Tekniken som går framåt.

När jag satt på färjan såg jag en tjej som stolt tog fram sin bärbara cd-spelare. Back in the days hade jag en sådan och det lyxiga med den var att man kunde jogga med den utan att skivan började hacka. Efter det köpte jag en Mini Disc och sedan blev det en Ipod och den är jag nöjd med.

Jag är tillbaka.

Nu när några dagar har gått börjar jag verkligen förstå att jag skall få åka till New York med mina tjejkompisar. Så fucking underbart.
Helgen är förbi och vad vi har njutit. Att få umgås med släkt, spela "Yatzi" hela tiden och bara vara är livet på sommaren. Vi åker nästa helg igen.


Att få vakna en söndagmorgon till detta
väder är lyx.


Sovstugan

Jag kom just hem från en snabbmiddag i Föglö. Mina fina gudföräldrar bjöd mig och mor min på middag. Sedan fick jag resesällskap hem av syster. Jag hann vara nästan två timmar.

I morgon 07.30 går färjan till Stockholm. Skall bli tokroligt att få träffa redaktionen på Sveavägen 53. Det har börjat en hel del nya sedan jag jobbade där, vilket är väldigt väldigt spännande. Sedan skall jag försöka möta upp Karin och så vill jag kolla in reorna för i morgon är det också lönedag. Halleluja säger jag för jag har varit fattig i ganska exakt tre veckor. No money liksom, men kan tyvärr inte skryta länge för det är en flygbiljett jag skall betala, hyror och räkningar. Jag tror jag bara har några hundralappar kvar efter det. Tyvärr får man väl säga.

Höstens resa är bokad.

När jag öppnade min facebook i dag hade jag mina väninnor meddelat att resan är bokad. Till NEW YORK. Den 20 oktober drar vi och kommer hem åtta dagar senare. New York, New York, New York.
En till sak att se fram emot.

Och en tallrik gröt till middag.

Jobbade länge i dag. Ingen fara egentligen eftersom dagen går snabbare då. Matte är på IFK fotbollsmatch så jag har fått några minuter för mig själv. Läst bloggar, pratat i telefon och skall snart städa upp i vår lägenhet. I morgon är det fredag och vi åker till stugan på kvällskvisten. Underbart skönt att bara få vara och lyssna till fågelsång och havet. En del av den tjocka släkten är också på plats så lite social får man också vara.
På måndag åker jag som sagt till Stockholm (borde vi styra upp något, Karin ) för att söka lite inspiration till mitt examensarbete som jag sedan en längre tid placerat på hyllan. Lite reashopping borde jag också hinna med eftersom måndag är min lönedag. Lyft på hatten för mig för jag har klarat av att leva på ungefär sextio euro den här månaden.

Väntat på något trevligt.

När jag kom hem från jobbet hade jag fått en massa post. I ett kuvert fanns nyaste numret av "Chic" och en liten present. Hon den där Csilla vet vad jag behöver just nu.
Ser fram emot helgen. Hav, strandbastu, korvgrillning, stugliv och släkt. Har längtat efter detta.

Nu skall jag äta lite Stracciatella glass och bläddra i tidningar.

färg färg färg


En klänning i detta tyg fyndade jag i Stockholm. Ville köpa klänningen när jag var i London, men nu köpte jag den på 50% rea.
Ett alternativ till bröllopet som skall besökas i färgranna kläder.


En färggrann klänning.

Sommarstället.

När jag och Matte promenerade från biblioteket stannade vi vid en fastighetsförmedling. Tydligen skulle han gärna ha ett sommarställe här. Det betyder att jag måste flytta hit och bo här i ungefär ett år för att få min hembygdsrätt tillbaka. Om jag inte skulle vara född ålänning skulle det ta ungefär fyrafem år.
Men en till stuga på den här kobben skulle ju vara underbart.

Ledsamt.

Nästa vecka startar Stockholm Fashion Week och jag har möjlighet att få gå på en visning. Carin Wester. Jag förstod att den var på onsdagen och då är jag inte kvar i Stockholm. Vilken otur.

Måndag -igen.

Måndag och den började med att regnet öste ned från himlen. Jag fick sova vidare femton minuter och när jag gick till jobbet var solen framme lite grann. Sånahär dagar älskar jag att jag bor granne med jobbet. Kan ni förstå att jag började min tredje vecka här i dag. Otroligt att tiden går så snabbt. Snart är jag i New York.
I dag konstaterade både jag och Matte att vi vill ha en hund. En tryffelhund. En sådan med päls som ser ut att vara permanentad.

En dag på Föglö.

Jag och Matte steg upp halv tio i morse för att kunna ta bussen till Svinö och färjan. Vid tolvtiden kom syster och hämtade oss till färjfästet. På Föglö har jag inte varit sedan förra sommaren och det är alltid lika trevligt att vara där. Jag är ju Föglöbo inne i hjärtat känns det som trots att jag bara tillbringade mitt första år där.
Hallonpaj, promenad till vattnet och klipporna, sill och potatis, häng i trädgården. En slapp och skön sommar i solen som resulterade i en vädigt sönderbränd rygg.
I morgon är det måndag och en veckas jobb. Om en vecka åker jag till Stockholm igen. Denna gång för att besöka VeckoRevyns redaktion och deras arkiv.

Guldknappen-galan.

Jag skrev ju för någon dag sedan om den glada nyheten. Jag har fått lite mer information och jag har bestämt mig att tacka ja. Är faktiskt redan nu lite nervös.
14-15 augusti ordnar tidningen Damernas Värld Guldnappen-galan i Stockholm. Läs här om du vill veta lite mer. 14 augusti är det för branschfolk och den 15 är det för läsare. Jag har blivit tillfrågad om jag vill komma och jobba som "påklädare" båda kvällarna. Jag kommer alltså att ansvara för kläder åt en modell.
Sedan blir det fest där jag får närvara. Vad bra att ha detta på sitt CV.

bild: DV

Kvällen kan börja.

Den gula sommarklänningen är på och allt är packat. Nu väntar vi på bilen som skall ta med oss till Saltvik där festen med kompisarna är. Solen lyser och det är några moln på himlen. Det gör inget.
Glad Midsommar.

En midsommar

Vilken dag. Ledig dag i morgon för det är midsommarafton. Åker i väg med vännerna till stugan i Saltvik redan vid tvåtiden. Midsommarmat, sång, bastu, snaps, rosévin och kvällsprogram.
Låter som en bra midsommar i mina öron.
Valde detta framför släktfest i Sund och syskonfest på Föglö. Jag tror det blir bra trots min arma beslutsångest.

En stjärna

Stjärnor. Och. Jag.

Även dessa från Topshop.

Fransar är ju snyggt

Fransar är ju något man bara borde skaffa till sensommar och höst. Dessa fransar kan finnas på skor, väskor, som accessoarer och i håret.
Jag själv skulle just nu vilja ha ett par sandaler eller mockasiner med de fina "indianfransarna". I höst skulle det vara riktigt snyggt med ett par mockaskor med skaft som pryds av fransar. Snyggt.
Dessa sandaler är från Topshop.
Höga som ett höghus.

En glad nyhet

Jag borde skaffa mig en anteckningsbok eftersom min kalender är slut på dagar. Hittade ingen fin kalender när jag var i Stockholm. Det händer grejer i mitt liv varje dag.

I dag har jag blivit erbjuden ett stort jobb. Gratis, men ack vilken erfarenhet. Har såklart tackat ja. Det är den 14-15 augusti och det är ett jobb under en gala i Stockholm. Hur roligt låter inte det. Så. Satans. Roligt.
Jag blev glad när jag hade fått mailet om frågan. Nu hoppas jag bara att jag står på listan. Jag får snart mer information.

Äntligen är den här.

I går lanserades den nya tidningen Chic som har Charlotta Flinkenberg som chefredaktör och min kompis Csilla som stylist. När jag fikade med Csilla i söndags fick jag veta lite grann och om några veckor får jag väl veta mer. Jag är nyfiken. I. En. Strut. Dessutom är Lisen, som jag jobbade med på VeckoRevyn skönhetsredaktör. Charlotta har verkligen lyckats med att samla en riktigt bra redaktion.
Hoppas jag snart får det nya numret i min brevlåda.


chic.se

Vargen ylar

Jag funderar över en sång som jag och storasyster skall sjunga på dopet som är den 13 juli.
Om några dagar är det midsommar. Mattemathic och jag skall fira på någon stuga med några kompisar. Så där som det skall vara. Skall bli riktigt fantastiskt kul.

En till resa håller på att planeras. Denna gång tillsammans med tjejligan till New York i slutet på oktober. Så. Roligt.

Jeanstyg.

 

Denna jeansjacka köpte jag i Stockholm i lördags. Riktigt snygg färg och 80-talet lyser igenom.  Ni förstår väl att den är från Monki.

Grattis min mamma.

Kom med sista färjan och är nu åter hemma i lägan på Torggatan.
Den här helgen har vi barn och barnbarn firat mamma som fyllde jämnt i mars. Vi är alla så glada att vi gjorde en sånhär helg och detta kommer att ske oftare.
Har sovit gott i ett fint hotellrum, ätit hotellfrukost, shoppat, promenerat på Djurgården och fikat på kafé. Ätit en god middag i det lilla röda huset i Vallentuna och fick då veta att jag och storasyster får bli gudmor till barnet som får namnet Hugo i mitten på juli. Mitt andra gudbarn. Jag är så lycklig.

I dag har jag fikat med världens bästa Csilla och fick höra lite nya grejer om vad som händer i morgon när den nya tidningen "Chic" lanseras. Jag väntar på att få bo där och umgås med henne mer. En väldigt fin tjej jag är glad att jag fått lära känna.
Nu skall jag packa upp lite grann innan jag lägger mig ned i säng med ett färskt nummer att ett modemagasin. I morgon kommer det någon bild på något nytt plagg.

Femton minuter

På femton minuter skall jag hinna packa de sista sakerna, slänga soporna, vika tvätten samt diska.
Jag måste börja promenera mot hamnen och färjan ungefär en halvtimme innan färjan åker.
Det här kommer att bli så bra och så kul. Vackert så.

Tillsammans med morgongröten.

Fredag och Stockholm. 18.30 ikväll åker jag med den nya "Ålfen" till Stockholm. Min mor och syster är där om två timmar. Skall bli oerhört kul att få se dem. Det vi skall göra är väl ännu lite oklart, men på söndag är det i alla fall shopping för min del. Skall även försöka hinna träffa några väninnor.

Sista arbetsdagen den här veckan och det känns riktigt bra.

Ett tips.

Rut med flera är något som absolut måste besökas när man är i Umeå eller Göteborg.

Väntar på fredag.

Snart är det fredag och då blir det Stockholm. Det ser jag fram emot trots att jag är fattig. Juni är ingen bra månad har jag konstaterat de senaste åren. Inget stöd, inga pengar.

Har just kommit hem från en minipromenad i blåsten. Regn och blåst, men i skrivandets stund lyser faktiskt solen lite grann. Promenerade till KappAhl för att se vad de hade att bjuda på. Blev väldigt förvånad när jag såg att det var en man som stod bakom kassan vid damkläderna. Varför blir man förvånad? Egentligen är det ju bra.
Besökte även det fina biblioteket som finns här i Mariehamn och lånade två filmer jag redan sett. Men vad gör man när man inte är intresserad av bollen som visas på TV.  När jag en gång frågade min storebror varför det visas så mycket sport på TV svarade han att det är lika viktigt som nyheterna. Det kan man ju sedan diskutera.
Nu skall jag duscha av mig allt hår jag samlat på min kropp under dagen.

Tillbaka till 1998.

I salongen lyssnar vi alltid på radio. RixFM. Där spelas det blandad musik.
Jag stannade några sekunder när jag hörde att det var Jessica Folker som sjöng "How will I know". År 1998 betydde den här låten väldigt mycket för mig. Jag minns hur jag och min bästis sjöng med i refrängen. Det är något jag aldrig vill glömma.


Jessica som sjunger "How will I know".

Trött tisdag.

En lång dag på jobbet i dag. Fötter och axlar värker och jag känner verkligen för ett besök hos massören.
Jag har ätit en lunch på restaurang Pommern där jag åt en god lax. Vid sju tiden kommer syster M och väntade på mig tills jag slutade. Efter en nöjd kund som hade blivit tipsad av chefen att man skall beställa tid till mig, gick jag och syrran hem till oss. Visade lägenheten och sedan promenerade vi ut i det ostadiga vädret. Åska, ösregn, sol, storm har det varit i dag. Vi köpte en korv från kiosken som finns vid bussplan och promenerade vidare.

Nu skall jag ta en varm dusch, sedan lägga mig under täcket och se en film på Macbooken. Matte ser på fotboll och jag är som sagt noll intresserad. Det blir väl en Beck-film som jag sett hundra gånger förut.
I natt tänker jag drömma om den här klänningen. På söndag får jag shoppa i min favoritaffär.


Klänning från Monki.

Självstyrelsedagen.

Ålands självstyrelsedag i dag. Flaggan i topp.
Firade inte så hemskt mycket, tårtan som serverades smakade inte. Tråkigt var det att jag missade syster som spelade på torget.
Grattis världens finaste ö.


En måndag i jobbets tecken.

Min första dag på "nya" jobbet i dag. Kan inget annat säga än att jag trivs. Det var för ett år sedan som jag var här senast. Det lustiga är att det känns som om jag var här i går. Det är så det skall kännas när man trivs. Man är välkommen och de flesta har väntat på att man skall komma tillbaka.
I dag har jag bokat biljett till fredagens resa till Stockholm. Jag väntar redan.

En varm dag.

Vår lägenhet är som ett växthus. Så varmt. Ena väggen är bara fönster och solen lyser rakt in från tidig morgon. Här vill man inte vara under dagen.
Vi skall snart promenera till ett kalas. Det är Mattes småkusin som fyller år och vi blev bjudna i går. Våra strandplaner får vänta, vilket egentligen inte gör något. Jag har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli en strandmänniska. Har tyvärr ingen ro att bara ligga och sola. Därför tar jag alltid med modemagasin, musik och mat. Är inte heller sådan som måste bli brun, tycker snarare att det är ganska snyggt att vara ljus i hyn. "Det är vackert att vara brun" sade min morfar för några dagar sedan. Vackert är det kanske, men är det hälsosamt?

Lördagsbilder.


Kimi Räikkönens båt. Så onödigt stor.


Något skepp som kom in i Västra
hamnen.


Matte som hänger
fast i Pommern.


En familj.

Snyggt från Ida Sjöstedt.

Dessa plagg skulle jag gärna köpa från Ida Sjöstedts sommarkollektion. Så snyggt. Så pastelligt. Och så sommar.

          
Vem skulle inte vilja ha en sånhär                          Den här shortsdressen får mig att tänka
lös t-shirt i fint blommönster?                                  på mintglass.Kjolen är vacker till sommarens fester,
men den skulle gärna få vara lite längre.

Bilder från hemsidan.

En mycket trevlig lördag.

Solen gassar in i vår lägenhet och det känns som om man skulle vara i en bastu. Har ätit kycklingsallad framför "Sex and the city" och skall nu diska och förbereda för kvällen. Det är middag i Eckerö med gänget från jobbet. Man får dessutom ta med varsin avec.  Sedan blir det fotboll. Jag är noll intresserad av fotbollen, men måste väl ge lite stöd åt min fotbollsgalna man.

Vi skall få lyssna till Coldplay.

I dag gjorde vi något som vi har velat göra länge.
VI SKALL FÅ LYSSNA TILL COLDPLAY DEN 18 SEPTEMBER I GLOBEN! Jag kan inte tro att det är sant.


Fix You.

Jag åkte kvällsfärjan.


Steg in i lägenheten halvtvå i natt. En väldigt glad Matte mötte mig och jag hade nästan glömt hur söt han är. Låg och pratade om allt mellan himmel och jord tills klockan var lite över tre. Han måste ju stiga upp redan tio i sju, stackaren.
Har just packat upp alla väskor och skall nu bädda sängen. Sedan skall jag gå den väldigt korta promenaden till gågatan. Det känns så härligt att äntligen få vara här. Som jag har längtat.


Vi närmar oss Långnäs.

Det kan inte vara sant.

Fick ett mail av min lärare som jag hade sista tenten med. Han meddelade att mitt tentvitsord var fyra.
Fattar ni, att få en tent framför sig och inse att man inte kan någonting och sedan flummar ihop något bara för att inte lämna upp tomt. "Skriver det på talang" funkade faktiskt den här gången och satan i gatan vad jag är nöjd.

Nu kan jag verkligen fira sommarlov och känna mig stolt.

Den blomstertid.


Solen lyser för femte dagen i rad. Jag har verkligen unnat mig en sovmorgon de senaste dagarna. Har stigit upp först vid tio. När jag varit pigg av mig själv.
Måste börja planera lite hur jag skall göra den här månaden. I morgon åker jag till Åland, följande helg är det Stockholm som gäller. Träffa Hugo och umgås med syskon och mamma. Sedan är det midsommar och efter det ett besök till VeckoRevyn. Skall gå igenom deras arkiv och träffa Ebba. Spännande men kul.

Visar en bild på hur vackert det kan vara på vår stuga redan i början av maj. Förstå hur vackert det är när det är full sommar.

image255
Fotografen är min mor.

En tanke hos massören.

I dag har jag unnat mig en halvtimmes rygg- och nackmassage. Det var en trevlig pojk som masserad mig.
När jag låg där på bänken med ansiktet nedåt (tänkte först skriva "i hålet" men kom på att det kan bli missförstånd) började jag tänka på en massa onödigt. "Vad tänker massörerna på medan de masserar?" "Han måtte nog ha sett en massa olika kvinnokroppar."
Kom fram till att det måste nog vara väldigt roligt att vara massör. Alla dessa diskussioner som förs mellan patient och massör är väl till största delen väldigt ointressanta.

När jag kom hem sysselsatte jag mig med att läsa gamla dagböcker. Har 14 stycken som jag skrivit när jag gick i låg- och högstadiet. Även några när jag gick frisörskolan. Vilken tur att man har vuxit och har annan livsstil. Generande var det när jag tydligen skrev upp alla mina mess som jag fick under fjortistiden.

biljetten är bokad.

Nu är jag verkligen påväg till sommarön. På torsdagkväll sitter jag på färjan. Så. Jävla. Underbart.

Tre dagar.

Avslutningsdagen i går gick väldigt bra. Jag var en dröm i köket, titulerades blomflicka/presentflicka och valde att servera champagnen barfota. Blev på studenfesten till halvtio när en moster sedan körde mig och mina kvinnor till city där det kryllade av folk. Massa bekanta man inte sett sedan julen. Snackade lite grann med Sveriges bästa pokerspelare, men det var mina väninnor bättre på.
Klockan tre traskade jag hemåt . Kvällen var galen. Var väl för nykter eller något för jag märkte precis allt som hände. Varenda fot som klev på mina tår och varenda öl jag fick över mig. Sådant promenerar lätt på nerverna.

I dag har jag hjälpt min mor med hennes renoveringar, promenerat med hunden samt spenderat några timmar i skuggan med näsan i skvallertidningar. I morgon är det en ny dag och jag hoppas på mer energi. Död åt söndagar.

RSS 2.0