Lördagskänsla.


idag är det lördag. Igår hade jag inga program för denna dag, men nu har jag allt planerat. Om några minuter åker jag till stugan för att hälsa på min släkt. Där finns även en helt ny, söt liten kusintjej som jag längtar efter. Blir där till imorgon.

Hmm, just nu är jag i valet och kvalet. Skall jag åka till IRLAND den 13 august? Jag har möjlighet nu. Pengar finns och jag skulle få åka med min M. What to do?

Nej, nu skall jag iväg.

Ciao!

ett slag i magen.


Idag kom det ett slag i magen. Och fan, vad ont det tar.
Jag skall försöka komma tillbaka upp till vattenytan. Just nu känns det hopplöst. Tyvärr. Jag som hoppades. Så. Himla. Mycket.

"Varje dag är en dag närmare glädjen" som min fina mamma en gång sade.

Härliga dagar


Har det varit. Min M har varit här och hälsat på.
Midsommaren var perfekt. Bastubad, god mat och trevligt sällskap, härliga skogspromenader, grillad korv med pinnbröd, restaurangbesök, hårfixning med mera. Helgen avslutades med fotbollsmatch med IFK Mariehamn. Första gången vi sett på fotboll tillsammans. En kul historia.


Det blev inte den blå- och vitmönstrade SVEA-baggen. Det blev en helblå med vit print istället. Väldigt snygg och jädrans bekväm. Har redan använt den flitigt.
Köpte även ett par WE solglasögon som jag drömt om sen förra sommaren. Tänk, nu fynda jag dem för 20E. Otroligt!


JIPPIII, idag fick jag veta att jag fått ett stipendium. Härligt!

Imorgon kommer M!!!


Imorgon dyker min M upp här på ön. Skall bli så kul att få se honom. Har ju bara hört hans röst några veckor.

Igår var det verkligen en Jobb(ig) dag. Jobb från nio till halv8. Kunder kom och gick och jag var något stressad. Efter jobbet blev jag bjuden på jordgubbar och glass. Det var en av mina arbestkompisar som sa att jag nog behöver det. Japp, hon gissade rätt.
Vid tiotiden på kvällen gick jag till lägenhet i stan. När jag just hade satt på fyran och House hade börjat, kom min gudmor hem. Hon tyckte det var så kul att komma hem när någon var där. Hon är annors ensam.
Nu när jag blivit äldre har jag börjat uppskatta lugnet och prat med äldre. Jag tycker det är väldigt intressant att sitta och höra på människors erfarenheter och berättelser. Jag skall också ha saker att berätta!

Igår blev det en SVEAbag. En blå med vita mönster. Stor är den! Riktigt. Stort. Jag tycker den är rätt fin. 42 euro kostade den, vilket jag tycker att är rätt billigt. Deras linnen kostar ju 38E.


Nu skall jag åka en sväng till stan. Provköra en bil.

en vecka.


en vecka har jag nu jobbat på Klipp Upp. Jag trivs så otroligt bra. Har fulla dagar och nöjda kunder. Har lärt mig redan otroligt, börjar bli proffs i färgning.

Idag fick jag träffa min snälla gudmor. Jag blev bjuden på smörgås, te och en härlig munk. Vi pratade i flera timmar innan hon visade hur allt funkar i hennes lägenhet. Jag kommer nämligen att bo lite där också. Här på landet är det okej, men stan är oftast roligare. Det är där jag har mina vänner. Där är man inte "fast". Jag fick till och med en egen nyckel. Det gillar jag. Tror att jag kommer att sova min första natt där imorgon.

Nu tänker jag packa lite min väska med allt jag behöver. Skall försöka köpa en ny bag imorgon. Kanske en SVEA. Det skulle vara skoj. En sånhär fast mörkblå.

image31
www.sveasvea.se

Söndagsfeelis.


Egentligen avskyr jag söndagar. Det händer ingenting och man är bara trött.

Igår var jag på en födelsdagsfest. Det var helt skoj, fast jag kände typ fem pers av alla 25 gäster. Men trevligt var det.
Vi åkte till stan och besökte Arken. Där träffade jag fler bekanta och kan konstatera att ålänningar trevliga. Några kunder jag haft i Klipp Upp hälsade till och med på mig. Det har aldrig hänt i Vasa. Man är ju trots allt samma människa, fast man har en kund i stolen. Så det var skoj.
Fyratiden damp jag ner i min säng. Var otroligt trött, hungrig och irriterad. Fasiken, vad länge det kan ta att få ett gäng ihopsamlat. Skönt var det inte när jag vaknade halv10 och höll på att storkna för att den ytterst lilla luft som fanns i mitt rum höll på att försvinna.

Igår på festen när jag stod och pratade med ett gäng fick jag kommentaren "Du låter som om du skulle vara 45". WHAT?? JAG 45?? Jag höll på att klappa till personen. Tydligen så försvarade denne person sig med att jag verkar ha så mycket erfarenheter. Jag har ett yrke (är inne på mitt andra), jag har rest i europa, jobbat på tre olika salonger och lite andra upplevelser därtill. Sedan när jag nämde att jag var 20 år gammal kom det som en chock.

Nu skall jag fortsätta läsa boken jag aldrig kan lägga i från mig.

Hannah med H

tråkiga människor.


Vissa människor är bara för tråkiga. Det går inte att skoja med dem. De lyssnar inte och pratar inte heller. De är helt enkelt torra. När man försöker skoja med dem får man bara ett grymt eller ett suck till svar. Jag kan ärligt säga att jag känner mig något obekväm när jag är närheten med sådana typer.


Jag har många gånger funderat på varför jag har blivit den jag är.
Jag har hört flera gånger att bekanta tycker att jag är skojig och att jag har lätt att möta nya människor. Det är antagligen därför jag valt frisöryrket.
I början på dethär året fick jag en komplimang som jag ännu, ibland tänker på. Människan beskrev mig som självständig och att jag har en bra attityd och att jag står med båda fötterna på jorden. Jag började fundera lite på vad dendär komplimangen betydde och måste faktiskt fråga människan som gav mig den (som i detta fall verkligen, tro det eller ej, var en tjej). Hon svarade med ett leende på läpparna och sade att jag kommer att gå långt och att det gjorde henne aningen avundsjuk.
Jag kan erkänna att  verkligen blev glad för att hon sa sådär. Det betyder ju att människor verkligen märker mig och att jag blir mer sporrad till att visa andra att jag verkligen vill något med livet.


Människor som bara är sura, tänker på sig själva och inte verkar bry sig om någon annan borde få en föreläsning om att man bara lever en gång. Det här är egentligen inte fråga om Vett och Etikett utan om självkänsla och hurdan bild man vill att världen skall ha om en själv.
På ett sätt kanske man föds som "sådan" men man kan ju alltid försöka. Man lever ju bara en gång, eller hur?

min första lediga dag.


Det känns väldigt ovant att vara ledig på en fredag. Brukar vara ledig på helger istället.

Jag har idag besökt ett Tivoli som besökt staden. Blev lite besviken när jag såg att det var så få karuseller. Tror att åldern som de riktade sig till var för fem åringar upp till tolv. Kände att jag var lite för gammal för allt detdär.

Jag har även klippt gräs idag. Hela jävla gården är klippt och jag har lite ont i låren. Skönt med lite träningsverk, så märker man att man gjort något. Tänker nog klippa det här gräset flere gånger i sommar.


På torsdagen dyker min M upp här på Åland. Det skall blir supertrevligt att se hans ansikte igen. Saknar ju honom!

Helt tusans otroligt.


Jag kollade just mina studiepoäng. Ännu ett ämne hade kommit in.
Jag blev så glad. Det stora arbetet jag kämpade med i slutet av maj fick jag en femma i. Snacka om att vara nöjd när man förväntar sig något sämre. Shit, alltså.

det var det.

Torsdag.


Efter en lång dag på jobbet (9-19) fick jag äntligen träffa min kompis J. Hade en timme på mig sedan fick jag skjuts till landet.

Idag berömde min chef mig. Han frågade hur jag tycker att det varit och om det har gått bra. Jag svarade glatt att jag trivs utmärkt. Han gav mig massor med beröm och sade att jag är väldigt duktigt. Otroligt duktig!
Detta stärkte min självkänsla!
Imorgon är jag ledig. Vilken tur, för det behöver jag.


Idag har jag bestämt mig. Jag tar chansen. Imorgon gör jag det. Fick ett ganska uppmuntrande mail av en lärare på skolan.

att vara ensam.


just nu tycker jag att det är löjligt av någon att påstå att det är skönt att vara ensam.

Jag är ensam. Nu. Skittrist.
Jag har tömt diskmaskinen och hängt upp tvätten (i hopp om att det torkar tills imorgon). Så tråkigt har jag.
Jag saknar en vän eller en familjemedlem. En kompis jag inte umgås med så mycket skulle ju också duga. Det är inte alls roligt att vara ensam. Dödstråkigt!

Jag funderade om jag skulle gå  ut på en promenad eller en joggingtur. Det blåser och är kallt, så har egentligen ingen lust. Får se. Jag tycker man kan säga att jogga i motvind och att spotta i motvind är ungefär samma sak. Båda sakerna är hemskt tråkiga.

på tal om kylskåp....
Jag har fått in lite nya studiepoäng i mitt betyg. Har en bit över hundra faktiskt. Det känns ju iallafall skoj.


Plan B


Jag har en Plan B. Istället för Plan A (som för övrigt verkar dröja).

Idag har jag fått det bekräftat att jag har möjlighet att få synas lite mer. Jag skulle få göra det som jag vill, men måste först skicka lite provgrejer. SHIT! hur ska jag kunna göra det här?
Min första tanke var "NEJ! Jag kan inte...". Men jag tror jag tar mig i kragen och satsar på det på fredag. Fredag = deadline för mig.

Nu -äta en frukt.

Dag två.

Idag är det dag två. Egentligen tre, men räknar inte söndagen.

Imorse steg jag upp halv7. Visste inte riktigt när bussen skulle gå. Jag kom till hållplatsen vid tio i åtta. HALV NIO kom den där satans bussen. Jag tackar gud för att jag hade min Ipod. Sånahär dagar skulle jag verkligen kunna döda för en bil. En jävla bil vill jag ha!

Jobbet går bra. Trivs jättebra och märker att jag har utveklats massor tack vare Trendy-jobbet. P sade även att han tycker jag är skitduktig. "Tack" sa man. Stolt är man ju nog.

Jag känner mig lite piggare (men är dock på dåligt humör) idag, så tänkte springa dendär 5km rundan runt byn. Den där vanliga, långa, asfalterade vägen. Helt okej.

Nej, nu blir det mat. Over and out.

en sak i min "fula-hår-lista".


Jag är säkert inte den enda som göra UTElistor och har åsikt om vad som är fult och snyggt.

Idag vill jag sätta en sak på min ute lista.

UTKAMMADE LOCKAR. Utkammade lockar är bland det värsta som finns. Ni vet, tjejer som har världens finaste hår med de allra vackraste självlockarna. Går för guds skull inte och kamma ut dem. Det blir ett fånigt och fult vågigt hår som bara ser löjligt hår. Var istället nöjda med lockarna och använd produkter just för din hårtyp. Idag skulle jag rekommenderas TIGI´s serie. Curls Rock heter produkterna och är helt enkelt underbara. Till och med jag som har ett tunt och fjunigt (aningen lockigt) hår får grymma lockar till stånd med dessa produkter. De är dyra, men ack så underbara.

Som fisken i vattnet.


Efter min första dag på Klipp Upp kan jag bara konstatera att jag trivs som fisken i vattnet. Min chef var väldigt trevlig. De kolleger som jag träffade verkade vara det samma. Lite annat system har de ju än jag är van vid, men tror det kommer att gå bra. Efter att P visat mig runt i en timma, började kunder droppa in och jag kände att jag var rätt människa på rätt plats. Jag trivs väldigt bra.

Jag fick väldigt fina arbetskläder. En brun klänning, som jag kan ha leggings under. Och en vit t-skjorta som har tryck på magen i guld. Väldigt okej.

Jag känner mig lite trött och hängig idag. Får se hur det blir med allt program jag tänkt göra.


HannaH på Åland.


Nu har jag kommit hit. Till Åland. Det finaste stället.

Igår var jag och min M på en liten trip till vår huvudstad, Helsingfors. Vi besökte lite affärer samt matställen. Åt en underbar sallad. Efter några timmar åkte vi vidare mot min moster som bor i Grankulla. Det var trevligt att sitta och njuta på deras altan. Vi gick en promenad runt träsket och åt en god middag bestående av nypotatis, grillade kycklingfileér, härlig wok och olika sillar. Som efterrätt en fruktsmoothie. Härligt.
Vi åkte hem på kvällskvisten. Gick till morföräldrarna och sade hejdå. De kommer till Åland om typ två veckor. Till midsommar. Sedan njöt jag och min M. Film, mys och Vi Två.

Klockan fem i morse ringde min väckarklocka. Kvart över sex åkte vi mot tåget.
I fjol grät vi när vi skulle säga hejdå. I år gjorde vi det inte. "Det här går nog bra det" sa min M och vi kände oss starkare. Jag tror det också. Att det går bra.
Nu skall jag dricka en kopp te och sedan förbereda mig för sängen. Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Det är väldigt spännande. Så spännande att jag till och med är nervös. Nytt ställe och nya kollegor.

Lista på g.


Just nu håller jag på att tänka ut en lista. Listan består av saker som jag aldrig skulle ha på mig eller saker som jag överhuvudtaget inte skulle betala för.
Det här är början.

Lösnaglar. Alla sorters lösnagar (akryl, gelé, plast etc.). Jag tycker det ser onaturligt ut. Jag gillar mina korta, välklippta naglar.
Hudfärgade strumpbyxor. Just nu avskyr jag hudfärgade strumpbyxor. De som är gjorda av nylon. Jag ryser bara jag tänker på hudfärgade strumpbyxor i skor med öppen tå. Usch.
Vita, låga sandaler. När jag var liten hade jag ett par vita sandaler med "remmar" som gick kors och tvärs på foten. Jag tycker nu att dessa låga skor ser otrendiga ut. Med en klack är det väl okej.

Såhär nära har jag aldrig kommit.


Igår experimenterade jag lite med hårfärger. I snart 4 års tid har jag drömt om ett grått, snyggt hår. Nu har jag det! Nästan. Såhär nära har jag aldrig varit den snygga, gråa nyansen. Jag trivs. Skall fortsätta mina experiment så att jag någon dag har det gråa jag verkligen längtar efter.

Nu morgonpromenad.

Snart är det söndag.


På söndagmorgon åker jag mot Åland. Skall ju börja jobba där från och med den 11 juni. Känns lite konstigt. Hade egentligen hoppats på att den här veckan aldrig skulle tagit slut, men det fungerar ju inte. Jag har de senaste tre åren åkt direkt till Åland efter avslutningen, så det här känns väldigt konstigt.

Jag har just kommit hem från en glass, promenad och fotbollstittande med min väninna. Trevligt, som alltid (men det var länge sedan jag såg på fotboll LIVE!). Nu väntar jag på min M som kommer hit och håller mig sällskap inatt. Min syster åkte idag iväg på jobb, så här är det tomt. Endast hunden och jag. Jätte. Tomt.
Imorgon är det fredag. Kul med helg. Mycket planer. Nästan för mycket. Nackdelen med mycket program är ju att det känns som om dagarna går snabbare. Och jag som inte vill att dehär dagarna skall gå snabbare, jag vill inte att de ska ta slut över huvudtaget. Snälla, stanna tiden!

Min far ringde idag och berättade att han var påväg att hämta en säng åt mig. Tur, för då har jag ju något att sova på när jag anländer på söndag. Hoppas inte det är en såndär resesäng. Dom är otrevliga.


Nu skall jag gå och förbereda hunden för en kvällspromenad i det vackra vädret. Jag och min M går väl samma vägen som alltid, längs stranden. Det är alltid trevligt såhär års.


SucK.

Onsdagmorgon.


Alltid när jag vaknar känns det som om jag har sovit typ två timmar. Skitläskigt, eftersom jag oftast sover åtta eller mer. Förstår mig inte på sömn.

Jag har inte varit en sån aktiv bloggskrivare. Detta för att jag har hela tiden något annat att göra. Igår låg jag ute och solade de två första timmarna, lunchade med min favorit D. Alltid kul att träffa henne.
Jag var på en promenad med hunden (konstaterade att det finns alldeles för några "hundlatrin" sopkorgar i den här stan). Och förstås lagade jag ett hår, som blev ganska tufft.
Nu väntar jag på att en väninna ska dyka upp. Hårklippning gäller saken.
Sedan tänker jag bara slappa och ligga i solen med min nya bok.


Otroligt trevlig kväll.


Igår firades avslutning och såklart gick det runt en massa studenter. De var väldigt glada.

Jag började min dag med att besöka studentdimissionen. Det var helt okej. Kören sjöng väldigt fint.
Min mor hade 10 nya studenter hon skulle besöka, vilket betydde att hon behövde chaufför. Jag ställde upp. När vi kom till det åttonde stället var min mamma lagom salongsberusad (eller mer?). Jag åkte till butiken för att handla alkohol och mor min fick gå till de två sista platserna. Det var kort väg.
Tillsammans med min man besökte vi kina-resturangen. Gud, vad jag har saknat denna goda mat. Den bästa kinamaten finns här i stan.
Hem och klädde om, för att sedan besöka en förfest. Förfesten var skön och lagom mycket folk. Vid 22 snåret blev vi väldigt berusade, så ljudnivån var väldigt hög.
Vi gick vidare mot krogen. Lagom mycket folk och jag bara älskar live band. Dansade som en galning.

Påvägen hem gick vi via en efterfest. Drack endast vatten. Det var ett väldigt bra bestlut, anser jag.
Vaknade i morse av en morfar som stegade in i sovrummet och ropade "Vi åker nu. Hundens mat finns i kylen". Jepp, jag (eller vi) har varit hundvakt idag.

Långpromenad
Tortillas
Mövenpick-glass
Slappande i soffan
Läst tidningar i solen
Matat en hund
Kvällspromenad

Här är några ord som beskriver min sköna Söndag.


p.s! om en vecka börjar mitt sommarjobb på åland.

RSS 2.0