Hej hej.

Om en halvtimme går jag och möter upp Matte vid Centralstationen. Vid dessa tider då man vet att man har en lång resa framför sig är det bra att jobba på ett tidningsförlag. Nyaste VeckoRevyn, Glamour och Sköna hem finns naturligtvis i min väska.

Exakt.

I dag känner jag mig som den här blomman.


Bad hair day?

Vi är snart beredda.

Det packas för fullt här på Roburvägen. Vi är ivriga inför resan i morgon och ser faktiskt fram emot en lång tågresa genom Sverige. Dessutom fick jag även veta att vi har ståplatser, vilket kommer att bli intressant. Har aldrig varit med om det förut.

Lugn och ro på Sveavägen.

Så här i semestertider är det rätt lugnt med allting. Framtida modejobb är gjorde och jag pysslar med min vanliga plocksida som jag alltid gör i tidningen. Om en stund har vi avskedsfika för en praktikant som har sin sista dag i dag. Det vattnas i min mun när jag tänker på glassen som chefredaktören har ordnat.

Klump.

På något sätt dras jag till klumpiga och obekväma skor. Dessa finns nu i webbshoppen för ungefärliga tretusen kronor. Vad gör man?

Fin.

Helgen är snart här.

I morgon gott folk åker jag tillsammans med Matte till Göteborg. På lördag är det nämligen U2 som spelar. Som någon kanske minns hade jag beslutsångest om jag skulle följa med eller inte, men nu är jag glad att jag valde det första. Jag har nämligen inte var i Göteborg på sju år, så det är väl på tiden att se något annat än Stockholm.

Blå.

Den här klänningen har jag, men i svart. På lunchen gick jag och klämde lite på den här färgen. Skulle kanske vara värt för de 125 kronor som den nu kostar.

Cheap monday.

Svart och fet.

Den här ringen föll mig i smaken.

Från H&M för 39,50 kronor.

Ett vardagsrum.

Det här med inredningsbilder är inte direkt min starka sida. Men jag vet att det finns människor som är nyfikna på hur resten av vårt hem på Lidingö ser ut. Här är i alla fall tre bilder från vardagsrummet. Forfarande saknas det lite tavlor och jag hoppas att min mor har det i tankarna.


Jag uppskattar soffdynor.


Tv:n har hittat sin plats.


Äntligen har vi fönster åt flera håll OCH breda fönsterbreden.

Min syster.

Som jag har försökt få någon i Finland att skriva om henne och nu äntligen hände det. Läs här.

Det är så ledsamt.

Jag får inbjudningar till modeveckan i Köpenhamn. Jag skulle så gärna vilja åka, men jag har inte tid. Jag och min chef pratade om att eventuellt åka nästa gång och det vill jag göra.

Äntligen.

Matte ringde mig och berättade att han har skaffat försäkring till oss och hemmet. Känns väldigt bra. Nu är det bara för mig att ta cykeln från Lidingö till Sveavägen. Jag har väntat på det.

En kommentar.

"Snyggt stylat Hannah!" fick jag just höra från chefredaktören när hon kollade igenom mitt jobb jag gjorde ensam för några veckor sedan. Det värmde mitt hjärta. Ni får se det i tidningen som finns i affären den andra september.

Jag ser.

Min syn har inte ändrats och det tackar jag för. Har för det första inte lust att köpa nya glasögon av den orsaken att jag trivs med mina  nuvarande. För det andra har jag inte råd att köpa ett par nya. Vackert så.

Det fortsätter.

Det är lite farligt när det är rea i stan. Affärerna har börjat med sjutiofem procent och då bli plaggen nästan loppispriser.


En härligt bekväm jumpsuit för fyrtiofem kronor.

Glasögonorm.

I dag efter jobbet skall jag besöka en optiker och granska synen. Vi får se om den blivit sämre, det brukar vara så.

Armband på posten.

När jag tömmer postfacket är det oftast brev till Li. I dag blev jag dock väldigt nöjd när jag såg att jag hade fått ett rött kuvert med något i.


Något från Cara.

Det var ett flätat armband som är gjort av Sofia Bergqvist.

Här.

Armbanden säljs i flera olika färger och kostar 149-169 kronor. Fem kronor av varje sålt armband ges till diabetesforskning.

Jag är tillbaka.

Nu sitter jag på Sveavägen och är nöjd över att få vara tillbaka på jobbet. Det var fantastiskt skönt att vara på Åland och träffa vänner och släkt. Nu skall förbereda för morgondagens plåtning.

Jag är på världens finaste ö.

På Åland är allt som vanligt. Jag hälsar på gamla kunder, går långsamt längs Torggatan och ibland finns jag till och med på Indigo. Jag, Matilda och Matte har nyss ätit kycklingsallad och snart skall vi bege oss mot en fest. Trevlig kväll önskar jag er.

Hej då Stockholm.

Om en och en halvtimme går min buss från Cityterminalen. Jag har jobbat in grejer som  det egentligen är lämning på först nästa tisdag. Nu tar jag helg.

Fasligt.

Vädret är klibbigt och trots att jag sitter stilla svettas jag.

Sista arbetsdagen den här veckan.

Som vanligt var jag först på redaktionen. Jag håller på och jobbar in lite så att nästa vecka inte blir alldeles för stressig. Plåtar nämligen på tisdag.

Hemma.

Jag är hemma efter två timmar med lek och en god middag. Nu har jag packat reseväskan för som sagt åker jag till Åland i morgon på kvällen. På fredag skall frisyren fixas till och det behövs. Jag avskyr min pannlugg just nu.

Det är dags.

Trevligt.

I dag tänkte jag sluta en halv timme tidigare. Skall åka till min bror och bli bjuden på middag (hoppas jag). Min mor är också där. I morgon åker jag tillsammans med henne till Åland. Som jag har väntat.

Varierande arbetsuppgifter.

Jag var nog lite nervös när jag för första gången skulle slå numret till kändisen som jag behövde få tag på. Det är ju inte varje dag man pratar med sådana människor som man sett på tv. 

Whyred.

Efter jobbet i går promenerade jag några kvarter till Whyreds outlet som öppnat på Drottninggatan. Jag klämde lite extra på dessa.


Blå sandal för ungefär 500 kronor.

God morgon.

Onsdag i dag och det betyder att jag jobbar bara en dag till. Har nämligen tagit ut en semesterdag (min första någonsin) för att kunna åka till Åland i morgon på kvällen. Jag skall träffa syskon och kompisar, fixa till frisyren och dansa på något dansgolv.

Sommarregn.

Jag valde fel kläder i dag. Punkt.

Blommor.

För femtio kronor kan man köpa denna blommiga sommarbyxa.


Nästan som från loppis.

Snart är tiden här.

Jag åker till Åland på torsdag. På fredag skall jag klippa till frisyren. Det ser inte ut så här längre. På något sätt känns det väldigt skönt för mig (som är frisör) att få vara kund. Det hände aldrig förut.Dumt av mig.

Jag gick förbi Weekday som ligger på Drottninggatan och såg då att dom nu har sänkt till 75%. Det gör mig oerhört ledsen för min shoppingarm värker. Tur att det snart är lönedag.

Tillbaka på jobbet.

Jag har nästan längtat till jobbet. Ibland kan veckoslut kännas väldigt långa.

Har börjat dagen med att köpa frukost till hela redaktionen (som finns på plats vill säga). Efter frukostmötet gick jag direkt till H&M showroom där jag plockade lite grejer till olika jobb som kommer i tidningen. Nu skall jag sysselsätta mig med att lämna in modesidor jag gjort.

Frånvarande.

Har inte haft tid att finnas här. Jag är i Brottby och sovit här en natt. Så nu vet ni var jag finns.

Snart.

Om en timme ungefär tänker jag stänga moderummet och gå hem. Skall möta upp två kompisar för att handla middag. Det är så härligt med helg.

En av världens bästa reklamer.

Sysselsättning i väntan på helg.

Jag äter lunch i solen tillsammans med redaktionen. Jag städar vår låda där vi förvarar strumpor och strumpbyxor. Jag får mejl med modetexter som frilansande stylister skrivit. Jag skriver och söker passande bilder för framtida modesidor. Snart firar vi fredag med lite hemgjord äppelpaj med vispad vaniljsås.

Jag finns på Åland den 24 juli.

Ungefär då spelar bland annat A Camp.


Stronger than Jesus.

Semester.

I dag bestämde jag mig för att ändå ta någon dag semester. Jag har inte ens tänkt tanken eftersom jag inte ens har tröttnat på att jobba. Jag har bokat flyg till Finland och kommer att vara där i sex dagar från och med den tolfte augusti.

Fint från moderummet.

Se vilka fina strumpor jag hittade i moderummet. Från Twilfit.


Sommaräng.

16 juli.

Förutom att det är min farmors dödsdag är det även min syster Sarahs födelsedag. Grattis så mycket.

Fantastiskt.

I går fick vi veta att Matte har kvar sitt jobb så länge han vill. Han anställdes som sommarjobbare och tydligen har han gjort bra i från sig. Det här var goda nyheter för nu kan vi bo kvar här. Jag är glad.

Spelas i mina öron.


Vackert.

Lugn dag.

En till dag på en så gott som tom redaktion. Jag skall sitta och skriva lite texter och invänta bilder från fotografen. Stressigare blir det inte.

Solen steker.

Vi är bara sju personer på redaktionen. Telefonerna är tysta (ett telefonsamtal har jag haft i dag och det var en mamma som ville veta när en viss sko kommer ut i butik) och jag njuter av lugnet. Vi åt lunch ute i solen och jag höll på att brinna upp. Igen. Att jag aldrig lär mig det här med solen och dennes starka strålar.

Himla fin.


Det är sällan jag köper badkläder. Denna har jag klämt på länge och när
den fanns för ett billigare pris kunde jag inte låta den vara.

Cirkus.

Jag har väldigt svårt att gå på konsert där artisten inte sjunger live. Hon försöker mima, men munnen rör sig knappt. Håret är trassligt och dansen sådär. Men intressant var det ju att se människan på riktigt.


Jag har planerat att köpa en ny kamera. Det är hon i mitten.


Också där.


Cirkus.

Jag laddar.

Jag jobbar över i dag. Känns inte som en god idé att stressa med att åka hem när jag ändå skall finnas vid Globen om någon timme. Min första kommentar när jag hörde att Britney skulle komma till stan var: "henne skulle jag gärna vilja se efter allt som har hänt". Det är lite svårt att förstå att jag verkligen får göra det. Att chefen överraskade med extra biljetter var ju toppen.

Jag om någon.

Jag vill så gärna åka till Göteborg den 13-15 augusti. Robyn spelar på way out west festivalen och jag vill så gärna träffa henne. Det tråkiga är att jag är i Göteborg tio dagar innan. Då skall jag lyssna på U2. Så irriterande.

Sorry.

Jag är lite dålig på att leverera bilder just nu. Jag ber om ursäkt.

Jag dör. Nästa i alla fall.

Som sagt är Britney Spears i stan och jag fick veta att jag får gå på konserten i morgon. I Globen.

En av tusen.

Britney är i stan.

Det är ganska tyst på redaktionen just nu. Bara tangenter som smattrar och Britney Spears hörs från någons dator. Det är någon som laddar för kvällens konsert gissar jag.

Det är lugnt.

God morgon. Har precis kommit från frukostmötet som vi har varje måndag här på VeckoRevyn. Skall sitta på redaktionen så gott som hela dagen och skriva texter till modet vi plåtade i torsdags.

Söndag.

I dag har jag barnvaktat Hugo medan hans föräldrar städat och skurat det gamla huset. Jag är så slut i kroppen efter promenader, lekar och annat så skall nu avsluta dagen med att bädda nya sängkläder och ta en varm dusch.

En mycket trevlig dag.

Det har varit en bra dag i dag. Häng på Söder och i Gamla stan. Glass, restaurangmat och bio på det. Vi var två lyckliga människor som just cyklade över Lidingöbron. Nu skall jag gå och läsa lite i min bok innan jag somnar, i morgon åker jag nämligen till Hugo. 

Växlande.

Morgonen har varit väldigt långsam här på Lidingö. Vi skall strax cykla till Ropsten och sedan ta tunnelbanan till Söder. Vi upptäcka en annan del av Stockholm.

Det bästa.

Under torsdagens plåtning lyssnade vi på Robyn. Fatta vilken känsla jag hade. Att få jobba med det man tycker om och på samma gång lyssna till sin favorit. Det är då jobbar man bäst.

God natt alla.

Jag har varit på Kungsholmen hela kvällen. Ätit och druckit gott och avslutade med en promenad till Fredhäll och klipporna där vi satt i en timme och tittade ut över vattnet. Nu skall jag gå och lägga mig för i morgon har vi tänkt promenera omkring på söder. Som jag säger, jag är så innerligt glad över att få bo här. På riktigt.

Fint med helg.

I dag var det praktikant-Jennys sista dag. Vi firade av henne med chokladkaka och så fick hon en stylistpåse som hejdå-present. Nu skall jag vara helt ensam här på moderedaktionen, Li är ju på semester fyra veckor till. Nu är det tid för att ta helg och jag skall möta upp Matte på Hötorget. Vi skall nämligen åka tillsammans till Kungsholmen på middag.

Just nu på Sveavägen.

Precis i detta nu går jag igenom bilderna från i går och jag är rätt så nöjd. Jag skall skriva bildtexter och lämna in det på måndag. Känns kul att se ett jobb som jag fått göra från början. Planerat hur slutresultet skall bli, ringt in kläder från presskontor, sorterat och hängt upp olika stilar på väggen, bokat fotograf, modell och smink/hår-person, stylat modellen och slutligen valt ut de färdiga bilderna.

Två bilder från i går.Jag, modellen och fotografen Gustaf  planerar hur modellen
skall stå.


Jag jobbar.


Dessa skor.

En väldigt fin sko från Topshop.


Finns i butik nu.

Jag är tom.

Min hjärna har funderat så mycket i dag så jag har vilat på soffan under pläden hela kvällen. Det har inte funnit mycket till energi. Nu skall jag förflytta mig till sängen så att jag orkar med fredag. 

Hemma.

Jag har precis kommit hem. Det spelas klassisk musik och lasagnen är i ugnen och om en stund skall vi äta. Snart kommer det bilder från dagen. Håll till godo.

Dagen är kommen.

I dag är det torsdag, vilket betyder plåtning. Det som är speciellt med den här plåtningen är att det är jag som står för stylingen och tillsammans med fotografen skall jag bestämma hur bilderna skall bli. Det är jag och min assistent. Jag är så glad att jag får göra det här och att jag får större ansvar. Om jag skall vara ärlig gör det mig lite nervös också. Önska mig lycka till. Resulatet får ni se i nummer nitton som kommer ut andra september.

Bekväm av mig.

Jag springer barfota omkring här på redaktionen. Så fruktansvärt skönt att få lufta fötterna lite.

I går.

God morgon. Så här såg det ut när jag promenerade hem från bussen i går. Sol. Regn. Sol. Regnbåge. Regn. Sol.

Ja!

Det är sol i dag och den finns på en klarblå himmel. Allt känns mycket lättare.

Jag brukar inte göra så.

Det har aldrig hänt att jag skrivit något om hur mycket läsare jag har och så vidare. Men dagar som nu när jag har lite mer läsare än vanligt blir jag väldigt nyfiken på vad det är för människor som följer mig. 

Sent.

Csilla med man och brorsdotter har varit här hela kvällen. Nu skall jag gå och lägga mig för att försöka vara pigg i morgon. Det är dock lite svårt eftersom vädret är så grått nuförtiden.Det här trodde jag då aldrig.

Mitt hår känns tjockt. Jag tror att det är dags för en hårklippning.

På torsdag händet det.

Som jag berättat (säkert fler än en gång) har min chef semester och det betyder att det är jag som skall hålla i "modetrådarna" här på redaktionen. Jag har mitt första, riktiga stylingjobb på gång och den plåtningen händer på torsdag.
I dag har jag och praktikant-Jenny sorterat och planerat och i morgon är det dags för det lilla som är kvar. Vi skall låna accessoarer från affärer och planera det sista. Det är nu det börjar hända förstår ni.

Det går framåt.

Ja. Nu är allt bokat och klart för torsdagen. Nu är det bara att samla ihop alla kläder och accessoarer. Jag är väldigt nöjd över att ha en assistent just nu.

Tisdags regn.

Det regnar i Stockholm och om jag skall vara ärlig skulle det vara väldans trevligt att jobba hemifrån i dag. Problemet är väl att jag inte har ett moderum där.

Fyndet.

Jag har haft en sådan ångest när jag inte har några sandaler. Jag hittade mina favorit, tyvärr var de alldeles för dyra. Men när jag såg att hemsidan hade sänkt sin rea blev jag nervös. Sprang till butiken efter jobbet och där var det också sextio istället för fyrtio. Det fanns ett par kvar i min storlek och det tog jag som ett tecken.
Härliga, härliga Acne.

Jag köpte dem.

Jag kunde inte låta bli. Nu hade rean sänkts från fyrtio till sextio. Det kändes som ett tecken när min storlek fanns kvar. Bild kommer inom kort.

Det börjar ordna sig.

Som sagt känns det som om det är väldigt mycket den här veckan. Nu har jag i alla fall bokat fotograf och modell. Väntar på att få svar från hår- och sminkpersonen. Jag har ringt till sju olika personer och det verkar som om alla har semester den här tiden. Varför?

Hej måndag.

God morgon. Har precis satt mig ner vid datorn och går igenom lite mejl. Om några minuter är det frukostmöte. I dag är det en lite småstressig dag. Jag skall boka modell och smink/hårperson och gå igenom moderummet. På torsdag har jag nämligen min första stora modeplåtning.

Sitter fint med jobb.

Den här dagen har varit slö. Jag har inte haft lust med något och det resulterade i soffläge några timmar. Vädret har varit väldigt ostadigt också. Nu sitter jag här med färg på brynen och nyduschad. I morgon skall jag åter igen till jobbet och det är första dagen som jag är helt ensam. Li har som bekant semester så nu är det jag som skall finnas på plats.

Tråk dag.

Tyvärr blev det ingen systerträff så jag har varit solo några timmar i dag. Matte kom just hem med två nya spel till sin XBOX. Själv skall jag börja förbereda för middagen.

Efter lunch.

Om en stund skall jag ta mig till city för att möta upp Matilda som är här över dagen. Jag hoppas på massor med häng och inte så mycket shopping.

Lidingö.


En kväll på Lidingö.

Grönan.

Vi tog en cykeltur till Djurgården. Det känns fantastiskt att bo så pass bra att det högst tar en halvtimme att cykla till Strandvägen och Djurgårdsbron. Jag ville till Gröna Lund, men jag fick nöja mig med att stå utanför och höra människor som skrek.


Kanske en annan gång.

Hej lördag.

Jag somnade väldigt tidigt i går. Nu är jag pigg och är så laddad för Gröna Lund. Det hoppas jag att Matte också är.

Nu tar jag helg.

Mina jobb är inlämnade, jag och praktikant-Jenny har plockat i moderummet och jag är redo för att ta en promenad till personalbokhandeln där jag skall köpa billiga biobiljetter. Skönt med fredag och det skall jag och Matte fira med att äta middag i trädgården.

Som alltid.

Fick precis besök av en tjej från Finland som skriver för finländska tidningar. Efter lite prat och så kom vi fram till att vi har varit på samma musikfest för kanske tio år sedan. Varje gång blir man förvånad, men vi det här laget borde alla väl veta att världen är liten.

Om ni vill.

Kolla, min chef bloggar om mig.

God morgon fredag.

Efter två dagar i studion får jag sitta på redaktionen och skriva bildtexter, lämna in min modesida och planera för torsdagens plåtning.

Vi jobbar på för fullt.

Fyra bilder är snart tagna, två återstår. Jag är matt i kroppen och väntar på lunchen som snart borde komma. Vi är i en studio som finns vid Södra Mälarstrand och här är så fint. Utsikten över vattnet med alla båtar som är fast vid kajen är fantastisk.

Vi fortsätter.

En till dag med en heldagsplåtning. Även denna dag skall vi finnas i en studio på söder. Jag älskar mitt jobb.

Trött efter en hel dag i studio.

Konstigt att vara såhär trött fast solen skiner. Jag har bestämt mig för att hållas inne i kväll och vila. Matte är däremot pigg så han skall dra ut på en joggingtur tillsammans med Csillas man. Jag vill lägga mig i soffläge och se på TV. Eller något.

På söder.

Just nu sitter jag i en studio på söder. En fantastisk modell vi har och bilderna blir så tjusiga. 

Modefolk.

Efter Cheap Monday visningen gick jag mot tunnelbanan. Då hörde jag någon som ropade "heey, you with the zebra". Det var han.

http://www.stylesightings.com/wp-content/uploads/2009/06/img_2530as.jpg
Resultatet härifrån.

God morgon.

Sitter vid köksbordet med en skål gröt framför mig. Håller på och laddar inför en hel dag i studio. Modeplåtning hela dagen i dag och så fortsätter vi med det i morgon. Ni bör veta vid detta nu att jag verkligen trivs med det jag får göra. Mer kommer det att bli.

Glitter.

Jag har köpt något som blänker.RSS 2.0