker det känns råddigt att ha alla smycken så. Och så synliga vill jag inte ha dem.
I måndags när jag promenerade in i mina favoritaffärer här i stan hittade jag ett smyckeskrin. Jag köpte det. Är inte riktigt säker på om det är det jag sökt, men närmare har jag inte kommit.

image108       image109
Gammaldags smyckeskrin

Vår fläkt


Här sitter jag i det nystädade hemmet. Lyssnar på vår fläkt (AC) som susar genom tonerna av Oh Laura.
Fläkten är lite mystisk. Fast jag har bott i huset i mer än två år förstår jag inte varför den finns. "Det måste ju vara någon sorts luftkonditionering" sade min storasyster här om kvällen. Det tror jag också.
Alla fläktar (uppe på loftet, köket och toaletten) i lägenheten sätts igång på samma gång. Första omgången klockan åtta på morgonen, sedan vid elva och till sist nu på eftermiddagen. Vi har lärt oss att lägga ett A4-papper över ventilationen. Då "fläktar" det mindre.
Konstigt det här med fläktar.

Lång dag

Städningen gick utmärkt. Känns verkligen bra när man valde att göra något vettigt av den här regniga dagen. Tror min sambo blir överraskad när han kommer hem. Stackaren, har skola från 8 till 18. Det är mindre roligt för honom.

Nu skall jag gå och laga middag. Idag bjuds det på gårdagens rester. Sedan skall jag lägga mig i soffan, titta igenom några delar av Desperate Houswifes medan jag dricker en god och hemlagad smoothie.

Lång lunch

Lunchade väldigt länge med tjejerna idag. Jag hälsade dem välkomna tillbaka till detta urtrista land. De har varit fyra veckor utomlands och har nu äntligen (som jag har väntat!) kommit tillbaka.
Det regnar idag. Jag hatar paraplyn. Det är sällan de är till stor hjälp. Därför tänker jag hålla mig inne idag. Fast jag är sugen att gå i butiker tror jag att jag sparar mig tills imorgon. Tänkte faktiskt storstäda idag. Badrummet och loftet är i störts behov. Vill fylla mitt nya smyckeskrin.

Over and out.

Fint.

Man blir så glad av att få fina mail och kommentarer. Det kan verkligen få ens humör att bli så mycket bättre.
Tack, säger jag.

Nytt i mitt toalettskåp

Igår jobbade jag tre timmar. Eftersom det är en salong med stort utbud av produkter är det lätt hänt att man köper produkter alldeles för ofta. Det gjorde jag igår. Jag tyckte att det var ett förmånligt personalpris till stor förpackning.

Min rengöringskräm börjar snart ta slut. Därför passade jag på att köpa en ny från märket DARPHIN. Jag har en väldigt torr och känslig hy köpte jag så rengöringsmjölk passar mig perfekt.
Jag testade denna igår och jag redan nu säga att det här är en stor favorit. Huden känns mjuk och len och doftar himmelskt.

 


image107
Rengöringsmjöl från Darphin.

Vagabond gör faktiskt snyggt.

Denhär säsongen har Vagabond verkligen gjort skor för mig. Jag har hittat flere par som jag gärna skulle köpa på rean. Det här är ett par sådana som jag kan tänka mig att äga. Svart är snyggt. Lack är snyggt.

image106
Ett par Vagabonskor

Men till våren är jag nästan säker på att jag skaffar ett par snygga skor i blått. Nyansen vet jag inte ännu, men ett par ljusblå kan jag just nu inte tänka mig.

Promenader

I natt vaknade jag två gånger. Båda gångerna av att jag hade så äckligt ont i mitt knä. Först trodde jag att det var växtvärk, men det är väl näst intill omöjligt att växa (så att det gör ont!!) när man har fyllt 21! Det var verkligen en pina. Ondheten kan bero på att jag jobbade i platta skor i går. Inte bra alls.
Just nu sitter jag i skolans datasal. Trist. Jag avskyr datasalar. De är så otroligt fula. En jävla massa lysrör som gör att man får huvudvärk. Så otroligt fult.
Jag trivs bättre i min lilla arbetshörna på loftet.

Jag hade ett litet snabbt möte med en lärare idag. Fick en väldigt positiv kommentar, så nu börjar det kännas lite lättare i mitt huvud. Saker börjar falla på plats och jag känner mig säkrare. Nu blir det bara att planera ännu mer.
Det är grått här idag. Solen syns inte. Inte en chans (frans) att strålarna når oss. Det är tråkigt.

Nu skall jag bege mig hemåt. Det tar ungefär 45 minuter att gå från skolan till city. Något längre tog det i morse när jag halkade på den glashala gatan.

Det här med namn

Det är många omkring mig som har fött eller skall få barn. Barn är kul, dock ingenting för mig (ännu).
Namn är svårt, men kul. Jag vet redan vad mina framtidsbarn kommer att få för namn.
Själv minns jag när jag var liten. Jag avskydde mitt namn. Ändå var jag väl lite nöjd att mina föräldrar valde att skriva det som ett palindrom (tackar för det, för nu vet jag vad palindrom betyder). Nu har man väl vant sig.
Såhär förklarar Wikipedia mitt namn.

" Hannah eller Hanna är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung som betyder 'nåd'. Hannah används ibland också som en kortform för Johanna. Namnet förekommer på flera ställen i Bibeln:
1. Elkanas hustur, Samuels mor (Gamla Testatementet)
2. Hustru till Tobit (Apokryferna)
3. En kvinna som brast ut i lovsång när Josef och Maria bar fram Jesus i templet (Nya Testatementet).

Namnet upplever nu en modevåg som började i mitten på 1980-talet och fortfarande är mycket stark. Namnet ligger just nu på plats 4 på topplistan. Även i början av 1900-talet var namnet populärt."


Morgondagen

Jag är trött i huvudet. Huvudvärk. Igen. Som vanligt.
Imorgon tänker jag ta en låång promenad till skolan. Sedan promenera hem. Ser redan fram emot det.

Fick en idé

Det verkar som om det är svårt att hitta dendär rätta, gråa nyansen. Om jag skall vara ärlig har jag inte ens hittat ett som påminner om grått. Suck.
Därför har jag bestämt mig att jag tänker blanda själv. Köper ett vitt och blandar det lite med mitt svarta. Då borde man ju få en fin, personlig grå färg.

En önskan

Ett par skor som ser ut såhär önskar jag mig just nu.

image105
Skor från Indiska

Lördagen i små ord


sovmorgon
fint väder
promenad
presentköp
smink
middag
film
lugn

Denna vill jag ha

Okej då. Jag skojade bara. Visst är jag på shoppinghumör. Problemet är bara det att jag orkar inte gå i affärer. Tur att det finns internet.

Denhär jackan/klänningen i denim skulle jag så gärna ha i mitt klädskåp. Den kommer från Acne och är nu på 50%.  Idag känns det nog som om jag borde skaffa det där VISA kortet som alla pratar om.

image104
foto: www.acnejeans.com

för framtiden istället

Det blev inget nagellack. Att jag inte lär mig hur den här staden fungerar. Man skall inte hoppas för mycket. De tar inte in något som är för "obekant", De vill vara säkra på att det säljer. Satan. Får försöka bli fredagsfin på något annat sätt istället.
Just nu har jag ingen lust alls att köpa något. Konstigt. Ser inte ens något snyggt när jag går i affärerna, det är bara ointressant. Lika bra att spara alla pengar man har till Londonresan som kommer i mars.

Nu skall jag gå ner till köket och hjälpa med maten. Vi skall äta makaronilåda och rivna morötter. Jag älskar rivna morötter (kan tyvärr inte säga det samma om makaronilådan, eftersom det är tredje dagen vi äter den). Inbillar mig att man får finare hudfärg på sommaren. Det kanske stämmer.
Sedan skall jag städa toaletten och bädda nya lakan i sängen. Vi får en gäst över helgen. Min syster som igår fick körkort!

Fredagsfint

Efter en tidning väckning hjälpte jag en tjej med hennes hår. Nya slingor och nytt klipp blev det idag. Riktigt fräscht, om jag själv får säga.
Snart skall jag bege mig mot stan i slasket. Förberedde mig redan i morse att jag får ha gummistövlar idag. Men det gör egentligen inget. Jag tycker det är fint ha klänning och gummistövlar (i alla fall om man har snygga sådana).
Såg idag en bild som jag verkligen gillade. Så otroligt snyggt med gråa naglar. Det blir antagligen det jag köper idag. Ett grått lack.

image103
Grått är ju bara så snyggt.

Modellen som syns

Jag blir varje gång glad när jag läser ett modemagasin och ser en modell som jag verkligen känner igen.
En av Finlands största modeller som syns ofta på en massa visningar fanns med igen. Jag pratar om Suvi K. Helt otroligt. Det trodde jag då inte när hon vann finska "Mallikoulu" för några år sedan.

image102
foto: http://www.paparazzi.fi/

Elle och rivna morötter.

Gårdagens Grammisgala var bra. Är nöjd för att Salem Al Fakir och KENT klarade sig bra, men varför blev Sahara Hotnights bort glömd (Jag minns fortfarande när vi satt på VR-redaktionen och modeass-Emma spelade "Cheek to cheek" och "Visit to Vienna" på repeat).? Och vad tusan hade Carl Bildt på sig? Inte något för honom i alla fall.

Idag klockan kvart över tio befann jag mig i skolan. Efter två timmars lektion i skolan bestämde jag mig för att inte åka bil utan promenera hem. Det är ca 7 km så man får räkna med en 45 minuters promenad. Jag hade klätt mig i promenadkläder. Det var otroligt skönt att få rensa hjärnan efter kemitimmarna.
Gick via affären för att handla morötter och mjölk. Passade även på att köpa den nya ELLE som jag nu lusläste medan jag rev morötter. Just nu älskar jag rivna morötter och Fun Light saft.

Tekopp

Om någon minut börjar Grammisgalan. Jag skall nu bänka mig i soffan med pläden runt mig och dricka en stor kopp grönt te. Skall passa på att inviga en av de fina tekopparna som jag fick av min fina syster till julklapp.

image98
Stor temugg från min favoritaffär Indiska

En onsdagspromenad.

Efter en väldigt lång förmiddag med lektioner jag aldrig haft förut sitter jag nu här. Lunchade med kompisar (åt en obehaglig skogssvampsoppa).
Nu skall jag bege mig ut på en promenad, tänkte gå den långa vägen runt viken som tar över en timme. Då har jag fått dagens motion. Igår låg jag bara i soffan och kollade igenom 6 delar av Desperate Houswifes. Det är farligt det här med DVD-boxar.

Ikväll är det Grammisgalan på Tvn. Jag hoppas på att Salem Al Fakir får något pris. "Han är mycket trevlig" sade min bror en gång.

Från lila till blått

Jag har börjat tröttna på mina mörklila naglar. Svart känns också lite passé.
Just nu vill jag ha blått.

image97

Detta lack från OPI känns rätt. Så rätt.

Nu är jag hemma.

Kom igår på eftermiddagen. Skönt.

Igår packade vi upp, idag städat källaren. Nu har jag fyra lådor plus en massa sopsäckar som jag skall föra till ett loppis. Helst skulle jag vilja ha pengar för det för det är märkesgrejer också. Allt från kläder till inredningsgrejer (mattor, gardiner...).
Nu ska vi äta tomtegröt.

Den sista dagen

Imorgon åker jag hem. Till mitt hem. Min lägenhet. Halleluja!

Idag har jag besökt diverse loppisar och andra butiker. Detta gjorde jag denna förmiddag i brist på annan sysselsättning. Fyndade dock inget (är inte heller någon som prisar loppisar, vilket min mor är när hon igår kom hem med ett oanvänt MARIMEKKO nattlinne för fem euro). Vid tolv ringde jag min guddotter och vi träffades några timmar. Hennes lillebror som är två månader är otroligt söt. Kan inte förstå att man kan vara så liten. När tre-fyra timmar hade gått besökte jag en väninna. Vi pratade om vad som är ett riktigt hem och hur man vet det. Jag vet ju var mitt hem är.
Just nu känner jag en stor längtan. Jag längtar tills jag får flytta till Sverige och Stockholm. Jag vet att jag vill bo där för en tid. Vet inte hur länge, men i alla fall att jag måste testa livet där. Jag har vänner, släkt och nära till Åland. Det bästa är ju att man får prata sitt modersmål. Vi får se hur det blir, men jag vet att min framtid är där.

Nu skall jag lära min mor kopiera bilder från digitalkameran till datorn (hon är så söt när hon köper en dyr kamera som hon sedan inte riktigt vet hur man använder).  Efter det skall jag packa mina väskor för att sedan gå och basta. Det gjorde vi igår också. Lyx det här att kunna bada bastu när man vill.

Tredje dagen i januari

En torsdag som denna har jag klätt mig i  pjamas tills nu. Det är sällan jag har morgnar som denna.
Nu skall jag bege mig ut på en promenad med mor och hund. Vi skall gå på en loppisrunda.
Solen lyser medan den kalla vinden biter i kinderna. Äntligen är snön påväg.
Ikväll skall vi fira en väninnas 21årsdag. Sedan tänker jag bada bastu. På lördag åker vi hem, sambon och jag. Jag har längtat. Otroligt. Mycket.

För er som är intresserad finns nummer 1 av VeckoRevyn ute nu! Köp den. Där ser ni modeteamet från PUB dagen.

RSS 2.0