Och sen

måste jag ju tillägga att kvällens "IDOL" var bra. Rätta idoler till finalen. Och dagens bästa var Amanda. Punkt

Besök hos VeckoRevyn

Idag lunchade jag med en väninna och en annan bekant från hemstaden. Väldigt lustigt att träffa henne här i Stockholm. Åt en småläskig bakad potatis med skagenröra.
Skyndande längs Regeringsgatan mot Kungsgatan. Sprang in i skoaffärer för att kolla vad de har att erbjuda (på måndag blir det shopping må ni tro). Sedan Sveavägen och VR-redaktionen. Möttes av härliga leenden och varma kramar. Självaste chefredaktören frågade om jag hade färgat håret ännu blondare. Ja, det har jag.
Var med på fredagsfikat. Drack glögg, åt lussebullar och pratade om allt från pedofiler till olika dater. Skoj att få vara med och höra vad som händer. Där jag en gång var.

Vi fyra gick jag med två tjejer till PUB för att ställa i ordning för imorgon. Härliga goodiebags och skojiga erbjudanden kan vi erbjuda våra kunder. Jag fick en bag fylld med grejer. Fina grejer. Inget skit.
Jag ser så fram emot morgondagen. Skall bli otroligt kul. Möter upp lillsyrran (som råkar vara i stan) klockan tio. Hinner med en snabbfrukost för att sedan vara elva vid PUB på genomgång av föreläsning och kunder. Från och med tolv är det jobb ända fram till fem. Efter det blir det att käka libanesiskt på Kungsholmen. Min sambo vill och får följa med. Han, jag och åtta VR-tjejer. Bra. Så det får träffa honom.

Nu skall jag lägga mig. Behöver sova för att orka stiga upp när klockan ringer imorgonbitti.

Dagen kändisspaning är hon som spelade "Grannen Sara" i Svensson Svensson och han som spelade Misha i Nya Tider. De satt i resturangen på PUB, dock inte tillsammans, och såg fräscha ut.

Rundvandringen

Som ni vet är jag alltså i Stockholm. Det var en härlig känsla som kom när vi steg av planet igår kväll.

Idag har jag varit på rundvandring i PUB med varuhuschefen Tommy. Nu vet jag var allting finns och vet lite mer om deras märken och vad som är specialgjorda just för PUB varuhuset. Det fanns mycket jag gillar och på det sättet mycket jag kan rekommendera de jag skall styla på lördag. Det här känns bra. Som vanligt när man får jobba med proffs.
Idag läste jag i nyaste Glamour och vad roligt att den åländska modellen, Petra S fanns där. Hon försöker verkligen bli stor.

Imorgon åker jag till city vid lunch. Skall lunch med väninnan, gå i butiker och till VR redaktionen på fredagsfika. De bjöd mig. Klart jag går.


Ett nytt nummer är här

Jag gick förbi affären idag för att handla lite ätbart. Gick en sväng till tidningshyllan (som jag alltid gör). Då såg jag den! Nyaste VeckoRevyn. Ibland går det snabbt att få den till affären. Tyvärr alldeles för sällan.
Som jag redan visste, dök jag upp på några ställen igen. Alltid lika kul att få se det i tidningen (och inte på väggen där det brukar hänga före det skickas till tryck). Jag kan säga att det blev helt okej. Mina jobb.
Imorgon har jag numret i mina händer. Imorgon när jag finns på redaktionen igen.

Nu stänga väska och hoppa in i den vita bilen som snart är här.

Dramatiskt.

Här har ni henne. Min favorit. Agyness Deyn är skitsnygg i denna dramatiska klänning.
Och håret. Som jag skrivit tidigare är hon etta på min top-hår-lista.
Dessutom blev hon Årets modell i British Fashion Awards. Grymt.


image76
foto: Bulls/VeckoRevyn

Snart är jag där.

Har inte öppnat min väska. Har inte ens börjat packa. Och vi åker om fyra timmar. Skickade iväg en text till en viktig person istället. Hoppas på en positiv reaktion.

Nästa STOCKHOLM!

15

Idag sålde jag min sju Sebastian produkter på jobbet. Det betyder ju då att jag redan har två gratis hårprodukter. Vill ju ha sminprodukterna också. Så det betyder att jag måste sälja 10 till och det hinner jag nog före den 19 januari.

Efter en iskall promenad

Jag kom just in från en kvällspromenad (en iskall sådan) med väninnan. Attans vad jag fryser. Istället för att koka en kopp med varmt valde jag att göra min favorit.
Det enda du behöver är frusna hallon och frusna mangobitar. Detta lägger du i en kastrull och värmer upp på en het platta. Vänta tills det börjar ryka. Du kan till och med känna och trycka i bären och frukten så att de inte är genomfrusna. Ta bort från plattan, häll upp i en mugg och ät med sked. Underbart. Och nyttigt.

Imorgon åker jag.

Idag har jobbat. Fick till och med lönen in på kontot, så nu är det bara Stockholm som gäller. IMORGONKVÄLL ÅKER VI! Jag ser så fram emot det. Har växlat lite kronor. Har köpt gåvor till storebror+sambo Och tvättat kläder. Skall packa imorgon. Packningen kommer att se ut ungefär såhär:

2 skor (Mcboots och Converse)
4 klänningar
3 strumpbyxor
toalettgrejer+smink
1 utebyxor (som är bra när man promenerar i skogen)
underkläder + knästrumpor
2 koftor
1 svarta jeans
t-shirts och baslinnen

Tror jag klarar med med detdär. Stannar ju en vecka.

Dagens fynd: Ny plånbok

Denna fina plånbok i svart ormskinnsimitation har jag tittat på länge. Idag, när jag gick in i affären var den på 50% rea. Jag blev glad. Köpte den på direkten.

image75

Plånboken är från Bianco och kostade 7euro. Det kallar jag ett bra pris.

Är du en håroholic?

Det skriver Aftonbladet om idag. Intressant och kul för mig som är frisör.

Om jag fick välja

Om jag fick välja en dyr väska skulle jag ta den här från Miu Miu i äkta lammskinn. Tänk att man köpa dessa på Tradera.

image74

PUB + VECKOREVYN

Om du vill veta vad jag skall göra i Sveriges huvudstad den 1.12 är det bara att läsa det här.
Jag ser fram emot det. Mycket.

Jag sitter nu och skriver det sista för att sedan vara värd en veckas semester i min favoritstad. Det går sakta med säkert framåt. Dock väldigt trögt.

En väldigt intressant sak

Dethär tycker jag att verkar riktigt intressant. Verkligen. Hon är riktigt duktig. Tjejen.

Söndags sammanfattning

De flesta skolarbetena är gjord. De tre flickornas hår är klippta. Middagen är uppäten och promenaden väntar.

Min söndag har varit som de flesta söndagar. Det vill säga lugn. Har skrivit klart skolgrejer och nu blir det en snöig promenad tillsammans med sambon. Efter det sammanställa de arbeten jag deadline på imorgon och "Andra avenyn", "Parlamentet" som sedan följs av "Van Vetereen". En bra tvkväll med andra ord.

Imorgon - skola
Tisdag - jobb, jobb
Onsdag -skola och STOCKHOLM!

en funderare

Såg just debatten i Nyhetsmorgon. Du som läst nyaste VeckoRevyn har sett artikeln. Vad tycker du?

Praktikrapport

Håller nu på med min praktikrapport. Det är så rörigt. Hur skall jag kunna skriva en rapport om de nio värdefullaste veckorna i mitt liv? Jag har problem att formulera mig.
Tur att jag i alla fall bloggade under den tiden. Annors skulle jag verkligen vara ute i snöyran.

Vilken dag.

En. Otroligt. Underbar. Dag. Jag har varit ledig. Vaknade ganska sent, klippte en lugg, promenerade på stan, träffade mina goda väninnor, klippte en killes hår, promenerat med mannen, ätit soppa och nu sitter jag här. Med en lugn känsla inom mig.

Nu skall jag skriva klart en praktikrapport. Ikväll blir det väl chill hos paret i den fina lägenheten.

Lördagens morgon

Det var ju synd att Daniel åkte ut ur IDOL igår. Jag hade ju gärna sett han och Amanda i finalen.

Kvällen igår var trevlig. Två väninnor och jag satt och pratade om allt mellan himmel och jord (den ena väninnan har jag inte sett sedan det var påsktider). Kul var det att gå igenom allt som har hänt. Nästan. Nu skall jag klä på mig, sedan invänta en tjej som skall få sin lugg klippt.

Veckans bästa dag

Är såklart fredag. Jag fick sova till tio sedan steg jag upp för att gå till jobbet. Jobbade flitigt. Kunderna blev nöjda, jag med.
Två av mina bästa väninnor dök upp i salongen. Det gjorde mig glad. Fönade snabbt och snygg min sista kund, för att hinna träffa dem. Vi har bestämt att jag går dit lite senare. IDOLkväll. Yeah!

I TRENDY. är det ofta olika slags produkttävlingar. Förra fredagen började det en ny. Det är märket Sebastian som ordnar denna gång. Om jag säljer 10 Sebastian produkter får jag två själv. Om jag säljer 25 Trucco(smink)produkter får jag två själv. Om jag säljer 60 produkter får jag en Samsonite flygväska. Jag satsar på 25. Närmar mig redan för idag sålde jag ått produkter. Hittills 13.

Godnatt bloggen.

Nu sitter jag här. 40euro rikare. Snart har jag flygbiljetten betald. Bra med kundkväll. Bra med pengar.
Idol ståhejet var väl okej. Men dock INTE samma sak som att sitta i den riktiga studion i Stockholm. Det har jag varit med om. Den nästbästa dagen i mitt liv.

Skall nu lägga mig i sängen och läsa den nya VeckoRevyn som fanns i min postlåda idag. Skall inte läsa den för kritisk, men klart att den nya layouten säger en hel del. Måste se det postivia (och negativa) i det.
Sedan skall jag också hoppas på att inte vakna av en vaknande sambo. Så skoj är det verkligen inte. Att ligga bredvid en man som hickar på löpande band.

Godnatt bloggen. Imorgon är det jobb och barnvakt. Hoppas på att få barnvakt till den fina pojken.

En kundkväll som är ett steg närmare Milano.

Lyssnar nu för tredje gången på The Ark och Calleth you, cometh I. Jisses, vilken låt. Superbra!

Om en halvtimme skall jag åka iväg till skolan. Vi ordnar en kundkväll för kvinnor som vill ha ansiktsbehandling. Vi samlar ihop till en klassresa som antagligen blir MILANO. Jag har varit i Milano en gång dock bara fem timmar. Det lilla jag såg av staden var ju fint. Trots att de hade semester och det mesta var stängt.
Enda nackdelen med detta är att vi antagligen åker i mars. Hur fasiken skall man ha råd med två resor i mars? London och Milano.
Efter kundkvällen går vi mot puben som ordnar Idol. Kan ju bli intressant. Jag har klänning, strumpisar och converse på mig. Också min favoritsjal från Urban Outfitters. Bekvämt och I like!

Den svarta boken.

Tänkte bjuda några bilder på min svarta bok. Där jag samlar det viktigaste.

 
image72                  image70



image73



Bilderna är väl inte så bra. Vad gör det? Hoppas ju att ni har tidningarna istället.

Postlådan full med tidningar.

Efter "Bonde söker fru" gick jag och lade mig. En stund kollade jag på gamla delar av "Andra avenyn" som man kan se på internet. Skitbra grej, tycker jag.
Vaknade halv-tre av att en hickande man kom och lade sig. Alltså hur kan man hicka så mycket? Det var helt stört. Jag fick inte en chans att få sömn. Han låg ungefär en halvtimme och försökte hålla andan. Stackaren. Vi båda har hört att man skall hålla andan i minst 30 sekunder, sedan försvinner hickan. Har ni fler tips? Så att man vet till nästa gång när sambon kommer hem och hickar som om han skulle få betalt för det.

Idag fick jag äntligen mina älsklingar (VeckoRevyn). Håller på som bäst och skär ut mina sidor. Sedan lägga in dem i svarta boken.

Marimekko kan ju.

Att H&M har tagit fram en sommarkollektion från Marimekkos populära mönster från 50- 60- och 70-talet. Det kan ju bli intressant. OCH vi kan ju hoppas på det bästa. Deras bilder ser ju rätt bra ut.


image69
hm.com

Ännu roligare är det ju att det klassiska 60-talsmönstret kommer att synas på Manolo Blahniks skor i vår. Hoppas på att få se lite av dem i London. Dit vi kommer att dra på familytrip i mars.

Benvärmare för några år sedan.

Måste fortsätta skriva om benvärmare efter att jag läst min väninnas blogg.

Jag har varit länga på jakt efter ett par benvärmare. Helst någon naturlig nyans. Nu har jag ångrat mig. Kör hellre med knästrumpor.
Jag minns fortfarande när jag valde att sticka ett par benvärmare. Svarta. I syslöjden. Minns dock inte vilken klass jag gick i, men antagligen sjuan.
Visserligen blev det ett par benvärmare och de såg väldigt hemstickade ut. Några hål där jag tappat maskan och den ena var mer tight än den andra. "Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden" skrek det om dem. Men jag var nöjd. Så. Nöjd.

Nu ska jag lägga vetekudden i mikron, koka en kopp te och sedan slappna av i soffan.

Jobb och naglar

Idag har jag åter jobbat. Just nu känns det som om jag inte gör något annat. Än jobbar. Men imorgon är det skola. Då skall jag presentera mitt lärdomsprov. Vad jag tänker göra, hur långt jag har kommit och alla mina idéer.

Ikväll är det "Bonde söker fru" på tv. Tror att programmet idag handlar mest om Fredrik, men vi kan ju hålla tummarna att vi får se något av härliga Karl Petter. Min sambo är på garderobsfest så här är jag ensam. De skall inte festa i en garderob utan alla garderobiärer från teatern träffas och har fest. Låter ju kul.
Jag tänker däremot inte festa idag. Det är manikyr istället (framför tvn). Mina händer ser hemska ut. Efter allt hårtvättande i salongen och den torra luften.

Såhär ser det ut när jag har en snabbmanikyr hemma.

image65

Nagellacksborttagning Tweezerman
Nagelfil Tweezerman
Nagelbandsolja Essie
Nagellack Mavala i färg Mexico
Handkräm Essie

Oftast struntar jag i under- och överlack. Anser att jag inte har tid med sånt.

En blekt blondin

Som vanligt har jag ont i mina fötter efter några timmar på jobbet. Platta skor. Ni vet.

Nu skall jag göra en god fetasallad med rödlök. Till det äter vi fullkorns baguetter och dricker citronvatten. Egentligen är det trist att sluta sent. Kan inte laga ihop någon större rätt.
Efter det tänker jag blondera håret. Skall försöka få det askigare och snyggare. Intressant var det när man såg diskussionen i nyhetsmorgon häromdan. De pratade om att blondiner gör männen korkade. Det säger tydligen en brittisk undersökning. Jag kan stolt säga att min man inte är korkad, trots att han bor med en blondin.

Drömmen om en ny frisyr.

Skola på förmiddagen och om en timme jobb. Tänkte gå förbi affären som säljer "Desperate Houswifes" första säsongen för 14,90E. Jag vill köpa den. Men jag har ju aldrig varit typen som köper dvdn eller andra filmer. Kanske det är dags nu.
Ikväll tänker jag färga håret. Har en toning jag tänker lägga i och be till gud om att det blir askigare än vad det är nu. Drömmen om ett grått hår finns fortfarande. Jag ger inte upp innan jag får det. Jag vet att det går. Det är bara lite svårt. Tänker också tanken på att klippa det kort. Tror faktiskt att jag tänker göra det innan jul.


Såg förrästen att grannen fått parkeringsböter. Stackaren.

Grannen och morgondagen

Efter några skolarbeten färgade och klippte jag grannens hår. Jag gillar grannen. Vi pratade om allt möjligt. VeckoRevynpraktik, bröllop och sommar. Kvalitetstid med grannen måste ske oftare.
Idag fick jag lite värme i hjärtat. Sånt är härligt.

Imorgon är det jobb. Skola och sedan jobb. Efter det är det att packa upp papperspåsen som jag fick idag. Papperspåsen jag skickade med en väninna från Stockholm. Har ingen aning om vad det finns i den, så det blir kul. Det enda jag vet är mina svarta pumps från Monki och svarta kjolen.

Nu, kolla på André Wikström på Finlands tv. Godnatt bloggen.

Bilden som säger allt.

Hittade en bild. På nätet. Som en tjej tagit. Ville lägg in den i min blogg. För där är jag om några dagar. Längtar. Otroligt.


image64

Ny vecka

Femton minuters lektion i skola. Planerar en kunddag med lärare som kunder. Jag har hand om stilanalysen. Intressant och kul. Valde stilanalys för att jag tycker att jag kan make-up, manikyr, ansiktsbehandlingar och så vidare. För mig är stilanalysen viktig. Har en massa tips att ge. Tänker även på framtiden.

Dagens outfit är bekvämt. Svarta strumpisar, knästrumpor, oversizad t-shirt från MONKI och svart lång kofta från samma ställe.

Om åtta dagar åker jag och sambon till Stockholm. Vi ser så fram emot resan. Han och jag. Semester, shopping, familjekvällar, jobb (åååhh, så spännande) och släktträff. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

Morgon

Godmorgon bloggen! Imorse när jag messade min klasskompis om eventuell skjuts påminde hon med om att vi börjar tio. Jaha, jag har stigit upp en timme tidigare än jag behövt. Irriterande.

Idag är det skola. Sedan hem, skriva arbeten, laga mat och sedan fixa en tjejs hår. Färg och klippning.

Städning på gång

Nu är det storstädning i lägenheten. Sambon var lite sur till en början, eftersom han spenderat natten på en pub. Men nu går det bra, golvet i köket håller på att torka. Snart klara. Lite sött var det ju när sambon (på alla fyra) frågade varför man måste skura golvet två gånger.

Måste bara kommentera IDOL i fredags. Det var Mattias tur att åka ut. Det var det. Men attans vad jag grät när jag hörde honom sjunga Your Song.
De som känner mig vet att det är en av mina aboslut favoritlåtar. Så otroligt bra. Har kollat på klippet flera gånger idag.
Nu -skura köksgolvet en andra gång.

Toalettstädning och önskan om en säng

Att man den här tiden städar toaletten. Sambon är ute på någon pub. Jag är ensam. När jag äntligen hade ordnat upp produkterna (JA syster, det finns grejer här åt dig) kom jag på att toaletten ändå skall städas imorgon. Varför inte börja med det redan nu.
Väntar nu på att golvet där inne skall torka. Sen tänker jag lägga mig. I våra madrasser.
Så småningom vill jag köpa en säng.
Den här från IKEA skulle vara väldigt fin

image63

Kanske man får önska sig det till födelsdagspresent. Eller varför inte i julklapp?

Ack, dessa hårprodukter

Kvällar som denna (när jag är helt ensam) sysselsätter jag mig med plock. Plockar grejer i lägenheten, plockar kryddor i bokstavsordning. Idag plockar jag hårprodukter.
Jag blir galen på alla dessa produkter som fyller mitt toalettskåp. Som frisör är det lätt hänt att man får en massa grejer och speciellt hårprodukter. Behöver så gott som aldrig köpa något.
Just nu är det trångt i mitt skåp. En massa hårspray, balsam, schampon, inpackningar, vax i mängder och en massa annat. Jag blir galen. Måste försöka lösa dethär på något sätt. Antingen skaffa mer utrymme för produkterna Eller ge bort produkterna. Har en massa öppnade förpackningar, för man vill ju testa dem direkt för att sedan kunna rekommendera dem.

Lördagen som är slut.

Vilken lördag! Jobbat, suttit på Wayne´s och snackat med tjejerna och handlat. Det har varit en givande lördag -nästan. Skoj att träffa tjejerna förstås. Men jobbet var jobbigt. Ser väldigt mycket fram emot lönen jag får samma dag jag åker till Stockholm. Har väl jobbat närmare 80 timmar denhär månaden vilket betyder en grym, fet lön. Hoppas jag. Ett par skor (svarta, glansiga) tänker jag köpa.

Nu är jag home alone. Sambon gick på jobb för att sedan komma hem och gå på fest. Jag tänkte vara ensam i kväll. Kolla på film och dricka sprite. Sprite är gott.
Imorgon är det storstädning. Riktigt storstädning. Golven skall skuras och allt skall tvättas.

Jag har ju faktiskt varit där.

Ikväll, när jag låg i vår soffa och kollade på IDOL slog dig mig att jag faktiskt varit där. I studion. Live. Det är en kväll jag aldrig kommer att glömma. Tackar VeckoRevyn att de lät mig följa med på sådan underbar kväll.
Idag skulle man ju gärna varit där, fått höra ett av Amandas bästa framförande. Den tjejen är grym. Så är det.Jag hejar på henne.

Nu sitter jag här, i pjamas och VRhoodien. Den har hållit mig varm många kvällar. Vi har rätt kyligt i vår lägenhet. Min sambo vill gärna sova i ett frisk rum. Det vill säga, Jag ligger och huttrar även om jag har flanellpjamas och yllesockor under duntäcket.
Nu lägga mig i sängen, kolla på röstningen och sedan sova. Jobb imorgon. Godnatt bloggen.

Fel räkning

Sambon ropade just: "Hannaahh.. Har du min telefonräkning där uppe hos dig?
Jag: "Nääee, det har jag inte. Jag har min."
S: "Men du kan väl kolla."
Jag: "Ojdå."
S: Jag tycker att vi betalar våra egna räkningar. Okej?"
Jag: "Jaaa, okej.. Det har vi väl alltid gjort.?"
S: "Dessutom är din alltid mycket dyrare än min. Mycket dyrare".

Ack, så rätt han har. Min räkning är alltid minst 10-20 euro mer än hans. Varför?

Så trött en fredag.

Efter en hel jätte lång dag på jobbet är jag trött. Det funkar inte att vara endast tre på jobb på en fredag. Telefonen ringer hela tiden och kunder kommer in och vill köpa produkter. Är helt slut. Ser inte fram emot morgondagen när jag vet att endast jag och chefen är på jobb -och då är det ännu till lördag.
Jag vet att jag kommer att ha åderbrock innan jag är 25. Det känns i benen och under fötterna.

Min postlåda var igen tom. Ingen VeckoRevyn. Trist. Jag och sambon gick för att handla då jag visade honom nummer 24. Han log. Var stolt och sade att det är lustigt.
Mamma ringde också. Hon hade köpt tidningen och redan visat det för mormor och morfar. Tror inte att dom har haft någon aning om vilken tidning jag faktiskt jobbat på. Nu fick dom veta det.

Just nu väntar vi på IDOL. Sambon städar köket och vilar fötterna. Så skall det vara!

Död åt huvudvärk!

Nu är det igen en äcklig huvudvärk på gång. Död åt huvudvärken. Får försöka använda min head massager idag.
Nacken är stel och jag är trött. Imorgon är det jobb 9-18. Inte så bra för nacken och axlar. Men det ska väl gå.

Nu skall jag gå och käka knäckebröd. Det är gott.

Det hänger på håret.


Som frisör är ju håret det första man kollar på när man träffar en ny människa. Håret eller händer.
Fortfarande drömmer jag om ett tjockt hår, men som tyvärr är omöjligt. Jag är född tunnhårig, bara att se de positiva i det.

Just nu har Agyness Deyn den finaste frisyren av de finaste.
Förutom det snygga håret har en väldigt nice stil.
Som sagt, hennes hår är jag sugen på. Men kan jag ha
en kort frisyr, trots mina fula öron?
image58       image59          image62    

image60

(bilderna är bl.a från http://img.epochtimes.com)

Paljettkjolen som blev min

Nu beställde jag den efterlängtade paljettkjolen jag så funderat på. En billig sådan från H&M.
Jag gillar den. Frågan är bara när jag skall använda den. Julafton kanske. Eller nyåret.
Jag ville ha en svart med paljetter för enligt mig finns det en risk att man ser ut som en fisk om man har för silvrigt. Den här kostade endast 9,90. I paketet kommer det också ett par tights (lackiga, men hoppas de inte glänser för mycket. Är glad att jag inte köpte de jag först tänkte, för jag gillar mer den matta ytan. Så att det kanske ser ut som skinn). Ett par mörklila leggings (som jag vill ha tillsammans med mina svarta klänning och MCbootsen. Till sist ett par svarta benvärmare.
image57
Kan avsluta detta inlägg med att jag tycker det är lite småjobbigt när till exempel H&M har sina dagar som är billiga. I fjol hade de "Gift of the day". Jag fyndade två koftor och en klänning för en fjuttig summa. Det blir liksom lite farligt. Man köper plagget  trots att man kanske inte skulle behöva det. Men det är väl det som är meningen.

En soft torsdag

Efter den trevliga lunchen med kompisen har jag tagit det lugnt. Via mataffären för att köpa dagens föda som blir Spenatsoppa och till det karelska piroger. När jag var VR-praktikant och pratade om att jag längtade efter karelska piroger förstod ingen vad det var. Skall se om jag kan smuggla med några när jag åker till Stockholm om tre veckor.

Nu har jag legat i sängen med datorn på magen. Kollade på gamla delar av "Andra Avenyn" så att jag säkert kan hänga med på söndag när den nya delen sänds. Vet egentligen inte varför jag ser på programmet. Det är väl inte helt hundra, men bra tidsfördriv en sånhär ledig dag. Har egentligen inte så mycket att göra. Lite plugg kanske, men det tar jag tag i efter maten.

Morgonstund

Det har varit en skönt morgon. Vaknade av mig själv redan halvnio, men valde att fortsätta sova. Sov en timme till och såg sedan klart filmen (somnade mitt i igår kväll). Duschat, sminkat och klätt på mig. Märkte nyss att det är snöstorm utanför. Vill helst inte alls gå ut, men har en dejt på stan. Luncha med en härlig kvinna från mitt gamla jobb. Ser så fram emot den bakade potatisen.

Ont i fötterna och 20års jubileum

Efter en halv jobbdag är jag trött. Fötterna tar ont åter igen, jag vet. Converse är ingen bra idé.

Ni alla som prenumererar på VeckoRevyns nyhetsbrev borde idag ha fått ett mail om det som händer
1.12 på PUB i Stockholm
. Då får ni veta vad Jag skall göra där. Blev helt i extas när jag fick läsa. Tänk att jag får vara med.
Min Mamma ringde idag och berättade att idag är det exakt 20 år sedan vi (mamma, jag och mina två fina syskon) flyttade från paradiset på jorden, Åland och Föglö. Jag tände ett ljus för det. Det och Astrid får dela på ljuset. Hon skulle ju ha fyllt 100 idag.

Förövrigt blev jag besviken när jag såg att min postlåda var tom. Inte på räkningar (varför varför), men på tidningar. Ingen VeckoRevy. Det tråkigaste är ju att jag såg att den fanns i butik idag.

Att vänta på VeckoRevyn

Just nu väntar jag på några VeckoRevyn tidningar som fina Emma har lovat skicka mig. Det är nummer 24 som jag borde få i min postlåda i dagarna. Det betyder alltså "Hannah numret". Jag har varit med i de flesta modejobb.
Sedan kommer ni att se L med på ett hörn. På ett kort.
Måste be min sambo gå till postlådan och kolla om de kommit idag.

Fredagens IDOL

Fredagens IDOLlåtar är valda. Jag är nöjd över att allas våran Andreas har valt att sjunga U2. Dock är jag lite osäker om det kommer att lyckas. Intressant skall det ju bli när Carola är på plats. Men jag kommer att sakna Christoffer. Väldigt mycket.
Tänk, att jag en gång fick sitta i publiken. Med VR-gänget. Otroligt. Glömmer aldrig.

Festen är slut

Festen igår var trevlig. Fick träffa den nya klassen (och höra deras namn). VI höll på till cirka tio. Elva skulle vi vara ute ur byggnaden.
Med mig hem fick jag en stor läsk och en Lejona. Fråga mig inte vad jag ska göra med den. Ingen aning. Jag dricker väldigt sällan stark sprit.
Idag börjar jag jobba först ett. Skall försöka städa mitt klädskåp innan dess. Det är rörigt. Väldigt rörigt. Sedan tänker jag gå med mina klockor ill en klockaffär. Har två klockor jag inte kan använda för att de är utan batteri. Tur att min Casio funkar som den ska.

Tisdagsfest.


Efter nio timmars arbetsdag är jag åter hemma. Har klippt och färgat ett flertal kunder idag. Nöjd blev slutresultatet. Som alltid. Fötterna värker. Det är inte okej att ha på converse nio timmar i sträck. Fatta att jag har ont.
Nu, äta, byta kläder, fräscht smink och sedan börja promenera mot Brändö där kvällens fest är. Jag är en sorts vänelev för de nya studerandena. Ikväll är det träff. Min uppgift var att köpa två 10 liters hinkar (dit bålen skall). Tänk att denna lilla uppgift höll på att stressa sönder mig tidigare på dagen. Väldigt osmidigt med tanke på att jag har haft en vecka på mig att handla dem.

Nu, byta kläder.

Kvällen

Om fem minuter skall jag traska iväg. Skall klippa en ny frisyr åt en kund. Det blir roligt för jag vet att jag har rätt så fria händer. Har även lite planer på att använda de nya sassoon teknikerna som jag lärde mig idag.

Sedan skall jag diska. Min sambo har redan diskat, men jag har kastruller och kärl som jag lovade ta hand om. Efter det skall jag göra en god smoothie (med mango, hallon, banan och juice) som vi skall unna oss framför "Desperate Housewifes". Härligt måndagsprogram med andra ord.

ett reafynd och en ny stil.


Idag gick jag in i en affär och fyndade -som jag alltid gör. Rea är min grej!

image52

Ett par svartvita ballerinas i lack. Jag gillar dem och endast  11? betalade jag. Så himla nöjd.

Kursen i Trendy var bra. Fick hjälp av proffsiga skolare samt lära mig mer om färgerna. Har dock jobbat med Wellaprodukter sen jag gick frisör, men det kommer hela tiden nya.
Här ser ni resultatet.

Före
image54



Efter
image55          image56


Riktigt bra. Min modell blev även hon nöjd.

Robyn + Britney

Jag måste nog hålla med. Tycker att denhär låten är bra. Har aldrig varit något riktigt Britney-fan men attans. Den här låten duger. Kul är det ju att Robyn körar.

Dagar som denna

Jag avskyr dagar som denna. Man stiger upp redan vid åtta för att man börjar skolan nio. Läraren handleder i typ en timme, sedan är det okej att gå hem. HEM! Vilken vits alltså att gå till skolan överhuvudtaget. Tur att man inte pendlar från längre ställen.

Snart skall jag koka lite gröt till lunch. Gröt med saftsoppa. Sedan går jag till jobbplatsen för att delta i en WELLAkurs. Hoppas jag lär mig något nytt. Nya trender och nya färg- och klipptekniker. Känner mig motiverad.
Senare på kvällen är det dags att äntligen får klippa en tjejs hår. Har sett fram emot det länge.

Tjejer på krogen.


Igår på krogen kom en främmande tjej fram till mig.
" Alltså jag har läst din blogg. Jag har läst den flere gånger om dagen och jag bara måste säga att du har haft det såå bra. Tänk vilken lyxig praktikplats, på VeckoRevyn. Jag är avundsjuk."
Jag kan ju då bara hålla med. Jag hade det bra. Det lustiga är att jag blev förvånad att hon hade hittat min blogg.

Träffade en annan tjej också som jag snackade med på Ålandsfärjan när jag var påväg till Sverige för att träffa Csilla. Fick höra att hon tyckte jag var så lugn trots att jag hade ett viktigt "möte" framför mig.
Trevligt att hon kände igen mig.

Lyckad Lördag

Kvällen igår var... galen.
Började på förlovningsfesten. Det bjöd på härlig mat,  Tortillas. Efterrätt var mockarutor och marängtårta. Gott, gott.
Vid nio promenerade jag och mannen till nästa fest. 80tals-fest hos klasskompisen. Som vi gissade var alla på gång. Tårtan var slut och alla var fulla. Väldigt fulla. Dock inte vi. Vi var heller inte utklädda. Vi är ju födda på 80talet. Jag hade bara målat naglarna i rosa.
Efter nästan två timmar gick vi vidare mot krogen bredvid oss. Vi slapp in direkt (behövde inte köa i regn) och hade väldigt roligt. Det som var mindre roligt var när jag skulle hälsa på en kompis utanför. Jag gick för nära fönstret och tanden tog i. Tanden är okej, men inte min läpp. Fan, jag började blöda. Jag har ont än idag.

Idag vaknade vi av oss själva. Jag är en av dom som alltid måste ha väckarklockan inställd -trots att det är sovmorgon. Har den inställd på ringning även om det är söndag.
Vi vaknade vid tolv, min klocka började ringa klockan ett. Härligt.

Nu skall jag städa lite och sedan ringa min plastpappa och be om hans goda pizzabotten-recept. Sedan slå en signal till far och önska en trevlig farsdag.


Skämt, eller?

Nejmen på riktigt. Är dethär sant? Stackare.

tionde i elfte tjugohundrasju

Är nyss hemkommen från jobbet. Jag och sambon gick till mataffären för att inhandla morgondagens föda. Vi tänker göra hemlagad pizza (gissar att jag får ringa plastpappan och be om degrecept) med feta, tomat, ananas och så vidare. Som han har väntat.
Om en stund, bara jag får krafter, skall jag börja fixa mig för kvällen. Förlovningsfest och sedan 80´s party står på kvällens programblad. Det kan ju bli skoj. Väldigt skoj.

Igår blev det sent. Halv tre låg jag i sängen och bara väntade på att få somna. Efter IDOL (varför måste Christoffer åka uut?? Han som doftar såå gott) gick vi vidare till krogen nära mig. En trevlig kväll var det.
En sak är jag säker på. Om en man kommer och klämmer på min bak och sedan står och bara flinar åt en när man vänder sig om. Jag skulle slå honom. Mycket. Sånt är äckligt. Riktigt asigt.

Kvällens outfit idag: Blå klänning med stjärnor
Svarta strumpbyxor
Mcboots
Kofta
Lackväska

Fredagkväll.

Arbetsdagen är slut och jag känner mig nöjd. Väldigt nöjd. Känns kul att gå på jobb imorgon igen.

Om en stund skall jag gå till en väninna och kolla på IDOL. Mannen jobbar sent idag och jag vill inte vara hemma helt ensam. Tur att det finns vänner.

Jobbet väntar.

Om två timmar skall jag vara på jobb. Som sagt, det känns riktigt bra. Verkligen bra. Såg igår att jag har en stamkund. Det är trevligt med stamkunder. Det är en trebarns mamma som kommer dit för att få prata av sig, höra om min utbildning och annat... Nu har vi mycket att prata om, eftersom hon var den enda som verkligen, verkligen på riktigt trodde att jag skulle få min drömpraktikplats. Hon är snäll. Så snäll.

Slutar klockan 18 idag. Sedan blir det antingen ett besök till grannen eller ollis. Min sambo är på jobb, så att sitta ensam framför IDOL är kanske inte det roligaste alternativet.

Nu måste jag söka fram arbetsskorna, verktygen och sedan blir det dusch plus morgonmål.

Som jag nämnt

... Extraknäcker min sambo på en teater. Dock inte som skådespelare utan som dörrvakt och garderobiär.
Eftersom han trivs väldigt bra på sitt jobb (jaa, vem tycker att det är slött med ett jobb med bara "sittande". Grabben släpar med sig sin Macbook och sitter och kollar på film. Gärna med en turkpizza.) jobbar han rätt mycket.
Summan av kardemumman blir att vi besöker föreställningarna mer ofta nu än förut. Ikväll är det en teatern "Janis Joplin" som står på tur. Kan bli trevligt. Teater brukar ju vara trevligt.
Sedan har vi ju inbokat "the Sound of music" i december och före det skall vi gå på "En julsaga".

Jobbet väntar

Idag var jag och kollade kundboken i Trendy. Morgondagen ser helt enkelt fantastisk ut. Jag vill verkligen på jobb imorgon.
Det var trevligt att träffa jobbkompisarna igen (senast var väl i maj). Ser så fram emot morgondagens arbetsdag.

Praktiktidens slut.

Idag hade jag seminarium för klassen om min praktiktid på VeckoRevyn.
Vissa var mer intresserade än andra. Nu börjar det verkligen kännas att jag varit med om något otroligt (som alla borde drömma om).

Jag vet bara att jag säkert glömde bort trefjärdedelar av vad jag hade planerat att säga. Det är inte så lätt att hålla 15minuters seminarium om en 9 veckors praktiktid. Speciellt en praktiktid som man aldrig vill glömma.

Det här öron och hår.

Hela min uppväxt har jag försökt gömma mina öron och speciellt öronsnibbar. Minns inte riktigt när det började, men ni kan förstå, det är inte så lätt att gömma öron med ett tunt och fjunigt hår som jag har.

När jag och min syster var små klippte mamma våra hår (jaa, vad gör man inte för att spara lite pengar). Brorsan fick alltid gå till frisören. Det var väl för svårt att få till en snygg, herrfrisyr med kökssaxen.
När jag och min syster gick i lågstadiet kom mamma på den bästa idén. Vi klipper luggen lååångt bakom öronen så att håret inte hänger i ögonen. Bra tänkt, men otroligt fult. Inte snyggt. Syrran och jag har tunt hår. Vi grät och skrek medan mamma försökte be om förlåtelse bakom den låsta toalettdörren. Ni fattar, svårt att täcka in öronen eftersom allt hår var bortklippt.
Några år senare flyttade vi tillsammans med moster + kusin in i en stor lägenhet.
Eftersom jag hade slutat att lita på mamma försökte ju min moster istället. Jag minns fortfarande när hon ritade på papper hur frisyren skulle bli. Framifrån, bakifrån och från sidan. Jag trodde på henne. Även denna gång blev det fult.

Det var kanske här mitt intresse för hår började. Jag vet inte. Det enda jag vet är att mina barn kommer att ha fina hår. Helst tjocka, men det är väl omöjligt. Det här tunna håret (som vi alla i släkten har) verkar gå i arv.

Poängen med dethär inlägget var att idag såg jag verkligen ett par riktigt, riktigt grymt fula öronsnibbar. Det är det första jag ser på hos tjejer (förutom håret och stilen). Kanske jag någongång kan vara stolt över mina "det-ryms-fem-örhängen-på-rad-snibbar".

Kvällens tv-program

Snart är klockan så mycket att "Bonde söker fru" introt börjar. Jag väntar. Såg inte programmets senaste del. Men nog är han söt, bonden Karl-Petter.Söta grisar hade han ju. Och goda kakor bjöd han på.

Jag har faktiskt aldrig följt programmet tidigare, men eftersom man känner till en bonde är det ju väldigt intressant. Tycker jag.

Produkttips

Jag är frisör. Därför vill jag ge ett tips på bra schampo. Denhär tiden är det viktigt att använda mössa. Håret känns platt och elektriskt.
Just nu använder jag Sebastians Body Double. Ger volym, bevarar färg och doftar himmelskt. Passa väldigt bra för tunna och färgade hår, men även för normala. Fantastiskt.

image50image51

En november-önskelista.

Just nu är jag inne i en "lackperiod". Jag gillar lack. Mycket. Väskor som skor.
Här är några favoriter.

image46
En lackclutch från Bianco.

image47

Ett par enormt snygga skor från Vagabond.

image48

Och dessa underbara handskar från Bianco.

Inte så häftigt just nu


Det är verkligen inte så häftigt när regnet öser ned utanför fönstret. Våra planer var att gå en sväng på stan. Supertrist i regnet, så vi sitter inne. Har just ätit en god middag a´la Hannah. Tror att det nu blir en match i tvspel istället.
Vad gör ni en regning dag?

Ögonkrämen jag älskar just nu.

I Vasa är det kallt. Väldigt. Kall och blåsigt. Ögonen svider och hyn är torr.
Igår köpte jag världens bästa ögonkräm. Jag har länge kört med Niveas och varit rätt nöjd. Men när man jämför med denhär, så måste jag tyvärr säga att Nivea är inte alls av samma klass.

The Body Shops -Vitamen E. Underbar.
image45

Första skoldagen.


Det var riktigt skoj att se alla igen. Man har nog saknat vissa klasskamrater.

Dator i soffan

När jag kom hem hade min sambo fixat trådlöst internet. Själv har jag alltid sagt: "Sånt är väl onödigt".
Idag är jag väldigt nöjd med det för det är faktiskt skönt att kunna ligga eller sitta i sängen/soffan och ha laptopen på magen. Mycket bättre. Är mycket nöjd.

Nu ska vi se på den nya Beckfilmen.

Tillbaka i mitt hem.

Jag är hemma i min lägenhet. Underbart.

Som jag gissade, det stod en glad pojke och väntade och vinkade ivrigt idag när jag kom in ankomsthallen. En söt pojke också.

Det är helt galet - JAG HAR VARIT PÅ VECKOREVYN I NIO VECKOR! Känns som om jag såg mitt hem igår. Fan, vad jag älskar denhär lägenheten. Den är så perfekt.
Jag har nio underbara veckor bakom mig. Har lärt mig otroligt mycket och jag har på känn att detta kommer att gå bra.
Fick ett mess av mode-Csilla igår efter att jag gått där hon skrev att jag kommer att gå långt. Jag tror faktiskt hon har rätt. Jag hoppas i alla fall det.
Nu skall jag gå till köket och hjälpa min sambo med maten.

Hej då Stockholm och VeckoRevyn.

Mitt liv i Stockholm är nu slut. Imorgon åker jag hem. Till min fina lägenhet och min fina sambo.

En liten känsla av sorg har legat över hela redaktionen idag. Jag steg in genom dörren vid tio och möttes av flera leenden.
Vi gick ut och äta lunch. Blev en restaurang som heter Paparazzi. Åt ett enormt gott salladsbord och en biff som var mindre god. Jag hatar när jag alltid väljer fel rätt. Jag lider enormt mycket av beslutsångest. Väljer det som de andra tar, vilket ofta är fel.
Vid tvåtiden dukade vi fram fikat. Tårta, salmiak och cocacola. Jag valde dock vatten (det är jobbigt detdär med kolsyra). Alla var intresserade om min framtid, vilka planer jag har och vad jag vill göra nu.
Jag fick väldigt fina hejdå-gåvor.
Som ni kan förstå behöver alla stylister en "stylist-påse" där diverse nödvändigheter finns. Som till exempel sax, klämmor, nålar, strumpbyxor, sjalar (så att modeller inte kladdar ner kläder med sitt smink), tråd och så vidare. En väldigt fin Topshop-påse med fint innehåll. Jag är glad. Väldigt glad.
Förutom det fick jag även en svart bok där jag skall samla alla mina modejobb. Har redan ett jobb inplastat.
Av Lisen fick jag en skimmrande kroppskräm. Det är kul att ha.

Som sagt vet jag att jag kommer tillbaka om tre veckor. Det ser jag ju fram emot.


Imorgon klockan 10 lyfter mitt flyg. Klockan 12 står en ivrig sambo och möter mig.

Sista dagen på VeckoRevyn.

Då är dagen kommen. Sista dagen på VeckoRevyn. Som jag tidigare skrivit är det med blandade känslor jag lämnad detta ställe. Har trivts som fisken i vatten. Alla har varit snälla och tagit hand om mig. Allt jag har lärt mig går faktiskt inte att skriva ner. Inlägget skulle bli alldeles för långt. Men ni kan ju tänka er, 9 veckor på en tidning som kommer ut varannan vecka betyder jobb hela tiden.
Såklart jag längtar hem till mitt hem. Till min sambo. Min familj. Mina vänner. Men ändå känns det kul att veta att jag får komma tillbaka om några veckor.

Tjejfesten igår var riktigt trevlig. Fick se hur Csilla bor. En fin och personlig lägenhet. Vi drack "Dagens" (vin, sprite, citron) och åt falafel. Underbart gott. Vi pratade om allt möjligt och jag fick en massa tips.
Vidt 22 tiden gick jag. Bussen åkte kvart över. Låg i sängen vid halv tolv.
Igårkväll beställde jag flygbiljetter till min sambo och mig. Onsdagen den 28.11 sitter vi på planet till Stockholm. 4.12 Är vi tillbaka i Vasa. Det ser vi båda fram emot.

Nu skall jag städa upp på mitt skrivbord. Packa ner mina grejer (som skivor med bilder från plåtningar, VR-hoodien, anteckningsblock, tidningar och så vidare) i en påse.

Tjejfesten kan (snart) börja.

Om en halvtimme är det hejdå redaktionen. Sedan går vi vidare mot det stora huset där Csilla bor. En skojig tjejfest skall de blir med några fler inbjudna. Vi skall kocka lite och dricka vin, har jag förstått.
Csilla frågade: "Vill ni ha vin?"
Csilla svarade: "Jaa, det vill vi väl.."
Så ja, lite vin blir det väl också.

Tillbaka på Sveavägen.

Tillbaka på Sveavägen. Solen lyser och det är faktiskt rätt varmt ute. Nästan för varmt att bära röd kappa idag.

Jag har varit på utförsäljningen och jag skulle ha velat köpe en nyckelring för 120 spänn. Tänkte att jag skulle bryda min lackväska med den, men hade inga kontanter. Har inte tagit eftersom jag snart skall åka hem.
En sväng till Götgatan hann jag med. Köpte en gåva, så nu är allt klart. Jag tror att han kommer att bli glad.
Jag försökte nå min far, eftersom han befinner sig vid Medborgarplatsen hela dagen. När vi äntligen fick tag på varann hade han redan ätit lunch.

Nu sitter jag  här vid mitt skrivbord -som är mitt ännu en dag till. Köpte en macka från Panini. En god en med mozzarella och tre olika tomatsorter.Namii..


Olika dildomodeller hos VeckoRevyn.

Sex-Hannah har lämnat en stor kappsäck som innehåller olika dildomodeller. Alla är nyfikna och försöker välja sin egen favorit. Det känns som om det är något stort test på gång.
Det här är kul!

Första november i Stockholm.

Har nyss kommit till redaktionen. Reporter-Elin, layout-Helena, Csilla och Emma är de som är här. De andra har tagit en liten sovmorgon verkar det som.

Idag är det inget speciellt. Förutom lite utförsäljnings tillfällen. Idag är det Patrizia Pepe som står på tur. Hon har snygga grejer. Jag gillar accessoarerna. Får se om jag kommer hem med något fynd.
Sedan skall jag gå de sista ärendena i affärerna på Götgatan.

RSS 2.0