en ytterst lugn valborg

Det har inte hänt så mycket i dag. Långpromenad i skogen med hunden och några "sex and the city" delar var väl programmet. Höjdpunkten var väl när jag fick hålla spädbarnet mot mitt bröst i flera timmar. Han sov och hade underbara ljud för sig. Jag kan väl se mig som mamma trots allt. Någon dag.
Nu skall jag se två delar till av serien innan jag somnar. Har egentligen inte bråttom till stan i morgon. Jag och väninnan skall träffas vid T-centralen först vid nio.

ett brev från Stockholm.

Har nu varit i Stockholm i nästan tre dagar. Jag trivs och vill bara stanna.

Hann träffa en god väninna och fick sova över i hennes trevliga bostad. I går kom jag tillbaka till det lilla röda huset. Min storebrors son är det sötaste jag sett. En massa röttorange hår och långa ögonfransar. Han liknar ett troll lilla Hugo. Det här barnet kommer att få mycket kärlek. Det kan jag lova.
Årets valbor är lugn. Är lite hundvakt och senare i kväll skall vi gå till brasan som tänds här byn. Imorgon, majmånadens första dag åker jag in till stan för att träffa och sova över hos min åländska väninna. Skall bli kul att få se hennes lya. På fredag är det shopping, fika med Csilla och Emma och sedan middag. Lördagmorgon är jag on my way till Vasa. Det är tråkigt att åka hem, men har inplanerat nästa resa hit. Det blir om ungefär en månad.

Radioröst


Lyssnade just på radioprogrammet där jag och två andra tjejer diskuterade skönhetsideal och vårt kommande yrke. Jag är faktiskt ganska nöjd med diskussionen. Det kändes lite hopplöst när vi gjorde inbandningen för vi pratade så mycket. Jag är riktigt nöjd.
De gånger jag hört mig själv i radion blir jag alltid chockad. Hur kan rösten bli så barnslig och löjlig.
Jag måste nog träna på den där radiorösten.

Kritisk eller inte.


Vårfesten avslutades på en av stadens barer (okej, man kallar det väl för en pub). Nykter är och var jag hela kvällen och när man är nykter på en bar börjar man alltid iaktta och betrakta. Man följer med danssteg, rörelser och människor som vrålar texten till låten som livebandet spelar. Intressant. Okej, jag sjöng också med när bandet spelade U2.
Jag sitter ofta och tittar på klädsmak och stilar. Det är min hobby, jag älskar att sitta och titta på folk som går förbi. Ibland ser jag med kritiska ögon, ibland inte.
Den här kvällen har gett mig tankar om ett stort big no no när det gäller korta, spretiga och rufsiga frisyrer. Även en topp med allt för synlig bh och en byxa med öppen gylf. Egentligen kan listan göras lång.

Med dessa rader tackar jag för mig och skall nu hoppas på en god natts sömn. Imorgon är det packning som gäller för på eftermiddagen får jag åka till Åbo.

Vårfest lördagen till ära

I kväll nalkas det vårfest. Jag har plockat fram sommarklänningar från lådan högst upp i skåpet och jag fann klänningar jag inte ens vetat att jag har. Har haft "klänning" på min shoppinglista för den kommande Stockholmsresan, men tror att jag nästan kan stryka det. Jag har några som fortfarande har prislappen kvar och det känns ju lite ruttet att köpa nya när man har. Det blev en blå klänning, dock inte med stjärnor.

Välkommen hem.


Att komma hem och se att alla hemmasysslor var gjorda var en fröjd. Sånahär dagar, när jag jobbat två timmar övertid är jag väldigt trött. Hade ju räknat med att hinna göra en massa innan butikerna stängde, men tyvärr.
Nu har jag semester från jobbet en och en halv vecka. Vilken glädje.

min morfar.

Jag fick just se en bild på mig och en av de finaste människorna på jorden. Morfar. Jag blir alltid så varm inombords när jag tänker på honom. Min fina morfar. Han har en speciell plats i mitt hjärta.

Håkan Hellström till Åland.


Så är det, Håkan Hellström kommer till Åland och Rockoff i sommar. Närmare bestämt den 24 juli. NU är jag nöjd. Riktigt nöjd. Det har harmat länge att jag inte åkte och kollade på honom i höstas när han spelade på Skansen, men nu känns det bra. Så. Jävla. Bra.



fint med fredag


Det känns fantastiskt med fredag. Helgen är dock fullproppad med program, men det gör ingenting.
Känner att jag har mer energi. Idag skall jag jobba några timmar och sedan är vi bjudna på middag till ett par som bor i huset bredvid. Men innan det måste jag städa lite och börja skriva en lista på vad jag allt måste göra innan söndag.

Likhet

 Ser ni också en likhet mellan den här bilden och boxen?

image231

Obehaglig text.

Radiointervjun gick väl bra. Kluriga frågor, men tur att vi var tre stycken så att vi kunde backa upp varandra. På söndag och på onsdags sänds det. Jag gillar då aldrig min röst i radio eller TV. Den låter alltid så barnslig och löjlig. Det är väldigt generande att höra sig själv. Det är en sak jag måste jobba på.
När jag promenerade hem över torget för några minuter sedan cyklade en man förbi mig. På ryggen på hans munkjacka stod det "Lucky Evil". Så gräsligt att jag nästan spydde.

Fashionista -äntligen här.


Som jag har väntat. Nästan en hel vecka. I fanns den äntligen i min postlåda.
Fashionista som är skriven av modechefen på tidningarna Damernas Värld, DV Mode och DV Man. Martina Bonnier. Boken är hennes porträtt av modevärlden.
Jag är fast, vill läsa den genast. Den här kvinnan kan och vet mycket. Detta är en bok som jag verkligen rekommenderar.

image231
En oskapr bild (som vanligt) av Fashionista


Bekräftelse


Igen en bekräftelse på att jag är duktig på mitt jobb. Blev först lite skraj när kunden ropade "Hannaah, vad har du gjort med mitt hår?" Jag lugnade ned mig när hon förklarade att det var av lycka. Sann lycka. Att jobba som frisör är min hobby, inte mitt framtidsyrke.
Nu skall jag försöka fräscha upp mig med kläder och styling av håret för om 45 minuter skall jag vara i skolan för att banda in till radioprogrammet. Skönhetsideal är temat och jag tycker att det minsann är intressant.
Efter skolan skall jag köpa något till den en-vecka-gamla Hugo. För på tisdag får jag träffa honom. Vilken glädje.

Kundernas kund.


Jag jobbade några timmar idag. Min sista kund är en stjärnkund (stamkund) och jag har alltid ångest. Håret är tjockt och det tar alltid längre än man räknat med. När jag hade klippt färdigt och fönat och fixat fick jag höra "Ett helt fantastiskt jobb du har gjort". Det sades flera gånger och jag känner mig otroligt nöjd. Nöjd för att kunden var nöjd och för att jag själv tyckte att jag gjort ett bra jobb. Jess!
Det är alltid trevligt att människor vågar säga postivit om ens jobb. Det borde ju vara lättare än negativt.

Min lärare ringde upp mig just, skall tydligen vara med i radio i morgon -vad kul! Tur att det inte är direktsändning, då skulle jag nog vara mer nervös. Nu är jag lugn.

En morgonberättelse

Att vakna en timma innan klockan skall ringa är härligt. Jag känner mig pigg och lugn i själen. Jag har en massa jag skall hinna göra före söndag, men tar det med ro. Det här kommer att gå och bli bra. Det känner jag.
Mailet jag skickade i går fick jag ett svar på redan i morse. Allt är okej när det gäller mitt examensarbete. Vilken tur och vilken lättnad. Den här grejen är liksom mitt arbete i grund och botten. Vilken tur jag har.
Nu skall jag äta mitt ägg som min sambo kokat och dricka min vitamin. Jag är redo för den här onsdagen.

Planerna är glasklara


Nu var det bestämt. På måndag åker jag till städernas stad Stockholm och stannar till lördag. En härlig vårsemester som jag ser fram emot. Träffa vänner och spädbarn. Jag är lycklig. Från roten av mitt hjärta.
Att fira vappen på annan ort är något jag just nu ser fram emot. Har redan växlat pengar, planerat var jag skall sova och ringt kompisar jag saknar.

Beautiful
.

Underkläder är svårt.


Efter ett studiebesök till en underklädesaffär vet jag ett och annat nytt. Det var svårt, inte mera. Väldigt trevligt att få besöka en ny stad och en affär som ägdes av en väldigt sprallig dam.
Solen lyser som aldrig förr och jag har energi. Skall försöka uträtta lite ärenden på stan samt skicka några viktiga mail.

Toppen


Trots att jag har haft mycket att göra. Har massor att hinna med den här veckan. Ändå är allt fantastiskt. Den här låten har jag lyssnat på flera gånger idag. Snart sönderspelad. Otroligt bra är den.


Salem Al Fakir och Marit Bergman - 52 weeks

Till slut


Skönt att den här dagen är över. Jag har ångest för att jag inte fått något gjort. Okej, har klippt grannens hår och dammsugit och städat klädskåpet. Jag är nästan lite arg på mig själv för det borde jag ha gjort för några veckor sedan. Dumt.
Nu skall jag gå och färga ögonbrynen. Den här gången blandar jag inte grafitgrå i färgen. Det rekommenderas att man blandar i lite grafitgråtill människor med blondt hår.Tydligen passar det bättre. Trots att jag är kallblond använder jag ikväll endast brunt för att få de mer mörka, intensiva brynen som man skall ha idag.

Blått.


Den här fina klänningen vill jag att någon köper. Väldigt stilig med sina guldiga knappar.
image226
Klänning från H&M.com


Om du vill ha något somrigare är denna en annan valmöjlighet.

Basketsko


Jag har ju redan berättat vad jag tänker köpa till hösten. Nästan lite dumt att planera höstskor innan sommaren ens har börjat. Här är de, bästa basketskorna någonsin i färgen blå.

image225
Converse från zoovillage.com

HappyHannah.


Jag är fortfarande lycklig. Tänk att ett barn som varit så efterlängtat kan göra en så glad. Och tänk att man kan älska någon fast man inte ens träffat varandra. Det är nästan svårt att förstå att han äntligen är här. Ser på bilden jag fick i går om och om igen. Nästan mer hår än mig och likadana öron. Ett sött barn som kommer att få mycket kärlek av sina tre fastrar, farbror och morbror.

Välkommen till världen.


Nu har det hänt. Det jag väntat på sedan 3 september. Jag har blivit faster. Lyckan är enorm och jag
bara väntar på att få träffa den lilla. Jag är lycklig.

Doktor Glas

Föreställningen var en och en halv timme -utan paus. Jag har inte alltid förstått mig på enmanna teatrar, men efter denna förseställning är jag positiv till det. Krister skötte sig och när han sade sin första replik blev jag först chockad. Det lät ju exakt som Wallander. Pjäsen innehöll humor och drama och han var närvarande hela tiden.
Vi gav honom stående applåder.
Kvällen avslutades hon en väninna där vi hade tjejkväll med tacochips och vindruvor. Nu skall jag lägga mig i sängen, kanske se något avsnitt av Sex and the city och vänta på sambon som är och kollar läget på stadens krogar.
Imorgon är det jobb.

Brunbergs kyss

Jag tror det var min storasyster som inspirerade mig. Nu är jag fast.
I går köpte jag en förpackning med Brunbergs kyssar i smaken vanilj. Tänkte att jag och sambon skulle fira att våren är här. Tydligen var han inte så intresserad av dem. Resultatet  är att det  inte finns många kvar -jag har ätit dem.
Så jävla gott!
 

image224

Typiskt

När jag hade promenerat en bit närmade jag mig en stor vattenpöl. Smart som jag var (trodde jag) fortsatte jag gå runt pölen. Det visade sig vara lera där och jag sjönk ner flera centimeter.
Nu är fötterna våta och mina promenadskor bruna. Äsch.

Morgonpromenad.

Skall snart bege mig ut för en långpromenad i det vackra vädret. Jäkligt bra att inte behöva börja jobba så tidigt idag, först klockan ett. Underbart.
I kväll skall jag besöka Wasa Teater för att skåda ett gästspel, Doktor Glas med Krister Henriksson. Jag ser fram emot det, att se honom live. Dessutom är det nästan alltid roligt att gå på teater. Jag minns när jag en gång fick vara med i "Stormskärs Maja" och min enda replik var att ropa "mamma, mamma, mamma ,mamma, mamma..."
Det kändes som en viktig uppgift.

Rockoff 2008.

Det här inlägget brukar jag ju alltid skriva.
Rockoff festivalen i Mariehamn i sommar har äntligen börjat boka artister. Hittills är det Amanda Jenssen, Thin Lizzy, Magnus Uggla, The Refreshments och Ola som står på listan. Amanda kan bli kul att se.
Själv har jag jobbat på området nu i två år och kommer antagligen att göra det i år igen. Skillnaden i år är att det kommer troligen min sambo också.
Just nu önskar jag att Lars Winnerbäck också kommer dit.

en kvällsstund.

Har just ätit en omelett med tonfisk och rödlök och grönsaker. Satan vad gott det är. Skulle kunna äta hur mycket som helst.
Sitter och kollar vad internet erbjuder för böcker. Jag skulle så vilja beställa en hel hög från Adlibris. Modeböcker och pocketar är något jag just nu vill ha. Kanske jag borde beställa. Sommarläsning är väl något alla vill ha.
Jag minns när jag var till Bonnierbokhandeln på Sveavägen. Där var böckerna billiga. Köpte två pocketar, två inbundna och det blev endast 80 kronor. Så billigt! Skulle kunna ha gått där hur länge som helst.
Nu blir det kvällsprogram. Dusch och tv.

finska ELLE


Har just bläddrat igenom finska, kunde inte låta bli att köpa den. Jag är ytterst förvånad. Tidningen verkar bra, synd bara att jag inte kan språket tillräckligt. Lite för finskt omslag om man ser på färgerna.
Billig var den, endast 3,90euro. Jag säger Lycka Till!

image223
elle.fi

Våren är väl här för att stanna

Har just putsat och skrubbat kök och vardasgrum. När solen tittar in genom de smutsiga fönstren syns en massa irriterande fläckar som man bara vill få bort.
Sitter här och vet inte om jag skall på jobb i dag. Jag vill inte, men man ställer väl upp och en kollega brytit foten. Får se vad de säger när de ringer.
Nu skall jag gå till posten och skicka de försenade födelsedagsgåvorna, sedan ringa min guddotter.

Sol.

Torsdag med sol.

Aaah, solsken. Underbart att få vakna av den. Känner mig utvilad och pigg.

Igår färgade jag håret, man är nog för optimistisk om man tror att man får alla två hår färgade på två timmar. Det funkar inte, trots att vi försökt flera gånger. Det tar minst fyra timmar, vilket är tråkigt. Var så trött när jag kom hem att jag stupade i säng och såg på tv en liten stund.
Är så gott som ledig i dag. Lite skola på förmiddagen och sedan skall jag göra lite ärenden som att träffa en modell till det sista "examensskolarbetet". Spännande att få se hur hon ser ut.


Nytt i garderoben.

Den är min nu. 15,90 euro. Jag är glad.

Tygsko

Tygsko och vår hör liksom till. Har fyndat några par redan, men mina favoriter är och kommer nog alltid att vara Converse. Det går i perioder vilka jag använder (mina magenta börjar bli lite smutsiga och slitna). I morgon kommer jag att knyta de nya, vita runt mina fötter för i morgon har de lovat sol. Sol och vita Converse -underbart. Jag är faktiskt på jakt efter ett par mörkblåa. Mörkblåa, slitna är något jag vill ha till hösten.
Converse i alla ära, men den här skojiga färger känns så vårig. Mintgrön och rosa. Rosa är väl inte riktigt jag, men skon är snygg. Pastelliga skor är något alla borde ha till våren och sommaren.

image222
Godissko från Bianco.

Ett annat alternativ.


Om ni inte får tag i det fina, ljusgråa lacket från ESSIE är OPI ett annat förslag. Såg det IRL i går och kan säga att det ser vårigt och fint ut. Kostar kring 15 euro.
Eftersom jag testat ESSIEs i några dagar nu kan jag säga att det väldigt ljust. Man måste nog lägga tvåtre lager. Själv skulle jag vilja ha ett som är mer täckande, men ändå inte för silver.

Nästan ledig

Jag är nästan ledig i dag. En skolgrej jag skall ha klar tills i morgon. Skall gå igenom en klasskompis arbete för att sedan kunna opponera imorgon. Förstå gången någonsin för mig att opponera så jag gör det lite med känsla. Ingen vits att känna sig stressad och nervös, för det gör jag antagligen när jag själv skall framföra min plan för hela klassen och handledaren. Hoppas på att det går bra.

När jag praktiserade på VeckoRevyn måste jag ibland använda min privata mail (datakillarna där var inte så snabba med att ge en prakikantmail åt mig). De resulterade ju i att min adress fastnade på någon maillista. Fortfarande kan jag få inbjudningar och erbjudande till specialkvällar och dylikt. Ganska synd att man inte bor i Stockholm, tycker jag.

Gråsvart


Här är ännu ett snyggt exempel på fadat. Fadat känns rätt fortfarande, och den här klänningen i gråsvart skala kan man ju bara inte tröttna på. Från Indiska och under tjugoeurolappen. Den här måste jag bara ha.

image221
Snygg klänning från Indiska.

Den har kommit!

Berättade att jag besällde "Sex and the City" boxen. I dag kom den. Fatta att jag är lycklig.
På söndag blir det dvdmaraton.

image219
Tidsfördriv.

Hello sunshine.

Härligt att solen äntligen börjat skina i den annors så gråa staden.
Jonas Gardell var här i helgen. Tyvärr var jag inte en av åskådarna men förstod på bekanta att han hade frågat publiken vad som är Vasas slogan. Då var det någon som ropade "Finlands soligaste stad". I dag stämmer det lite grann.
Jag ska nu äta makaronilåda. För fjärde dagen i rad. Jag dör. Så gott är det inte, men min sambo är ekonomisk. Har försökt variera rätten med olika sallader, grönsaker och efterrätter. I dag får det vara nog. Sista gången nu på en lång lång tid.


Aktiv


Blogginlägg som endast består av skola och arbeten är det tråkigt. Jag tycker det och jag vet det. Tyvärr har det en längre tid endast bestått av skola och jobb i mitt liv. Jag är en sönderstressad studerande just nu. En plan till examensarbetet är färdigt, men intervjufrågorna är ett mysterium. Jag har ingen aning om hur man gör sådant, men har bestämt mig att jag skall använda mig av öppna frågor och halvstrukturerad intervju. Då får jag antagligen reda på det jag vill.
Min rubrik såhär långt är "MODEREPORTAGE". Det ämnet passar som handen i handsken för mig (som chefred.-Lollo skrev) och det är det jag just nu brinner för.
Personer jag tänker intervjua har jag även börjat fundera på. Det blir minst fem stycken och från två olika länder. Det viktigaste är att jag får intervjua på mitt eget språk. Då får jag mest ut av det.
Den dagen när jag är färdig från skolan och får börja mitt nya liv kommer att vara den lyckligaste någonsin.

Stress stress stress


Imorgon är det deadline på planen till examensarbetet. Jag tror att jag har allt under kontroll. Det känns lite så trots att jag önskar att detta dygn skulle ha någon mer timme.
Har hunnit göra några nyttiga grejer nu på förmiddagen. Skall just promenera ut i de våriga (Läs: snöslaskiga) vädret och besöka ett café. En söndagsvåffla är jag och väninnor sugna på. Får se om jag får någon ro i själen.

Fick på klart i dag varför det var en massa poliser på min gård natten till lördagen. En man hade blivit skjuten i sitt ben. Bredvid mitt hus. Jag får obehag.

Dygnets mörka timmar börjar nu.

Kvinnorna gick just och jag är nöjd över denna sköna och lugna lördagkväll. jag sitter nu och väntar på min sambo som har jobbat dubbla skift. Tråkigt men ack så nödvändigt eftersom vi båda väntar på den feta lönen.
Om några minuter skall jag bädda ner mig för att sedan sluka allt från nyaste ELLE. Det är min favorittidning och jag är glad att jag unnade mig prenumerationen. Den börjar om en månad. Jag väntar.
Imorgon är en ny dag som antagligen för med sig snöstorm. Egentligen hoppas jag på det för då får jag de sista i min plan till examensarbete skrivet. Jag har inte alls mycket kvar, men det svåraste. Intervjufrågorna. Har ingen aning om vad för frågor jag skall ställa eller hur man gör. Det är den dagens problem.

Tack.


komplimangen

När jag gick fram till den söta blonda tjejen i affären för att fråga om den svarta kjolen fanns i en annan färg fick jag ett nej som svar. Sedan sade hon "Jag måste bara säga, men du har jättesnygga glasögon".
Denna kommentar har jag fått höra flera gånger och jag är glad. För jag vet, de är jättesnygga.

Tillräckligt fläskig.

Den här skon är fin. Ett sådant par skulle jag vilja ha.

image218
vagabond-platåer

Shopstopp.

Egentligen har jag shopstopp. Jag gick ensam på stan i två timmar. En svart kjol och mörklila tights har jag kommit hem med (plus lite till). Lägger säkerligen en bild på dessa senare idag. Detta har jag ärvt av min mamma, shoppar kläder och äter sedan gröt eller makaronilåda resten av månaden. Det fixar sig alltid, men just nu är det tomt på min brukskonto. Riktig äckligt när jag tänker efter och vet att det endast är den tolfte dagen i månaden.
Nu skall jag skura kylskåpet sedan hoppas jag på att väninnan hinner träffa mig. Ikväll blir det eventuellt tjejkväll med lördagsgodis och hyrfilm.

Obehag

Att komma hem en sen natt och se att två polisbilar finns på bakgården gör en väldigt orolig. En man stod och pratade i mobiltelefonen. Sedan kom en tredje polisbil, en större. En annan man kom ut från en trappuppgång (inte min) med en låda fullt med första hjälp grejer. En tredje man gick omkring i trapphuset och lyste med ficklampa.
Jag är otroligt nyfiken. Vad är det som händer på min gård och i grannhuset? Läskigt.
En rolig kväll har jag bakom mig. Lite sorg fanns det också. Gänget fortsatte till O´Malleys´ , men tyvärr backade jag ur. Är trött och känner att jag behöver sova i alla fall sju timmar. Imorgon tänker jag bara göra sådant jag känner för. Eventuellt klippa ett hår, shoppa på stan och hyra en film.

fredag

Efter morgoncyklingen och nio timmars jobb är jag helt slut i fötter och kropp. Skall bli kul att njuta till en Rekorderlig nu på kvällskvisten. Vi skall snart bege oss till Kaserngatan där vi har "Goodbye-fest". Nu på våren kommer flera underbara människor att flytta till huvudstaden och vi är några som blir här. Tråkigt nog. Men ett halvår, sedan är det jag och sambon mot Stockholm. Ser så fram emot det.
Nu skall jag lägga på mig mina lila strumpisar och den svarta klänningen, sedan rätta till mina lockar.

Jag önskar en trevlig fredag.

En afton

Jag såg H&Ms samarbete med MARIMEKKO i dag och jag kan berätta att jag är lite besviken. Roliga Marimekkomönster och tunna tunikor, men dock inget för mig. En bikini var fin. Köpte en sak åt en tjej som snart blir mamma. Det får bli en försenad födelsedagspresent.
Nu skall jag gå och städa lite grann sedan skall jag läsa nyaste ELLE medan jag dricker en smoothie på ekologisk naturell yoghurt och en massa bär. Imorgon är det jobb hela dagen. Det ser jag faktiskt fram emot.

Wella Trend Vision 2008

 Trend Vision 2008 var det bästa jag sett på länge. Underbara färger och frisyrer. Jag ryser. Jag känner inspiration. Jag känner att min idétorka som jag haft några månader är botad. Jag vill börja jobbar mer nu och få arbeta med de nya teknikerna.

Vårens största hårtrend är kort. Riktigt kort. Men det visste jag ju redan.
"Undercut" (till exempel en bred lugg som går till öronen som sedan kan täckas in med längre längder) är just nu väldigt hett. En som har klippningen på gång är ju Kate. Snygg frisyr.
Kalla färger är snyggt. Blanda i grafitgrå med blåsvart eller silverslingor i naturbrunt. För killar är det ljust med någon nyansskillnad i den långa luggen. På tal om lugg är det rätt (som varje vår). Alla längder, men lång lugg som dras åt sidan är det absolut snyggaste, men då måste frisyren ha kort nacke.
Benor är inte något att rekommendera just nu. Dra allting framåt. Speciellt i de korta frisyrerna. Eller ha en spikrak mittbena. Sicksak-bena som man hade på 90-talet känns ju inte sådär jättekul.


image217

Gränsen


När jag kom hem och såg dagens post på köksbordet blev jag spänd. Brevet om skatteåterbäring hade kommit. Jag började skina som en sol när jag läste att jag får 198,23 euro tillbaka. Det är dock mindre än tidigare år.
Sen kom det trista. Jag har antagligen tjänat för mycket år 2007. Vet någon var gränsen går här i vårt land? Jag minns något med att den höjdes från och med 2008, men hur hög den är idag har jag ingen aning om...

Plan

Idag har jag fått använda mina nya gummistövlar och jag är nöjd med köpet. Snygga är dom ju också. Är faktiskt lite glad att det ännu är lite slask.

Jag är en snabb sväng hemma nu för att käka någon frukt och hämta plånboken som jag till min förskräckelse glömde i dag.
Om en timme skall jag som jag tidigare nämnt besöka Wella hårkursen. Kommer med en snabb rapport ikväll om det är värt det. Men innan det, checka in H&M+MARIMEKKO.
 

Synnerligen trött

Nu är det dags för sömn. Det känner jag i både kropp och själ.
Jag skall drömma om sommar, sommarlov och fram för allt sol. Lite deppigt var det att vakna i morse och inse att det verkligen snöade. Snö den 9 april, suck. Bilarna var som isbitar. Inte trevligt.
Jag hoppas på en god natts sömn. Imorgon är det mycket att göra. Skola hela dagen, skicka iväg en försenad födelsedagsgåva till storebror som fyllde år idag och på kvällen är det en till hårkurs som gäller. Det är Wella som visar sin Trend Vision. Kan bli intressant.

Tack och god natt.

Maia Hirasawa.


Den här låten har fått en helt annan betydelse för mig nu. Maia är riktigt, riktigt bra.



Maia Hirasawa som sjunger "the worrying kind".

Imorgon.


Imorgon är det dags för H&M+MARIMEKKO. Det kommer att bli väldigt intressant att se och jag har lovat mig själv att om jag hittar något fint får jag köpa det. Postivit är det ju att plaggen inte är så väldigt dyra. Som det känns nu vill jag köpa den randiga t-shirten åt min sambo. Jag tycker att han passar i randigt och dessutom är det skitsnyggt.

Nu skall jag gå och putsa mina glasögon så att jag kommer bort från den här dimman jag varit i hela dagen, sedan promenera den korta biten till biblioteket för att hämta boken jag reserverat.

Lacket

Gråa nagellacket från ESSIE.
Jag är bra på att fotografera suddiga bilder. Så att ni vet.

image216
Ett lack i nästan rätta nyansen.

Något rutigt


Jag älskar sjalar. I olika slag. Tyvärr är jag dålig på att fynda billiga och skojiga på lopptorg.
Rutigt är något jag nu skulle vilja ha. Kanske i rött.
image215
Rödrutig sjal från Monki.

Nyansen

Jag har börjat närma mig den rätta gråa nyansen på nagellacket jag nämnt om. En klasskompis hade varit snäll och köpt en ljusgrå nyans från ESSIE. Är fortfarande säker på att jag vill ha ett mer täckande och aningen mörkare, men det här är en bra början.
Bild på lacket kommer bara jag hittat min kamera. På fredag får jag vara fredagsfin.

Inredningsprogrammen som lockar

Hoppsan vad det blåser. Riktigt storm av plåttaket att döma. Tur att man har ett tak över huvudet i alla fall.
Jag har en pojkfri kväll nu. Sambon är på jobb och jag får vara själv. Tänkte börja med att färga brynen och hoppas på att de blir så mörka jag vill ha dem, sedan fortsätta med slappande i soffan framför "Äntligen Hemma". Jag tycker om inredningsprogram. Det är sådär måttligt roande och man behöver inte tänka så mycket, bara se på resultatet.
Ett tag följde jag med tre inredningsprogram; "Äntligen Hemma" på TV4, "Roomservice på kanal 5 och "Från koja till slott". Just nu är det endast det förstnämnda jag ser på eftersom vi enbart har den kanalen.

Örhängen

Glitter har aldrig varit min favoritaffär. Tycker nästan dom har alldeles för höga priser till de enkla och plastiga accessoarerna. När jag snabbt gick in affären idag blev jag postivit överraskad. Hittade för första något jag verkligen kunde tänka mig att köpa och något jag verkligen ville ha. Ett par ursnygga örhängen. Gråa rosor. Snyggt.
Dessa kostade endast 1,50 euro.

image213          image214
Jag ber om ursäkt för de oskarpa bilderna.

Fulast


Förra veckan såg jag något riktigt fult. Ett par spetsiga stövlar med den "obligatoriska" knytningen på sidan. Stövlarna hade högt skaft och taxklack. De var i silver.
Usch.

Lång, tråkig dag i skolan.

Jaa, suck.
Är i skolan. Väntar på att få personlig handledning till mitt examensarbete. Känner att jag behöver det. Men tråkigt är det ju att sitta tre timmar och vänta på den anser jag.
Dagens program är inte så långt. Tror minsann att jag skall gå och köpa en t-shirt. En randig. Kanske röd och svart eller blå och vit. Diskuterade med en klasskompis och vi var överrens om att det blir snyggt. Lite annorlunda. Om resultat blir bra lovar jag att visa er.


Äsch


Att tappa ut hela sköljvattnet på golvet och över fötterna är faktiskt inte kul. Jag har våta fötter och är irriterad.
Jag önskar mig en diskmaskin!

Grå dag

En grå dag i staden idag. Den är inte så vacker dagar som denna.

Har just legat i en massagestol i exakt 30 minuter. Min rygg är sjuk. Alltså sådär sjuk att det tar svinigt ont när någon masserar den. Jag är född med en sned rygg. Så är det tyvärr.
Skall nu diska undan middagens disk för att sedan äta kvark med bär. Förrästen, jag är inte så säker på om det ska bli en grå t-shirt. Tittade på en snygg röd eller vanlig vit. Måste ta och fundera om lite.

Spets


Idag har jag köpt två meter spetsband. Planen är också att köpa en grå t-shirt.
Resultatet kommer senare.

Måndagskänslan


Vaknade av Veronica Maggio som sjöng "Nöjd". Konstaterade att dagen är grå och att den antagligen kommer att vara det från början till slut.
Om en halvtimme skall jag åka till skolan för att jobba lite med arbeten samt närvara vid en föreläsning. Jag känner inte alls någon lust för skolan idag. Tyvärr.

Slöaste dagen på länge

Tänkte passa på att skriva lite innan filmen börjar igen på TV4. Läskig söndagsfilm de visar.

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Mitt kvällsprogram blev inhiberat för att jag kände mig illamående. Nästan sådär äckligt illamående som jag gjorde i Åbo när jag besökte sjukhuset. Efter en varm dusch, ett glas juice verkar det bli bättre. Lite sömn på det här blir det väl riktigt bra.
Imorgonbitti knackar min väninna på dörren, hon behöver äntligen få sitt hår klippt. Jag tycker verkligen om att ha tidiga kunder.
Förrästen, jag har unnat mig en sak. Eller egentligen två.
En prenumeration på ELLE och Sex & the City boxen.

Tack och god natt.

Fint.


Det var det här som fick hela studion att stanna i några minuter. Nämnde ju det redan. Alldeles underbar.
Jag lovar er, henne kommer att jag träffa någongång.


Frida Öhrn sjuger i "Så skall det låta".

Söndagsplaner

Underbart med sol. Skall om några minuter träffa några flickor. Vi skall söndagsluncha.
På eftermiddagen blir det plugg och promenad. Ser fram emot att få lite liv i mina fräknar. Idag måste jag även färga mitt hår. Jag färgar det hela tiden. Flera gånger i månaden. Men det är så otroligt kul att blanda nya blandningar och jag drömmer fortfarande om den perfekta färgen.

Något nytt


I går fyndade jag den hör urfina saken. Koftor ha egentligen aldrig varit min gre, använder hellre plagg med blixtlås. Min mammas är dock en sådan som älskar koftor och västar. Men denna måste jag bara köpa. Jag tänker då alltid ha den öppen.
Jag har tittat och rört i den flera gånger, men tyckt att 24,90euro varit för dyrt. Nu fyndande jag den på rea 50%. Känns så mycket bättre. Ibland älskar jag verkligen den lilla H&M som finns i staden.


image212
En fin mönstrad kofta.

Uttjatade byxor

Såg just på reprisen från "Så skall det låta". Frida Öhrn är en av de sötaste människorna på jorden. Och rösten. Det går inte att förklara men hon når mig. Lyssnar igenom "Oh Laura" nu innan jag sticker. Underbara Frida.
När jag såg "Jag-ljuger-så-bra-Linda" började jag tänka på capribyxor. Varje sommar känns det hett och snyggt att ha uppvikta jeans. Uttjatat om ni frågar mig.
I sommar kommer jag i alla fall att endast vika upp mina chinos.

ÄNTLIGEN

Äntligen har min PC förstått sig på min blogg och allt annat. Satan i gatan vad jag är glad att allt verkar fungera. Något snabbare har den också blivit sedan min sambo tog bort en massa strunt. Nu är allt som vanligt. Nästan i alla fall.
Jag är redan sen till ett kalas så måste gå.

Helgen är ju här

Helgen är här och det känns okej. Riktigt okej för att vara ärlig.
Kom just hem från jobbet, vi har börjat ha en timma längre öppet nu på våren. Innan jag stängde passade jag på att köpa lite nya produkter. Jag älskar känslan att få testa nya grejer. Ni skulle se hur mycket öppnade flaskor jag har här hemma. Nästan lite dumt.

Nu skall jag lägga mig i soffan för att läsa igenom nyaste VeckoRevyn som var i lådan idag. Alltid trevligt med nya tidningar. Sedan skall jag cykla till en kompis som bjuder på tjejkväll. Jag tackar.

Irriterande.

Nu är jag hemma. Sitter med sambons MacBook i famnen och konstaterar att det fungerar att blogg med den här datan också. Skitkonstigt.
Min dator vägrar helt enkelt. Vad fasiken skall jag göra? Superirriterande är det i alla fall.

Nöjd

Det är en sak jag önskar mig idag. Jag vill ha en ganska stor skiva som är klädd i mörkbrunt eller svart tyg.
Den skulle jag vilja hänga upp på väggen. Som en tavla ungefär. Gärna vid skrivbordet.
Tavlan skulle fungera som en anslagstavla där jag får hänga upp modebilder, modeller, illustrationer och annat inspirerande. Bilder på olika former och bilder med olika färger känns lockande. Också tygbitar. Jag vill kunna fästa mina bilder och tyg med fina nålar.
Jag skulle vara nöjd om jag skulle få denna inspirationstavla.

såhär är det

Tro inte att vi blir vänner på facebook om du inte ens kan hälsa när man möts på stan eller i baren.
På facebook väljer jag ganska långt mina vänner.

Så trist

Jag vet inte vad som händer. Men det är något skumt på gång.
Jag kan inte öppna min blogg hemma, bara i skolan. Trist att det inte fungerar.

Dom är mina.

Efter en lång bloggpaus är jag äntligen tillbaka. Jag är happy.

Den här veckan har jag äntligen köpt mina gråa gummistövlar. Köpte dem på specialpris. Jag är nöjd och använde dem redan i går. Varmt var det, men ack så snyggt.

image210
Fina gråa gummistövlar från Viking.


RSS 2.0