Det är över nu.

Showen. Är. ÖVER! helt tusans otroligt. Jag känner mig helt tom. Så som vi har planerat, övat, fixat, donat, sminkat, sprayat, fotat och försökt komma någon vart. Nu är det över. Känns väldigt underbart, men ändå så jädra trist. Fattar liksom noll, känns det som.
Tur att vi hade så duktiga modeller och att allt gick på rosor. Ingen skada skedd, utan allt var kul!

Idag är jag inte lika slut i kroppen som jag var igår. Känner att jag ändå orkar göra något. Går antagligen till gymmet, eftersom jag inte hinner träna imorgon.

märkte just att det regnar, vilken chock!

p.s! bilder från Showen kommer snart att publiciras.
p.s! idag åkte två av mina väninnor till Paris. Ljuvligt.

Show-dag 1.

Efter en dag med tidig väckning och smått stress har jag äntligen lugnat ner mig.

Klockan 5.00 ringde väcklarklockan och jag försökta stiga upp. Sov tio minuter extra. Duschade, sminkade mig, drack lite juice och gick vidare till grannhuset där min skjuts stod. Vi åkte vidare till kompis N för att börja med modellerna. Allt gick som en dans och vi var färdiga tidigare än vi trodde. Vi tog det lite chill före vi åkte vidare mot skolan och ögonfranslimmet. Modellerna fick fransar och sedan vidare mot hallen där Showen skulle hållas.
Allt har gått jättebra och jag är otrolig stolt över alla mästerverk vi och våra klasskompisar åstadkommit. Helt fucking härligt hur bra det kan bli till slut, efter alla frågetecken vi haft.

Här sitter jag nu. Supertrött. Har sovit en timme, men kan inte sova mer (brukar ha problem att somna på natte i så fall). Skall försöka pina mig att vara uppe några timmar till.
Imorgon ser dagen exakt likadan ut, förutom att jag ant. får sova en halvtimme till.


Let the show begin!

Idag har vi haft den första "riktiga" övningen, det vill säga generalrepetition. TUR att vi har så duktiga modeller som kan gå i takt OCH som har utstrålning. Underbart!
Jag har ont i hela kroppen. Antagligen för att all stress jag samlat på mig dehär månadarena nu äntligen börjar avta. Det har var lite jobbigt med all planering och allt jobb, men nu känner jag att vi äntligen, iallafall snart kommer över mållinjen. Härligt!

Nu skall jag promenera iväg till en ung man för att fira hans 25årsdag.
Imorgon är det tidig väckning. 5 får min klocka ringa.

Bye bye!

trött, trött....

Har just landat efter en fullproppad dag. Tur att man snart får sova några timmar, så att man blir som en människar igen.
Imorgon börjar helgen vi (?) alla väntat på. Showen BeND the RuLes har premiär (imorgon generalrep., lördag 11.30 första visningen). Jag kommer såklart att lägga upp lite bilder från spektaklet.

Idag blev jag även lite glad när jag läste att det var en tjej som tar över VR. Tur det, för hade nästan tänkt det värsta. Önskar henne lycka till!

Jepp, nu är det nog godnatt. Jag behöver sova lite.

over to min säng.

Håret är nytt!!

Jepp, det är sant. Idag har jag färgat mitt hår och även klippt det.
När ungefär tio cm åkte från mitt tunna svall, höll jag på att dö. Jag är världens fegis när det gäller hårklippning. Jag klipper gärna kort och Mycket från andra mänskor, men mitt eget -Det är renta mordet!
Men jag är ytterst nöjd med mitt resultat och färgen trivs jag med. Askblond så tusan och en mer tuffar frilla blev resultatet. Thank you, my Friend.

sol ute.

Idag har det varit en solig dag, vilket min man också tyckte. När jag kom hem kl ett stod han och putsade alla våra fönster. snällt. hannah blev glad.
Snart skall jag gå och jobba lite till Trendy, före jag går på träning.
Idag har jag dessutom lackat mina naglar i rosa, ganska neonrosa. Supersnyggt och klart är det. Nästa vecka åker jag och en klasskompis och köper flera Essie-nagellack. De har kommit flera snygga nyanser nu till vår.

tack för mig.

JAG vill färga mitt hår!


Just nu känns mitt hår så jäkla äckligt. Jag vill klippa det (helst inte som Britney) och färga det. HJÄLP BEHÖVS!
Har inte klippt det sen december (om inte mina egna toppningar räknas).
Hoppas ivrigt på att S kan fixa till det på onsdag, eftersom jag behöver vara snygg till min kommande resa.

Nu ska jag promenera mot bussen. Tänkte göra en snabbvisit till skolan.

bye!

där satt den!


idag fick jag post hem. Jag har beviljats ett lagomstort stipendium.
Gissa att jag är glad... :)

Monday morning


Känns så konstigt dethär när dagarna bara rusar förbi. Tycker att det just var måndag.
Den här dagen skall jag först skriva lite skolstuff, sedan promenera till biblioteket för att kopiera lite sångnoter. Klockan ett har jag en kund. På eftermiddagen bär det av till skolan för att öva på en modell till vår kommande show, BeND the Rules. Skall bli intressant att se hur hennes hår fungerar.

Igår fick jag inte mycket gjort. Okej, toaletten och loftet städade jag, plus att jag tvättade en hel del kläder. Efter gymmet gick jag till min syster, för att färga hennes hår. Äntligen börjar vi nå det resultat som vi önskat. Hon har ett väldigt krångligt hår...

... Snart åker jag ...

en sak jag glömt....

Jag har helt och hållet glömt bort att lägga in bilder från vår Imagefotografering i skolan.
Modellen heter Malin och jag har varit med att stylat henne till bilderna.
Bilderna skall visa kvinnlighet.
 
 image19                                   

LördagsChill.

Den här lördagen blir lugn. Det känner jag.
Jag har jobbat från 10 till 15, kom hem vid fyra och då hade sambon dukat upp med tortillas, favoriträtten.
Efter en powernap på soffan har jag nu satt mig vid datorn för att skriva lite viktiga skoluppgifter. Intressant att skriva om olika filosofer, men dock svårt.
Min sambo träffar sina killkompisar, så jag är till och med ensam, vilket inte händer så ofta. Skönt med lite lugn och ro.

Jag har ett stort behov av att få shoppa. Jag tycker det känns som om jag är rik och verkligen måste få göra av med pengar, trots att jag åker om några veckor till en bättre shoppingstad. Borde kanske vänta?!

nåja, nu tillbaka till allmänbildningen.

Morgonstund.


Livet Ler. Allt Ler.
Jag bara tänker på min kommander resa och jag drömmer om allt jag vill köpa. Sovplats är fixad, Shoppingpengar är fixat så nu är det bara att flyga iväg.

Det verkar som om det kommer att bli ett toppen RockOff-År i år (festivalen som ordnas i Mariehamn). Det är liksom mitt år. Timbuktu, Sahara Hotnights, Erik Segerstedt, THE ARK, Måns, Bo Kaspers orkester är några av artisterna. Jihuu...
Idag skall jag börja med en måbra-dag i skolan. Färga bryn och även plocka dem och snabbmanikyrer står på listan. Skall bli kul att göra något annat. Efter det är det ett möte med lärarna och sedan sånglektion.
Sedan tänkte jag även prova med lite träning idag (har ju inte kunnat träna på skitlänge, eftersom jag lidit av förkylning). Vill svettas!
Nu ska jag gå och duscha av mig, sminka mig sotigt och sedan snabbövning av sångläxan.

ciao!

TisDaG.

Efter måndag kommer tisdag, vilket är idag.
Denna dag har jag varit i skolan, färgat och noppat ögonbryn, färgat fransar OCH nu skall jag bege mig mot gymmet. Härligt!

over & out

Veckoslutet som kom och gick.


Det här veckoslutet är slut. Igen.
Det enda jag typ har gjort är att jobba. Fredagen var det jobb till kvällen, lördagen hela dagen och idag från morgonen tills nu. Min högra handled börjar säga stop!
Förutom med allt jobb har jag hunnit shoppa lite grann (härligt med nya t-skjortor). Jag har även besökt en balkongöppningsfest, vilket var kul. Jag och min kompis J gick dit redan till halv6, för att få den bästa platsen på balkongen. Jag kom hem klockan tolv. Helt slut. Kaputt. Finito.
Snart skall jag träffa några tjejer från klassen för att diskutera och planera den kommande bloggen. Det kommer att bli jättekul och jag har redan fullt med ideér. Nackdelen är att det är fyra flickor och alla vill väl ha sin åsikt och idé igenom. Men äh, det går väl bra.

Solen har visat sig de flesta dagarna denhär veckan. Skönt, tycker jag. Jag börjar längta efter att få gå i klänning.
Dessutom så märkte jag inatt när jag kom hem att jag inte ens frös fast jag hade jeansen uppvikta och skor utan strumpor. Det börjar hända saker, I LOVE IT!

nu ska jag ta tag i en engelskauppsats, sångövning och sedan tjejträff.


Fredagen den 13.

Jag bara älskar fredagar. Underbart. Fast jag råkade just bränna mina varma smörgåsar (sedan när har smörgåsar halv brunnit i ugnen, när man endast haft 200 grader och de varit inne i två minuter?). Nåå, men det är ju den Fredagen den Trettonde idag.
Fick tidigt i morse ett mess av min chef där hon bad mig sova någon timme längre, för jag fick komma till jobbet först kl.13 (skulle annors ha varit kl.9). Jag pussade min sambo på kinden och vi hurrade för sovmorgonen.
Efter några timmar mötte jag syrran på stan för att sedan smaka en god lunch (bestående av bakad potatis med räkröra). Dit går jag igen.
Påvägen till jobbet var jag och bytte ett par skor (trots alla prövningar i butiken verkade 36 lite för litet) till en storlek större.
Hade passligt med kunder idag. Skönt med lugna dagar (men min kollega var förbannade för att fredagen en trettonde hade drabbat henne, stackararen). Jag sålde produkter som aldrig förr och mina kunder var nöjda, mysigt.
Nu på kvällskvisten tänker jag bara chilla (min sambo har tvättat kläder, diskat och dammsugit så jag behöver inte göra någonting!). Se på tv och planera lite för morgondagen (jobb 10-15) står på programmet.

Idag slog det mig att jag skulle vilja gå på konsert i slutet på maj. the Real Group kommer till Vasa och deras konserter brukar vara ljuvliga (har själv varit på två). Skall höra med väninnor och syrran om de hänger med. Kanske mannen?


/H.

Dream on


Jag har sagt det förut, men jag säger det igen.
Robyn är fantastisk. Jag bara älskar hennes röst, hennes låtar, kläder, hår, allt!
Det är få kvinnor jag ser upp till, men kan tydligt säga att Robyn är en av dem!
Mamma kommer på första plats.
Robyn har personligheten och rösten man bara vill ha. Tjejen är urcool och jag har följt hennes liv sen hon sjöng introt till Lilla sportspegeln (jag sprang till tvn bara för att få höra låten, struntade självklart i själva programmet).
Hon har Girlpower!
Jag kan dansa, gråta, sjunga, städa, springa, träna och göra precis allt till hennes låtar. Underbar. Hon. Är.
lyssna för tusan på hennes låt med Christian Falk feat Robyn & Ola Salo (Dream on heter den). Helt för söt!

image17

Den här bilden är ju såklart hämtad från hennes urcoola hemsida. Ni kan gissa att jag tänker beställa grejer därifrån. Scarfen är urcool. www.robyn.com

Jihaaa...


Nu börjar det verkligen klarna upp sig för min lilla trip som sker i början på maj. Jag har skaffat en sängplats åt mig inne i stan, vilket betyder att jag inte behöver ta tåget till storebrorsan mitt i natten. Skönt.
Min glädje har jag försökt dämpa med ännu mera glädje, dvs Shopping! Jag har köpt en skön, lång college med smala ränder och en vit sidoväska (som jag bara älskar). Eftersom väskan är vit kan min nya, fräscha vårjacka (som dock ännu inte är inhandlad) vara i vilken färg som helst.

Eftersom min stilikon är Kate Moss och min favvobutik är Topshop blev jag ju bara sååå glad när jag kollade på det här :
http://www.katemosstopshop.com/

helt. fucking. underbart. Där skulle jag vilja ha mycket, men helst hennes utseénde. Eftersom det inte går, får jag ju "nöja" mig med kläderna.
Nu ska jag gå och diska middagsdisken. Efter det blir det att bädda nya sängkläder, råstäda toaletten och en mysig, flummig kvällspromenad min min homie.


http://www.salongk.se/blog_images/3_336_2006922144643.jpg

är på min bättringsstig.

Efter två dagar i sängen (med feber och förkylning) börjar jag känna mig som en människa igen -äntligen!
Tyvärr har jag missat plugg och en otrolig Sebastiankurs. Det harmar något!
En sak som har varit bra dehär dagarna är att jag äntligen har bokat flygbiljett. Den tredje maj kommer jag att sitta på flyget som antagligen är ett steg närmare min framtid. Jag ler inombords.

Här kommer några bildbevis från den bästa förfesten -ever! Söta flickor, eller hur?

   

Sådant som händer är väl meningen,eller?


Jag har alltid haft den inställningen och den tanken att sådant som händer är antagligen meningen.
Till exempel om man inte sluppit in i drömskolan är det väl meningen att man först skall upptäcka världen eller något annat intressant.
Jag såg just en film (en svensk polisdeckare) och i och med alla mord fick jag mig en tanke.
Om man skulle dö, är det verkligen meningen? Är det meningen att man inte skall finnas på jorden mer? Vad är då meningen?
Jag tycker själv att det låter väldigt skrämmande att man dör om man inte har någon mening på jorden mera. Jag vet inte liksom vad jag skall tro. Alla människor har väl en mening. Allt med döden är skrämmande.

Det här går ju då inte att jämföra med en dröm studieplats, eller ett stipendium man vill ha (som man inte beviljas) eller att man blir underkänd i en tent.
Ändå hör jag människor säga: "om de här drömjeansen inte finns kvar i min storlek i morgon, är det inte meningen att just jag skall ha dem".
Okej, jag kan erkänna att det är fel att jämföra ett par ursnygga jeans med döden, men jag hoppas ändå att min poäng kommer fram. Borde jag ändra min inställning? Jag blir helt förvirrad.

Nästa. Sängen!

tack och godnatt.

en LYCKAD krogkväll.

Det är inte ofta man kommer hem från krogen och bara är glad. Man vill aldrig somna, utan bara berätta för någon allt man varit med om. Så var det igår.

Dagen började med hårfixning på 5 personer. Jag blev nöjd. Kunderna blev nöjda.
Efter en snabb dusch, uppfräschning och en snabb modevisning fortsatte jag mina steg mot min väninna A. H hade redan kommit. Började med att lacka mina naglar i silver (ÄNTLIGEN har jag hittat lacket jag önskat mig lääänge) vilket gick sådär. Är urdålig på att lacka mina naglar.
Första cidern öppnade vi och föfesten var i fullgång. A, M, H, AL och Jag pratade ivrigt, sminkade oss och allt var frid och fröjd. Alla var på gott humör och var i full fart med kamerorna (kanske bildbevis kommer?). En otroligt lyckad förfest.
Vi tiosnåret började vi traska mot krogen. Jag frös. Alla frös (förutom vissa som hade mer alkohol i blodet). När vi kom fram konstaterade vi att det inte fanns någon kö. Alla slängde handväskan på marken och började byta skor. Jäääkligt kallt var det. När vi äntligen kom in stod vi stirrande och glodde rakt fram. INGA FOLK!! fäck... Det var dödstomt. Vi tog ändå en shot och kvällen kunde verkligen börja på allvar. Vår sista medlem i tjejligan (som firat sin mamma) dök upp, vilket var ljuvligt. Vi alla var på plats. Underbart.

Dethär kallar jag en lyckad kväll. Alla de bästa var på plats. Vi var tillsammans.

För övrigt kan jag bara säga att den här kvällen kommer jag att leva länge på. Det märktes även tydligt, eftersom jag låg och pratade med min man om just den här kvällen i nästan två timmar före vi somna. Som vanligt somnar jag mitt i en mening. Det blir liksom bara tyst.

Påsk, påsk, påsk...


Jag tycker inte att påskafton är lika rolig längre. Jag kommer ihåg när man var liten och sprang omkring i stora, pösiga kjolar, ful make-up och hade tävling vem som fick mest godis. Då var det roligt!
Visst har jag fått lite påskgodis, men uppskattar det inte lika mycket som då. Vi gömde korgar, och på morgonen var det fulla med ägg. Sött!

Jag har varit hemma i Ekenäs några dagar, på måndag åker jag tillbaka. Har lagat hår, och ..... Lagat hår. Krogkvällen ikväll känns inte som en förlust i alla fall. Man borde ju ha på sina gula converse -dagen till ära.
Jag tror att det blir de nya Cheap Monday-jeansen med min nya oversize-top. Kanske det fina, kornblåa bältet jag fyndade idag.

GLaD PåSk!

Yeah!


Just nu, i det här skedet, kan jag erkänna att jag har stora saker på gång. Idag fick jag det bekräftat.
Jag säger då ändå det, Jag är lyckligt lottad!

Välkommen, vanliga vardag.

Skönt att vardagen har blivit normal igen. Just den här veckan är det mindre skönt, för har tusen grejer jag ska hinna med före jag åker till Ekenäs på torsdag. Skall jobba, jobba och jobba, städa, gymma, packa, studera och allt annat. Stöön, säger jag bara!
Vi har enormt mycket på jobbet just nu. Människorna har vaknat helt enkelt. Deras hår behöver lagas. Just. Nu.
I och för sig är det ganska trevligt, för det betyder ju mera lön till mig.
Fick min feta lön i fredags. Ska lägga upp bilder på mina nya jeans, skor och andra plagg jag shoppat. Dessutom fick jag produkter från salongen i går, värt 170?. Jag hade sålt så bra med Sebastian produkter, så fick 7 sådana själv.

Nu måste jag dra mig mot skolan. Suck!

RSS 2.0