Nu säger jag god natt.

Arbetet är läst och imorgon är det dags att skriva ner rapporten på datorn. Det går framåt, men långsamt. Innerligt skönt är det ju att veta att jag inte behöver göra det här i mars när jag har andra saker att tänka på. Som till exempel framförande av det egna examensarbetet.
Jag avslutar med att berätta att det är min förra kollega och min vän som står och fönar frökens hår. Duktigt så.

Måste fortsätta

Jag vet inte varför, men denna söndag valde vi att inte besöka simhallen. Jag ångrar mig djupt för nu har hela den här dagen blivit riktigt skit. Söndagssimning är nog det bästa jag kan göra, måste forsätta med det. Himla typiskt är det ju att den stänger redan klockan arton på en söndag. Hur tänkte man där?

Tröttsam söndag.

I natt har jag sovit elva timmar och är nu trött och slut. Skall precis lägga mig ner i sängen igen för att ta tag i skolsaker, måste kritiskt granska ett arbetet som är på sextio sidor samt skriva en opponentberättelse. Detta skall vara klart på tisdagmorgon. En mer spännande söndag skulle jag gärna ha.

Kvällsprogrammet.

Som den sanna musikskole-nörd jag är, skall jag släpa Matte med på julkonsert som är i kyrkan i kväll. Innan det skall vi äta middag och fira att det är lördag.

Efter ett lördagsjobb.

Efter dagens jobbtur kan jag konstatera att jag blir bättre och bättre det som heter håruppsättningar. Det känns bra.

Nytt på listan.

Detta armband skulle jag också bli väldigt glad för. Kommer från Hermés.

H som i Hannah.

H&M och inredning.

Det här med att H&M skall börja med textil och inredning var väl inte en dag för sent. Man har ju bara väntat på det här. Produkterna kommer att säljas endast via hemsidan och via katalogen från och med februari 2009. Priserna verkar vara riktigt okej dessutom.
Dessa illustrationer gillar jag. Varför inte som sängkläder eller en dyna i soffan.

         
Bilder från hemsidan.

En av många.

I dag fick jag ge den första julklappen. Matte fick ett par nya skor. Ett par nya Vans i grått och svart. Till skillnad från de sju paren han har hemma har dessa snören. Han är nöjd som få.

Kära tomten.

En tubhalsduk skulle jag så gärna vilja ha. Har gått ut och in i de flesta affärer i den här lilla staden och ingen snygg har jag hittat. Vill ha en svart eller en grå och den skall vara stor. Vem har lust att sticka en åt mig?

Snälla.

Använd inte vita byxor på vintern. Det är osmakligt.

Lagom till jul.

Det händer spännande saker just nu. Förutom födelsedagspresenter och julklappar skall jag och några goda väninnor sjunga framför tvåhundra personer. Som tack får vi flygbiljetter. Det kunde ju inte komma mer lämpligt.

Önskelistan fortsätter.

Nu har jag nämnt en ELLE-prenumeration, handdukar från Marimekko, ett silver halsband samt den gråa tröjan med djuret på. En till sak jag har på min önskelista är en ny morgonrock. Gärna från Benetton. Den jag använder nu fick jag när jag fyllde 16 tror jag, och det märks.

Spännande, spännande

Fick precis ett färdigt examensarbete i min hand. Detta skall jag opponera på tisdag. När jag träffade kvinnorna som skrivit det såg jag glädjen i deras ögon. Jag fick fjärilar i min mage, för jag vet att jag blir färdig om några få månader. Då skall jag verkligen fira.

Aldrig ett kvällsjobb.

Det här med kvällsjobb är inte min grej. Kom precis hem och om jag skall vara ärlig känns det lite onödigt att stå och föna, platta och styla en kunds hår som man vet att endast skall hem och småningom lägga sig. Jag är tom i magen, så nu blir det lite kvällsbit framför doktorn på tv:n.

Något på huvudet.

Det här är något jag verkligen skulle vilja ha. Under tiolappen på H&M.

Lite Dita von Teese-känsla.

Dessa samarbeten

När ett samarbete har kommit ut i butik berättar de om det nya. Läs om ni är intresserade.

Det kan bli bra.

Jag blev så glad när jag såg att det äntligen finns en rätt så lyckad bild på Matte. Det händer nämligen alldeles för ofta att han blundar när någon tar en bild. Se här.
(Jag måste dock tillägga att fotografen Linn måste ta två kort innan det lyckades.)

Wella som visar hårtrender.

I torsdags var jag som sagt på en klipp- och färgkurs som Wella ordnade. Om vi skall tro på vad som visats i London är det rött som är påväg. Rött hår är riktigt hett.

         
Här är står de på en scen och vi frisörer lyssnar och frågar ivrigt.


        
Modeller med nya frisyrer.

Ingen stress.

Hela Finlandet är väl så gott som insnöat i dag. Jag känner inte alls för att gå ut och försöker göra så mycket som möjligt här inne istället. Efter ett evigt sökande efter forskningar som rör mitt examensarbete-tema tänkte jag nu fortsätta med att lacka mina tånaglar i svart.

Varför inte i läder

Här är en perfekt handske, dock i läder. Riktigt snygg må jag säga, med dragkedja och allt. Färgen är precis rätt. Ledsamt är det ju att den kostar nittio euro.


Givetvis från Acne.

Jag fortsätter.

När jag nu ändå håller på och skriver om nitar kan jag väl säga att jag önskar mig det här bältet i julklapp.
Jag är på jakt efter ett som skall finnas på Lindex, men ännu inte kommit in verkar det som. Detta funkar bra för mig också, från Bikbok.


Under högstadietiden fick jag aldrig
ett nitbälte, min bästis hade ett rosa
med glitter om jag minns rätt.Nu skall jag och Matte vandra ut i stormen. Vi skall känna den hårda stormen i ansiktet och ångra att vi inte stannade inne. Jag tycker om kalla, blåsiga promenader.

Ett par nya skor.

Ballerinaskor har egentligen aldrig varit min grej. Känner mig ännu kortare och min breda fot blir väldigt ful i den modellen. Men vissa kan vara nästan perfekta som till exempel mina  Miu Miu som jag köpte i somras.
I fredags när jag och mannen var på den sedvanliga helgshoppingen kunde jag bara inte låta bli att köpa dessa med silvernitar. Jag fick betala endast tio euro och fortfarande är jag nöjd trots att de känns lite för små.


En lagom fet fot i snygga skor.

Som vanligt en söndag.

Istället för söndagsbrunsch sysselsätter jag mig med söndagssimning. Jag tycker att det är ett bra dagsprogram för den annors så tråkiga söndagen. Det blåser en kall vind i Vasa så jag har ingen lust att gå ut mer i dag heller.
Jag har lovat att tillreda en god middag, jag funderar allvarligt om det skall bli fisk. För en gångs skull.

 

Kvällen

Matte lämnade mig för en timme sedan. Det var pojkkväll med fotboll som kändes mer lockande än en kvällspromenad med mig. I kväll har han ändå lovat att vi skall se på "Mamma mia!". Skall bli roligt att se om den är lika bra som självaste musikalen som jag såg i New York. Det var fantastiskt, hör ni människor.
Eftersom det är min disktur i dag skall jag börja med att ta tag i det nu för att sen gå ut och andas in lite frisk luft.
Trevlig afton.

En trivsam kväll.

Minglet i går val väldigt lyckat. Trevliga människor fick jag prata med medan jag åt de goda muffinsarna. Vi fortsatte till baren där Takida skulle spela men jag avslutade kvällen före midnatt. Fick frågande blickar när jag valde att gå innan bandet började spela. Ibland är det bra att avsluta kvällen när det är som roligast.
Snart skall det ätas matrester från gårdagen och sedan hoppas jag på att få gå ut.

Enkelt.

Trots de givna alternativen för kvällens klädsel måste jag meddela att jag tyvärr inte varken har tyll, rosetter eller fluga. Men lite färg borde jag väl trolla fram.

En givande fredag.

Jag har haft ett hektiskt schema i dag. Började som vanligt en fredag med tidig morgongymnastik och redan innan klockan slog 10.00 kom hela Papper-redaktionen på besök för att få diverse skönhetsprocedurer gjorda. Efter det har jag klippt två män, storhandlat för minst en vecka (ja, jag hoppas innerligt att Matte noggrant gick igenom vad som finns och inte finns i våra skåp) och dammsugit hela lägenhet. Nu återstår tortillamiddag och klädval för kvällen. Det är nämligen Pappermingel i kväll.

Hår -igen.

I kväll är det dags att få se på när skolare visar vinterns och vårens hår. Skall bli riktigt kul att se vad Wella har att erbjuda. Naturligtvis skall jag försöka ta några inspirationsbilder.

Tre veckor för tidigt.

När människor frågar hur gammal jag är svarar jag ofta 23. Efter några sekunder rättar jag mig och säger "nej men jag är ju faktiskt 20". Även det är fel.
Som sagt fyller jag år om tre veckor. Då höjs min ålder till 22. Mamma ringde i går och önskade mig en trevlig födelsedag för hon hade precis betalat min ELLE-prenumeration. Tack mamma. Jag är nöjd.

Ett par byxor i tankarna.

Det är inte lätt när man hela tiden hittar saker som man vill köpa. Nu är det ett par gråa byxor i haremsmodell från Koola Anna. De finns i affären dit man helst inte går. Ägarna väljer sina kunder, vissa är inte alls välkomna. I dag lyckades jag till och med prata med en en av ägarna. Hon frågade mycket om mig, mina planer för framtiden och hur jag hade det i Sverige. Fick till och med en komplimang. Byxorna kostar ungefär 50 euro och jag lovade att jag skulle gå hem och kolla kontot. Om tre veckor fyller jag år. Jag väntar.

Drömmens fel.

Vaknade i morse av den äckligaste drömmen på länge. Just nu känns det som om jag inte vill ha godis på ett bra tag.

Innehållet.

Förutom en lättläst pocketbok låg det "The Fashion Book" i paketet. Som jag har väntat. Jag tjänade till och med några euron på att beställa den via nätet istället för att köpa den från bokhandeln här i stan.


Ett julklappstips.

Typiskt

I dag är det en väldigt grå dag i Vasa. Regnet gjorde mig ordentligt blöt när jag promenerade till posten för att hämta mitt paket. Visar om en stund vad det var.
Jag känner verkligen för att åka till Sverige och besöka Monki. Det är egentligen lite trist att de inte har någon webshop, skulle ju vara väldigt mycket lättare då.
Här är några favoriter just nu.

bilder från Monki.

Middagen är serverad.

Har just kommit hem från en rätt så kort skoldag. Jag hann bli riktigt irriterad när Matte ringde och sade att jag köpa lasagneplattor, för de vi hade hemma räckte inte. Nu, efter att jag fått ropa lite och berättat för honom vad jag anser vara poängen med stor-vecko-handling är det fred här hemma. Lasagnen står färdig på bordet och det är bara att äta.


morgon en måndag

Måndag i dag och jag skall till skolan på ett seminarium. Töntigt nog skall jag berätta om min praktikperiod som jag gjorde för två år sedan. Kan ju bli intressant. Ligger fortfarande i sängen och skriver stödord. Det är faktiskt rätt så skönt att ta det lugnt såhär på morgonkvisten.

Så trött, så trött.

Att simma tar verkligen på krafterna. Har varit trött och slut i kroppen sedan vi kom hem från simhallen.
Promenerade till en väninna som behövde få sitt hår klippt. Passade även på att se på snön som föll och glömde bort att det var en hal trottoar jag gick på. Jag ramlade mitt i en korsning. Pinsamt.

Gröt och snart är det jul.

I dag är det julöppning i vår stad. Det snöar dessutom, så julkänslan är inte långt borta. Dagen till ära har det kokats för första gången risgrynsgröt. Jag är så tacksam för grötkastrullen jag fick av Mattes mor. Efter en timmes simning i simhallen är risgrynsgröt väldigt gott.

En ny väska.

Jag skulle mer än gärna slänga ut mina fula, svarta och plastiga små väskor från H&M. Dom är äckligt omoderna och jag skäms varje gång jag lägger dem över min axel. Dessa skulle jag kunna ha istället. Förvånadsvärt snyggt, Bianco.Blicken.

Snygg som vanligt.


bild från Plazakvinna.

Plattång och annat.

Egentligen trivs jag med att jobba på lördagar. Man stiger upp tidigt, jobbar en lagom lång dag OCH man hinner inte gå omkring på stan för att köpa.
Som sagt är kvällen så gott som programfri. Om en halvtimme skall jag promenera till en tjej och styla lockar åt henne med min plattång. Det är visst någon jubileumsfest i kväll och till det måste hon ju ha ett fint hår.
Förresten, för er som inte vet är GHDs plattänger något att ha. Den nya för julen är en lila, själv är jag rätt nöjd med min svarta.


En himla bra plattång.

God kväll.

Jeesus, så pinsamt det var nyss. Skulle ta min kappa från garderoben då tjejen frågar: "Är inte du Mattes flickvän?". Jag svarade: "Ja" och gav en frågande blick. Sedan presenterade hon sig och det visade sig att det var Hon som släppte in mig alldeles alldeles gratis till samma krog för någon månad sedan. Generad blev jag och tackade för senast för att sedan kunna springa hem i regnet. Matte blev kvar för han har då inte ett jobb som väntar klockan tio i morgonbitti.

Nu skall jag sätta punkt för denna produktiva dag. I morgon är det som sagt jobb och kvällen är fri från program. Det känns ganska bra.

Vilken fin fredag

Steg upp toktidigt för att hinna med morgongymnastik innan det var dags att ta tag i storstädningen. Vi har moppat golv, skurat kök och fixat. Nu är det middagsmat på gång. Vi skall fira fredag med fullkornspizza och till efterrätt blir det kokosboll. Avslutar fredagen med Stand Up.

Köpa köpa köpa.

Mina förbud om att inte köpa något den här månaden går inte så bra. Precis just i dag har jag känt ett väldigt stort behov av att få köpa saker, vilket jag gjort. Suck. Två nya dynor som innehöll fjädrar. Så onödigt att jag skäms. Tur att jag fick ett kvitto, så att jag i morgon kan föra tillbaka dem. Vi har klarat oss med de andra dynorna nu i tre år, varför köpa nya just nu? Det får nog bli en annan gång.
När jag gick min kvällsrunda till torget gick jag såklart in i H&M och hittade en svart päls jag vill ha. I morgon skall jag gå dit i fina kläder och se om den är något att ha. Den är svart och kostade trettio euro.

Önskar mig en ny tröja.


Linda, den här skulle jag vilja ha till födelsdagspresent. Fixar du den åt mig? Gärna i en storlek större än vad jag vanligtvis har.


från Lindex.

Dagsplaner

Har just satt mig vid skrivbordet. Har en kopp te bredvid mig och en skål med torkad frukt. Daniel Lemma sjunger i min spelare. Skall skriva och endast skriva nu några timmar. Examensarbete och ett ansökningsbrev. Vilken dag.En duktig man.

Fantastiskt.

I dag fick jag det bekräftat. Har en viktig person fixad för mina intervjuer och flera är på gång. Det här kommer att bli så bra.

I morgon i vårt land.

I morgon kan man köpa de intressanta kläderna. Jag tycker att vissa plagg är aningen för dyra, men kavajen i frackmodell och byxorna med låg gren skulle jag gärna ha.
Så här såg det ut i Tokyo.


Hysterisk shopping.

Frukost.

Det här är det bästa pålägget på knäckbrödet. Jag är nästan beroende.


Kalles Randiga, ja.

Dags att stiga upp.

Har suttit hela morgonen vid datorn och skrivit. Nu är det dags att duscha och äta. Sedan skall jag besöka postlådan som jag hoppas har något roligt till mig. Två böcker väntar jag på.

Drömmen fortsätter.

Vilken långsam dag det har varit. Har ändå känt inspiration till det mesta. I morgon skall alla mail skickas och jobb sökas. Ingen kan förstå hur mycket jag längtar till månaden mars. Då borde allt vara på det klara.

Ett minne från staden.

När jag är ute och reser köper jag gärna ett minne från den staden jag är i. Oftast blir det ett smycke.
Detta gjorde jag i New York. Detta lila nitarmband i läder köpte jag från en liten affär som heter Verve och ligger på Bleecker Street.


för tjugo dollar.

Ledig morgondag.

I morgon är jag ledig. Hade egentligen hoppats på jobb, men just nu känns ledig dag helt rätt. Jag tänker nämligen sitta i min arbetshörna och skriva. Jag skall komma framåt med examensarbetet. I morgon skall jag sända mail till dem jag vill intervjua. Har fem människor på min lista, behöver tre till.

Lite lugnare.

Efter någon sida till i arbetet känns det lite bättre i alla fall. I kväll skall jag gå till biblioteket här i närheten för att låna lite till böcker. Nu har jag äntligen fått lite inspiration att få det här gjort. Jag har väntat länge på detta.
Nu skall jag bädda sängen, duscha och klä på mig varma kläder för att ge mig ut på ärenden. Det viktigaste i dag är att ändra mina studiebidrag, måste få de förlängt någon månad vilket inte borde vara något problem. Vid tvåtiden är det dags för hårfärning på jobbet. Den äckliga utväxten skall bort.

Tidigt en morgon.

Det låter som det blåser ute. Ganska trevligt är det att sova precis under plåttak.
När klockan hade ringt vid 7.30 i morse fick jag plötsligt panik. Om jag vill bli klar från skolan är det väl dags att skriva klart examensarbetet. Är i full gång nu och vågar inte stiga upp och göra något annat. Det är väl att passa på så länge man har den rätta skrivkänslan. Min plan är att inte förlänga böckerna jag lånat från biblioteket, har gjort det redan fem gånger.

Lite om framtiden.

I går började jag tänka på framtiden. Det är meningen att jag skall bli klar i februari (absolut senast i mars) och det betyder att jag inte får studie- och bostadsbidrag efter det. Då måste jag börja jobba på heltid så att jag klarar av att leva. Jag vill inte ha något jobb i den här stan. Jobben finns i Stockholm och det blir ledigt i februari och i april. Jag kan inte flytta dit innan min sambo blir klar ingenjör.
Kanske jag borde fråga min bror om eventuell barnvaktsjobb. Skulle vara perfekt. Vakta Hugo och söka lägenhet. Varför inte.


Han behöver nog
mig.

Pappornas dag.

I dag är det farsdag. Jag har skickat gåva till far och morfar.

Det nalkas fest.

Den nya kjolen för tio dollar är på och håret är plattat. Skall snart promenera mot andra ändan av Rådhusgatan där det är inflyttningsfest i kväll.

Äpple.

Jag vet inte varför men just nu är jag inne i en period då jag gärna äter frukt. Jag inbillar mig väl att det är mycket nyttigare än godis. Jag testar gärna nya och köper dem fast kilopriset inte är det lägsta. I dag har jag köpt granatäppel. Så. Fantastiskt. Gott.


Kolsvart.

Ni som möter mig i dag kanske undrar vad jag riktigt sysslat med. Mitt under IDOL i går kom jag på att jag behövde färga ögonbrynen till festen som är i kväll. Smetade på färgen och gick tillbaka till soffan. Efter en halvtimme frågade Matte "skall du verkligen ha dem sådär svarta?".
Ja, svarta är de. Kontrast som sagt.

Bra känsla.

Jag älskar när jag får ta ett plagg från klädskåpet. Klä på mig det och sedan till slut klippa bort prislappen. Ett nytt plagg för just den dagen känns så bra.

Bota huvudvärken.

En spikmatta är nummer ett på min önskelista.


Spikmattan.

Nu är det god natt.

Har varit trött och hängig så valde att vara ensam framför tv:n. Ibland kan det var riktigt skönt, dock inte intressant.
Nu skall jag lägga mig i säng och bläddra i en tidning. I morgon är det uppstigning vid halvnio för att sedan ta cykeln till simhallen. Jag har blivit så förtjust i det här med simning. Vissa tycker att det är lite äckligt.

Man blir som man umgås.

Det sägs ju ofta att "man blir som man umgås". Det kan jag hålla med om. Att man börjar likna varandra till utseende är ju då en helt annan sak. Det är nämligen flera gånger jag och Matte fått frågan om vi är släkt, kusiner eller till och med syskon. Snabbt svarar vi nekande. Det är inte en komplimang, att förväxla mig som syster istället för flickvän.


Vi små.

Lugnt en fredag.

Nu skall jag promenera till min väninna för att göra henne och en till kvinna snygga till årsfesten som är i kväll. Själv vet jag ännu inte var jag skall tillbringa kvällen. Lyssna på livemusik, besöka en gymfest eller helt enkelt sitta ensam hemma i soffan och glo på tv. Får se vad som känns mest intressant.

Mockahandske önskas.

Alltså till denna vinter vill jag ha ett par mockahandskar. Gärna långa så att de passar till trekvartärms jackor. Turkosa skulle ju vara så fint.

Sand i ögonen.

Steg upp vid halv åtta för planen var gymnastik. Jag gick dit, gjorde det jag skulle och är piggare än någonsin. Den här fredagen och helgen ser jag fram emot. Nu skall jag se vad nätet har att erbjuda när det gäller recept. Jag och Matte har tröttnat på våra vanliga middagar så i helgen skall vi testa något nytt. Förresten, i dag är det kladdkakans dag.

Efter middagen.

I hemmet är det kärlek och glädje. Har just ätit spenatsoppa till middag. Matte visslar och sjunger tillsammans med Frank Sinatra . Jag kan ej minnas att vi hört på denna musik tidigare, men efter att jag kom hem från New York har det blivit väldigt ofta.
Skall snart bege mig mot kvällsgymnastiken. Egentligen har jag ingen lust, skulle mycket hellre läsa en tidning och äta glass. I morgon är det fredag och helgen ser jag fram emot. Mycket att göra, ooh så bra.

Varför så dum.

Jag kan inte släppa detta.
Jag åker till New York, shoppar fyra par skor och kläder. Tittar lite extra på den lila och funderar länge.
När jag kommer hem ångrar jag mig. Varför köpte jag mig inte en ny Ipod. En lila.

applestore.com

Trötta jag.

Hela den här veckan har jag funderat på varför jag är så trött. Här om dagen sprang jag till och med till apoteket för att köpa vitaminer i hopp om en piggare vardag. Nu har jag kommit på det, jag sover nämligen åtta till tio timmar per natt. Kanske det är därför vardagen känns som en enda stor dimma.

I väntan på sällskap.

Matte är på fotbollskväll hos en kamrat. I min ensamhet har jag hetsätit frukter så som mango, banan, honungsmelon, nektarin, äppel, passionsfrukt och kiwi. Tråkigt nog var kiwin väldigt sur så nu svider det ordentligt i min mun. Märkte det redan efter femte biten, men snål som jag är åt jag nästan tjugo till.

Onödigt i garderoben.

Läste i en tidning att boleron är påväg tillbaka. Den kommer att finnas överallt. En sådan kommer ni nog inte att se på mig i alla fall. Det är ett av det mest onödiga plaggen som finns.

Kompis.

I dag har jag bara längtat bort. Åland och Stockholm.
Hela dagen har jag tänkt på att det skulle vara så mycket roligare om man skulle få bo någon annanstans.
Kompis, när ses vi nästa gång?


En glad stylist fixar.

Längtan tillbaka.

Att titta på fotografier från sommaren är lite deppigt. Jag saknar värme och jag saknar Åland. Jag och Matte har på allvar diskuterat ett eventuellt nyårsfirande där och som det känns i dag är det ett bra alternativ. Det är konstigt det där, hur man kan längta till en plats så mycket.


Havet.


Sommarhus.

      
Sommarhus.                                                   Sommarhus.

Problemet.

Trots att pengar inte växer på träd känner jag ändå varje dag att jag vill köpa något. Shopstop, det finns inte i min värld.

Middagen var serverad.

Matte kom hem och lugnade mig. Månadens hyra och räkningar är betalda. Dessutom har vi fyllt på vårt matkonto. Bra så. Allt är under kontroll.
Har just ätit en god middag med färsk pasta, kyckling, pinjenötter, parmesan och grillade grönsaker. Lediga dagar som denna testar jag gärna nya måltider och i dag blev jag verkligen nöjd. Snart är det dags för kvällen med hårfixning.

mera slantar tack.

När jag promenerade på torget fick jag en släng av oro. Jag sprang till min arbetsplats, lade in tio arbetsturer och nu hoppas jag på jobb. Det där med pengar gör mig väldigt ofta på dåligt humör även om jag försöker att inte bry mig så mycket. Det brukar ju alltid fixa sig till slut. När jag kom hem lade jag mig i soffan och öppnade dagens tidning. Listorna på Finlands rikaste var det jag läste först.

Morgontrött.

Jag är nog fortfarande lite jetlagad efter resan. Jag är trött, utmattad och vill helst vara i liggande ställning. Hoppas innerligt att denna tid snart är över.
Skall börja denna tisdag med en timme fitness pilates. Eftermiddagen går till kunder där jag skall få färga och klippa deras hår. Ibland är det tur att man får jobba hemma.

Tråkiga kläder.

Hennes & Mauritz-katalogen för våren 2009 har kommit och jag kan bara konstatera en sak. Så himla tråkigt. Hittade ingenting så katalogen åkte genast i korgen där vi samlar tidningar.
Detta är det mest intressanta som finns på hemsidan just nu.

Bild från H&M.com

Nästan en brasa.

I vår lägenhet finns det två kakelugnar som vi gärna skulle använda. Hyresvärden har murat igen dem, så vi får utnyttja dessa fina på andra sätt. Novemberkvällar sätter vi gärna värmeljus i dem.
Trevligt ljus.

Strumpisar.

Som skrivet är strumpbyxor i färg något att satsa på. Jag känner nu att jag köpt de färger jag vill ha. Ett par vita fick jag en gång av mamma. Nu söker jag ett par i gammalrosa, gärna beigerosa. Ett par glansiga, hudfärgade är något jag aldrig skulle lägga på mig. Absolut inte i nylon.

En framtidsplan.

Jag vill börja använda läppstift. Just nu skulle det vara något matt. Gärna i orange och korall. Eller varför inte bärigt rosa eller ljusrosa.

Trött i kropp.

Kan inte förstå att man blev så trött i kroppen av simning. Visserligen simmade jag lite mer än en kilometer.
Planen med söndagsstädning finns inte längre.

Slappt.

Som jag berättat är jeans ingenting för mig. I alla fall just nu. Dessa mjuka och slappa byxor funkar alltid.


Mörk haremsbyxa.

Alldeles alldeles lagom.

Festen i går var bra. Det var ett tjugotal gäster och jag kände högst sju stycken av dem. Man måste vara på rätt humör när man går på en fest där det mest är obekanta och det humöret hade både jag och Matte. En trevlig fest som vi avslutade redan klockan tolv. När vi gick hemåt mötte vi människor i de mest intressanta och ointressanta kostymer. Jag är väl inte den som klär ut mig och efter gårdagen känns det mer än rätt. Det är nästan för löjligt.
Denna söndag skall jag ta till vara på bästa sätt. Om en stund skall vi promenera till simhallen. Jag har bott i den här staden i tre år och detta blir det första simhallsbesöket. Jag skall klä mig i baddräkt, vilket jag inte gjort på flera år. Sedan är det söndagsmiddag och efter det hoppeligen en promenad.
I morgon börjar mitt nya liv.

Partaja i svart.

Förbannat kallt är det ute just nu. Kom precis in från kvällspromenaden till gravgården. Vi möttes av ett hav med ljus. Fint. Nu skall jag hoppa in i en varm dusch, klä mig i svart för att sedan gå till grannarna. Tänkte eventuellt inviga mina nya skor. Vi får se vart festligheterna fortsätter.

Sol i New York.

Att komma hem och se snö kändes lite konstigt eftersom man levt en vecka med detta väder.


Central Park.Staden tar liksom inte slut.Frihetsgudinnan är väldigt liten och
jag är väldigt stor.Trappan de flesta vill se.


Jag uppmanar er att besöka den här staden.

För 85 euro

får man till exempel dessa skor. Ville köpa dessa redan förra året, men min storlek försvann på direkten. Samma sak var det i september i år när jag var i Stockholm. I torsdags fann jag dem och då var de det enda paret i hela affären. Det måste ha varit ett tecken.


Så snygg och så bekväm.

Röd dag i kalendern.

Trevligt att vakna i egen säng och höra en röst som ropar att frukosten är klar. Då märker man inte att det är svinigt kallt inne i lägenheten eller att det är snöslask utanför fönstret.
Jag har alltid varit irriterad på röda dagar i kalendern, men i dag stör det mig inte det minsta. Jag har tänkt göra det jag vill. Ta en lång dusch, se lite på tv, dricka mängder av te och packa upp. I kväll, bara det blir mörkt skall vi promenera till gravgården för att tända fyra ljus. Sedan skall vi besöka grannarna. De har inflyttnings-/halloweenfest.

RSS 2.0