Nyårsfirande


Idag är det sista dagen på det här året. När jag tänker tillbaka har det hänt en hel del roliga grejer.
Men de bästa var sommaren på Åland med världens bästa frisörjobb (även RockOffjobbet var kul), 16 dagars Irlandresa och såklart praktiken på VeckoRevyn.
Förra året firade jag och en fin väninna på Åland. I år är jag hemma. Ikväll blir det antagligen middag med familjen (och mormor och morfar) och sedan fest någonstans. Kanske vi går hem efter tolvslaget eller kanske inte. Får se.
Jag tänkte inte lova något för 2008. Men igår kom jag på en sak. Jag tänker försöka att sluta kräva för mycket. Av andra och av mig själv. Men som min väninna sade igår "om du inte skulle ha krävt så mycket av dig själv som du gjort kanske du inte heller skulle vara där du är idag". Hon har antagligen rätt.

Kvällens outfit får bli svarta kjolen från MONKI, lacktights (som inte glänser för mycket) och vit t-shirt. Som accessoarer blir det väl mitt bambi halsband. Frisyren är fortfarande ett frågetecken. Känner lite mer för lockar idag.

Bloggen är inte död.

Min blogg har varit ganska död nu några dagar. Jag har haft mycket att göra.
I torsdags var det hår- och smink som gjordes hela dagen. Jag är väldigt nöjd med resultatet.
I fredags åkte jag, sambon och storasyster med bilen till huvudstaden Helsingfors. En snabb sväng via IKEA (där jag stresshoppade eftersom varken min sambo eller syster var i så stort behov av något) och shoppingcentret Sello. I Sello inhandlade jag en ny mobiltelefon. Jag har länge suktat efter någon ny och snygg, eftersom min röda Samsung inte visat något intresse för mig. Den har bråkat och jag har känt obehag för mess som försvinner och en inkorg som raderats bara sådär. Så jag och sambon tog tag i saken när vi gick runt i det enorma (och trista) centret.
Jag bytte märket Samsung mot en Sony Ericsson. Denna telefon erbjuder mer än den jag hade. Det finns kamera och musikspelare. Jag valde den rosa. Det fanns ingen annan.

image96
Igår, lördag, klippte jag min kusin och hans pappa. Sedan tog vi närtåget till stan och promenerade i butiker. Jag valde såklart Zara eftersom jag inte fick köpa för mycket. Jag köpte mig en väska. Svart. Snygg.
Mötte upp Karin och jag fick besöka Papper-redaktionen. Efter det blev det middag på stan och sedan Svenska Teatern där vi hälsade på André Wickström. Vi såg föreställningen "The Sound of Music" och det var bra. Riktigt bra enligt min sambo. Han var nöjd för de fina platserna på fjärde parkett som vi betalat för.

Idag kom vi hem från vår miniresa. Vi åkte igen via IKEA för att inhandla de sista. Jag körde. Riktigt bra faktiskt.
Snart skall jag möta upp väninnorna för en date på stan. Måste platta håret innan.
Imorgon är det nyår.

En trött annandag

Juldagen igår var en av de bästa någonsin. Lurade med en väninna (jag sade att vi kan ju kolla läget och gå hem tidigt). Jag lade mig i morse halv4. Så roligt var det. En natt varken hon eller jag kommer att glömma.

Idag har jag haft besök av min guddotter. Hon är söt. Trots sin ringa ålder är hon smart. Hennes lillebror är också även han söt. Härligt med barn.
Nu är jag på jakt efter en herrmodell. Imorgon är det vårens hår- och sminktrender som är dagsprogrammet. Vi har hyrt en salong så att allt skall gå smidigare. Det tackar jag för, bättre för mina axlar.

Nu tänker jag hälla upp ett glas Coca-Cola och sedan slänga mig ner i soffan för att gå igenom morgondagens grejer. Skall bli otroligt kul att få bestämma lite själv. Som sedan publiceras.

Julafton i korthet

Jag försökte hålla mig borta från datorn igår. Det lyckades.

Julafton igår var nästan som vanlig. Två män som aldrig firat jul här var med. Kul, kul.
Julbastu, julgröt, julkyrka, glögg, tända ljus på gravarna, Kalle Anka, julmiddag, sällskapspel och paketöppning. Det var min jul i korta ord.
Om någon timme åker vi till sambons farmor och farfar. Sedan får vi se var kvällen slutar.

Dan före dan.

Jag är hemma. I det gula trähuset. Det är skönt.
Snart skall jag besöka staden och de få butiker som är öppna. Har någon små grej jag ännu har oköpt, men det är lugnt om jag inte hittar det.

Igår skickade jag iväg lite julhälsningar per mail. Jag fick de finaste svaren. Det stod just det som jag ville höra. Jag väntar bara på att bli färdig från min skola. Sedan vill jag dit. Så fort som möjligt.
Fortfarande är nyårsafton ett stort frågetecken. Har ingen aning vad jag har lust med. Såklart lockar Stockholm otroligt mycket, men borde kanske följa min sambos råd (att vi borde börja spara pengar till vår London resa). Han brukar ha rätt.

Nu en sväng i duschen sedan tänker jag klä på mig den skönaste klänningen jag har med mig. Det blir den varma, stickade klänningen från Zara med dragkedja på ryggen. Den som också har små nitar vid fickan.
Den passar bra till en grå dag som denna.

Härligt med jullov

Sista kvällen i vårt hem. Imorgon åker vi till södra F för att fira jul. Två veckor utan skola och utan jobb. Just nu kunde det inte kännas bättre med lov. Jag är trött. Och det ordentligt.
Men under jullovet händer en spännande grej som jag tror att kommer att bli bra. Jag gör ett litet frilansjobb för en tidning och får jobba med det jag tycker om. Hår och så lite smink. Spännande, men roligt skall det bli.

Igår såg jag en dokumentär om kryddflickorna. Den var smålustig.

Om en timme skall vi gå på restaurang med syrran + sambo och en till kompis. En trevlig avslutning på detta år -i Vasa. Men före det måste jag packa. Min kappsäck skall fyllas med endast klänningar. Dop outfit behövs också.

Jag och mina fynd

Som jag tidigare nämnt är jag jädrans duktig på att fynda kläder på REA. Varje gång någon ger en komplimang och jag sedan nämner att det är REA plagg får jag en konstig min som svar. En min som visar att jag ljuger. Vilket jag inte gör.
Idag fyndade jag två nya klänningar. Denna gång kan jag verkligen skryta med att jag skulle även ha köpt dessa klänningar på orginalpris (det är ju regel nummer ett). Jag har prövat dessa klänningar tidigare och vet att jag kommer att gå med dem. För detta betalade jag 25 euro.

image93
Jag fotade den med blixt för att mönstret skulle synas bättre.


 
image95
Jeansklänning

En lösning på problemet

Eftersom vår hyresvärd inte tycker det är okej att spika upp tavlor, speglar eller andra grejer på väggen har vi löst problemet med en väggdekoration. Som jag tidigare berättat.

image92
Blommorna på väggen bredvid den lutande spegeln.


image91
Väggdekoration från IKEA.

Produkter

I morse klockan nio började jag jobbet. Dagen gick som den skulle. Inge onödigt stress och inget som störde. Den flöt bra med andra ord.
När jag skulle gå hem passade jag på att köpa lite produkter. För att få håret mer lockigt (än vad det är idag) köpte jag Curls Rock från Tigi. Underbara produkter

image90

Shampo, balsam och en kräm för lockigt hår. Fungerar även till hår med lite självfall. Mitt hår blir otroligt lockigt med dessa.

Julklappar

Eftermiddagen idag har gått åt till julklappspackning. Jag är dock inte någon man kan hänga i julgranen när det gäller julklappsinslagning. Detta år kör jag med nytt papper men med gamla band. Det betyder att det inte matchar så bra, men vad gör det. Tänkte att de får vara lite personliga istället. Det är trevligt.

image89


Här ser ni en bild på den hög jag åstadkommit idag. I bakgrunden är mitt råddiga klädskåp.



Förutom att packa paket har jag hunnit med att slinga ett hår blondt. Det blev fint. Känner att jag kan min sak.

Kvällens projekt.

Jag har länge känt att mitt hår behöver färgas (och klippas!) så jag bestämde mig idag när jag var på jobbet att det får bli kvällens projekt. Det tar typ en kväll för mig att färga mitt tunna, fjuniga hår eftersom jag gör det själv. Okej, sambon brukar få vara assistent. Han klarar det galant. Men när jag blir lite nervös när han kommer med penseln, med mörk färg, alldeles för nära mitt blonda. Jag har ju fler färger så det är inte så lätt. Stackarn.

onödigt skolbesök

Steg upp klockan kvart över sju i morse. Tog åttans buss till skolan för att vara med och lyssna till ett lärdomsprov. Kändes lite onödigt.
Nu vika tvätt och städa samt äta lunch före jag går till jobbet klockan två.


Söndagens rapport

Började dagen med två avsnitt av Desperate Houswifes. Satte igång en tvättmaskin med lakan. Har tvättat allt i tvättkorgen idag. Känns befriande.
Gick på stan tre timmar för att köpa de sista julklapparna. Jag fann de mest perfekta och passande till de människor jag hade kvar, köper dock två imorgon eftersom jag måste fundera lite på saken.
Medan sambon var på livsviktig fotbollsmatch fixade jag god middag. Ugnsbakade potatisar med olika dippar och kyckling till. Gott var det ju.
Har även hunnit med att klippa ett hår. Snygg blev det.
Idag flög två väninnor till varmare länder. Fyra långa veckor är de borta. Tråkigt. Men såklart roligt för dem.


En lördag som betyder Julfest

Sitter här med kvällsoutfiten. Vi har julfest med jobbet. Teater (med VIPplats, skumvin), restaurangmat och dryck i mängder. Får se om jag får känslan att gå ut och dansa. Just nu har jag den inte. Tyvärr.

Kvällens outfit är svart. Svart ballongkjol från MONKI, svart t-shirt, converse (som dock är magenta). Stod i valet och kvalet om en annan (min blåa stjärnklänning skulle ha varit okej). Måste gå med denhär kjolen när jag nu en gång köpt den. Men jag gillar den.
Imorgon är det julklappshandling och städning som står på listan. Skall väl också klippa ett hår, antar jag. Skall bli kul och jag hoppas på att det blir något nytt.

Fredagsplaner

Idag sålde jag min 25 produkt på jobbet. Det betyder alltså att jag får två hårprodukter och två make-upprodukter inom snart framtid. Riktigt trevligt.

Idag lider jag igen av huvudvärk. Denna huvudvärk är äcklig. Rikigt asig. Jag tror att jag skall testa vetekudden och se om det hjälper. Men jag börjar alltid på illa av lukten. Kan inte riktigt bestämma mig om det är popcorn eller bageri som det luktar.
Nu skall jag lägg mig i soffan och se på några delar Desperate Housewifes, eller läsa modemagasin. Har även ett nytt nummer av en inredningstidning.

Sida nummer tio

Idag fyllde jag den tionde sidan i min svarta bok. Alla dessa tio sidor är jobbsidor. Sidor där jag har mina modejobb från praktiken på VeckoRevyn. Hoppas ni inte har missat dem. Jobben alltså.

Middagsbesök

En god väninna har varit på besök. Vi bjöd på husmanskost samt en hårklippning. Nu sitter jag här med ett glas saft. Just nu älskar jag Fun Light med hallon-citron smak. Otroligt fräsch. Jag sitter och funderar om jag skall orka ta mig till butiken. Är så sugen på glass. Riktig glass. God glass. Tror jag underhåller mig med att lacka naglarna i den nya färgen från Mavala som jag köpte idag. Billigare och nyttigare.

Luciadagen

Jag är trött. Förkyld. Och har ont i min ena axel.

Idag är det Luciadagen. Väldigt fint. Jag har egentligen inte tänkt så mycket på Lucia och denhär dagen. Har aldrig ställt upp i ett Luciaval. Det är kanske för att jag alltid har varit tomte eller tärna. Tänk så genant att vara tomte för hela skolan när man går i sexan. Läraren var dock snäll när han lät mig börja hela Luciaprogrammet med att läsa en dikt (som jag fortfaranade kan).

Klassmiddag och "Bonde söker fru"

Det känns som om jag inte har någon aning om vad för frisyrer mina kunder har fått idag. Började jobba tidigt i morse. Jag har garanterat feber. Trött och snuva.
När jag kom hem låg det tre VeckoRevyn tidningar i min postlåda. De är snälla där på redaktionen när det kommer ihåg att skicka mig några. Ett jobb hade jag i tidningen. Ett fint sådant.

Om en timme skall jag gå på klassmiddag. Det är väl istället för julfest. Trevligt. Jag tänker lägga på mig varma kläder. Varma strumpisar, svart långärmad t-shirt och den nya klänningen från Zara. Den tycker jag om och den är värd sina 500 kronor som den kostade. En varm sjal behövs också.
Idag får man då inte missa "Bonde söker fru". De närmar sig sina val och det är spännande. Förra veckan missade jag eftersom vi hade tjejmiddag. Men ikväll ser jag garanterat på det.

Dagens vill ha

I höst har jag endast använt klänningar. Det har jag inte gjort på länge. I fjol gick jag med mina Cheap monday jeans varje dag.
Just nu gillar jag oversizade plagg. Inte för stora (man vill ju inte se ut som om man skulle vara fyra storlekar större än vad man är). I höst använder jag strumpisar eller leggings till vardags. Det är så otroligt skönt.

Till denna härliga armygröna stickade koftan med huva skulle jag ha svarta strumpisar, knästrumpor och mina mcboots.

image87

Den kommer från Stella McCartney/net-a-porter.com där jag spenderat många timmar idag.

detta vill jag ha i vinter

I vinter vill jag ha plagg som är i fadad färgskala.

image86

Denna från net-a-porter.com är fin.

Trött

Jag vaknade flera gånger i natt av att jag mådde pyton. Min hals sved och jag svalde hela tiden. Drack vatten i hopp om att det onda skulle försvinna.

Idag är jag trött. Efter fyra timmar på jobbet kom jag direkt hem (en sväng till Indiska med syrran hann jag). Sambon hade gjort hemmagjorda köttbullar med persilja och tomat. Kastade i mig maten för att sedan få springa upp till sängen. Här har jag legat hela kvällen. Tänkte byta plats nu och lägga mig i soffan. Det blir obekvämt i längden att ligga i sängen och se på film i datorn.

Imorgon jobbar jag igen, med start från klockan nio.

Vårens trender

Just nu håller jag på att ta reda på mycket om vårens hår- och smink trender. Ringer runt, mailar och kollar på webben. Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra. Har fått en hel del på klart.
Otroligt bra är det att jag har kontakter. Jag ser fram emot det här jobbet jag skall göra. Verkligen.

Om en timme skall jag gå mot jobbet. Jobbar endast fyra timmar idag. Det känns bra. Imorgon jobbar jag nio.

Trött en tisdagmorgon

Sov dåligt i natt. Den här förkylningen som jag har på gång blir bara sämre. Tack mamma. Du har smittat mig. När jag vaknade var klockan 8:45, inte en chans att man hinner göra sig klar på femton minuter. Jag hoppade skolan idag. Det är inte ofta det händer.

Kvällen igår hade jag lite gäster på besök. Det bjöds på fransk chokladtårta, kex och annan choklad. Det var min far som hade bett syster att köpa en tårta. Snäll tanke. Fick också fina gåvor. Kvällen avslutades med ögonbryn och frans färgning på två väninnor som snart beger sig på ett äventyr.

Nu tänker jag lägga mig i min säng och läsa nyaste numret av ett Plaza Kvinna som kom igår. Får se om det har skrivit om något bra.

hon är ju bara för bra

image83

Som jag nämt tidigare. Robyn är fruktansvärt duktig. Helt fantastisk. Ni förstår väl att jag håller tummarna uppe för att hon har konsert i London när jag är där. Då skall jag gå.
Jag har missat att hon har förlovat sig. När hände det?

Gå in på hennes myspace sida. Det är så snyggt när hon sjunger With Every Heartbeat med endast piano.

Nej, nu blev jag glad


Öppnade just mailen för första gången idag. Hade såklart en massa mail från facebook, men speciellt gjorde mig glad.
"JÄTTESTORT GRATTIS TILL VÄRLDENS SÖTASTE FINLANDSSVENSKA" stod det. Och gissa, det kom från någon på VeckoRevyn. Sedan fick jag ju present därifrån också, en helårs prenumeration av tidningen. Det var ju snällt.

dagen D

Idag blir jag 21 år gammal. Jag märker att det inte alls är som förut. Man räknade dagar och bara ville söka efter paketen som mor hade gömt.
Nuförtiden får jag mer ångest. Ångest över alla paket jag får och som jag tänker att jag inte behöver eller är värd.
Vaknade klockan åtta i morse av att sambon sjöng "Ja må hon leva". Det var sött. Och fint.

Har öppnat alla gåvor från mamma och från pappa. Fina saker -som alltid. Skall bädda nya lakan i sängen, sedan äta frukost. Skolan börjar först klockan ett idag. Riktigt skönt.

En date i Helsingfors

Dagen i Helsingfors var inte som de andra. Klockan tolv mötte vi upp mina åländska gudföräldrar. Vi gick till en utställning på Georgsgatan där Ålands rikaste man har sina tavlor just nu. Jag tyckte det var trevligt. Det är inte så ofta som jag går på tavelutställningar. Tavlorna var fina, men kan dock inte förstå hur man köper en tavla för mer än 600.000 euro. Ja, det gjorde miljonären i förrgår, och tavlan ställdes ut igår. Tänk att ha så mycket pengar att man väljer att köpa en tavla som är värd två hus. Snygga hus dessutom. Otroligt.
Efter utställningen lunchade vi vid Svenska Teatern. God sallad.

Jag är väldigt besviken på Helsingfors utbud av shopping. Gina Tricot som nyligen öppnat lockar mig inte det minsta, trist det där tycker jag. H&M var stressigt och i Zara hade inte fått in något nytt. Urtrist. Jag kom hem med en julklapp till min bror. Dessutom köpte min väninna åt mig en vacker väggprydnad från IKEA. Tack för det, säger jag.

Det är storm utomhus. Tur att mamma gick ut med hunden. Det skulle jag inte vilja.

jag har semester

fortfarande har ja semester. Har haft över en vecka. Inget jobb och ingen skola.

Just nu är jag i södra Finland hos min familj. När jag steg av tåget igår hade jag en underlig känsla. Jag har inte varit här sen i våras och det känns verkligen som om jag inte har missat något.
Jag gick över till världens finaste grannar som också är världens finaste morföräldrar. Jag möttes av en mormor som kramade mig varmt och sade "Välkommen hem, stylisten". Fick även en varm kram av morfar. Två av de finaste människorna på jorden.
En timme hemma hos familjen och sedan körde jag till väninnan där middagen skulle äga rum. Tjejmiddag. God mat.
Idag skall jag träffa min guddotter och hennes nya lillebror. Det ska bli kul att få hålla i ett litet barn igen. Han är endast en månad (?) gammal. Det är fint.


Imorgon blir det storstan med mamma. Vi åker in till Helsingfors på förmiddagen för att sedan möta upp ålänningarna. Det ser jag fram emot.

något att se fram emot.

Den första februari skall jag gå på konsert. Inte vilken som helst. KENTkonsert. Det ser jag fram emot.

halsbandet

image80

Här ser ni mitt nya halsband som jag köpte från PUB. Halsbandet kommer från brittiska LADY LUCK RULES OK och det är kul att veta att det finns bara 199 andra människor (i hela världen) som har samma halsband.

fem hela dagar kvar.

I postlådan fann jag ett till paket. Jag fyller år om fem dagar. Paketet kom från Ålands öarna. Hur skall jag klara av att inte öppna det. Inte smart att skicka presenter i så god tid. Jag läste kortet.

Pressen

Jag testade min nya citruspress igår och jag kan säga att den just nu är min bästa vän. Vad är bättre än färskpressad apelsinjuice. Synd bara att man behöver så många apelsiner för att få ett glas.

Idag skall jag packa upp allt från Sverigetrippen. Sedan packa ner det mesta för trippen till södra Finland som har sin början imorgon. Det skall bli intressant, eftersom jag inte varit i mina hemtrakter sen juni (helgen i augusti räknas inte, eftersom jag inte hann träffa någon då). Min mor har jag inte sett sen juli.

Bonden som blir dansare

Det här med att min favorit-bonde Karl Petter Bergvall skall vara med i Let´s Dance är ju sjukt kul. Nästan löjligt att man måste följa med programmet bara för att han är där.
När vi träffades i slutet på september berättade han att hans syster studerar i Helsingfors. Säkra källor med andra ord.

innehåll

innehållet i en goodiebag kan se ut såhär.
 
image78

Min första födelsedagspresent.

Om ungefär en vecka fyller jag år. 21 år.
Under tiden i Sverige har jag hunnit få två presenter. Ett par vackra örhängen av min åländska syster. De är åländsk design från SALT. Ett par silver med gråa stjärnor.
Den andra presenten fick jag igår. Av min storebror. Som jag har önskat. En citruspress. Likadan som denna, men endast i silver. Så fin. Så snygg. Vi skall inviga den idag, har köpt en massa apelsiner. Färsk pressad apelsinjuice, kan det bli bättre?

image77
Citruspress från Duka

Hemma igen

Är hemma igen efter en härlig vecka i Stockholm. Jag gillar den staden.

Är en erfarenhet rikare. Som är värd massor. Jag hade det underbart. Mina fina, nya vänner gör mig så glad. Och lycklig. Stolt visade jag upp sambon också, som tyckte gott om dem. Det förstår jag.

Nu borde jag börja packa upp, för att sedan packa ner. I övermorgon åker jag några dagar till södra Finland. Det blir också kul.

dagen igår

Gårdagen började med frukost med syrran på ett kafé. Ett mysigt sådant.
Sedan gick jag med snabba steg på PUB där vi skulle träffas klockan elva. Jag var i god tid, så tog en sväng runt plan tre för att uppdatera all information jag fick på torsdagen.

När alla dök upp (Mia, Csilla, Emma och Stina) började vi med ett snabbmöte där vi diskutera rabatter, kunderna och andra viktiga saker. Fyllde skålarna med julskum och pepperkakor. Lade ut tidningar på alla bord samt ordnade med prenumerationer.
Dagen flöt på bra. Hade väldigt bra och intresserade kunder som var där för att få tips och råd samt shoppa för 2000kronor. Det var roligt att gå omkring i varuhuset och hitta olika outfits. Vi valde mellan olika märken som Scene by Tjallamalla, IvanaHelsinki och såklart en masse vintage. Fann också saker till mig själv som jag bara måste köpa imorgon, halsbandet som tillverkas i endast 200 exemplar är intressant. En med bambi vill jag ha.
Efter en massa tomteskum, goodiebags och kunder åkte vi med taxi till Kungsholmen och en trevlig liten libanesisk ställe där vi åt 16 små kalla och varma rätter samt drack vin. Min sambo var nöjd och glad. Det var trevligt att presentera honom för de fina vänner jag fått och de var glada att han var med. Jag också.

Vi var hemma vid tio. Bror+sambo hade lillajulsfest, så vi hängde med dem en stund före vi gick och lade oss klockan tolv. Efter en god natts sömn vaknade vi pigga och krya. Har hunnit med en nästan två timmars skogspromenad, klippt hår och ätit middag. En härlig semestersöndag med andra ord.


dagens fråga är: Fira nyår i Sverige, Stockholm, eller Finland?


RSS 2.0