Hemma hemma heemmma.

I skrivandets stund ser jag några snöflingor. En och en halvtimme före jag anlände till Vasa såg jag att marken var täckt av snö. Snö i oktober är lite trist.
Det var fint att stiga in i vår tambur. Matte hade städat och plockat. Skönt att äntligen vara hemma och få packa upp kappsäcken jag levt i nu nästan två veckor.
I kväll blir det fruktsallad och IDOL på tv. En bra fredagkväll kan man väl säga.

Den sista i månaden.

Det ösregnar. Hoppas verkligen att det hinner sluta innan jag skall gå till tågstationen. Kanske jag borde ta spårvagnen ändå, men jag och den kollektivtrafiken. Får se.
Jag ser i alla fall fram emot att få komma hem och börja mitt nya liv som skall innehålla examensarbete, jobb och träning. Den nya månaden har inte ens börjat och jag har redan shopstop. Det var bland annat därför jag valt att åka hem redan i dag, för om jag stannar här gör jag av med en massa pengar som jag egentligen inte har.

Dagsprogram.

Eftersom helgens planer är ändrade har jag valt att åka till mitt hem i Vasa redan i morgon. Får se vad lördagen har att erbjuda, skulle gärna besöka en bar.
I dag har jag promenerat längs Helsingfors gator. Köpt ett par platåskor från Vagabond, byxor och en stor klänning från Zara. Det är tydligen inte tröttsamt att shoppa. Tyllkjolen förde jag tillbaka. Jag kom på att jag kan be en klasskompis sy en till mig. Hon kan sy. Träffade även Karin ett par timmar. Pratade om allt från hundar till släktrelationer. Just nu håller jag på att packa min väska. Ser ju inte riktigt fram emot tågresan. Det är bland det värsta med att bo just i Vasa.

Så förbannat typiskt.

Morgondagens konsert är inställd. Vilken otur. Våra helgplaner är ändrade.

Tråkigt nog.

I dag hade jag egentligen tänkt ta bussen till IKEA som finns i Esbo. När min syster och hennes sambo skulle förklara för mig vilken buss jag skulle ta och varifrån den skulle gå ändrade jag mig snabbt. Jag tycker att det är förfärligt att jag fortfarande är  feg för att använda mig av kollektivtrafiken här i Finlands huvudstad. Mitt självförtroende sjunker och jag inser  att min finska inte är så bra som jag tror.

Torsdag i Helsingfors.

Jag har sovit, ätit och avslutade med att se SATC-filmen. Nu börjar jag känna mig som en människa igen. Ikväll får jag äntligen se Matte. Han kommer hit till Helsingfors för i morgon fredag är det dags för konsert. På lördag är det troligtvis fest här i stan. Måste diskutera och se om vi stannar.
Nu skall jag bädda ihop min säng, äta frukost och duscha. Tänkte ta en sväng på stan. Måste bara gå och se vad Vagabond har att erbjuda.

Hemma efter nio dagar.

Är nu i Helsingfors. Har sovit några timmar, duschat och borstat tänderna. Flygresan hem var mindre trevlig och för första gången i mitt liv kändes det som om min puls var 150. Aldrig förr har jag varit rädd när planet skakat. Eller när man hör en massa ljud. Turbulensen gjorde så att allt kändes ännu obehagligare.
Denna resa var så annorlunda. Lyxmiddag varje dag och shopping tills pengarna tog slut.
Nu skall jag vänta på att Sarah kommer hem, så att jag får ge henne gåvan jag köpt. Hon kommer att bli glad.

Bye bye New York.

Om fem timmar tar vi taxi till flygfaltet. Det ar trakigt att lamna denna stad. Vi har njutit och levt lyxliv i atta dagar och det kommer vi att sakna.
I dag regnar det. Precis lagom for alla andra dagar har det varit stralande sol. Mamma hade ratt, denna stad ar underbar.

Fint.

Som jag visste. New  York ar haftigt.
I dag skall vi fira en kompis som lyckligtvis far fira sin fodelsedag har. Vi gor det med att besoka Carries trappa, muffins och shoppa. Kanske picknick i Central Park Bra fodelsedag enligt mig.

Hej då Finland och Helsingfors.

Det känns och det hörs att min syster bor i samma hus som ett bageri. Det doftar wienerbröd i trappan och det hörs genom väggar och golv vilka maskiner de använder sig av. Ganska hemtrevligt enligt mig.
Har just flyttat all min packning till en större väska som jag får låna över resan, nu har jag mer rum för nya grejer. Skall strax promenera mot flygbussen. Snart börjar äventyret.

Ett halvår

Denna filur blev ett halvt år den 18 oktober.


En glad man.

New York, New York, New Yooork

Var här i Helsingfors två timmar senare än vad jag ville. Måste ta ett senare tåg och gubben i biljettkassan var fräck nog när han gav mig en biljett i barn- och föräldrarvagnen. Barnen skrek, föräldrarna skrek och det luktade banan.

Om lite mer än två timmar skall jag promenera till bussen som tar mig till flygfältet. Har inte sovit mycket i natt. Vaknade lite för tidigt och kunde inte somna om. Resfeber stavas det. Fick ett till mess av mor i natt där hon önskade oss en trevlig resa. Hon berättade även att de köpt sex par skor och att det är en underbar stad. Att åka till New York med tjejligan är väl riktigt trevligt.

I morgon, i morgon.

Resfebern stiger. När jag slog upp mina ögon klockan halv tio i morse och insåg att jag inte packat fick jag panik. Nu, några timmar senare tror jag att jag har det mesta på koll. Lever med det att om jag glömt något köper jag det på plats.
Om två timmar skall jag åka till Helsingfors. Lämna Matte ensam för tio dagar och umgås med min storasyster. I morgon den här tiden är jag på flygplatsen. Fick ett mess av mor där hon skrev att hon bara vill säga att jag kommer att älska staden och att jag skall vara beredd på att göra av med pengar. Ta det lugnt mamma. Det är ju det jag har planerat.

Vuxet.

I dag på kvinnofesten gjorde jag något riktigt vuxet. Jag åt oliverna som serverades tillsammans med salladen. Jag gjorde  inga grimaser utan åt tre på raken. Oliver, kaffe och rödvin har inte funnits i min värld, men i dag kände jag mig för första gången sugen på oliver. Det går framåt ändå.

Bleka ansikten.

Det var någon som sade att detta är far och dotter. Stämmer dock inte.

Vitt, vitt och vitt.

vilken lördag.

När jag går på gatan utanför vårt hus ser jag sambon stå på en stol och tvätta våra fönster. Då blir man faktiskt ganska glad. Fönstertvätt är nämligen inte min grej.
Vaknade kvart i tio i morse och kan faktiskt inte komma på när jag sist sovit så länge. Efter morgongymnastiken skall jag nu duscha sedan möta upp en vän på stan. Måste köpa en inflyttningsgåva och en tröja.

Armbandet.

Givetvis var jag till Indiska i dag och då fann jag ett väldigt snyggt träarmband. Detta vill jag ha, tänkte köpa men blev sur när jag märkte att det var alldeles för stort. Snyggt och stort.


indiska.com

Regn och åter regn.

I dag har det småregnat så gott som hela dagen. Egentligen har det inte stört mig för jag är glad när jag får använda mina gummistövlar. Viking med yllesockor eller knästrumpor är en perfekt kombination.

Mår gott.

Dagen har varit bra. Har pysslat med lite grejer. En packningslista är gjord så det är bara att sätta igång med packningen i morgon. Försökte nyss nå min mor som är i staden, men lyckades inte. Tydligen stämmer det att vissa telefoner inte fungerar. Hoppas att min i alla fall gör det.
Har just ätit en god tortillamiddag och skall snart klippa ett hår. I kväll blir det IDOL och fruktsallad hos Annika.

Vilken tidig morgon.

Klockan ringde kvart över sju och jag steg upp för att hinna med morgongymnastiken. När jag kom hem fortsatte jag med att skura toaletten och väcka Matte. Vi har nu storstädat hela lägenheten och tvättat det mesta. Vi har bott här i tre år och i dag använde vi för första gången torktumlaren som finns i tvättstugan. Att jag inte tänkt på det tidigare, så mycket lättare med handdukar och lakan som aldrig torkar när man hänger dem över ställningen.

Om en stund skall vi gå ut i regnet. Har tänkt bjuda Matte på en fika.

en ny cykel.

Jag behöver en ny cykel. Min gula tunturi är inget att ha mer. Att cykla omkring med endast en fungerande växel (som just nu råkar vara den lättaste) är ingen hit. Jag skall köpa en ny. Det sägs att bockstyret är tillbaka.
Ett samarbete mellan Acne och Bianchi resulterade i en cykel med just bockstyret.





bilder från elle.se

Ååå, så genant.

Jag har nästan lust att radera något blogginlägg som jag skrivit.
Det är så pinsamt att läsa gamla inlägg som inte har något innehåll. Man kan ju tycka att det har skett en utveckling.
En gång tänkte jag att jag skulle printa ut och spara dem för det är ju på ett sätt en dagbok.

En bit till.

Nu börjar bitarna falla på plats. Skall sända in det viktiga mailet i morgon har jag tänkt. Då är det gjort innan resan i alla fall, vilket kommer att kännas bra. Fick ett väldigt uppmuntrande mail i dag. Ibland börjar man ju tro att alla är sådär överdrivet vänliga i Sverige. Jag har väl bara haft tur att träffa de finaste.


Blåa ben.

Köpte ett par strumpbyxor i färgen blå. Färgglada ben är snyggt. Speciellt såhär till hösten när det mesta är grått.
Då får vi inte glömma att i går var det nästan tjugo grader varmt i New York.

fyra dagar kvar.

Om tio minuter kommer en bästis hit för att få sitt hår fixat inför New York-resan. Den här dagen ägnar jag mig åt hår. Flere bekanta är på ingång under dagen, vilket känns bra. Roligt är det ju att ha kvar stamkunderna.
Senare skall jag göra en liten research till en grej Vasabladet bad mig göra. Har skrivit ner hälften, några till. Det är frågan om tips som läsarna skall få. Roligt, men så svårt.

I dag har de flesta höstlov. Min mor är i New York och min syster i Stockholm hos Hugo.
Jag önskar att jag vore där.
Denna bild är tagen under valborg. Killen är tolv dagar gammal.


Jag och Hugo.

Vilket är bättre?

När vi nu är inne på vem som liknar vem kan jag väl berätta att det är någon som tror att min Matte kommer att se ut såhär när han är fyrttio plus. Vad skall man säga om det?


Peter Settman. Ni vet.

Pink Collection från Lindex.

Det harmar mig fortfarande att jag inte köpte den snygga skinnkjolen som Lindex hade i sin "Pink Collection" förra året. Halva VeckoRevyn-redaktionen hade den och det förstår jag. Snygg och perfekt för det bästa priset.
Ja, vad skall man säga om årets kollektion. Endast t-shirts och det känns som Hennes & Mauritz. Tyvärr.  Men denna skulle jag väl köpa. För sakens skull.


Bild nummer två.

Jag laddar upp bild nummer två på Elin och förra årets favorit-bonde. Karl Petter. Onsdagen till ära.


I hans gröna traktor.

en kjol tack.

I dag var jag fem före att köpa en ny ljusblå klänning till min garderob. Egentligen skulle jag vilja ha en kjol. Har så fina blusar jag vill använda och om jag köper en kjol händer det ju.
Den här lösa skulle vara riktigt fint. Jag är så otroligt trött på alla fodral.
Denna lila från Cheap Monday.


IRLAND 2007

Förutom Interrail 2006 har jag och Matte besökt Irland i 16 dagar. En fin resa minsann.


Dublin


Killarney


the Cliffs of Moher


Irländsk musik i en Irländsk pub


Ölen.

Vaknade av solen.

Att vakna pigg den här onsdagen är underbart. Sitter fortarande med pjamas och skall precis bädda sängen.
I dag skall jag göra en hel rad med viktiga grejer. Måste börja med att försöka skaffa en kappsäck. Har konstaterat att de jag har är antingen för små eller för stora. Texten jag skulle redigera i går gick inte så bra. Är i stort sett nöjd med den, men en liten mening vill jag lägga till. Sedan skall jag försöka komma på fem tips. Ja, vi får se vad det blir.
Solen lyser i Vasa i dag och vad är bättre än det.

en smaklig middag.

Har jobbat sju timmar i dag. När jag kom hem hade Matte dukat upp med middag som bestod av rostbiff och klyftpotatis. På det ännu svampsås. Jag vet inte vad vi firade, men en sådan middag ser vi sällan i den här lägenheten.
I dag har jag börjat handla nödvändigheter till resan som sker på måndag. Gröt i portionspåsar samt små flaskor där jag skall ha schampo och andra vätskor. Det börjar kännas väldigt nära nu. Min mor åker till New York i morgon, vi är dock inte där på samma gång.
Nu måste jag ta tag i disken, det är väl det minsta jag kan göra efter den goda middagen. Sedan skall jag korrigera en text som skall komma i tidningen om en vecka.

Som vanligt en måndag.

Förutom en arbetsintervju har jag städat och skurat köket tillsammans med Matte som är lite förkyld. Han har även höstlov och då passar det perfekt att städa lite.
Har skickat några mail så inom denna vecka skall alla ansökningar in till mina framtida arbetsplatser. Spännande när tiden närmar sig så snabbt. Ibland slår det mig att vi verkligen bor här för sista hösten. Fatta vilken känsla. Vi väntar på att få packa våra lådor och flytta till svenskare ställen.

Nu blir det en varm dusch. Sedan en kopp te med citronsmak framför tv:n.

Jag gjorde det.

Det trodde jag då inte. För ungefär trefyra år sedan skulle jag aldrig ha ens försökt. Var på en arbetsintervju i dag och allt gick på finska. Visst fick jag svara på svenska, men butikschefen frågade allting på finska. Det känns ganska bra och jag vet att jag faktiskt inte kunde göra bättre. Vi satt sedan och pratade om min New York resa. Tänk, om en vecka åker vi. Fan-tastiskt!

usch

Fjärilen har inte flyttat ut och jag börjar verkligen fundera på att göra något med den. Den måste ju vara död.

äntligen äntligen hemma.

Fint att vara hemma igen. Har suttit fyrafem timmar i en bil så är väldigt svag i min nedre kropp.
Helgen hos mamma var som väntat väldigt bra. Han träffa väninnor, barn och släkt. ettåringen som skulle ha kalas i dag fick tyvärr spysjuka så det blev inget kalas.
När jag inte sjungit, träffat kompisar eller besökt morföräldrarna har jag sett på "Ebba och Didrik". Vi har serien på dvd och man känner sig verkligen som tio år igen. Jag minns hur jag lärde mig låtarna på piano, dansstegen till "lagt kort ligger" och Ebbas uttryck. Kan fortfarande replikerna uttantill.


De första minuterna i den första delen av nio.

Blond och så.

I går var det denna man som åkte ut ur svenska Idol. Har fått mess från flera håll där  människor tycker att han och min sambo liknar varann. Jag vet faktiskt inte om man skall ta det som en komplimang eller inte.


tv4.se/idol

Regn och åter regn.

Som vanligt är det mulet här i södra Finlan. Det till och med regnar.
Har just lagt färg i min mors hår. Får se vad det blir. Det är alltid lite svårt det här med att färga hemma, har rätt färger men ändå inte "salongskänslan". Vi får hoppas att det blir bra.
I kväll är det en stor konsert i kyrkan och efter det en sitz där jag och några väninnor skall uppträda. Vi hade första övningen i går kväll och blev väldigt positiv till min röst trots att jag inte sjungit på ett år.

Rosor i öronen.

Jag är inne i rosperiod. Det är fint med rosor. Röda rosor i öronen från H&M skulle ju vara vardagsfint.

31.10 i Helsingfors.

Vi har tänkt gå på konsert den sista oktober i Helsingfors. Amy MacDonald. Hon sjunger fantastiskt.



Solen är tillbaka.


Är så spänd på att få åka ner i dag. Träffa mormor och morfar, det börjar bli ett tag sedan. I morgon är det en stor konsert och på söndag skall jag på ett års kalas. Det är min guddotters lillebror som fyller ett år.
När jag vaknade sprang jag direkt till lampan för att se om fjärilen sitter kvar och det gör den. Jag bad Matte att göra sig av med den, men han vägrar. Han tycker den är fin. När jag berättade min plan om att jag tänkte dammsuga upp den fick jag höra en hel story om att de också har rätt att leva.

I brist på annan sysselsättning

Som jag nämnt brukar jag ofta städa när jag inte har något speciellt att göra. Det känns liksom ganska bra att göra något nyttigt av dö tid. Som att ordna kryddorna i alfabetisk ordning är också av sysslorna. Okej, det kan ju sedan diskuteras hur pass nyttigt och nödvändigt det är.
Nu när jag är ensam hemma med mig själv tänkte jag först börja reda upp vårt hemska köksskåp där alla de äckliga plastskålarna finns. Just det skåpet (också städskåpet) blir man alltid irriterad på då det alltid faller ut en massa skålar, rivjärn och andra förvaringslådar när man öppnar skåpdörren. Jag ångrade mig och tänkte istället fräscha upp mitt hår. Som känt färgar och testar jag ganska mycket på mig själv men just nu kändes det verkligen tråkigt. Vi får se vad det blir för resultat.

Fjärilen.

Flugor och myggor är okej att ha inomhus, men när det gäller fjärilar tycker jag att det börjar bli äckligt. Jag förstår inte hur den har kommit in, men just nu är den på min lampa. Jag vägrar röra den.


Försvinn från mitt hem.

torsdag i dag.

Min kropp är trött och utmattad. Steg upp tidigt för att hinna till morgongymnastiken.

Sitter nu i skolan och har printat ut ena delen till min skoluppgift som jag skall framför på måndag. Jag darrar av hunger och väntar på att äta middagen Matte kockar ihop. Kvällen går till hårklippning och packning för i morgon åker jag äntligen ner till södra Finland där min mor bor. Jag längtar faktiskt lite.

Kvällsbok.

Efter denna dag skall det bli otroligt skönt att få lägga sig under täcket. Jag är väldigt trött i kropp och huvud och hoppas innerligt att morgondagen blir roligare. Skall fortsätta på min bok som jag börjat läsa nu denna vecka. "Smuts" heter den. Får se vad det blir.




God natt.

Den där hunden.

På fredag åker jag hem till mamma, men stannar bara över helgen. På lördag skall jag nämligen uppträda tillsammans med en stor del av min tjejliga. Skall bli intressant att se om man får något ljud ur den här rostiga sångrösten.
Jag tänker också gå och hälsa på mormor och morfar som älskar denna hund över allt annat.


Hunden som skall föreställa en irländsk setter.

Sol ute, jag sitter inne.

Lunchtider har redan varit och jag sitter fortfarande i min lilla arbetshörna och jobbar. Har just sammanställt min skoluppgift, som jag har deadline på till måndag. Nu är endast det roliga kvar. Skall göra en liten "trendbok" just speciellt för min modell. Måste bara ta en liten paus nu, min rygg och nacke har verkligen tagit stryk av den här trästolen jag sitter på.



Jag behöver ett piano.

Det är sällan jag kollar något på Youtube, mest musik såklart. Skall försöka lära mig det här till nästa gång. Hmm. Fest. Eller nåt. Det verkar ju inte vara så svårt. Om man bara skulle ha ett piano i sin studielya.


Vackert pling.

Platå med silver.

Jag gillar som nämnt dragkedjor. De skall vara synliga och gärna i silver. Svart funkar också.
Dessa platåstövlar är snygga. Testade dem och kom fram till att jag hatar min breda plattfot. Eller egentligen vet jag inte om jag är plattfot. Men jag hatar i alla fall hur det såg ut. Lite bredare skaft skulle de också gärna få ha. Näst intill perfekta.


Bild från Vagabond.com

Plock.

I går när jag satt i en bil påväg till skolan började jag och mina medresenärer prata om resor. De planerar att åka till värmen, medan jag fick skryta lite extra om New York.
När jag och Matte inte har något speciellt att göra brukar vi titta på våra bilder från våra gemensamma resor. Detta är ett plock från 2006 när vi var och tågluffade i Europa.


varmt i Rom.


smirnoff ice i Cannes.


fint i Split.


ostadigt i Venedig.


tak i Barcelona.


svart i Paris.


Fötter i Berlin.


Det är ju ganska svårt att förstå att det redan har gått två somrar sedan dessa bilder togs.

Bonden och Elin.

I morgon är det en ny säsong av "Bonde söker fru". I fjol var jag och Elin och gjorde ett reportage om bonden Karl Petter. Vi åkte bil ungefär 16 timmar den dagen. Ett äventyr minsann.
Här står de och Elin har en kulting i famnen som sedan fick namnet Elin.


Någonstans i närheten av Säffle.

Senare.

Har försökt att trotsa värken i huvudet och dammsugit, fört sopor och dammat alla ytor. Det är så orättvist att jag alltid har huvudvärk, men jag har lärt mig att leva med den. Har haft såhär så länge jag kan minnas.
Skall nu promenera till gymnastiken. Egentligen lockar soffan, en godispåse och nyaste Plaza Kvinna mycket mer.

Trött på huvudet.

Vaknade tidigt i morse av klockan. Började jobba vid nio och vid tretton-tiden var jag klar. Det är ganska bra att stiga upp tidigt och veta att man ändå har eftermiddagen så gott som ledig. Det är i morgon jag har mer att göra.
Jag blir så trött på mitt huvud just nu. Igen har jag huvudvärk och det är en sån sort som inte kommer att försvinna på ett bra tag. Förbannat.
En sak som gjorde mig på gott humör var att de ringde från en klädaffär, skall på arbetsintervju på måndag. Och jag som aldrig någonsin varit på intervju tidigare. Denna kommer även att gå på finska, vilket känns lite hopplöst.

Kvällen framför tv:n.

Ungefär den här tiden ifjol blev jag besatt av klementiner. Det är samma sak detta år. Så gott. Varje gång jag är till mataffären köper jag minst ett och ett halvt kilo.
Nu skall jag ta en snabbdusch, sedan är dags för första avsnittet av "Desperate Housewives". Som jag har väntat på att serien skall börja. I morgon är det jobb som gäller. Jag som känner för att sitta och sammanställa allt vi gjorde på stan i dag. Men nej, jag får spara det till onsdag.

Trött. Frusen. Hungrig.

Fyra timmar tog detta. Sprang med en reporter och en modell omkring i olika butiker. Plockade kläder, intrevjuades, fotograferade,  prövade och fotograferade igen. Jag tror att slutresultatet blev bra, får se det i tidningen den tjugotredje oktober. Då är jag i New York, men hoppas på att få ett nummer hemskickat.
Nu är jag trött. Så trött. Skall snart äta potatismosen som Matte håller på att vispa ihop. Sedan ligga i soffan och läsa nyaste VeckoRevyn som var i postlådan i dag.

Påsen.

Om en halvtimma skall jag möta upp Vasabladet och min modell. Vi skall gå omkring i affärer, fotografera kläder och stilar. Äntligen får jag användning för min "stylist-påse".


En gåva från en stylist.

Två veckor.

När jag surfade runt för att försöka se om det finns någon billig resa (man blir ju alltid sådan när regnet öser utanför fönstret) kom jag på att i dag är endast två veckor tills jag och tjejligan åker till New York. Det pirrar i min mage när jag tänker på det.

Den där lilla Hugo.

I natt drömde jag om Hugo. Förbannat trist att vakna och förstå att det inte finns ett datum bokat för en Stockholmsresa. Jag hoppas innerligt att det blir inom snar framtid.


Hugo & Matte.

Och regnet bara öser.

Nu är det här igen, regn mot plåttak. Det är sånahär gånger jag stormtrivs i min lägenhet. Jag vet att jag har tak över huvudet.

Höst ute, ljus inne.

Det här är vad jag ser när jag ligger i sängen med laptopen på magen  och en kopp te bredvid mig.


Sovrumsfönstret.

Snyggt var det.

Så snygga att man gärna skulle äga båda paren. Eller hur?

      
Skor från whyred.se


Söndagskvällen.

Äckligt med regn.

En ganska bra dag i dag. Fyra sidor text har jag skrivit, tvättat allt som fanns i tvättkorgen och städat lite grann. Nu skall jag fixa middag till oss två. Sedan ta en varm dusch och göra de nödvändiga söndagssysslorna, som att färga ögonbrynen. Skall avsluta kvällen med en rad tvprogram som jag finner underhållande.

Festblåsa

Som berättat har jag en skoluppgift som skall visa allt jag lärt mig under min utbildning. I går var det vardags- och festmake-up. Det hör ju till att man skall göra en passande utstyrsel.
Jag har själv använt denna klänning endast en gång, men hoppas på att få göra det snart igen. Men på små photoshootar är den alldeles ypperlig.


Vacker.

Äppel.

När jag var i Stockholm måste man ju såklart kolla in Kate Moss´ kollektion för Topshop. Och ja, jag fann min favoriter. Bland annat turkost med vita äpplen. Det bästa är ju att man får 10% bort från priset när man är studerande. Tack.


Varför inte?

Söndagsmorgon.

I dag har jag tänkt göra en massa. Har redan dukat upp en god frukost för min sambo. Tvättat två maskiner kläder och skall snart hämta den tredje.
Skall försöka skriva det mesta av skolupgiften som jag har deadline på nästa måndag. Jag tror faktiskt att jag hinner bli klar. I morgon är det nämligen träff med Vasabladet och modellen. Skall springa runt på stan för att försöka hitta de perfekta kläderna. Det gör mig lite nervös.



över förväntan.

Jag som alltid tyckt att jag är världens sämsta på att göra uppsättningar. Just i dag fick jag verkligen äta upp orden.
På en och en halvtimme gjorde jag två kvinnor riktigt fina till årsfesten de hade i skolan. Och ja, så nöjd och så stolt som jag var när de gick har jag aldrig någonsin varit förut. Typiskt var det ju att min chef inte var på plats i dag.

Som alla andra lördagar.

Om en halvtimme skall jag stå och klippa hår. Igen. Just nu gör jag det bara för att jag behöver pengarna. Om jag vill är en annan sak.
Kvällen i går spenderades i flickors sällskap. Matte var på jobb på Wasa Teater så en kvinnomiddag passade utmärkt. En god tacopaj och sedan glass med kinuskisås och bär till efterrätt. Jag kom hem vid halvelva och stupade i säng för att se IDOLröstningen. Det var den rätta som åkte ut.


En kvintett.

I dag pratade jag med min storebror i telefonen. Jag ljuger om jag säger att jag längtar endast efter honom. Skulle vara kul att få bo i närheten av dem alla.
När man är van att ha något syskon omkring sig är det plötsligt väldigt tomt utan ett enda.


Vi alla fem, på Hugos dop i juli.

Bland annat rosor.

Efter gårdagens färgglada fest känner jag mig ganska nöjd. Efter "Be Mine" som äntligen spelades traskade jag och sambon hem vid 2-tiden. Det var trevligt att se att det var så bekanta ansikten som valt att festa till det på en torsdag. En störande händelse inträffade och det gjorde mig riktigt irriterad. Jag som alltid tänker "det är nog inte så farligt att vara ett lärarbarn".

Har promenerat på stan i timmar i dag. Handlat viktiga grejer som mat för helgen. Vädret är grått och jag förberedde mig med ett par tygskor med gummisula. Praktiskt när man inte vet om det skall börja regna.

Praktiska rosiga tygskor.

Vilken lyckodag.

Jag har sagt att nya Converse köper jag när jag är i New York, men i dag kunde jag inte låta bli. Dessa var på rea och betalade endast 39 euro. Jag är lycklig.


Det femte paret i raden.

Hemma. En stund.

Kan inte förstå varför det alltid tar längre tid än vad man tror när det gäller hårfärgning, planering och klippning. Men nu är det gjort . I morgon är det bara att formulera det vi gjorde i dag till en intressant text. Får se hur det går. Tur att jag har bilder och fotografier.
Som sagt är det fest i kväll. Jag känner just nu ingen iver för det, men man kan väl ändra sig när man klätt sig i den grannaste klänning man äger. Det känns ju nästan som om man borde ta med sig kameran för att knäppa några färgrika bilder.

Det lönade sig.

Som jag skrivit är jag inte så bra på ta initiativ till det som klassas "viktiga samtal". När jag började jobba på mitt gamla ställe igen, berättade jag för chefen att jag är värd mer timlön. Om man tänker vad jag fick i somras, som sommaranställd.
Tydligen gick båten i hamn, för när jag kollade lönelappen har jag fått en löneförhöjning på nästan tre euro mer i timmen. Det var ju inte så dumt.

God morgon alla.

Äntligen en ny dag. Jag var pigg när klockan ringde 08.15. Har ätit en portion gröt och skall snart gå till morgongymnastiken. I kväll är det dags för fest och jag har ännu inte riktigt bestämt mig om jag skall gå. Ganska gott skulle det ju vara att få dricka en drink. Klädseln sägs vara färggrant, så det är ordnat.  Klänningen i detta tyg passar perfekt.
Innan festen skall jag få göra en make over på en tjej. Jag får så gott som bestämma, och hon är beredd på ny frisyr och ny färg. Det är sånahär gånger jag jobbar bäst.


En bra dag.

Förbannat irriterande är det när man lastat upp alla grejer på rullbandet och inser sedan att man glömt plånboken hemma. Tur att mannen hade tid att hämta en hemgjord lunch till mig.
Det är också förbannat irriterande när man väntat på mannen vid tidningshyllan en längre tid och när han till slut kommer har även han glömt plånboken hemma. Jag som hade hoppats på att ha något ätbart framför mig när IDOL 2008 börjar.
För att inte tala om hur irriterande det är när endast ettans växel på cykeln fungerar. För en vecka sedan var det endast sjuans växel man kunde använda.

RSS 2.0