Löjligt roligt.

Har precis städat mina lådor där jag förvarar brev, fotografier och viktiga papper. Man blir nästan lite rörd när man läser breven man fått av brevvänner och sin familj. En himla massa vykort har jag också. Hade tänkt ställa dessa lådor med papper hos min mor, att ta med dem till Stockholm känns lite jobbigt.  Nu skall jag möta upp mina vänner som finns i filmaffären här bredvid. Det blir en ytterst lugn lördag med goda vänner.

Fint i puder.

Jag märker att det kommer att bli dyrt att bo i Stockholm.


Vill ha. Från Dinsko.

Vid frukostbordet.

Trevligt sällskap jag hade igår. Blev till och med ganska sent. Jag har just satt mig ner för att äta frukost innan jag promenerar till jobbet. Färskpressad apelinsjuice är något jag gärna unnar mig nu som då.

Besök.

I kväll kommer en klasskompis på besök. Skall bli roligt att äntligen få vara lite social igen. Vi skall äta olika sallader och bara vara. Det passar mig utmärkt.

Den är min nu.

Jag antar att denna är slut när jag kommer till Stockholm. Jag blev så nöjd när jag såg att den fortfarande fanns kvar på webben i min storlek. Som ni vet är jag ganska fattig just nu, så att handla på konto var en bättre idé.


Randigt.

Jag, jag, jag.

Intervjun gick väl bra. Under helgen dyker den väl upp på nätet, förstod jag. Det är fantastiskt skönt med ledig fredag. Har hängt i affärer, handlat mat och nu skall jag promenera den korta biten till biblioteket och lämna in alla böcker som jag använt mig av i examensarbetet. Som jag har väntat på den här dagen.

God morgon fredag.

Det känns konstigt när jag vet att jag inte behöver sitta och skriva den här helgen. Sakta men säkert kommer jag ut ur bubblan. Har börjat den här fredagen med morgongymnastik och nu skall jag ta tag i hemmet. Städa med mera. Vid lunch skall jag bli intervjuad om mitt nya jobb. Ryktet går snabbt här i Vasa.

Stort och dyrt.

Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om det här halsbandet. Jag tror att det bara är för mycket. Tjugofem euro vill dom ha.

H&M. Igen.

Så svårt, så svårt.

Lämnade in arbetet för opponering. Det är nu allt innehåll borde vara klart. Jag får inte ändra mig mera. Endast rätta de fel som opponenten anser att jag borde göra. Vi får hoppas på det bästa.

Nu får jag väl sluta.

Jag har som vana att flera gånger per dag surfa efter lägenheter i Stockholm. Vi har den finaste lägenheten man kan önska sig och ändå envisas jag med att fortfarande följa med vad som händer på de olika sidorna. Det är tydligen svårt att sluta bara sådär.

Stiligt.

Jag vill se ut som en zebra i sommar. Så att ni vet.


från H&M.

47.

Jag ville inte att mitt examensarbete skulle bli för långt. Nu när allt är rättat och klart kan jag konstatera att fyrttiosju sidor har jag skrivit. Bra det, för jag hade satt femtio som gräns.

Förändring.

Igår kände jag mig ful så jag tog till klippsaxen. Resultatet blev en kortare lugg och en mer synlig hockeyfrilla. Det blev en liten chock att se sig själv i spegeln i morse efter flera månader i en väldigt platt frisyr.

Vilken strålande dag.

Solen lyser och det är några få minusgrader. Jag har skrivit några mail och skall snart bege mig ut på en promenad. Skall börja med att gå till språkgranskaren för att få hem min examensarbete. Sedan går jag en sväng förbi loppiset för att se hur mycket saker jag har fått sålt. Tänkte även fylla på med nya grejer. En fin dag är det i Vasa.

Haha.

Har följt med flygpriser flera gånger per dag och nu hade de gått ner med det halva. Fantastiskt. Den 30 mars flyttar jag.

Fastlagstisdag.

När jag lunchade med en väninna jag inte sett på evigheter, fick jag frågan om jag skall äta någon fastlagsbulle i dag. Det är inge vidare kul att smälla i sig en fastlagsbulle (eller semla som det händer i landet dit jag är påväg) ensam. I vår familj har vi som tradition att lägga bullen i en skål med varm mjölk. Det är så gott när mandelmassan blandar sig med den varma mjölken.

Förberedelser.

Det känns som om jag är den enda som har tid att förbereda oss för den stora flytten. I dag har jag hämtat lådor som vi skall packa ner vårt hem i, jag har printat ut blanketter om uppsägning av lägenhet och jag säljer prylar på loppis. Matte är delaktig i detta på sitt sätt. Han funderar mycket på det här med det tekniska. Att vi borde köpa ny TV, medan jag bestämt säger att vi inte köper någon ny innan vår gamla har gått sönder. Vilken tur att han har mig, kan jag väl säga.

Vad är problemet?

När jag precis skulle acceptera min flygbiljett såg jag att den hade höjts med femtio euro. FEMTIO EURO!!! Hur är det möjligt att den kan höjas medan man har den i köpkorgen? Jag som alltid pratat så gott om Blue1. Jag blir så fruktansvärt arg. Skall nu gå och lägga mig och be till Gud. Jag har verkligen ingen lust att åka Vikingfärja.

6 april.

Just nu skulle jag vilja boka biljetter till A Camps konsert i Stockholm. Det är den sjätte april och då råkar jag ju faktiskt bo där. Jag kan liksom bara ta tunnelbanan hem sen.

Vilken besvikelse.

Vi vill flytta till Lidingö genast.


Matte: Hannah, vet du om det bor några kändisar på Lidingö?

Jag: Jaa, det gör det nog.

Matte: Vet du vem?

Jag: Jo faktiskt. Bland annat Pernilla Wahlgren bor där.

Matte (med en djup suck): Men Hannah, jag menar någon som Zlatan eller Micke Persbrandt.

En utmärkt morgon.

Jag vaknade tidigt. Det verkar bli en fin måndag och jag har energi till mycket.

Grattis Hannah.

Dessa skor blir dina när du flyttat till Stockholm.


Om du har 2000kr extra vill säga. Från Whyred.

Snö en söndag.

För några minuter sedan tog Matte tåget ner till södra Finland. Han skall fira sportlov med sin familj. Jag har inget sportlov, har istället en lång lista på saker som måste göras innan nästa veckas torsdag. Kan ni förstå, då har jag framförande av mitt examensarbete. När jag fick mailet av min lärare där det stod att det är jag som kommer att börja blev jag väldigt nervös.

Jag blir så störd.

Jag är så irriterad . Jag vill bara gå och lägga mig och hoppas på en bättre dag i morgon. Satan också.

Realisation.

Påvägen hem från jobbet gick jag in till affären som säljer dyra kläder. Köpte två plagg för fyrttiofem euro. De var på sjuttio procent rea och summan vid normalpris skulle ha blivit hundrafemtio. Jag har ju sagt att jag inte skall köpa något innan flytten, men användbara plagg för det där priset går bara inte att låta bli. Nu skall jag äta middagen som Matte lagat, det serveras fullkornspizza här på Rådhusgatan.

Som alltid.

Som alltid en fredag sitter jag hemma vid datorn. Öppnade en cider som funnits i kylskåpet en lång tid. Jag dricker den långsamt. Matte jobbar så jag är ensam igen. Sitter och slösurfar medan jag kollar i mitt arbete. Det är inte mycket, men jag orkar bara inte.

Jag tar nya tag.

Efter den hemska dagen i går försöker jag tänka positivt i dag. Efter den tidiga morgongymnastiken förde jag mina saker till loppiset och nu hoppas jag på att få plånboken full med pengar. Eller i alla fall så att det räcker till en ny bokhylla. Just nu befinner jag mig i den tråkiga datasalen i skolan för att försöka rätta lite fel i mitt arbete. Jag har suckat, svurit och blivit så irriterad att jag bara vill spy. Jag är så trött på det här och önskar att det bara var över.

En hopplös dag.

Orkar tyvärr inte skriva mer en det. Jag är död. Huvudet är fullt med information. Jag ber att få återkomma.

Två steg närmare.

I dag har vi gjort två saker som är två steg närmare vår flytt. Det första var att jag tog med mig kartonger från jobbet som skall börja fyllas med diverse saker. Det andra var att vi skrev under kontraktet till Lidingö-lägenheten (som vi aldrig sett live).

Hemma.

Jag är hemma efter en lång arbetsdag. Idag har jag sagt "tack för den här tiden" till några av min stamkunder. Det känns konstigt på något sätt, men det är väl bra att man slutar när man är på topp. Har just slävat i mig het kyckling med grönsaker och couscous. Matte kan nog det här med att laga mat.

Skall jobba en onsdag.

Idag skall jag jobba en lång dag. Det känns som evigheter sedan jag sist satte min fot i salongen. Min chef var lite ledsen när jag berättade att jag måste sluta, men hon önskade ändå lycka till med nya jobbet. Det var ungefär det som händer i mitt liv idag.

Min dag så här långt.

Idag har jag varit utomhus i fyra timmer. Promenerat till och från skolan, gjort diverse ärenden på stan och promenerat till en handledare för att lämna in mitt examensarbete för sista gången. De senaste timmarna har jag sysselsatt mig med att prissätta kläder, prylar och skor för på fredag skall jag sälja på loppis. Jag hoppas innerligt att jag blir av med allt det här, för det jag tänker på just nu är allt nytt vi måste köpa till den nya lägenheten som finns på Lidingö (försöker vänja mig). Nu skall jag skura toaletten före jag tar tag i disken. En produktiv dag har det banne mig varit.

Vackert väder minsann.

För andra gången idag skall jag traska ut i det iskalla vintervädret. Det är en fantastisk dag och naturen är så vacker. Jag skall promenera till skolan för att lämna in det för sista gången innan tryck. Det skall granskas och på fredag skall jag ge det till språkgranskaren. Det är väldigt stressigt just nu, men på något sätt borde jag väl klara av det. Jag har ju något trevligt att se fram emot.

Svinkall tisdag.

Iskallt ute idag denna tisdag. Vaknade av att jag fick näsblod så nu sitter jag här med bomull i näsborren. Om en stund blir det morgongymnastik. Det sista Matte sade igår före vi somnade var: "Tänk, Hannah. Vi skall bo på LIDINGÖ!". Ja, det är lite svårt att fatta. När jag stänger mina ögon börjar jag möblera den nya lägenheten i huvudet. Det bästa med hela det här är att det är inflyttning redan den första april. Jag behöver alltså inte bo i kappsäck de två första månaderna som jag först tänkte göra. Mer perfekt kan det ju inte bli.

Det fortsätter.

Först fick jag ett drömjobb och nu mitt i allt har vi fått ett kap till lägenhet. Var skall detta sluta undrar man. I morgon skriver vi på kontraktet, och sedan bor vi på Lidingö. Det händer mycket nu.

Vilken känsla.

För några minuter skrev jag den sista raden i examensarbetet. Imorgon skall jag läsa igenom det, skriva tre abstrakt och innehållsförteckning. Jag kan inte riktigt förstå att det snart är över.

Ont i örat.

Jag har suttit i telefon i två timmar. Som jag visste är lägenheten ett kap och det här får bara inte rinna ut i sanden. I morgon måste jag ringa min nya arbetsplats för att få svar på vissa frågor. Trots en massa ekonomiska frågor har vi kommit fram till att det nästan alltid är dyrt att flytta. Det blir nog bra till slut.

Mätt som en plätt.

Det var en trevlig dag. André och Björn var väl roliga, dock förstod jag inte vissa skämt. Skrattade artigt ändå. Nu är jag så mätt. Skall snart ringa min goda vän för att få en lägenhetsrappport. Messet hon sände mig lät väldigt positivt, jag gissar att det är dags att ta tag i det ekonomiska.

Söndag

Har nästan sovit nio timmar. Nu fortsätta skriva för att kunna gå på show med André Wickström och Björn Gustafsson som börjar klockan två. Efter det skall vi äta restaurangmat. En bra söndag med andra ord.

Vi kan kalla det flyt.

I morgon skall en av mina bästa vänner gå och se på en lägenhet för vår skull. I Stockholm. Jag är så ivrig att jag spricker, men också ledsen för att jag inte kan följa med. Det vi kan jag göra är att hålla tummarna. Ännu en gång.

En lördagkväll på Rådhusgatan.

Vi gick på stan några timmar och det enda jag köpte var nya numret av VeckoRevyn. Konstig känsla att veta att snart är det min arbetsplats. Fortfarande är det för bra för att vara sant. Jag tänker på det flera gånger per dag.
Matte har igen lämnat mig för några timmar på teatern. Jag har som mål att skriva klart diskussionen ikväll. Det är det sista kapitlet i examensarbetet. Jag är snart i mål.

Grattis.

Ringde tidigt till min syster Matilda för att önska henne en trevlig födelsedag. 19 år fyller hon och jag saknar både henne och Filip.

Kära vänner.

Solen lyser i Vasa och jag bara väntar på att få gå ut och promenera. Jag skall ta en paus i skrivandet och gå ut i solen tillsammans med Matte. Det är ju trots allt alla hjärtans dag, men jag är inte den som kräver så mycket den här dagen. Att man umgås är väl det viktigaste. Trevlig vändag, alla vänner.

Som ni säkert förstår.

Robyn tog över, nu är det inte tyst mer.


Handle me.

Blanketter och sådär.

Då var det dags att fylla i blanketten om att jag anhåller om examensbetyg. Det känns konstigt må ni tro.

Fin att ha.

En fin bok som jag fick i postlådan igår. Den är tung, nästan som en bibel och så doftar den gott. Köp den.


Kvällens lektyr.

Idag.

Det är först idag som jag har börjat förstå vad som kommer att hända. Det mesta är positivt faktiskt, men det finns något smått negativt också.


Det känns skönt att veta.

Träffade min arbetskompis på morgongymnastiken och hon suckade över att hon skall göra sju håruppsättningar i dag. Jag log lite inombords när jag kom på att jag att inte måste stå och klippa hår hela livet. Missförstå mig inte, klippa hår och på det sättet vara kreativ är mitt största intresse. Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval och jag vet att jag är duktig på det jag gör, men jag vill så mycket mer än det. Styla hår är något jag gärna gör på min fritid.

Kunde inte sova.

Det händer så mycket just nu att jag hade problem att sova vidare när jag vaknade vid sju. Att jag skall flytta till Stockholm i slutet på mars och före det skall jag framföra mitt examensarbete, sälja på loppis, säga farväl till vänner och Matte och börja fundera på hur och när vi skall flytta från Vasa gör mig småstressad. Men det kommer att gå. För den första april börjar jag jobba som modeassistent. Jag och Matte kommer att bo i Stockholm  i sommar. Det här blir nog bra.

Vi firar.

Flaskan är i kylen så nu väntar vi bara på att den skall bli kall så att vi får börja fira.


Vi firar här på Rådhusgatan.

Bästa dagen på länge.

Jag har fått mitt DRÖMJOBB. Är utan ord just nu, jag ber att få återkomma. Men den första april bor jag i en annan stad.

Jag i Chic.

Ryktet säger att jag finns med i nyaste Chic. Jag borde gå till affären och köpa den för att se om ryktet stämmer.

Jag konstaterar.

Jag skall försöka lägga in en bild imorgon. Ytterst tråkiga skriverier den senaste tiden. Jag har som sagt inget liv. God natt.

Mannen är tillbaka.

Jag är inte ensam mera, vilket lättnad. Hela kvällen har jag tolkat mitt arbete medan Matte har surfat och sökt jobb i svenskare städer. Tydligen börjar han också känna att studietiden är slut. Nu får vi bara hoppas att det snabbt blir helg så vi får veta mer om framtiden.

Fortsättningen.

Jag kunde inte vänta så i morse ringde jag till personen som lagt ut annonsen. Ett trevligt samtal var det och jag, eller egentligen vi hoppas givetvis på det bästa.

Ord att avsky.

Ord som samt, också, sedan, färdig och vilket gör mig verkligen irriterad. Gång på gång söker jag synonymer för att slippa använda mig av dessa ord i examensarbetet. Något positivt är väl att min rubrik är så gott som klar.

Tack och adjö.

Det har varit en lång dag idag. Jobb och därefter examensarbete som jag stirrat mig blind på. Har äntligen resultatredovisningen klar och imorgon är det dags för den kritiska granskningen. Ni fattar säkert, det här är snart slut mina vänner. Nu skall jag ta en varm dusch för att fortsätta de följande timmarna i sängen. Jag skall lyssna på nattklassiskt för sista gången för imorgon kommer Matte hem.

Så här på kvällskvisten.

Förutom kvällsgymnastik har jag mailat till olika människor. Bland annat har jag tagit ett steg vidare och svarat på en annons. Fortsättning följer.

Måndag igen.

Steg upp tidigt i morse. Hade en hel del grejer att göra innan jag skulle vara på jobbet klockan nio. Idag skiner solen och jag skall skriva en sida för att sedan belöna mig med en promenad i det fina vädret.

Snö snö snö.

Var precis ute på en ensam promenad. Det har snöat idag och det verkar som om plogbilarna inte riktigt hängt med. Jag bokstavligen pulsade i snön. Och när jag tänkte att allt det här måste smälta för att det skall bli vår blev jag deprimerad.

I London händer det.

Just nu känner jag att jag gärna skulle vara i London. Hoppas Matte förstod min vink när jag nämnde Topshop i ett mess.

God Morgon.

Drömde att jag jobbade på VeckoRevyn.
Jag satt hemma alldeles ensam igår, en lördag kväll och så ringde jag mamma. Hon sade i stil med det här  "Ja, jag har ju inga svenska kanaler nu så jag kan inte ens se melodifestivalen, men jag köpte nyaste ELLE med trendbibeln så den kan jag läsa istället". Det är fint att min mor verkligen förstår varför jag lägger så mycket pengar på tidningar. Det sorgligaste är väl att jag som är prenumerant inte ens har fått tidningen.

Det var då värst.

Min telefon ringde nyss och det var en kompis som ville att jag skulle göra ett besök till henne. Det känns verkligen slött att vara hemma när jag skulle ha chansen att vara lite social istället. Snart är det här tråkiga över.

Min lördag.

Efter en femtimmars dag på jobbet skall jag nu fortsätta jobba här hemma. Tråkig som jag är stannar jag hemma i kväll. Har en hel del att göra innan det blir tisdag. 

Låt mig vara smart.

Under ett dygn har jag ständigt tänkt på det här. Jag har gråtit några tårar, tappat nerverna tusentals gånger, rivit mig i håret och ringt en massa telefonsamtal. Nu när jag är helt ensam en fredagkväll i lägenheten. Jag lyssnar lite försiktigt på radion och har en skål med smågodis bredvid mig och mitt i allt kom jag på hur jag skulle göra. Jag ber till Gud att jag har förstått saken rätt och att jag inte är så dum ändå.

Mera skor.

Om jag hade vetat detta. Att mina skor även finns i vitt.


bild från net-a-porter.

Fint från favoriten.

Som vanligt hittar jag mycket snyggt på hemsidan. Dessa är en av de tio favoriterna. Jag hoppas fortfarande på mars.


Inget liv.

De trefyra veckorna jag har framför mig kommer att vara tunga. Jag kommer endast att sitta med näsan vid datorn. Vi får se om jag lyckas med det som jag har tänkt. Tråkigt att säga, men det är lika bra att Matte åker till London idag. Då får jag vara ensam och han är nöjd.

Och så var det torsdag.

Idag skall jag promenera till skolan för andra gången den här veckan. Jag har allt på det klara, men vi får se om mina handledare håller med. Imorgon åker Matte till London för att se fotboll. Jag skulle gärna åka med, men dock inte för fotbollens skull.

Besvärliga människor.

Idag skulle studiestödet finnas på konto. Har haft lite krångel med FPA som inte tror att jag fortfarande är inskriven i skolan. Har ringt dem två gånger, promenerat dit och pratat och ringt igen för att förklara att intyget jag gav med ansökningen borde räcka som bevis. När kvinnan ringde upp mig idag och sade "vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det här, men vi behöver nog ett till intyg" fick jag riktiga problem och sade med skarp röst att "beviljat studiestöd" tolkar jag som om allt är okej. Jag blir så trött.

Vilken besvikelse.

På något konstigt sätt har jag känt mig ganska rik den här månaden. I går vände det när jag fick ta emot en telefonräkning som var 84,46 euro. Jag kan inte minnas när jag senast hade en sådan summa. Jag var dum som inte laddade mitt svenska kort när jag var i Sverige.

Trivsamt.

Denna tisdagskväll skall jag äta fruktsallad och finnas i soffan tillsammans med Matte. Så bra har jag det.

Om jag får välja.

Idag är det inte The Cardigans eller A Camp som spelas i vårt hus. Det är inte Robyn eller Håkan Hellström. Coldplay skivorna får också vila. Denna dag har det varit Kleerup. 

Skönt.


Ovanligt.

Solen har vi inte sett på evigheter så att vakna av den i morse var härligt. Dagen är full med program men jag hoppas att jag hinner med en promenad i solen. Det skulle vara på sin plats. Jag återkommer.

Årets första kurs.

Imorgon är det dags för årest första hårkurs och det ser jag fram emot. Jag kommer att få se nyheter från TIGI och det brukar alltid vara intressant och inspirerande skall jag säga er. Dessutom brukar de vara fenomenala på det där med tilltugg.

Inget nytt.

Jag är trött idag. Jag väntar bara på att få gå och lägga mig. Hade lovat Matte att middagen skulle stå på bordet vid fem, men inte. Han gjorde snällt middagen och väckte mig när jag hade somnat på soffan. Skall precis klä på mig utbyxor och promenera till en familj där det skall klippas ett hår. Det var den måndagen det.

Bilden av modet.

Det finns en bok som jag skulle vilja ha. "Bilden av modet" som är skriven av en av mina favorit modeskribenter. Den skulle vara perfekt att använda i examensarbetet.


11.2 utkommer den.

Bland andra.

Sitter här med ett tomt papper framför mig och har försökt kommit på ett namn. Ord som modebild, inspiration och tidning skulle jag vilja ha med. Men hur?

Tidigt en måndag.

Vaknade tidigt i morse för att ta bussen till skolan. Mannen vid ratten var missnöjd för att jag endast hade en stor peng att ge honom när summan för biljetten var så liten. "Anna olla!" sade han med sträng röst och jag skämdes när jag gick och satte mig. Jag har alltid trott att det måste kännas bra att få åka gratis, men i dag var det snarare tvärtom. Alla tittade på mig.

Jag upprepar.

Ett kitschigt namn till mitt examensarbete behöver jag nu. I morgon skall jag lämna in det för att få feedback och rubriken "Modereportage" känns såå tråkig. Hjälp mig.

Till våren.

Jag tror det får bli en liten beställning med Matte när han besöker världens största Topshop.


speciellt denna.Alla från Topshop.

Morning morning.

Vaknade pigg och kry.  Låg länge och funderande på namn till examensarbete. Har ett annat förslag men som Matte menade "det låter lite torrt". Vi får se vad det blir. Denna dag skall jag försöka göra så mycket som möjligt. Har en lång lista på allt som borde göras innan torsdag. Jag känner mig produktiv och skall börja med en lång frukost innan det är dags att slå sig ned här vid datorn igen.

RSS 2.0